Top

"Du skal ALDRIG undskylde for at SKRUE OP!"

29.10.2019
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand — Annonce

Rockpaperdresses, Julie Bjarnhoff, Cathrine Widunok Wichmand, L'Oréal
Der er få ting, jeg kan være gladere for om morgenen end 1) Eddies smil, 2) Tanken om dagens første kop kaffe og 3) at tage makeup på. Ligeså meget jeg elsker en weekend eller en ferie helt uden makeup (foretrukket om sommeren, når man har GOD glød som selskab), ligeså meget elsker jeg også at lege med farver og udtryk, hvorfor det har været helt vidunderligt sjovt at skærpe mine evner og viden det sidste års tid, både takket være Saras og mine beautyvideoer på instagram (har I set?) men så sandeligt også gennem mit samarbejde med L’Oréal, som i den grad maler legepladsen op. Jeg s u g e d e til mig i Cannes fra alle eksperterne, som Eddie mod Fridas snude (ew, men cute og rigtigt).

I samarbejde med L’Oréal

Rockpaperdresses, Julie Bjarnhoff, Cathrine Widunok Wichmand, L'Oréal

Uden foundation

Jeg bilder mig normalt ind, jeg ikke bruger særligt meget makeup – men det er nok et temperamentsspørgsmål, hehe.. Der er vist blevet udbygget og skærpet her og der. Men mit evige mål er: Det skal i hvert fald helst ikke se sådan ud. Og det bedste udgangspunkt for dét er altså den gode hud.
Jeg delte min morgenhudplejerutine for nyligt, og den tror jeg på, hjælper mig. Men skal jeg tippe om to makeupprodukter, som er så grundlæggende for det gode ansigt (altså, alle ansigter er gode, men I forstår), så er det concealer og foundation.
Concealer? Gå for Infalliable fra L’Oreal, men kom den på din håndryg og dup 4-5 små felter rundt om øjet med ringfingeren (som ikke er så stærk som pegefingeren og derfor mere blød ved den sarte øjenhud). Lad det sidde mens du børster tænder, og fordel det så med ringfingeren. Så får du bedre dækning. GODT tip fra min profesionelle makeup-makker, Sara.
Foundation! Jeg skal ærligt indrømme, jeg ikke har haft den store fidus til foundation. Både fordi jeg er velsignet med god hud, men også fordi jeg har følt mig “kaget” til. Den nye True Match-foundation er som lavet til mig, fordi den nærmest mere er en farvet dagcreme – som jeg til gengæld har været glad for gennem tiden. Den er 80 % fugtighedscreme bl.a. med hyaluronsyre i. Og når den så kommer på huden, ja, den bliver ligesom… Den smelter ind i huden og bliver mere i et med ansigtet end den lægger sig ovenpå. Så jeg får følelsen af, at det er mig, der kommer gående og ikke en sminket skygge. Og så findes den vitterligt i uendeligt antal farver, så der er en til os alle. Deraf navnet antager jeg. For en der ikke har haft fidus til foundation før – jeg må da indrømme, den er skøn.
Rockpaperdresses, Julie Bjarnhoff, Cathrine Widunok Wichmand, L'Oréal
Rockpaperdresses, Julie Bjarnhoff, Cathrine Widunok Wichmand, L'Oréal

Med foundation – I kan se huden er mindre rød og mere jævn

Og når først den gode hud er på plads, så er banen kridtet op. S Å kan vi lege. Nogen gange kan jeg egentlig godt lide at lade det være ved det – måske tilføje en cremeblush. For et umakeup’et let look. Andre dage har jeg lyst til at skeje ud. Og måske på det seneste mest det – jeg har vist været klar til at komme ud i verden igen post barsel, hehe… Føle mig… Lækker! Så, og nu følger en lille anekdote fra mit lille liv. For jeg lagde mærke til en kedelig vane, jeg har tillagt mig. At skrue ned for mig selv.
For et par uger siden havde jeg en temmelig god rate af good-looking-insta-billeder. Jeg startede mandagen ud med at lægge det her billede ud. Sååå er ugen igang, haha! Smoking hot, hvis jeg selv så ydmygt må konstatere her et par uger efter. Og et par dage efter lagde jeg det her billede ud. Men eftersom begge billeder blev lagt ud fra morgenstunden, og jeg da også lige nåede at toppe ugen med det tredje billede med fuld makeup, så begyndte jeg at undskylde for mig selv.
“Sådan ser jeg altså ikke ud nu”. 
“Sorrry….”. 
“Det er ikke helt svarende med mit morgenhår i dag”.
“Bare rolig, jeg har både fedtet hud og dobbelthager hertil morgen” 
Jeg ville nødigt være årsag til, at nogen sad med søvn i øjenkrogen og kaffeskjolder på tænderne med et værd, der lige sank, millimeter for millimeter,  så jeg gjorde mig selv mindre og mindre for at være i øjenhøjde – i stedet for at hylde mig selv og heldet i de gode billeder. Og selv når jeg siger held, gør jeg dem egentlig mindre, ikke? Vi arbejdede for det, og jeg havde lagt en god makeup, havde en god tøj- og hårdag. Det spillede. Det gør det jo altså heldigvis også på nogle dage! Jeg så godt ud.
Hvem har bildt mig ind, at det, at jeg ser godt ud, gør, at der er mindre “se godt ud” tilbage til andre?
Hvem har bildt mig ind, at jeg skal pille mig selv ned for at løfte andre op?
… Hvem bestemmer hvor øjnene sidder? Jeg mener. Hvis øjenhøjde?
Der var ikke en eneste, der skrev andet end “WOW, giiiirl!”. I var ALLE så positive, søde, kærlige, opmuntrende. Der var absolut ingen grund til at pille mig selv ned. Og det var først, da Emilie Melgaard Jacobsen skrev:

Du skal ALDRIG undskylde for at SKRUE OP 🙌🏻🙌🏻🙌🏻

… at det gik op for mig, hvad mit eget mønster var. At være komisk omkring mit udseende. Jeg smiler også på alle billeder – det gør jeg sådan set også i IRL, det vil dem, der møder og kender mig, sige god for. Men jeg har også svært ved at hvile i det at være seriøs. Jeg synes ligesom ikke, mit ansigt helt kan bære det. Det er også enormt afvæbnende med et stort smil – det kan man ikke blive sur eller irriteret på. Det kan man ikke hade. Kan man?
Rockpaperdresses, Julie Bjarnhoff, Cathrine Widunok Wichmand, L'Oréal
Hvor er jeg da træt af at undskylde over for mig selv, og jeg bliver da ked af, at jeg gør mig selv til en joke. Når jeg taler for meget (kan I huske det her indlæg om præcis det?). Når jeg gør mig umage og ser ekstra godt ud. Når jeg gør det godt – og når jeg gør det forkert (der må vi gerne grine endnu højere). Med mindre jeg har såret nogen med min adfærd, så tænker jeg at en undskyldning skal pakkes langt væk. Nogen gange må man da gerne være lidt selvhøjtidelig, ophøje sig selv, ikke?
Undskyldningen er lidt et forebyggende redskab, når man sætter sig selv “derud”. Når “man tror, man er noget” – eller i virkeligheden bare er sig selv men på en god dag. Og på nogen dage sidder håret helt som det skal, makeuppen er lækker, og man føler den. Andre dage er man helt smattet og skal æltes sammen og stables op med en dejskraber for bare at kunne minde om skyggen af et menneske. Og på sociale medier er jeg ret bevidst om at vise begge dele – men jeg behøver ikke nedgøre de gode dage for at gøre de grå dage mere til at holde ud.
Som det pleasermenneske jeg er, mangler jeg lidt en IDGAF-attitude. Men mit ambassadørskab med L’Oréal har uden tvivl skubbet på min læringskurve i selvtillid. Hvis der er noget, de står for, så er det, at man skal glimte, skinne, brillere. Have pang på læberne. Glimmer på øjnene. Hvis man har lyst.
Du kan aldrig være for meget, uanset, du kan kun være dig, og det er i virkeligheden også det allerbedste. Ingen andre er som dig. Og det i sig selv er helt perfekt.
Rockpaperdresses, Julie Bjarnhoff, Cathrine Widunok Wichmand, L'Oréal
 

12 kommentarer

 1. Maria siger:

  Mega fedt! Jeg sad faktisk og tænkte over din instastory om yoga, at “wow, hvem laver yoga med så meget makeup?”. Men det gør man sgu da bare, hvis man har lyst! Yoga bliver da kun bedre af lidt glimmerøjenskygge, hvad gør egentlig ikke det? Så rock on på glimmeret!

  1. Cathrine siger:

   Haha, det var faktisk fordi Mia var så sød også at skyde nogle andre billeder efter, så jeg skulle være beredt, så jeg ikke spildte hendes tid. Men altså, why not?! 😀 Så længe det ikke er hot yoga, så det driver af kinderne! KH

 2. Maria R siger:

  De er så FLOTTE, de læderoveralls 🖤

 3. Mikala siger:

  Emilie <3 er en klog dame. Smuk make-up og dame (altså, dig!(

 4. Maj siger:

  Nej man skal ikke undskylde for at se godt ud, men nu nævner du selv Emilie og der bliver godt nok kørt meget ‘det er ikke mig, der er for meget, det er dig der er for lidt’-retorik. Konstruktiv kritik = hate, i hendes univers. Hvis man kommenterer (ikke sviner!) på hendes posts, med ting hun ikke vil have stående bliver man bedt om at slette sin kommentar fordi ‘den laver en dårlig vibe’ – hvis man ikke frivilligt sletter, gør hun og så får man en blokering med gratis. Den kære tjugga-mor kører benhård censur.

  1. Cathrine siger:

   Nårh for pokker, det har jeg ikke selv oplevet, men jeg er også mere en “WOW” og “SMUK” agtig kommentatortype, haha! Det er der vist ingen ben i 😀 Jeg kan egentlig godt lide “det er ikke mig der er for meget, men dig der er for lidt” – Ud fra tanken, at dem der kommenterer negativt i retning af “skru ned”, “hvem tror du du er” osv. ofte selv bøvler med noget, de er små mennesker. De tanker kan jeg godt følge og bunder velsagtens i den klassiske “de er bare misundelige”. Nogen gange er de måske? Jeg tror meget på, som jeg skriver, at så længe man ikke sårer eller gør fortræd, så skal man da larme ligeså meget man vil. KH

  2. Maria siger:

   Ja det har jeg også oplevet. Og det er ærgerligt, når hendes budskaber er super vigtige!

 5. C siger:

  Hej Cat,
  Jeg bliver så inspireret af “hvor meget” du er, på en god måde.
  Jeg kan godt blive provokeret, da jeg nok (ikke selvvalgt) er lidt jantelovsagtig.
  Men at se dig fyrer den af, gør altså noget godt ved mig – jeg tør mere.
  Jeg havde et vildt farvet sæt tøj på den anden dag og følte mig både akavet og sej, fordi jeg herinde har lært at man bare skal “lege” med det og ikke være så bange.
  Så kæmpe tak!

 6. Frederikke siger:

  Har aldrig set mig selv som en makeup-pige (😆), men har slugt dine stories, videoer og guides. Og nu springer jeg simpelthen ud i en foundation!

 7. Mette Schaufuss siger:

  Jeg synes det er så vigtigt hvad du siger I det her indlæg. Lad os da for fanden turde at sige det når vi synes vi ser lækre ud. Især når vi har gjort os umage. Og særligt fordi vi jo alle ligner udskidt æblegrød af og til med barnets havregrød på skulderen og mascara under øjnene. Det er da så fantastisk som kvinde at gøre lidt ud af sig selv og hey! Det kan da hjælpe lidt på søvnmangel og mangel på spa-tid med lidt læbestift og glimmerøjenskygge. Girlpower! Og ja, måske jeg også skal ud og have mig en concealer 🥳

 8. B siger:

  Hvor er din bluse fra?

  1. Cathrine siger:

   Den er købt i genbrug 🙂 KH

Send en besked