Top

Where to eat breakfast in Copenhagen? These are my top 5.

21.10.2017
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Godmorgen venner,
har I tid og lyst til lækker morgenmad i dag? Så har jeg her listen med fem af mine favoritter – fra det simple en kaffe og croissant til den hjemmepressede grapejuice.
Det er og bliver mit yndlingsmåltid, og jeg leder altid efter det næste sted. Er der dukket noget nyt op i jeres hoods – do share <3
Velbekomme – og god lørdag!
rockpaperdresses, Cathrine WIdunok Wichmand, Morgenmadssteder i København

PROLOG (Høkerboderne 16, 1712 København V)

Morgenmad og morgenmad… Du skal gå på Prolog for deres vanvittige knowhow om kaffebryggeri – du får byens blideste kop. Og er du sulten, så hop på deres croissant on the side, for det er oprigtigt en af de bedste, jeg har fået. Er du frisk så sæt dig udenfor og nyd Kødbyen, som den arbejder en tidlig morgen. Det er ret fascinerende som den del af byen summer, både dag og nat.
rockpaperdresses, Cathrine WIdunok Wichmand, Morgenmadssteder i København

ARREBO (Midgårdsgade 1, 2200 København N)

En virkelig fin lille café med smukke gulve og den helt rigtige indretning, som laver simple serveringer dagen lang. Bl.a. toast. Lækkert, ikke? De laver en god kop kaffe, et velkogt æg med rugbrød til, en skål lækker yogurt, og så køber de vist brød og bagesnask fra Brødflov, som er en af mine favoritter. Stemningen er så rar og servicen fin, og så ligger den lidt off the grid, så den er ikke overrendt (endnu).
rockpaperdresses, Cathrine WIdunok Wichmand, Morgenmadssteder i København

MIRABELLE (Guldbergsgade 29, 2200 København N)

En klassiker. Og derved også et sted folk er udmærket klar over – her er travlt. Rigtig travlt – sørg for at reservere bord, hvis du ønsker at spise morgenmad der. De laver fx et morgenbræt med en skive ost, lidt syltetøj, lidt frugt og vanvittig godt brød til. Det er jo deres ting – de laver det lækreste brød i byen på eget bageri. Og har du ikke smagt deres croissant, så er det på tide.
rockpaperdresses, Cathrine WIdunok Wichmand, Morgenmadssteder i København
rockpaperdresses, Cathrine WIdunok Wichmand, Morgenmadssteder i København

LES TROIS COCHONS (Værnedamsvej 10, 1619 København V)

Også en klassiker – men ny på morgenmadsfronten, som de har serveret siden sensommeren. De ligger jo i lille Paris, og Les Trois’ ekspertise er også mad med et fransk twist. Derfor serverer de også den klassiske franske, lidt sødlige, yoghurt med deres hjemmelavede granola på. Det smager så godt. Derudover laver de fx også en god eggs benedict og en friskpresset grapejuice til on the side.
rockpaperdresses, Cathrine WIdunok Wichmand, Morgenmadssteder i København

BOWL MARKET (Gasværksvej 3, 1656 København V)

Er du til morgenmad i skåle, så er det her stedet. Skyr, grød, açaibowls – Bowl Market is the place. Og ejeren er fantastisk sød, en amerikansk mand, så service minded og varm. Jeg elsker at sidde på vinduespladsen og spise en opgraderet version af havregrød og se på travle cyklister på vej på arbejde suse forbi vinduet. De serverer også en lækker kop kaffe på Coffee Collectives bønner.
***
If you find yourself in Copenhagen looking for at bite to eat in the early (or late, you choice) morning, then these are the places to be. Prolog does it simple – a great cup of coffee and a croissant. Arrebo is such a cool and a little off the grid place serving no nonsense but delicious breakfast – with bread from one of my favourite bakeries. Mirabelle is a classic and can be pretty busy too – do make a reservation on the weekends. They make excellent coffee and great bread at their own bakery. Les Trois Cochons situated in little Paris are as French as they come in Copenhagen, serving imported French yoghurt, the one that is a little sweetened, with homemade granola on top and freely squeezed grape juice on the side. And then there’s Bowl Market – if that’s how you like your breakfast. They make porridge, skyr or açaibowls beautifully decorated and served with a great cup of coffee made on Coffee Collectives well-renowned beans.
Where to eat breakfast in Copenhagen? This is the answer, promise.

16 kommentarer

 1. Nanna siger:

  Var på Mirabelle for første gang i søndags (er aarhusianer, så er altid bagefter med must goes i hovedstaden), men det var godt nok ikke sidste gang! Det brød. Og den mandelcroissant. Var mæt helt til aftensmad – så er prisen altså god!

  1. Cathrine siger:

   I knoooow, det er så mega godt! Og til trods for hypen, så er prisen nemlig rigtig fin på en morgentallerken. Det er så, så godt <3 KH

 2. Maja Harder siger:

  Lækker guide. Jeg har slet ikke hørt om bowl market før, men det lyder lige som mig! Har været på Arrebo og er helt enig i at der er et must-try 🙂

  1. Cathrine siger:

   Uh jeg tror, du vil elske Bowl Market – det gør jeg i hvert fald! Velbekomme 😄 KH

 3. Tak for lækre tips; jeg elsker at have nogle bud i baghånden, for ender jo altid i byen før eller siden (:
  De ryger på listen.
  – A

  1. Cathrine siger:

   Man skal altid have nogen i baghånden for pludselig står man der! KH

 4. Anne S. siger:

  Skønt med tips til nye morgenmadssteder! Jeg elsker at spise morgenmad ude og komme lidt ud fra morgenstunden, men desværre vil min kæreste heller spise den derhjemme. Må lokke nogle veninder med!
  For lige at spørge om noget helt andet, så trænger mine fusser virkelig til en omgang, og jeg vil derfor lige høre, om du går ved Charlotte, Christina eller Helle, når du er til fodterapi?

  1. Cathrine siger:

   Du må overbevise ham om, at det er så godt at suge inspiration til sig ude – så man kan gøre det endnu bedre hjemme 😜
   Det er enten Charlotte eller Christina, hvem der har først tid! KH

 5. Milla siger:

  Har du prøvet Sidecar på Nørrebro? Jeg synes det er den fineste brunch, jeg har prøvet i længe. Min kæreste og jeg tog derind på vejen hjem fra en weekend på Sjælland – først god brunch og så over i Zoo og gå det af 😀

  1. Cathrine siger:

   Jaaa, den er så god, men man skal jo bestille bord – og tjekkede op på det til i dag, der var først bord i slut-november 😂 Men det er også virkelig godt! KH

 6. Og nu vi er ude i det franske : Voulez vous!
  Croissanter to die for❤️

  1. Cathrine siger:

   Den kender jeg slet ikke! Hvor ligger den?? KH

 7. Emilie siger:

  Tusind tak!
  Jeg er på evig jagt efter gode morgenmadssteder!

  1. Cathrine siger:

   Haha, me too! Sig til, hvis du gemmer på hemmeligheder! KH

 8. Camilla siger:

  Mums hvor lækkert. Alimentari på Islands brygge har også verdens bedste kaffe og croissanter, det kan klart anbefales.

  1. Cathrine siger:

   Jaaa, jeg brygger allerede på næste liste, haha! Der er Alimentari med – super gode croissanter også. KH

Send en besked