Top

DIY: Garden Party

09.06.2014
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

 photo 25_5_zps93d08768.jpg photo 25_1_zps6b2c7311.jpg photo 25_col2_zps622950a4.jpg

I er sikkert godt mættede af billeder fra fødselsdagen, men jeg vil lige vise de sidste og blot fortælle lidt om, hvad jeg gjorde, hvis I vil gøre mig “kunsten” efter!

Da vi var i USA til bryllup for to somre siden, var vi dagen derpå til BBQ hos brudens forældre. Det var så chillet! Limonade i store beholdere, mad på grillen, pulled pork i gryden. Folk hang bare ud i flere timer og snakkede og grinede i solen. Den stemning ville jeg gerne ramme.

Jeg stod op lørdag ca 6.15 for at sætte svinene over. Jeg havde købt frilandsnakkefilet og “rubbet” dem aftenen inden, så skulle de bare på grillen i 12 timer og passe sig selv ved max 110 grader. Desværre lykkedes det mig ikke at få gasgrillen så langt ned i graderne, så jeg måtte tage kødet af fire timer efter, da det allerede var lige lidt vel stegt. Heldigvis kunne det reddes ved at pulle det, komme det i en gryde og hælde god BBQ-sauce ved. Så passede det sig selv på komfuret i et par timer. Dertil lavede jeg coleslaw på slump. Rødkål, hvidkål, gulerødder, forårsløg. En dressing af skyr, mayonnaise, salt, peber, spidskommen, sennep, fransk æblecidereddike og rørsukker blev vendt i. OG så var der grillede majs til. Easy peasy og fadene blev bare sendt rundt om bordet, og der blev langet ud efter mere mad.

Derefter hang vi bare lidt, lyttede til musikken der tonede ud af stuens vinduer og ned til os i gården. Og så fik vi sat de små grillere over. Jeg havde selv sådan en mini-kuglegrill, en fyrkat fra Bodum. Så havde jeg lånt en fra min mor, og to af min kærestes drenge havde også en med hver. Så kom de på bordene (husk at fjerne dug fra bordene først), og så serverede jeg marshmellows, digestives og mørk chokolade. Alle fik et grillspyd i hånden, og så sad de ellers dér samlet om gløderne mens mørket trak over os. EDDERhyggeligt, hvis jeg selv skulle sige det!

Jeg serverede Budweisers – det hører sig ligesom til en American BBQ. Jeg ville gerne have skaffet en stor metalbalje (min indre æstetiker græmmedes ved den sorte plastik), men måtte droppe jagten ad tidsnød. Vi havde dog den store balje i kælderen, som blev fyldt med is. Det så nu stadig fint ud, og jeg skal love for, at der blev drukket øl! Så havde jeg lavet en velkomstdrink på Smirnoff Gold og Irmas rabarber-/vaniljesaft – den kunne godt have brugt en snert friskhakket mynte, men det nåede jeg aldrig. Den serverede jeg i den fine beholder fra Rice – og dagen derpå var alle isterningerne stadig ikke smeltet, den holdt altså godt på kulden! Så var der baileys og lav-selv-bar med diverse spiritus, hjemmedyrket mynte, lime, citroner osv. til at slutte på. Og selvfølgelig Doritos og Bugles – mine yndlings-amerikaner-snacks.

OG så til pynten! Den runde, hæklede dug har jeg fra SmuktBrugt, og den lange dug er faktisk en voksdug fra Stof2000, som jeg har købt et par gange efterhånden. Den er genial, fordi den er så fin og pyntende og ikke særlig voksdug-agtig. Jeg købte fire meter for ca. 160 kroner. Den har jeg haft købt før, og når den så er blevet for plettet og grim, så ryger den bare ud i skraldespanden! Så havde jeg fået min mor og svigermor til at gemme små glas fra sennep, marmelade etc. i et par uger, og vi havde også selv kværnet et par glas bearnaise (hårdt arbejde 😛 ), hvidløgsost, rødkål osv. – alle glassene blev fyldt med fyrfadslys og pyntede så fint! Et par af de lidt højere glas fik lidt blomster i sig – jeg havde købt fire forskellige bundter hos Blomsterhjørnet (Værnedamsvej), som så lidt vilde ud, og de pyntede gevaldigt. Krus, servietter, pompom’er købte jeg i Søstrene Grene. Og så havde jeg som sagt købt balloner hos Euroballoon, som I havde tippet mig om. De har butik på Østerbro, så man kan også sagtens komme forbi. Det var kanonservice, så den anbefaling må jeg viderebringe.

Min mor havde droppet en fin kurv af med masser af tæpper, så som det blev mørkere og køligere pakkede folk sig ind i dem og sad tæt. 

Det var en drøm i opfyldelse, at folk bare hang ud og snakkede og grinede. Jeg nåede faktisk aldrig at danse og være “skidefuld og på rulleskøjter”, men for første gang til min fødselsdag så var det heller ikke vigtigt. Jeg plejer at blive lidt ærgerlig, hvis folk ikke danser og den slags, men i år var det bare for fedt at se ud i gården fra køkkenet, mens jeg miksede drinks, at alle bare hang ud og var afslappede. American BBQ FTW!

NU skal jeg også have en pause fra mere fødselsdag, hah! Dog er jeg blevet spurgt til en lille gave-fremvisning, så det vil jeg stykke sammen i løbet af ugen.

God helligdag 🙂

Et par af billederne er lånt fra Agurken og Katten

 photo 25_3_zps343740f5.jpg photo 25_8_zps7e3bddb6.jpg photo 25_col3_zps0773dd7e.jpg photo 25_7_zps26f44016.jpg photo 25_col4_zpsc4bcaece.jpg photo 25_col1_zpsadc3922a.jpg

25 kommentarer

 1. kathrine Johansen siger:

  Sikke nogen fantastiske fine billeder, og det ser jo sindsyg hyggeligt ud 🙂
  Kig gerne forbi min blog, hvis du har lyst. Knus!
  http://kaathrinejohansen.bloggersdelight.dk/

 2. Caroline | Tankeskrald siger:

  Hold nu fest, hvor ser det fint og hyggeligt ud, Cath! Det fås ikke bedre på film – eller på Pinterest. Jeg gemmer altså lige billederne, så jeg kan lade mig inspirere næste gang, vi holder fest…

 3. Louise siger:

  Ej hvor ser det super hyggeligt ud, jeg elskerøde også min amerikanske families barbecues da jeg var udvekslingsstudent. Men sig mig hvor har du købt den dunk til drinks? Har ledt oversat men kan ikke finde den? :s

 4. Vivi siger:

  Super fed idé! Det lyder mega hyggeligt, og billederne siger det hele 🙂

 5. Janni Christiane siger:

  Det lyder simpelthen også som en smadder hyggelig fødselsdag! Og billederne taler jo for sig selv 🙂

 6. Anne-Sofie siger:

  Nøj ! Hvor ser det hyggeligt ud, sådan en fest vil jeg gerne holde 🙂
  Kig gerne forbi:
  fancykneesocks.blogspot.com
  // Anne-Sofie

 7. Lisbeth siger:

  Hold nu kaje kvindemenneske, hvor er det altså bare pissesejt, at du altid er så skide gennemført. Kæmpe fan! Smukt, smukt, smukt (:
  Endnu engang, stort tillykke med fødselsdagen (:

 8. Sofie siger:

  Det ser simpelthen så fint ud!
  – Hvor er armbåndet og uret på det sidste billede fra?

 9. Line siger:

  Hold da op, hvor lyder det hyggeligt.
  hvos har du købt cooleren fra RICE? Jeg kan finde den ingen steder 🙁

 10. Sara siger:

  Det ser meget hyggeligt ud 🙂
  Hvor er vandbeholderen fra? den er så fin 🙂

 11. rockpaperdresses@gmail.com siger:

  Den er fra Rice, men jeg kan simpelthen ikke støve den op på nettet. Jeg kan kun finde link her: http://www.idenyt.dk/kokken/hvidevarer/pa-kol-i-varmen/ Det hjælper jo ikke meget. Jeg har dog hørt de snart lancerer stor webshop!
  KH C

 12. rockpaperdresses@gmail.com siger:

  Jeg kan heller ikke finde den :/ Det nærmeste jeg kommer er dette link: http://www.idenyt.dk/kokken/hvidevarer/pa-kol-i-varmen/ Men jeg har hørt de åbner en stor webshop snart! KH

 13. rockpaperdresses@gmail.com siger:

  Det er ikke min arm men Natalies (Natulia.com). Hvis jeg kender hende ret, så er uret fra Michael Kors og armbåndet fra Zara 🙂 KH

 14. Miriam siger:

  Jeg vil også rigtig gerne vide hvordan man får fat i den fine ting på nederste billede til højre 😉

 15. Katrine S siger:

  Hvor ser det bare hyggeligt og fint ud! 🙂
  Jeg vil gerne høre om velkomstdrinken “bare” bestod af guldvodka og rabarber/vanilje-drik? Jeg har nemlig sådan en guldvodka stående, så jeg vil prøve at gøre dig kunsten efter 🙂

 16. Julia siger:

  Ej, hvor ser det fantastisk ud! Så inspirerende! Også fordi man (jeg…) generelt holder for få fester, og det er der jo simpelthen ingen grund til. Og de der balloner er jo grund nok til at gå amok! KH J

 17. rockpaperdresses@gmail.com siger:

  Jeg puttede også vand i faktisk. Det kunne passende være dansk vand, hvis du barer serverer i kander. Jeg puttede almindelig vand i, da jeg ikke vidste om hældetuden på køleren ville bryde sig om trykket fra danskvand. Du skal dog vide, at den der vodka har kanel i sig. Af uransagelige årsager. Derfor ville jeg overveje at spille mere på det og så lave en lækker æblemost (eller bare købe den), så tilføje mynte, lime og vodkaen 🙂 God fest!
  Kh

 18. Diana siger:

  Det ser så lækkert ud. Hvor er “burger-bolllerne” mon fra?

 19. Helene siger:

  Ser fantastisk ud!
  Har du selv bagt bollerne, i så fald kan man få opskriften? De ser vildt gode ud!

 20. Sofie siger:

  Åh, jeg må altså låne lidt ideer af dig når jeg skal holde 26 års her den 28. juni 🙂 juhu, hvor ser det sjovt ud! 🙂

 21. Mathilde siger:

  Hvordan fik du helium i dine balloner? 🙂

 22. rockpaperdresses@gmail.com siger:

  Jeg fik fantastisk service og Euroballoon kom ud på min adresse og fylte helium i 🙂 KH

 23. Julie Monberg siger:

  Hej Cathrine.
  Jeg skal selv holde 25 års fødselsdag indenfor den nærmeste fremtid, og har også balloner i tankerne. I den forbindelse er jeg lidt fræk og spørge dig om, hvad du kom af med for balloner og levering/opfyldning m. helium? Hvis du holder tæt med den pris, så er det helt ok (:
  Din fest ser fantastisk ud!
  Med venlig hilsen
  Julie

Send en besked