Top

DIY: Køkkenprojekt 2.0 + konkurrence

18.06.2013
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Sponsoreret af IKEA

Se hvor jeg kan! Jeg har lavet en lille video til jer med vores køkken (imovie er ikke min stærke side, i øvrigt er den optaget i HD men youtube forpurrer kvaliteten!), sådan som det ser ud i dag. Vores køkken er vores hjerterum, og vi bruger rigtig mange timer derude. I kan læse første del af projektet HER. Så hvad er lykkedes godt?

1. Vi har fået så meget dejlig bordplads, vi kan begge arbejde sammen og have venner til hænge ved spisepladsen imens

2. Vi har fået så lækre hårde hvidevarer ? det var et sted, vi ikke ville gå på kompromis. Induktion, ovn med ekstrastort ovnrum til MASSER af mad

3. Virkelig meget skabs- og skuffeplads, det er vigtigt!

4. Vi har udnyttet rummet fra top til tå ved at rykke ovn og køleskab længere til højre og udnytte endevæggen

5. Gulvet er super hygiejnisk og lækkert at gå på, og så giver det mørke gulv en fed kontrast til det meget hvide køkken

1. Købe billigere elementer og dyrere bordplade! Det er så SINDSSYGT dyrt at købe bordplade, vi har 8 meter ca. og prisen på bordpladen var godt 1/3 af budgettet ? og den er endda i den meget billige ende. At gå på kompromis med bordpladen, når elementerne er så dyre, er som at gå i plastiksko fra H&M sammen med en dyr Chloékjole! De sko trækker det hele ned (bordpladen, get it?), hvor vi omvendt havde fået et mere eksklusivt udseende køkken med IKEA-elementer og en dyr lækker bordplade fra fx bordpladen.dk. Dyre sko kan til hver en tid trække en H&M-kjole op

2. Betale køkkenfirmaet for at sætte hele køkkenet op og ikke forsøge os selv

3. Rummet er originalt to værelser (det blev ændret i 1970?erne): Et kammer og et køkken. Det ville have været fedt med et mindre køkken og det lille ekstra værelse ? et børneværelse/walk-in-closet/kontor. Det vil nok i sidste ende give os længere tid i lejligheden at have det ekstra værelse ? selv om vi elsker det store køkken

4. Vi pønser faktisk på at sætte andre fliser op ? eller min kæreste gør. Nogen der er hvide ? det er mere klassisk og nemmere at indrette med. Så generelt set, tænk alle de permanente ting i klassisk hvid/sort/grå, så kan du altid krydre med en farvet kaffemaskine eller små fine tedåser i regnbuens farver

5. Genoverveje det grebsfrie køkken ? ved I, hvor krummer og støv lander? Nede i grebet, så det skal HELE tiden gøres rent for at holde det pænt

Jeg mener det virkelig, når jeg siger: Læg pengene i bordpladen i stedet for elementerne. Og det siger jeg om indlægget er sponsoreret eller ej. Hvis vi kunne gøre det om, så havde vi valgt etIKEA-køkken og en lækker træbordplade fx herfra. Og IKEA har netop relanceret deres køkkenserie (de vandt i øvrigt bedst i test i 2008) under navnet METOD. Metod erstatter deres gamle Faktum, og hele serien er bygget op af moduler. Skabene er 20, 40, 60, 80, 100 cm brede, og man kan fx få skabslåger, der dækker flere små skabe ? det giver et super minimalistisk look. Der er få nyheder på lågefronten generelt set, men en af nyheder er, at I nu kan få røde og mintfarvede låger! Og netop lågerne kan jo skiftes ud over tid, så længe skabskabinetterne står der, og de er kompatible med andre låger.

En skuffe er en skuffe i sidste ende, ligegyldigt prisen og mærke i nakken ? it?s not that much of a science. Meget af ?indmaden? i vores skuffer er fra IKEA; tallerkenholdere, skridsikre måtter, beholdere osv. Der er så mange muligheder i IKEA, både i skabsindretning og i indretningskombinationer!

Lige nu kan I vinde et køkken ved at deltage i IKEAs konkurrencepå deres hjemmeside! I skal blot optage en 60 sekunders film med udfordringerne i jeres køkken, og så dele den lige HER. I kan jo se i videoen, hvordan jeg har gjort!

25 kommentarer

 1. Karen siger:

  Du lyder ikke særlig glad for dit køkken? Men det ser virkelig fint og lækker ud på billedet og videoen. Personligt, kan jeg smadder godt lidt de turkise fliser på væggen og lamperne!
  Via. imovie er det slet ikke så skidt endda! 😉 Det kan være en idé at stabilisere klippene, så det ikke er så rystet, hvilket du kan under en af de funktioner, du får frem, når du dobbelt-klikker på klippet. -Man skal bare sætte et hak i en boks, og så klarer den arbejdet for dig, men man skal dog sætte hakket manuelt i hvert enkelt klip, som du har valgt at bruge.
  Håber det gav mening 😉
  -Karen
  http://the-flying-rabbit.blogspot.dk

 2. Rhea siger:

  Hej Cathrine. Det er super inspirerende dette indlæg. Jeg har nemlig lige købt min egen lejlighed, hvor køkkenet er et af de hængepartier som jeg har. Jeg går også og kigger på hvordan jeg helst vil have det (idealistisk) og hvordan det er bedst praktisk. Derudover har jeg et forrrådskammer, og jeg kan ikke beslutte mig om jeg vil beholde det eller inkludere det i køkkenet.
  Jeg er dog lidt i tvivl om prisen, da jeg “kun” har min opsparing, og ikke ønsker at låne flere penge til det.. Hvad var jeres budget primært på?
  Bliv endelig ved med flere do’s and dont’s?

 3. Melisa siger:

  Vi satte vores lejlighed i stand for snart 3 år siden (nummer 2 vel og mærke) og pg.a. gode kontakter har vi et Svane køkken med Bordplade fra netop bordpladen.dk – vores er også hvidt i hvidt, med kun en sort kant på bordpladen. Jeg elsker det køkken!.
  dog vil jeg sige at vi var i ikea og de har nu fået den model vi har, eller en magen til – og den er SÅ billig at røre ved. det ligner faktisk det sorte køkken med stål greb. Jeg ville nok altid vælge gode skuffer og god bordplade og så låne lidt ekstra til begge dele, eller spare endnu længere.
  over halvdelen af vores budget gik til køkken – og det til trods for min kæreste er autoriseret elektriker og må lave det selv. For det er bare lækkert med et køkken som bare holder!

 4. Hvor er resultatet bare blevet vildt godt. Elsker at køkkenet ikke kun er hvidt, men at det har en masse kontraster, deraf de turkise lamper :-).
  Gad godt selv have nydt køkken, men eftersom jeg bor i en lejelejlighed, er det ikke noget jeg vil ofre penge på 🙂

 5. Camilla siger:

  Hvor er det bare blevet fint! Er helt vild med sammensætningen af den turkis og røde/orange farve 🙂

 6. Camilla Skov siger:

  http://cwooddk.bloggersdelight.dk
  Jeg er tosset med den blå rugbrødsskærer! Jeg må vidst på loppemarked! 😉

 7. Matilde siger:

  Hvor har I købt disse fliser henne? 🙂

 8. Maria siger:

  yeah dette indlæg har jeg glædet mig til! Det er virkelig fedt at høre dine overvejelser om hvad du ville have gjort anderledes i dag.
  Fik i tegnet køkkenet af et køkkenfirma eller er i selv arkiteketerne bag? Jeg har været hos Kvik køkken men jeg synes ikke de var så gode til at komme med ideer og tænke i nye baner i forhold til indretningen af køkkenet. Er der nogle firmaer du kan anbefale mht det?

 9. Louise siger:

  Kære Cathrine!
  Tak for et much needed indslag i min verden. Har købt dødsboet fra helvede, og står nu med et rum, som engang var et lille bad og et lille køkken og skal lave køkken/alrum.
  Dine tips er noteret!’Har et par spm:
  1)Hvad hedder ikea køkken serien?
  2)Hvilken bordplade endte I med?
  3)Hvor er de grønne fine fliser fra?
  KH L

 10. Cathrine Nissen siger:

  Jo, det er jeg – som jeg skriver, så er det vores hjerterum. Så jeg deler jo bare erfaringer, hvad ville vi gøre anderledes? Det er lidt dyrkøbte erfaringer, som jeg tænker, at I helt sikkert kan bruge, hvis I går i køkkentanker.
  God idé at stabilisere klippene, det vidste jeg slet ikke imovie kunne! Jeg har kun arbejdet i final cut, og der må man sige imovie er noget forsimplet i forhold til, så det er godt med nogle tips søde Karen 🙂
  KH

 11. Cathrine Nissen siger:

  Hvor er det godt at høre Rhea!
  Vores budget skred ret hurtigt i processen, da vi troede, det ville være billigere. Også fordi vi selv gjorde så meget. Det er svært at sige, hvor dyrt det er – det kommer jo meget an på størrelsen af køkkenet. Vi havde 8 meter bordplade, og det var virkelig dyrt, selv om vi valgte en af de billigste.
  Vi ville nok genoprette kammeret – ca. 8 kvm – for så ville vi have et børneværelse, når det blev interessant engang. Nu har vi “kun” 3 værelser, og de to store er ikke rigtig børnevnelige, så vi kommer nok til at flytte inden evt. babyer bliver rigtig store. Den tid den sorg, men overvej om dit kammer har en reel værelsesstørrelse, der evt. kan bruges senere til kontor eller lignende. Hvis det ikke er nødvendigt hos dig, så vil jeg sige at vi til gengæld ELSKER et stort køkken. Det er ofte her vores fester ender, når vi har gæster 🙂
  Jeg laver ikke flere køkken-guides foreløbig, men skriv endelig med flere spørgsmål, så skal jeg få svaret 🙂 Rigtig god arbejdslyst! KH

 12. Cathrine Nissen siger:

  Åh vi drømte også om et svane-køkken! De er så hamrende flotte!
  Ja hvis budgettet er til det, så er det super lækkert med kvali hele vejen. Men ellers vil jeg stadig sige; bordpladen er vigtigst! Den gør virkelig meget af forskellen 🙂 Vi kiggede på deres grebsfrie, og helt “gedigenhedsmæssigt” synes jeg faktisk det var lækkert 🙂 Det kommer med garanti an på model osv.
  KH

 13. Cathrine Nissen siger:

  Tak Katrine, det er jeg glad for! Det emmer meget af vores stil for 2-3 år siden 🙂 Sådan ændrer man jo smag hen ad vejen 🙂 Det kan jeg godt forstå, det er mange penge og de skal ikke lægges i lejelejlighed 🙂 En dag bliver det dig! KH

 14. Cathrine Nissen siger:

  Tak Camilla, det er jeg glad for du siger, tak 🙂 KH

 15. Cathrine Nissen siger:

  Haha, ja den har stået hos min mormor i mange år! De er vist lige til at få fat i på loppemarked 🙂 KH

 16. Cathrine Nissen siger:

  De er købt hos mosaikhjørnet – de har et hav af forskellige 🙂

 17. Cathrine Nissen siger:

  Ja de tegner køkkener gratis i et computerprogram. Men jeg må indrømme, at jeg stort set havde hele køkkenet oppe i mit hoved, og det var derfor ikke nødvendigt med de store designmæssige forslag fra køkkenmanden. Vi fik tegning fra HTH og Invita i sin tid. Ikea kan også tegne for dig!
  KH

 18. Cathrine Nissen siger:

  Super Louise, det er dejligt at høre, at det kan bruges 🙂
  1) Vores køkken er ikke fra IKEA men Invita, men deres nye serie hedder “Metod” – du kan se forskellige af deres fronter i nogle af linksene i teksten 🙂
  2) Vores er en laminatplade med stålfront. I dag ville vi begge klart vælge træplade eller kompaktlaminat eller corian (hvis pengene ellers var til det sidste). Det er HAMRENDE dyrt og vi havde bare ikke flere penge til sidst.
  3) Mosaikhjørnet – de har virkelig et hav af fliser 🙂
  Skriv bare igen, ellers god arbejdslyst L!
  KH

 19. Melisa siger:

  Jeg giver helt ret med modellerne i IKEA. Alle deres modeller virker ret gode og særligt den model det ligner i har. JEg tror vores gamle lejlighed havde det samme, bare fra HTH..
  Min kæreste laver meget el i køkkener på arbejdet, så han ser fejl vi andre bare ikke ser. SÅ det er mest hans skyld vi har et svane.

 20. Chris siger:

  Jeg bliver lidt nysgerrig mht. din bordplade “fortrydelse”. Er det udelukkende pga. det kosmetiske, at du ville vælge træplade, kompaktlaminat eller corian den dag i dag?
  Er det andet virkelig så grimt? 🙂

 21. Frk T siger:

  Uhh – det er lækkert! 🙂 virkelig! Kan godt se at mosaikken godt kunne være anderledes, men synes netop det er fedt at den bryder det hvide 🙂 er helt vild med alle de andre farvede detaljer! Bor selv til leje, så prøver også med små nips at gøre verdens mindste køkken bare en smule hyggeligt! 🙂 glæder mig til den dag jeg får mit helt eget 🙂

 22. […] Faktisk har I nu mulighed for at vinde et splinternyt køkken ved at deltage i IKEAs konkurrence HER. For at deltage skal I optage en 60 sekunders film med de udfordringer I har i jeres køkken og … […]

 23. Mette R siger:

  Jeg synes jeres køkken er ret fedt. Kender nogen der havde købt låger uden greb ligesom jer, men manden valgte inden de satte det op at vende lågerne på hovedet således at man skulle tage forneden på lågen i stedet. Det var netop for at undgå krummer, snavs and so on. Bare et tip til en anden gang.

 24. Ane siger:

  Hej, hvor kan man få de tyrkise fliser? Mvh Ane

  1. Cathrine siger:

   Av det kan jeg nærmest ikke huske Ane, måske vi købte dem hos Mosaikhjørnet? Men det er så mange år siden. KH

Send en besked