Top

DIY: Perfekte sommerben – gode tricks til smukkere ben

09.06.2015
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

rockpaperdresses, hvordan får jeg perfekte sommerben, Veet spawax
INDLÆGGET ER LAVET I SAMARBEJDE MED VEET SPAWAX

Lige om lidt. Sommeren kommer lige om lidt. Det skal den altså! Åh, jeg så lige at alle os på Northside får regn. Æv! Men benene skal stadig i topform – eller pyt med hvor bløde, hvor lange, hvor korte de er, hvor trænede de er. At polere, skrubbe og fugte er altså det helt store trick til de smukkeste ben (og et par lækre stiletter er bare prikken over i’et).

Her er mine tricks til fine ben – jeg er ikke selv lige god til at skrubbe og gøre ved. Men jeg får skældud af mine beautydamer, når jeg ikke gør det. Ups! Men skrub, fugt og nudefarvede stiletter – det er vinderstilen!

 1. FIND DET HÅRFJERNINGSPRODUKT DER PASSER DIG Der findes et hav af forskellige typer hårfjerning – skraber, voks, sukker, laser. Selv har jeg ikke brugt skraber i årevis – i hvert fald i et årti. De gør altså ikke noget godt for nogen. Der er hårdt for huden, det er skidt for hårene. Jeg har selv vekslende fået vokset eller “sukret” benene. Jeg har i længst tid vokset benene selv, hjemme i soveværelset – og det kan man altså sagtens! Det er billigt, det er fleksibelt, man får det, som man vil have det. Og Veet Spawax er en klar mulighed – men det kræver lidt øvelse at få det til at fungere (læs min anmeldelse her)
 2. HUSK AT SKRUBBE DØDEHUDCELLER VÆK For at undgå indgroede hår så er skrub noget af det allervigtigste! Jeg bruger selv en loofah – en form for svamp, som kan bruges både våd og tør. Jeg bruger den tør – inden jeg går i bad, og ca. hver anden til tredje dag. Benene får en ordentlig omgang, og når jeg er dygtig til at bruge den, så får jeg de fineste ben, der også ved næste hårfjerning giver mere jævnt resultat. Hvis jeg glemmer at bruge den, så kan benene klø, være irriterede og fyldt med indgroede hår.
  Man kan også benytte sig af en skrub på bøtte (jeg har længe haft den fra &Other Stories) – men brug så en skrubbehandske for at spare lidt på mængden.
 3. FUGT FUGT FUGT Ligeså vel som man skal skrubbe, så er det også vigtigt at fugte. Indgroede hår fåes også af manglende fugt. Selv har jeg været meget glad for at købe en fed creme på Apoteket fra La Roche Posay – men brug den, der passer din hud bedst.
 4. TOP AF MED EN SELVBRUNER Når benene er hårfrie, skrubbede, bløde – så kan du toppe af med en selvbruner. Selv har jeg haft en meget ulykkelig oplevelse med selvbruner i 3. g dagen inden min gallafest (som jeg prøvede at bilde folk ind var sygdom – det var fejlhåndtering af tan in a can). Så i stedet for at bruge en, der skal slides af, så bruger jeg en, der kan vaskes af samme aften – ingen ulykker. Den fra thisworks har vundet masser af beautypriser, og jeg må give den fuld ros herfra.
 5. LIDT NEGLELAK SKADER IKKE For enden af de smukke ben sidder fødderne, og lidt neglelak og en lille hjemme-fodspa er altså bare en lille ekstra luksus, der løfter al umagen. Så hvis tiden er – skrub fødderne, smør dem godt og nus dem lidt. De fortjener det – de bærer dig gennem hele livet.

INDEHOLDER ADLINKS

21 kommentarer

 1. Mine ben er også yderst sarte, så er også begyndt på Veets hjemmekit, og det lader umiddelbart til, at mine ben har det meget bedre. Tror også jeg skal til at bruge det til underarmene, da det er virkelig sensitiv hud jeg har der. Vil klart prøve at tage skrubben til mig, når du siger det virker så godt. Det husker jeg næsten aldrig, så det må være min næste to-do 🙂

  1. Cathrine Nissen siger:

   Åh du SKAL skrubbe JC! VIGTIGT når man vokser 😀 Ellers kan du få indgroede hår og i værste fald knopper. Den er ikke god 😀 Jeg har ikke altid været god til det, men jeg lærere og bliver bedre! KH

 2. Camilla N siger:

  Vil så gerne prøve det der nye Veet Spa halløj, men er sgu bange for jeg ikke er smidig nok til at nå bagpå mine ben og hive den rigtige vej samtidig, haha 😀

  1. Cathrine Nissen siger:

   Haha, jeg lover dig for, at jeg også har ligget i mærkelige positioner for at få det til at du og nå 😀 KH

 3. Anne siger:

  Hej Cathrine!
  Jeg læste i din anmeldelse, at du tog på kosmetikskole for at få ordnet dine ben. Hvordan var det resultat? Og i så fald vil du anbefale det til kommende student, der ikke vil bruge studentertiden på at bekymre sig om behårede ben?
  Mange knus

  1. Cathrine Nissen siger:

   Ja jeg gjorde så! Det var en fin og billig måde at starte med at få vokset ben. Dog får man også lidt, hvad man betaler for. Det er jo kosmetologstuderende, der øver sig og lærer på en. Nogle hår kan knække – det er ikke farligt, bare træls. Man vil gerne have dem ud med “roden”. Det er en rigtig fin og billig måde at prøve det af på – og du har glatte ben i 2-3 uger. Ahhh! KH

 4. Sarah siger:

  Okay, nu er jeg altså den vilde voks-rookie, så jeg har lige et par spørgsmål – måske du kan svare!
  1) Hvad bruger du for noget voks? Mærke osv – kan det virkeligt betale sig?
  2) Hvor ofte vokser du ben, og hvad i alverden gør du i mellemtiden? Skal hårene ikke vokse ud i sådan 3-4 uger imellem hver voksning? Forstår ikke hvordan det kan fungere til sommer 😛
  3) Hvor lang tid plejer det at tage dig?
  4) Kan det også bruges i bikinilinjen? And elsewhere…?
  Som sagt, rookie – har aldrig prøvet at vokse/blive vokset!
  Og nu ser ordet “vokse” meget mærkeligt ud efter at have skrevet det en masse gang…
  Håber, at du kan hjælpe 🙂

  1. Cathrine Nissen siger:

   Dem klarer jeg 🙂
   1) Jeg har prøvet mange forskellige – MB Beauty fra Matas og Veet EasyWax Electrical Roll-On er dem, jeg har haft størst succes med! Pt. får jeg sukkerbehandlinger på klinik.
   2) Benene skal vokses ca. hver tredje uge. Jeg har to gode uger og ca. én med liiiidt i overkanten med hår. Enten har jeg tynde bukser på, som er sommerlette, eller også skider jeg hul i det 😛 Der bliver færre og færre hår over tid ved brug af voks, så jeg vil vove at påstå, det faktisk ikke er så slemt.
   3) Jeg har brugt ca. tyve minutter pr. ben. Max.
   4) Jeg voksede også selv bikinilinje – dog ikke brazilian. Det kan jeg ikke få mig selv til, haha! Dog vil jeg ikke anbefale Veet Spawax til bikinilinjen. I stedet vil jeg gå for klassisk voks.
   KH

   1. Sarah siger:

    Amen, du er en skat! Tak for svar 🙂

    1. Cathrine Nissen siger:

     Selv tak – og god fornøjelse !Kh

 5. Lisbeth siger:

  Uh, jeg får helt lyst til at give mig selv en lille benbehandling nu – jeg har også udsat det i ugevis! (jep, det begynder at blive kritisk. Jamen hej-sommervejr-midt-i-eksamenssæsonen-hvor-jeg-ikke-har-tid-til-selvforkælelse). Fedt med de mange tips mod indgroede hår. Jeg har virkelig haft mange på det seneste, og har ikke helt kunne forstå hvorfor, men nu giver det hele mere mening. Skrub + fugt. Tjek.
  // http://www.moonlitmadness.dk

  1. Cathrine Nissen siger:

   Hahah, jeg har også nogle gange perioder, hvor jeg nærmest skammer mig over min egen “vedligeholdelse”. Jeg tror egentlig min kæreste er lidt ligeglad. Men jeg kan godt lide min egen fornemmelse af at føle mig “clean” og blød. Skrub 2-3 gange om ugen og god fugt – det er din allerbedste ven 😀 KH

 6. Feodora siger:

  Tak for en dejlig blog, Cathrine!! Nu beklager jeg lige, at jeg er ret off topic her.
  Men hvis du har lyst, kunne det være mega fedt med et nu-er-der-mange-der-snart-starter-studie-indlæg – altså sådan noget med fine computer sleeves og tasker til uni-livet :)))) bare en idé!

  1. Cathrine Nissen siger:

   GOD idé! Den kan måske komme når vi nærmer os lidt mere? Sådan til juli-ish 😀 GOD idé, sov godt! KH

 7. Mr. Mountain siger:

  Og vi stakkels mænd der cykler, må vi kigge over skulderen?

Send en besked