Top

DIY: Billig og personlig kunst

16.05.2014
Skabt af Cathrine

 photo kunst_zpsedfd2494.jpg

Min kæreste kom med en ret fin idé for lidt tid siden; vi burde få printet den gamle tegning af fabrikken op i en vis størrelse og så bruge det som pynt på væggen. Det, synes jeg, er en hammerfin idé! Det er jo ikke en super smuk tegning, lige denne her, men den er nostalgisk, og minder os om den historie, der er i det lille hus. Grunden til kælenavnet Fabrikken er jo, at det er er en gammel filmfabrik.

Jeg har fundet den inde på min egen kommunes hjemmeside. Alle tegninger og skrivelser fra før i tiden er i udgangspuntket offentligt tilgængeligt. På hver kommunehjemmeside er der typisk noget, der hedder “byggesager”, og dér kan man finde sjove gamle historier og skrivelser om sit hjem. Vores bygning var først et almindeligt værksted, så blev det lavet til Baltisk Filmscompagni ca. 1920, og for ti år siden blev stedet lavet til lejligheder. Det er altså virkelig sjovt at læse gamle kommuneskrivelser (den sætning lød meget selvmodsigende, haha!), som foregår i sprog a la “Højtærede Overretssagfører…” og “Ærbødigst…”, og så foregik det hele jo i hånden engang!

Nårh, men det er en tidsrøver, men til gengæld også super fint at finde ud af hvordan ens hjem tog sig ud i gamle dage. Der var ingen af de andre ejere på vores matrikel, der anede noget om stedets historie, men det kunne vi så berette om.

Herover er et lille udsnit af vores, hvor det står beskrevet så fint, hvor filmruller blev opbevaret osv. Jeg har tænkt mig at tage det store billede med ned til Vesterkopi og så få lavet det fint, så det er til at indramme til væggen. Kan I lide idéen? Det kan ikke koste alverden, og til gengæld er det super personligt! Når vi så får arkitekttegninger på vores kommende overetage (såfremt kommunen siger, værsgo’), så kan de komme op ved siden af. Jeg er totalt nostalgisk indrettet, og jeg synes, det er super vigtigt at huske historien. 

Sådan nogen tegninger kan jo tage sig vidt forskelligt ud, men de pynter! Og hvor sejt er det ikke, at have sit eget hjem hængende som kunst?

 photo arki_col_zpsa8286f09.jpg

9 kommentarer

 1. lauragraens@gmail.com siger:

  Det er virkelig en god ide! Og virkelig også personligt. Mine forældre har også skitser hængende derhjemme, men det er af en lokal bygning i området hvor de bor. Synes alligevel det er ret hyggeligt, fordi det netop bliver lidt mindre stift med en skitse 🙂

 2. josefine siger:

  Kære Cathrine,
  Det her er måske lidt mærkeligt!
  Jeg skulle hente lidt inspiration fra dit badeværelse, og kunne ikke finde siden. Jeg googlede lidt på nogle af de ord, jeg kunne huske du brugte da du beskrev badeværelset. Udover at jeg fandt indlægget, fandt jeg også dette: http://stutterireerstrup.dk/fuldblods-heste/#more-74
  Inde under 2 af siderne er der skrevet noget, der virkelig ligner dine indlæg… Det er selvfølgelig ligemeget, men var bare lidt nysgerrig over, hvordan de var havnet der, og der er vist mere end ét, haha!
  Du behøver ikke offentliggøre denne kommentar, men synes det var sjovt lige at skrive til dig.
  P.S. Elsker din blog 😉

 3. Den Pæne Overflade siger:

  Sikke dog en fin idé – og meget meget stilet. Der er noget helt simpelt blandet med noget nostalgi jeg godt kan lide. 🙂

 4. NatasjaS/BlogLiebling siger:

  Super fin idé! 🙂 Mega krea kæreste du har dig 🙂 🙂

 5. Mia siger:

  En anden sjov ting når man har en bolig der har været brugt til industri er at det er meget muligt at dit lokale arkiv ligger inde med billeder fra huset, så du kunne få faktiske billeder på nogle af de mange mennesker der har været med til at slide på jeres trappe 🙂 Vores lejlighed var tidligere elektronik forhandler, så på vores arkiv er der billeder af butikken fra omkring 1900 🙂 Og en lille bonus info er at jeres hus sikkert har været en høj eksplosiv bombe, da de gamle film ruller var meget brandfarlige og ovenikøbet kunne selvantænde….

 6. Lærke siger:

  Da vi købte vores hus, fulgte de originale tegninger også med. Dem har vi også indrammet og hængt op…det er så fin en ide 🙂 held og lykke med projektet.
  Kh Lærke

 7. Kristine siger:

  Vildt god idé! Jeg har en veninde, som læser et eller andet design-agtigt i Herning, hun købte en gammel villa sidste år og har også hængt tegningerne af “grossererens villa” op på væggen – det giver en rigtig god stemning (men nu er jeg historiker, så er måske ikke neutral). Og tak for info om kommunens side! Ser frem til resultatet 🙂

 8. Christine siger:

  Mega god idé! Vil du ikke ligge et link op til siden hvor man kan finde sin bolig? Tak for en god blog! 🙂

 9. Sebrina siger:

  Det er da virkelig en fed og skøn idé!

Send en besked