Top

Del 6: Dagen derpå og bryllupsløjer

06.09.2016
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

(Jeg sidder på Vincent’s – en lille restaurant i den sløve by Candi Dasa på Balis østkyst. Må hele tiden rykke stol for at blive ved med at sidde under træernes skygge. Der er jazz på anlægget, iskaffe i glasset og en glad mand overfor mig, der læser dagens avis på ipaden. Vi har endelig decent internet efter flere dage med ingen eller ustadig forbindelse, men det har nu faktisk også været RET vidunderligt. I morgen går turen mod paradis = Gili Air)
rockpaperdresses, cathrine nissen, bryllup

(Sættet fra H&M Conscious Exclusive er desværre IKKE til salg)

Vi nåede kun at sove to timers tid, og så var det op igen. Vi skulle alle mødes til fællesmorgenmad klokken ni søndag morgen. Dagen derpå. Vi nåede i vores himmelseng – helt tør i munden oven på nærmest fireogtyve timers bobler, vin og cocktails. Mit hoved var tungt, og mine tænder uldne. Jeg listede forsigtigt ud og børstede tænder. Mit hår var havfruebølget, og ved siden af håndvasken lå mit lille hårnålebjerg og en efterhånden tør blomsterkrans.

“Shit, du ser krøllet ud”, tænkte jeg, mens jeg børstede ulden væk fra fortænderne. Min hud var tør og træt, og jeg slog køligt vand mod huden i et forsøg på at få linjerne til at fortrække sig. Ingen var vågne endnu i vores lille hytte, hvor de tætteste drengevenner; Bogklubben og den tilhørende Koneklub, som jeg nu var stolt, officielt medlem af, havde sovet. Jeg listede ind på værelset, løftede den tunge dundyne og lagde mig ved siden af min mand. Nussede ham i krøllerne, indtil han vågnede. “Godmorgen musse”. Han responderede ikke rigtig, så jeg nød udsigten til min drømmekjole med alle stenene, der hang på sengen og glimtede som en diskokugle, der fik hele værelset til at lyse op, badet i de små lysglimt. Jeg prøvede igen, og så åbnede han det ene øje og kiggede søvnigt på mig. “Godmorgen husbond”. Vi møssede lidt, snakkede i korte og trætte sætninger om aftenen. “Skal vi ikke dele morgengaver?”.

Jeg havde dagen inden, på bryllupsdagen, givet ham del 1 af min morgengave. I julegave havde jeg fået et guldarmbånd af min svigermor og -far, som min svigerfar i sin tid havde givet min svigermor. Det blev smeltet om til to vielsesringe, og resten af guldet købte Tine af os som nedslag i prisen på vores ringe. Troede Adam, for jeg købte guldet uden Adams viden, og så gik Tine igang med at lave en slipsenål. Den smukkeste, enkle guldslipsenål med en lille indgravering bagpå, “I ?’et”. Tanken var, at Adam skulle bære den på bryllupsdagen, så han havde sin far tæt ved hjertet på dagen, selv om vi mistede ham i foråret. Vores fotograf, Camilla, havde fået den om morgenen på hotellet med et lille kort, så hun kunne aflevere den til Adam i tide til vielsen.

Del 2 af min morgengave var den smukkeste håndmalede årgangschampagne. Den var dekoreret med bladguld og blomster, fra året 2007 – det år vi blev kærester. Det var egentlig meningen, at det bare skulle være dén, der var gaven. Vi havde aftalt max tusinde kroner, når nu vi havde et stort og flot bryllup – men efter vi mistede min svigerfar, gav det andet så meget mening. Jeg fik det smukkeste kunstværk af en ung kvinde Kate J. Parrot. Det var et ret fint øjeblik.

Klokken nærmede sig ni, og vi tog en hurtig skyller og hoppede i tøjet. Jeg havde i foråret siddet klar ved computeren, så jeg kunne købe det hvide sæt fra H&M Conscious Exclusive – en yndigt “anden-dags-sæt”. Ikke at jeg tror, det behøves, men så havde jeg en undskyldning, hehe..

Vi blev mødt af krammere og trætte kinder, alle hang lidt, mærket af dans til klokken fem om morgenen. Spottede ikke en eneste tallerken uden den sprødeste bacon. Alle gaver stod klar til os i udestuen, og efter at have kværnet to boller med tandsmør og bacon til, så gik vi ud og gik igang. Der var mange, og alle gode. Gode, betænksomme, kærlige, sjove, skøre gaver.

Jeg mærkede pludselig den der tømmermands-hedetur komme væltende. Jeg var træt, og, indrømmet, jeg kunne faktisk ikke helt overskue mere, flere mennesker, snakke. Jeg havde mest af alt brug for en seng og en hånd at holde i.

Vi fik klemt det sidste ud af Havreholm. Krammet, sagt tak til alle vores gæster og så farvel. Jeg ventede bare på, at de der “wedding blues”, alle havde advaret om, ville indtræffe. Men vi havde stadig så meget godt i vente, at de udeblev. Første stop; McDonald’s i Helsingør. En bigmac menu, fem pommes frites-sovs, en cola og en omgang chili cheese tops – bare til mig. Min kæreste lidt mere beskeden anlagt end mig, men vi kørte delefritter. Det gør vi altid.

Derfra ud på strandvejen, i sneglefart, til næste stop – Skodsborg Kurhotel. Verden så en smule anderledes ud, bilder jeg mig ind. Lidt lysere. Solen skinnede også for alvor for første gang i dagevis.

rockpaperdresses, cathrine nissen, bryllup

(Kurhotel Skodsborg havde inviteret os til at tage et stop hos dem, inden vi ramte byen. Derfor skal den næste del af indlægget markeres som REKLAME, så I ikke er i tvivl)

Værelset var ikke helt klar, da vi ankom, så vi satte os i receptionen, og jeg faldt med det samme i søvn op ad min kærestes skulder til tonerne af et sløvende jazzband, der spillede i restauranten bag os. “Værelset venter på jer”, og vi rullede kuffert og hinanden hen til elevatoren.

Den flotteste udsigt over Øresund mødte os og en stor altan. Den største på Øresundssiden, vi havde fået det vildeste værelse. Det eneste, vi havde overskud til, var dog at spise de “complimentary” småkager, der lå på skrivebordet og så krybe under dynenerne i den store, bløde seng. Vi sov på et splitsekund og de næste par timer med. Husker ikke, at jeg drømte, som om hjernen var for træt og mæt til at lave et ekstrakt på gårsdagens oplevelser.

Vi vågnede samtidig hen på den sene eftermiddag. Lidt omtumlede og det tog nogle sekunder for mig at fatte, hvor vi var – “vi skal da i spaen!”. Adam er ikke den store spa-fan, men dagen derpå var der intet “ej, det gider jeg ikke”. Vi var begge overvældet af forelskelse, at det eneste, der fandtes, var store fede JA’ER! JA, vi skal i spaen. Så vi hoppede i badetøj, morgenkåber og tøfler. Tog elevatoren ned, krydsede gårdhaven og fandt ned i vandmekkaet. Min kæreste har aldrig været der, så for ham var alting nyt. Jeg agerede tourguide, og vi kom både gennem det kolde gys, det ene dampbad efter det andet. Tøffede rundt og holdt i hånd. Følelsen af at være i en anden verden, vores egen, blev forlænget.

rockpaperdresses, cathrine nissen, bryllup

Vi lagde os på nogle “loungestole” under vandet i et af bassinerne, tændte for boblerne, og lod vandet skylle træthed og udmattelsen ud af kroppen. Og så lå vi og snakkede. Snakkede hele dagen igennem. Minderne. Talerne, “GUD ja!” kom igen og igen, som vi gennemgik detaljerne, oplevelserne. Vi talte om de første timer på dagen, hvor vi var vågnet hver for sig. Havde han været nervøs? Og hvad med mig? Jeg kiggede på min funklende ring under vandet. Hvad var det bedste ved dagen? Og vi var enige; vielsen. Vi kunne gøre det igen og igen. Vi gennemgik gaverne, dansene, drinksene. Grinede. Kyssede, så det kildede i hele kroppen. Forelskelsen brusede indover hele kroppen, fra tæerne til toppen af hovedet. En anden forelskelse end før. Dybere. Folk siger, at det ikke føles anderledes at være gift. Lige dér gjorde det. Adam er min, jeg er hans.

Vi lå der en halv times tid, til hænderne var opløste. Så trissede vi videre til saunaen og efter et par timer op på værelset.

rockpaperdresses, cathrine nissen, bryllup

Jeg vidste, at de har en rimelig lækker restaurant på stedet, men vi havde egentlig bare brug for at være alene. Sidde på terrassen og tale dagen, aftenen og natten igennem igen, igen. Så vi hoppede i bad, i tøjet og så kørte vi ud efter en pizza, som vi kunne tage tilbage til værelset. Det lykkedes os; en med kødsovs til mig, det var flere år siden sidst, og en med spinat til Adam. Og så kørte vi hjem, satte os ud på terrassen – satte stille musik på vores lille højtaler, og så sad vi der og skålede i sodavand. Solen gik ned, sodavanden slubret og pizzabakkerne tømt. Jeg hentede dynen til os, og så sad vi der. Bare sad. Kiggede på den lyserøde himmel, og jeg følte mig fandens heldig. Heldig over at have venner, der gider at at feste i fireogtyve timer. Der gider holde taler og hoppe i poolen, selv om morgendugget havde kølet kroppene gevaldigt ned. Heldig over at vi var lykkedes med den fest, vi havde forestillet os i næsten et år. Heldig over Adam ved min side. Og kødsovs i maven.

Vi gik tidligt i seng med iPaden, så et afsnit Mr. Robot og spiste bland-selv-slik fra tanken. Hen ad klokken toogtyve sov vi. Tungt og længe.

rockpaperdresses, cathrine nissen, bryllup

Mandag morgen vågnede vi krøllede sammen. Jeg kiggede på min smukke mand, min ring og mærkede sulten skurre. Vi stod op, gik op mod tagterrassen til den store morgenbuffet, jeg havde hørt historier om. Varm grød, minicroissanter, avocado og hytteost og sort kaffe i lange baner. Livet var sødt og med havudsigt. Vi sad længe, tømte et par glas med hjemmelavet nutella. Snakkede videre. Og så listede vi ned og sov videre, haha… Vi var helt ødelagte! Følte os som teenagere, lige dovne og fnisende.

rockpaperdresses, cathrine nissen, bryllup

Vi vågnede igen, pakkede sammen; brudebuket, badetøj. Adam gik ned i receptionen, og han kom tilbage med to glas champagne. Det bedste punktum på en bryllupsweekend, der var startet fredag og først sluttede dér.

“SKÅL!”

“…. og til lykke!”

Det var den BEDSTE idé at tage et lille stop halvvejs ind mod byen, inden vi ramte virkeligheden hjemme. Nu vil dét sted også være magisk for os og et lille getaway, vi kan besøge, når vi trænger til ro og minder.

rockpaperdresses, cathrine nissen, bryllup

Vi troede i hvert fald, det sluttede dér, for da vi kom hjem, havde der været nisser på spil. En gammel tradition siger, at vennerne laver “bryllupsløjer” i brudeparrets hjem, når de er smuttet. Mine studieveninder havde været igang; sengen var fyldt med hjerteballoner og brune ris. To STORE bland-selv-poser og gavekort til McDonald’s. Schoko-bons, mit yndlings-Kinder-slik, lå kastet udover hele hytten – jeg fandt først de sidste i mine sutsko om onsdagen.

Jeg var så rørt og grinede, som vi gik rundt. Vi har verdens bedste venner.

Det var den mest vidunderlige, vanvittige, følsomme, morsomme, kærlige, magiske bryllupsweekend. Alle drømme i opfyldelse og mere til.

40 kommentarer

 1. Er det med vilje, at du ikke nævner, hvad Adam gav dig i morgengave? Jeg er nysgerrig, men kan selvfølgelig godt forstå, hvis du vil holde det for dig selv. 🙂

  1. Cathrine Nissen siger:

   Nej, nej – det står der. Jeg fik kunst <3 KH

 2. Laura siger:

  Ej hvor lyder det helt igennem vidunderligt!! Og hvor må det også være rart at have alle timerne på skrift, så du altid kan vende tilbage og læse dem. Lidt ligesom når folk laver fødselsberetninger 😛 Haha. Og så alligevel overhovedet ikke det samme 😛
  Det har været en fornøjelse at læse om jeres store dag og mange oplevelser hele vejen igennem jeres bryllup – også op til, på selve dagen og her efterfølgende. Kæmpe tak for at lukke os ind i noget, der egentlig er ret privat! Og endnu engang kæmpe tillykke med kærligheden og hinanden <3

  1. Cathrine Nissen siger:

   Det er præcis også det, jeg har tænkt. Så har jeg alle tankerne, følelserne og oplevelser de næste mange år. Hvis de så også spreder lidt glæde og kærlighed ude hos jer, så er det dobbelt lykke 😀 Det har også været så vildt fedt at dele med jer, mærke jeres begejstring og læselyst. Helt vildt. Jeg havde aldrig drømt om, at I ville nyde det i en sådan grad. TAK for alle lykønskningerne, Laura, både i dag men også henover dagene, der er gået :-* KH

 3. Det lyder bare skønt – simpelthen bare at kapitulere fuldstændigt i de lækreste omgivelser, og bare kører tømmermændshygge Richy Rich style, med spa, mad leveret til døren, bar røv i morgenkåbe og champangeglas der klirrer.
  Og touchet med snolder i sutskoene er en genistreg – sikke søde venner I har 😀
  Tak for en god fest – at få lov til at være fluen på væggen, var sgu næsten som at deltage selv

 4. Malene Steen siger:

  Åhh, hvor er den dag dog fyldt med kærlighed og glæde!
  Jeg har med spænding ventet på hvert et “afsnit” du har skrevet, og grædt, leet og været meget glad på jeres vegne – selvom jeg overhovedet ikke kender jer!
  Men det er vel nok det bryllupper gør ved folk, fylder dem med glæde og kærlighed! Jeg skal giftes næste år til august, og jeg glæder mig – særligt efter, at have fulgt med hos jer! <3

 5. Caroline siger:

  Må jeg spørge hvor du fandt den champagne? Det lyder som en helt fantastisk ide!

 6. Åh altså hvor smukt, Cathrine. Sidder med tårer der triller ned af kinderne. Stort tillykke med at være blevet Hr og Fru 🙂
  I en alder af 38 har vi endnu ikke holdt vores kærlighedsfest fordi vi er blevet så pokkers voksne og praktiske. Først lejlighedskøb, året efter en stor ombygning og nu er vi flyttet til London. Men på lange køreture er vores favoritemne at brainstorme på vores kærlighedsfest – så når det en dag bliver, så har vi allerede sat menuen, en ide om location og en boyband playliste 🙂 Og en masse gode erfaringer fra venners bryllupper – det må være fordelen ved at være så langsomme i optrækket.
  God ferie og tak for skøn læsning og inspiration!

 7. Sidsel siger:

  Og nu sidder jeg med tårer i øjnene IGEN. Det lyder fuldstændig magisk og helt, helt perfekt. Hvor er i heldige at i er beriget med så mange gode mennesker i jeres liv. Tak for at dele med os, det har været en kæmpe fornøjelse at følge med!

 8. Kate siger:

  Det har været berigende at følge med i din bryllupsberetning – tak! 🙂
  Med din levende og fortryllende skrivestil, formår du at få mig til at lukke alt ude og bare lade øjnene følge ordene – ikke blot nu, men hver eneste gang du har noget på hjertet! Du er ikke en hvilken som helst blogger – men en velformuleret én af slagsen! 😉 Bliv endelig ved!
  Alt held og lykke herfra.

 9. Stine siger:

  Jeg er vild med det hele. Så lækkert og mega inspirerende. Virkelig skøn læsning.

 10. Lisa siger:

  Jeg er som altid helt vild med dine bryllupsindlæg! Hvor er det fantastisk, at du vil dele jeres dag med alle os læsere <3
  Hvis I har en ekstra dag i Candidasa, vil jeg anbefale jer at spise på Ari Home Stay & Hot Dog Shop – de har FANTASTISKE burgere! Det er i hvert fald de bedste burgere, jeg nogensinde har smagt 🙂 Stedet er megasmåt og ser rimelig snusket ud, men det har nu også sin charme 😉

 11. I er så søde, at det helt hviner i tænderne 🙂

 12. Caroline siger:

  Hej Cathrine
  Tillykke med brylluppet 🙂
  Jeg har egentlig en lidt praktisk forespørgsel: Jeg kan se på dine billeder (insta) at I opholder jer både på landet og i byen på Bali, og der ser helt fantastisk ud! Mit spørgsmål går på hvorlænge I skal rejse der og om I har fået nogle vaccinationer forud for jeres rejse? Skal selv rejse dertil i en måned og får meget forskellig information.
  På forhånd tak.
  Mvh Caroline

 13. Maria siger:

  Sikke en fantastisk morgengave du gav Adam – må man høre hvordan han reagerede på især slipsenålen ? 🙂

 14. Anna siger:

  Jeg får seriøst våde øjne af at læse dine indlæg om brylluppet – stort tillykke, hvor er det smukt!

 15. Mie siger:

  TUSIND tak fordi du gider at dele de her indlæg med os. Jeg synes det er så rørende og inspirerende at læse 🙂 Jeg vil så gerne opleve noget lign. snart 🙂
  Du skrev du at der var fælles morgenmad dagen efter. Hvordan fungerede det? Var det fordi i holdte festen et sted med overnatningsmuligheder og så blev gæsterne tilbudt at overnatte? 🙂 Eller var det kun for de nærmeste? 🙂 Jeg synes det lyder så hyggeligt at holde sådan en fest som lige varer til næste dag, men jeg kunne forestille mig at det er utrolig dyrt 🙂
  I hvert fald tusind tak for det hele 🙂 Så fedt og drømmende en oplevelse for jer ! 🙂
  Forresten hvis du føler for at vise endnu mere så kunne det være fedt at se endnu flere billeder af dig i din kjole især kjolenummer 2 🙂 <3

 16. Jeanette h siger:

  Hvor har det bare været skønt at kunne følge med på sidelinjen her. Og sikke en historie vi har været “vidner” til. Og det er ikke engang en historie – den er sgu god nok! Et sandt og ægte kærlighedseventyr <3 Stort tillykke.

 17. Camilla siger:

  Verdens smukkeste sæt det hvide der.
  Hold nu op det er fint til dagen efter 🙂

 18. Lisbeth siger:

  I har altså virkelig haft sans for detaljerne hele vejen igennem – det synes jeg virkelig er imponerende. Og kæmpe kado til jer begge for, at I virkelig bare har været til stede igennem det hele. Minder der er værd at gemme for evigt!
  Tusinde tak for, at du har delt så meget med os herinde. Det er jo en meget personlig dag, men det har simpelthen været så smukt at læse med om 🙂
  Knus
  // http://www.moonlitmadness.dk

 19. Det kunne ikke lyde som en bedre “dagen derpå”. Hvor er det bare skønt at høre, at det hele gik som det skulle, og I begge har fået fantastisk minder fra dagen, som bliver gemt for evigt. Og hvor er det en vild morgengave du har givet ham. Så betænksomt! Det må have betydet ufattelig meget for ham.
  Må jeres kærlighed vare for evigt <3

 20. Line P siger:

  Du/I får mig til at tro på kærligheden og den magiske og fantastiske tosomhed! Ønsker jer alt det bedste og glæder mig til fortsat at følge dig gennem det inspirerende indblik du giver os i dit liv.
  PS. Savner dig på P3!!

 21. Sara siger:

  Hvor er det fint, men….. et par timer i sauna?!?!?? Eller misforstår jeg sætningen?

  1. Cathrine Widunok Wichmand siger:

   Nej altså, sygt nok i øvrigt, haha! Jeg mener et par timer i spaen! KH

 22. Helene siger:

  Du bliver ved med at skrive kæreste 😀 hihihi!
  “Min kæreste lidt mere beskeden anlagt end mig, men vi kørte delefritter. Det gør vi altid.”
  “…og jeg faldt med det samme i søvn op ad min kærestes skulder til tonerne af et sløvende jazzband, der spillede i restauranten bag os.”
  Stort tillykke med det hele <3 det er en fantastisk beretning at læse!

  1. Cathrine Widunok Wichmand siger:

   Det tager tid til at vænne mig til 😀 og tak! KH

 23. Katja siger:

  Åh jeg har ELSKET disse indlæg, og ventet spændt på dem! Men jeg ønsker mig sådan et dimse-indlæg! Med pynt, tanker bag, opdækning, osv osv. <3

  1. Cathrine Widunok Wichmand siger:

   Det kan meget vel tænkes, at det kommer! KH

 24. Nanna siger:

  stort tillykke med brylluppet og tak for at du deler med os ❤️

  1. Cathrine Widunok Wichmand siger:

   TAK Nanna <3 KH

 25. Sofie siger:

  SÅ fine indlæg! Jeg glæder mig allerede sindssygt meget til mit eget bryllup næste sommer når jeg læser det her 🙂
  Du har tidligere talt om at det var et meget personligt bryllup, jeg tænkte på om du på et tidspunkt vil lave et indlæg med de personlige detaljer I havde med

  1. Cathrine Widunok Wichmand siger:

   Det kan meget vel tænkes 🙂 Og til lykke Sofie! KH

 26. Signe siger:

  Nej, nej, nej, nej, nej, nej, neeeeej!!! Jeg leder åndssvagt meget efter en brudekjole. Skal giftes d. 8. oktober og så dukker den op. Lige der. På dig! Og er ikke til at finde nogen steder…. Hvor kan jeg få fat i dit “andendags”-outfit??? Jeg elsker det og det vil være så perfekt at have på. Help! 🙂 Og tillykke!

  1. Cathrine Widunok Wichmand siger:

   Det er en top og en nederdel, som jeg købte fra H&Ms Conscious Exclusive-kollektion i foråret 🙂 Prøv ebay eller TS! Og kæmpe til lykke! KH

   1. Signe siger:

    Tak 🙂

    1. Louise siger:

     Har også lige spottet dette sæt jeg mener vil være perfekt til mit rådhusbryllup. Lidt sent, men tillykke. Ser fantastisk ud.

 27. Sandra Thor siger:

  Kære Cathrine
  Hvor ser det hele bare fantastisk ud. I har da bare haft et skønt bryllup.
  Jeg står og skal giftes her om et år ca. Jeg er helt vild med din idé om at tegningen på jeres invitation er “kopieret” (?) over på klistermærker. Hvor har I fået det gjort?

  1. Cathrine siger:

   Det tror jeg bare vi gjorde på Pixum – altså tegningen var jo vores egen af os. Den fik vi oploadet til bagsiden af invitationen og oploadet til klistermærker 🙂 KH

 28. Anja siger:

  Hej Cathrine
  Min kæreste friede til mig i efteråret og vi står og skal planlægge bryllup til næste år.
  Jeres bryllups rammer lyder virkelig til at være som taget ud af vores. Jeg vil derfor høre om det er muligt at du vil dele jeres buget?
  Vi har kigget på en del steder og budgetter. Men hvis vi både vil have reception, 3 retter med vin, samt øl, vin og spiritus og dans til den lyse morgen, så bliver det en rigtig dyr fornøjelse. Jeg læser mig til at I også festede det meste af natten, så derfor er jeg nysgerrig på budgettet, for sted, mad, etc. – hvis altså du vil dele det….
  På forhånd tak,
  God dag,
  Mvh A

  1. Cathrine siger:

   Det kan du tro, budgettet var omkring 250.000 kroner. Så ja, det var dyrt! Skulle vil gøre det billigere, skulle vi have droppet receptionen. Rigtig god fest til jer – på bagkanten af det hele, kan jeg garantere, at det bliver den bedste dag, uanset budget “KH

Send en besked