Top

"Dr. Mao! I can't get centered"

03.03.2015
Skabt af Cathrine

Godmorgen ?

Jeg er vågnet fuldstændig radbrækket. Fuldstændig skæv – hvordan kan jeg være mere bombet, end da jeg gik i seng i går aftes? Jeg har sovet otte timer, så det er hverken for lidt eller for meget.

Forklaringen er måske, at jeg var til lægen i går.

acupuncture, charlotte york, dr. mao, cathrine nissen, rockpaperdresses

Hvis der er ét punkt, hvor jeg kan mærke, jeg bliver ældre, så er det altså i mine led! Oh my gawd, der er langt op, når jeg kravler rundt på gulvet til yoga fx. Jeg skal nærmest have støtte eller en stok for at komme op, og mine knæer knager. Og så er der min nakke. Jeg aldrig før prøvet, at min nakke sad fast, men det er sket et par gange.

I halvanden måned har mine nakke været helt åndssvag. Jeg har været forbi min massør, Kim, to gange. Uden held. Så i torsdags ringede jeg til lægen og fik tid mandag. I går var jeg forbi, og jeg forklarede, hvad der var galt. Og hun kiggede på mig, spurgte entusiastisk, om jeg havde prøvet akupunktur? For en ganske nåleforskrækket type, var det et STORT nej. Jeg tænkte med det samme på “The Domino effect”-afsnittet af SATC, hvor Charlotte skal til akupunktur; “Dr. Mao – I can’t get centered”, og hun stikker hovedet ud – fuldstændig som en nålepude.

Jeg har det sejeste lægehus; tre kvinder, og de kan bare alt muligt, så jeg havde stor tiltro til hende og gik med hende ind i sygeplejestuen. Smed mine bluser, lagde mig på briksen. To nåle i hver hånd, to i nakken, en i skulderen og en i toppen af hovedet. “Så slapper du bare af, og hvis du falder i søvn, så vækker jeg dig bare. Vi ses om ti minutter”. Og så lå jeg der. Skulle slappe af men det var så svært. Savnede lidt en plakat i loftet som hos børnetandlægen. I stedet kiggede jeg på de mange beholdere ved håndvasken, forskellig slags sprit. På de mange bøger på hylden; to om spædbørn, et opslagsværk for præparater, to for almen medicin. Jeg turde ikke slappe helt af, for tænk hvis nålene borede sig længere ind, at jeg kom til at rykke på dem. Jeg lå stiv som et bræt.

acupuncture, charlotte york, dr. mao, cathrine nissen, rockpaperdresses

Hun kom tilbage, fjernede nålene – det summede, hvor de havde siddet, “det er fordi energierne forlader kroppen – det mener man i hvert fald inden for akupunkturens verden”. Hun forklarede, at jeg nok ville være ret træt resten af dagen, og at jeg ikke skulle træne men i stedet gå hjem og drikke masser af vand. Så det gjorde jeg.

Jeg kunne være faldet i søvn i kyllingefrikadellerne i går aftes. Jeg var så træt. Om det havde den effekt, fordi hun sagde det til mig, eller fordi det reelt gjorde mig træt – I don’t know. Men jeg tror, det har virket og løsnet i nakken. I morgen skal jeg tilbage for anden omgang.

Nu vil besse her gå i bad og få tøj på og tage ind til byen til møder, vi ses senere 🙂

27 kommentarer

 1. Sophie siger:

  Tror altså at du roligt kan slappe af når der sidder nåle i næste gang du skal derhen – det er vist en lidt irrationel frygt med at nålene flytter sig. Du skriver jo netop at din læge beder dig om at ligge og slappe af. Så jeg tror måske at det vil virke bedre på dine muskelspændinger hvis du rent faktisk gør som lægen beder dig om 😉
  Jeg har selv haft ret stor glæde af akupunktur når jeg har haft lidt små skavanker 🙂
  men desværre kan akupunkturen jo ikke hjælpe på årsagen til at du har ondt. Har du mon nogen idé om hvad årsagen er? så du kan ændre lidt på det? Jeg har nogen gange fået lidt ondt (ømhed) i min nakke hvis jeg har trænet meget back squat. Måske er det også trænings relateret for dig? bare en tanke 🙂
  Havde helt glemt den scene fra SATC. Elsker den 🙂 Det må være tid til at gense serien igen igen 🙂

  1. Cathrine Nissen siger:

   Det er totalt irrationelt, I know, det var bare så nyt at prøve, at det var svært at slappe af. Men i morgen, når jeg skal derned igen, så vil jeg prøve at slappe bedre. Jeg tror helt sikkert, at det er træningsrelateret, men jeg har faktisk ikke lavet decideret vægtløft i et stykke tid. Men jeg må holde ved lige med massage også, så kan det forhåbentligt holdes nede. So far er jeg vildt imponeret over akuen! KH

 2. Heidi siger:

  Fedt at din læge bruger akupunktur!
  Akupunktur er det eneste der virker til at få min migræne til at gå væk, så når migræner begynder (det var dog langt hyppigere da jeg var teenager), så tager jeg hjem og besøger min moster som er akupunktør. Jeg føler det er noget af det mest afslappende jeg kan gøre, men min moster sætter også altid noget afslappende musik på for at sætte afslapningen på gled.
  Håber det virker på dine nakkesmerter!

  1. Cathrine Nissen siger:

   Ja det synes jeg også var så super cool! Jeg tror virkelig på det – det har helt klart løsnet noget, det har det virkelig 🙂 Sejt du har en aku-moster, det ville ikke være dumt at kunne holde det ved lige 🙂 KH

 3. Lisbeth siger:

  Det er så skørt, jeg fik også akupunktur, da mine rygproblemer først begyndte. Troede faktisk at det var en form for “overtro” i stil med healing og drømmetydning, så blev meget overrasket over, at min praktiserende læge pludselig foreslog det og begyndte at stikke nåle i mig. Desværre var jeg i så store smerter dengang, at jeg faktisk ikke kan huske behandlingen. Jeg fandt heller aldrig rigtigt ud af, om det virkede, fordi jeg valgte at tage direkte til træningsweekend med mit gymnastikhold. Tre dage på gulvet i haller og gymnastiske øvelser fra morgen til aften – ikke videre smart efter behandlig haha!
  Håber virkelig det virker for dig. Der er ikke noget værre end den slags smerter, der bare er i vejen og generende hele tiden!

  1. Cathrine Nissen siger:

   AV, det må simpelthen have været en smertefuld weekend! Jeg tror faktisk på det, det virker mere løsnet i dag – hvis du får det igen, så må du prøve det af igen. Det er nemlig så irriterende med de smerter, som man ikke kan gøre noget ved, bare sådan lige. Super træls! KH

 4. Wonder woman siger:

  Det lyder som noget af en omgang.
  Dog vil jeg mene, at akupunktur ikke er så slemt som det ser ud til. Jeg håber du fik noget godt ud af det.
  At blive gammel? Det tror jeg ikke på. Det må du i hvert fald ikke lade dig bilde ind. Godt det kun er leddene du kan mærke det på.

  1. Cathrine Nissen siger:

   Haha, nej jeg tror heller ikke på at blive gammel, kun modnet 🙂 Men det er sjovt, som jeg som barn legede på gulvet i timevis, og nu synes jeg, der er alt for langt op nede fra gulvet. Men vi er jo også vokset siden 😉 Jeg tror faktisk, at det virker! KH

 5. Karoline siger:

  Er du glad for dine læger? Jeg kunne simpelthen godt bruge en ny 🙂 Nogle du kan anbefale?

  1. Hej Karoline,
   Nu ved jeg ikke hvem Cathrines læge er, men jeg har en rigtig god læge, som jeg varmt kan anbefale. Hun er dygtig, empatisk og tager sig tid. Anette Skov, hedder hun – og holder til i Vesterbro lægehus.

  2. Mette siger:

   Jeg er også nysgerrig. Godt lægehus – hit med navnet 😉 – har ikke fået skiftet læge siden jeg flyttede fra Århus, så der er lidt langt til doktormanden 😀

   1. Cathrine Nissen siger:

    Det er lægerne på Nørre Farimagsgade – Lytzhøft heder den ene. De er FABELAGTIGE, og jeg har haft dem siden jeg flyttede til byen for syv år siden. Jeg synes dog, jeg har hørt der er lukket for tilgang? Jeg er ikke sikker. Men de er så gode! KH

    1. Caroline siger:

     Ej hvor heldigt – jeg er netop flyttet til København og har valgt de læger! Nåede det liiige inden de lukkede for tilgang. Har allerede haft dem i brug; en kvindelig læge som straks sendte mig videre til røngten, fordi hun jo ikke “kunne mærke hvordan mine lunger havde det indeni” – wupti! God service 🙂

     1. Cathrine Nissen siger:

      Det er de bedste. Jeg har været meget glad for dem og er kommet af med skavanker, jeg har kæmpet med hele barndommen bare ved at have skiftet læge! KH

 6. Ann Katrine siger:

  Jeg er også næsten lige startet til akupunktur, og jeg må sige at jeg er meget positiv overrasket-og min egen medicinske læge anbefalede mig akupunktur……. Så der må være noget om det

  1. Cathrine Nissen siger:

   Jeg tror også på det! Virkelig! Det lader til at have sat gang i noget! KH

 7. Camilla siger:

  Jeg har prøvet en lille smule akupunktur, og var altså fan! Det fjernede smerterne med det samme.
  Under min fødsels var det den eneste bedøvelse jeg fik, det kan jeg klart anbefale hvis man ønsker en mere naturlig fødsels – men nok om det.
  God dag 🙂 Knus og kram

  1. Cathrine Nissen siger:

   VILDT! Det er fanme sejt altså! Så meget power vil jeg nok ikke have når dagen kommer. Men jeg må sige, jeg er positivt overrasket over effekten so far! KH

 8. Tanja siger:

  Mod dine ledsmerter kan jeg stærkt anbefale at begynde at tage ingefærpiller – 2 stk hver morgen. Alle jeg kender som tager dem (inkl mig selv) har kunnet mærke en forskel efter noget tid! 🙂

  1. Cathrine Nissen siger:

   Super tip! Tak 😀 Kh

 9. Pernille S siger:

  Jeg har også fået akupunktur for at døje med mit dårlige knæ, og det er helt sindssygt som det virker. Jeg synes man kan mærke en effekt, allerede når nålene bliver sat i! (Eller måske er det hele bare indbildning :))
  Men jeg har det på præcis samme måde som dig – HADER nåle og rører mig ikke ud af flækken når jeg ligger på briksen med nåle i hele benet! Føler sågar at mit ben nærmest er som FORSTENET med nålene! Haha..
  Meeen lad os nu se, om du ikke mærker en effekt 🙂 Knus P

  1. Cathrine Nissen siger:

   Haha, jeg havde det præcis på samme måde, Pernille, jeg blev dog i tvivl om det var min forestilling eller virkeligheden, men jeg følte også varmen med det samme. Jeg kom dog ligesom du til at blive i præcis samme stilling uden at røre mig, men de sad også i nakken. Var helt bange for at gør noget, der ødelagde noget. Næste gang vil jeg slappe mere. Jeg er meget spændt på i morgen også, når det gentager sig 😀 Kram

 10. Uh, jeg har også nåleskræk, men efter at have haft brystsmerter i flere måneder, fik min fysioterapeut mig overtalt til at prøve. Første gang var ikke en succes. Jeg reagerede VOLDSOMT! Jeg var knaldrød, hvor nålene havde siddet (lige omkring mit venstre bryst), jeg følte, at der var en lastbil, der havde kørt direkte ind i mit bryst, jeg var svimmel og generelt bare utilpas. Og det var inden jeg kom hjem derfra! Min fys sagde også, at jeg kunne opleve at blive meget træt og at jeg skulle huske at drikke en masse vand.
  På vej hjem begynder jeg at stortude – virkelig hulke – midt på åben gade. Jeg kunne overhovedet ikke styre det og jeg blev ved i timevis. Min kæreste vidste slet ikke, hvad han skulle gøre af sig selv. Stakkels ham.
  Jeg spurgte min fys om det næste gang og han sagde, at godt nok var det voldsomt, men normalt, da jeg har kanaliseret en enorm mængde følelser over i området (der er hjertesygdom i familien og lægerne troede først, at det var det). Så jeg tror helt klart på, at akupunktur virker, selvom det ikke er sjovt de første par gange. Jeg har dog lært at slappe mere af nu, meeen tvivler på, at jeg bliver helt rolig ved at have nåle siddende i kroppen på mig hehe 😉

 11. Rikke siger:

  Hvor fedt det virker på dig. Jeg har prøvet akku flere gange og ved forskellige behandlere og desværre så virker det overhovedet ikke på mig. Æv bæv. Når nu din nakke igen er ovenpå, så overvej om ikke du skal begynde og lave lidt øvelser specifikt for nakken. Det lyder til du godt kunne bruge det. God tur til akku igen:-)

 12. Louise Støy siger:

  Da jeg stadig boede hjemme gav min mor mig ofte akupunktur mod spændinger, men også imod tømmermænd 😀 haha. Min mor er læge og har været til utallige kurser i akupunktur og får mega meget positiv feedback. Det hjælper også på flyskræk, eksamensangst, spændinger, tissen i sengen og meget andet 🙂 Jeg synes virkelig at det er spændende.

 13. Julie M siger:

  Tak for tippet!
  Jeg har haft nakkeproblemer siden i sommers og snart købt mig fattig i behandlinger (Kiro, fys, massage, KST). Min læge virker ikke til at være videre interesseret i at hjælpe mig, fordi jeg også har en angst diagnose, så jeg har bare fået at vide, at “jeg jo allerede gør alt det rigtige”. Men det virker ikke, da jeg slet ikke er i bedring, selv efter et halvt år i behandling, så nu vil jeg gerne prøve noget nyt.
  Jeg har afholdt mig fra akupunktur, fordi jeg er bange for nåle, men helt ærligt er jeg snart mere bange for at skulle leve resten af mit liv i svimmelhed (kommer pga. nakkespændingerne), så mon ikke jeg overlever lidt nåle 🙂 Det skal i hvert fald prøves. Hvis du tør, tør jeg også 🙂

 14. Cecilie siger:

  Hvis du fortsat har ondt i nakken, så kan jeg virkelig anbefale at tage til kiropraktor! Jeg havde det styggeste hold i nakken i en måned (!!!) og intet hjalp – ikke lægebesøg, massage eller fysioterapi. Først efter besøg hos kiropraktor løste problemet sig! 🙂
  Kh Cecilie

Send en besked