Top

Den endelige rute til bilferien 2017 – tak for tips

18.06.2017
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Det har været så mega fedt at læse alle jeres tips til den lille bilferie, som nu tager fart om præcis to uger. Så er det også på tide, at jeg tog et kig på ferien og mulighederne, ikke? Hehe…

Vi droppede fuldstændig den lange tur om Prag. Det var for stor en omvej og spredte os udover et for stort område. Vi har kun to uger, godt og vel, så vi samler os i Vesteuropa, og alle byerne er faktisk nogle I har anbefalet i det her indlæg.

Grundet tamtam i familien bliver vi nødt til at køre den 2. juli, og vi skal være hjemme igen og nå Musik i Lejet den 20. juli. Derfor skal vi gerne lande ca. den 18. juli i København. Det giver seksten dage, og dem har jeg fordelt over følgende byer; Amsterdam, Rotterdam (med kort stop i Utrecht), Antwerpen, Gent, Paris og Champagne – og så stille og roligt hjem til København igen. Jeg ville super gerne nå Deauville også, men vi må begrænse os. Der er så meget fint, men vi må jo bare tilbage.

Nu er ruten på plads, og så skal vi få styr på lidt hotel undervejs. Men vi tager altså også telt med, også for at spare lidt. Så har vi det som backup, hvis det er for dyrt eller optaget undervejs. Hvis I har yderligere fifs til de byer, vi har sat på kørelisten, så byd endelig ind. Selvfølgelig laver jeg lidt guide undervejs in return :p  Jeg noteret de andre tips og tusinde tak for dem.

Og meget apropos, haha! Jeg har sat nye ting til salg på TS; min Ganni-kjole med peplum, mit prikkede Mads Nørgaard-sæt (annoncen lukker i morgen aften), mit gule Stine Goya-sæt OG – bum bum, min lyserøde Goya-kjole også. Og jeg lægger mere op – så kan vi også købe lidt med hjem fra Champagne, haha! Krydser fingre for et turbo-mega-salg inden for de næste to uger, så der er lidt lommepenge at tage med mig.

PS: Den der liste i collagen jeg har brugt til køreplanen, den er lavet i app’en Wunderlist, som er mit YNDLINGSREDSKAB til indkøb, to do’s og alt muligt andet. Bare et tip!

bilferieeuropa

29 kommentarer

 1. Marie S siger:

  Supergod plan! Og gode byer at besøge. Hvis I trænger til at dyppe tæerne i vandkanten undervejs, så er stranden Scheveningen i udkanten af Den Haag (ca en time fra Rotterdam( ikke så tosset. Bred sandstrand med masser af livlige strandbarer! I Rotterdam kan en cocktail eller middag i Euromast tårnet anbefales – man kan se tværs over Holland på klare dage og maden er god! Husk at bestille bord, det er ret populært. Et andet godt madsted er Markthal, en slags torvehallerne. Antwerpen er overdrevet fed, det er virkelig meget at se. Det moderne kunstmuseum er god, og hvis I er til det mere klassiske kam Rubenshuis museet anbefales. Vi boede i Zurenborg området, som minder lidt om Nørrebro (15 min gang til centrum). Det er så hyggeligt og virkelig gode restauranter, vi var specielt vilde med dem omkring Dageraatsplats fx An Het Strand van Oostende og Primo. Antwerpen kan også virkelig noget med små hyggelige gader, så I har skønne gåture i vente og så er der rigtig mange gode butikker. Ghent er lille men hyggelig, der er nok ikke til mere end en dags underholdning. Vi kæmpede lidt med at finde god mad – der er mange turistfælder… så værd at researche på forhånd 🙂 lyder som en fantastisk tur, glæder mig til at følge med her på bloggen!

 2. Sascha siger:

  Jeg gen-anbefaler lige HotellO i Antwerpen. Vi boede lige ved katedralen 🙂

 3. Tanja siger:

  Det lyder som en skøn tur. I Antwerpen vil jeg anbefale at bo på Bed & Breakfast De Witte Nijl og spise på Fiskebar.I Ghent vil jeg anbefale at spise på J.e.f. Rigtig go tur!

 4. Laura siger:

  I champagne vil jeg virkelig anbefale jer at bo på Avenue du Champagne i Epernay. Parva Domus er et virkelig hyggeligt b&b og har de ikke plads (hvilket ofte er tilfældet) har svigersønnen en b&b længere nede af vejen som også er super. Fantastiske værter, beliggenhed og ikke mindst morgenmad begge steder! Champagne er klart blandt mine yndlings destinationer i hele verden.

 5. Mie siger:

  I Gent vil jeg anbefale at bo på Simon Says, som er et hyggeligt B&B med kun 2 værelser som ligger ovenpå en tilhørende café. Personalet er über venlige og hjælpsomme, og det er næsten som at bo hos venner. De giver ret gode anbefalinger til restauranter og caféer i byen. Morgenmad serveres i caféen som ligger ud til en lille plads. Alt i alt et fantastisk sted med et lokalt touch 🙂

 6. Katrine siger:

  Det er en fuldstændig fantastisk app, jeg bruger den MANGE gange om dagen. Til hvad? – ja alt nærmest 👏🏻

  1. Cathrine siger:

   😂 Det lyder som mig, haha! KH

 7. Kiki siger:

  Hvis i har mod på en overnatning i Amsterdam så kan jeg hel sikkert anbefale The Hoxton, det er en lille hotelkæde som har så fine detaljer i deres indretning – og så servere de morgenmad i en pose uden foran din dør til når du står op 🙂 virkelig et hyggeligt hotel i centrum af Amsterdam!

  1. Cathrine siger:

   Ej hvor lyder det sejt, Kiki! Helt vildt <3 Tusinde tak for tippet – jeg har lige tjekket dem ud på insta. Det ser for fedt ud. KH

   1. Kiki siger:

    Har lige læst dit nyeste indlæg om at I har booket overnatning 😄 Glæd dig! Du kommer til at elske alle deres detaljer! Det gør jeg i hvert fald. Det er ikke sidste gang vi booker det hotel 😍

    1. Cathrine siger:

     Jaa! Jeg glæder mig så meget – især til den morgenmadspose, haha! KH

     1. Kiki siger:

      Haha det forstår jeg godt 😄 Det er virkelig hyggeligt at kunne ligge i sengen og spise morgenmad 😄 God fornøjelse! Med hele jeres rejse! Gid det var mig altså ☀️

 8. Caroline siger:

  Hvor lyder det fantastisk. Jeg har netop været i Antwerpen, og det var virkelig den fedeste by! Lidt tips dertil (+ stikord haha), hvor især middag på Graanmarkt 13 og Fosbury and Sons er anbefalelsesværdigt <3
  ANTWERPEN:
  Divers – smoothie bowl
  Barchel – café, morgenmad
  Graanmarkt 13 – amazing dinner, Michelin + concept store
  Veranda – restaurant
  Copper – mega flot café
  Buchbar – kaffe + kage
  Kolonel Koffie – kaffe + morgenmad
  Tinsel – morgenmad + kaffe
  Balls & Glory – mad
  The Jane – mega flot restaurant
  Vitrin – bar
  Mirlo’s – brunch
  Ras – restaurant ved vandet
  Mercado – madmarked
  Stay – brunch, kaffe
  Dille en Kamille – blomsterbutik
  Boekenbergspark – park med pool
  Native Bio Bistro
  Arrangerie 13
  Sjokolat
  Cafe
  Fosbury and Sons – restaurant
  MAS – museum med rooftop

  1. Cathrine siger:

   ØJ du er en skat, TAK Caroline, det er vist allerede nu til at se, at vi har alt for lidt tid. Jeg må på instagram og tjekke det hele ud og lægge en slagplan. SÅ fedt med masser af god mad, that’s our thing. tak! KH

 9. Andrea_CPH siger:

  Lübeck og Bremen er også dejlige byer, men som du siger: I kan ikke nå det hele og er nødt til at begrænse jer. Men der er virkelig mange dejlige steder i Tyskland! Bon voyage 🙂 Jeg glæder mig til rejseberetningerne.

  1. Cathrine siger:

   Gid vi kunne, åh der er så meget at se i Europa. Men så må vi af sted igen. KH

 10. Cæcilie siger:

  Det lyder som en fantastisk tur! Jeg er glad for, at Utrecht kom med i den endelige rute – det var trods alt min anbefaling i sidste indlæg 🙂
  I Utrecht synes jeg, I skal gå en tur op ad Voerstraat, der ligger lidt uden for centrum (5 min gang). Her finder du vintage-butikker, kaffebarer og trendy restauranter.
  Jeg ved ikke, hvad I er til af frokost i Utrecht, men her er et par forslag:
  – GYS (vegetarisk/vegansk)
  – SYR (samme ejere som GYS, syrisk inspireret mad, integrationsprojekt for syriske flygtninge)
  – Belgian Beer Bar Olivier (en gammel katolsk kirke der nu er restaurant)
  – Firma Pickles eller Meneer Smakers (gode burgere)
  – Og til desserten: Vredenburg Marked (hver onsdag og lørdag-søndag), her kan man få en frisklavet stroopwafel på størrelse med ens hoved til næsten ingen penge!
  God tur! 🙂

  1. Cathrine siger:

   Ej hvor er du bare god, tak tak tak Cæcilie, det hele er noteret. Og GYS lyder mega lækkert og meget os. Med en lille stroopwafel til dessert, hehe! KH

   1. Cæcilie siger:

    Det var så lidt 🙂 Jeg håber, I får en helt fantastisk tur!
    Vi spiste på GYS i Voerstraat, og det var bare SÅ godt! Det er dog et populært sted, og da de ikke tager imod reservationer, kan der godt forekomme ventetid. Men maden er ventetiden værd, synes jeg!

 11. Nadia siger:

  I Amsterdam kan man få den mest fantastiske chokoladecookie nogensinde: https://www.instagram.com/explore/locations/240197792/
  De sælges i den fineste lille butik, der ligger i en lille sidegade, og de sælger ikke andet end den kage. Klart et besøg værd!

  1. Cathrine siger:

   Det ligner en GUDESPISE! 😱

   1. Nadia siger:

    Det er det virkelig også!

  2. Cæcilie siger:

   JAAAA!! 😀 De er så lækre! Men kom tidligt; det er et populært sted, så det sker tit, at de har udsolgt og bliver nødt til at lukke tidligt.

   1. Cathrine siger:

    Vigtig tilføjelse Cæcilie 😀 TAK! KH

 12. Cecilie siger:

  Jeg vil anbefale jer lidt spisesteder i Amsterdam, hvor der ikke er proppet med alt for mange turister. Kom selv hjem fra et udvekslingsophold i byen for næsten 5 måneder siden, og ville give min højre arm for en burger fra Burgerlijk (tilpas snaskede og helt fantastiske!). Håber, at I kan bruge mine forslag til noget, og at I får en skøn tur :-))
  – The Breakfast Club (min favorit, men besøg den ved Westerpark, da den ikke er overrendt af turister)
  – Vinnie’s Amsterdam
  – Pluk Amsterdam (har lidt en idé om, at du ville sætte pris på butikkens æstetik)
  – The Pancake Bakery
  – Burgerlijk (kan ikke anbefales nok! Haha)
  – The Butcher
  – Harewood Bakery (bedste doughnuts i Amsterdam)
  – Poké Perfect
  – Eastside Amsterdam
  – Bakers and Roasters

 13. Mor siger:

  Det lyder som en rigtig dejlig tur med god plan. Har I mon kigget på Brügge? En historisk by på Unesco’s Verdensarvsliste. I ønskes en fantastisk tur – glæder mig til at høre mere!

 14. Kaja siger:

  I Amsterdam skal i gå i de små shoppegader (De 9 gader – De 9 Straatjes). SÅ hyggelige ved kanalerne med mange små spøjse butikker og vintage. Selve gågaden er ikke meget anderledes en kbh.
  Kender et lidt sjovt spisested i en gammel kirke hvor der servers marokkans-ish mad. Meget farverigt og livligt sted 🙂 http://www.hotelbazar.nl/en/restaurant-bazar-amsterdam/home/

 15. Anne siger:

  I Amsterdam MÅ du besøge The Avocado Show! Lyserøde velour-sofaer og smukke avocadomadder 😍 Meget Insta venlig 🙌🏻 God tur!

  1. Cathrine siger:

   Åhhhh! Anneeeee! Du kender mig 😂 Det lyder som et sted, jeg skal flytte ind, haha! TAK, vi må forbi! KH

Send en besked