Top

Efterår: De mange lune lag

08.09.2020
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Godeftermiddag venner,

Sikke et pressemøde i går. Adam har igen fået besked på at arbejde hjemmefra såvidt muligt – og jeg bestemmer jo selv (undtagen mine to WAWAWOMB-dage om ugen, der mødes vi alle tre partnere). Men Eddie skal stadig i vuggestue, og så skal vi jo køre derind ad til. Det er ikke nemt. Jer der bor i Odense/Storkøbenhavn, hvad gør I? Hvor jeg håber, de næste 14 dage i København betyder, at vi husker alle de gode gamle vaner. Afstand, håndsprit, mundbind. Så vi hurtigt lander i den nye normal. Og manner, hvor gad jeg godt, at vi boede ‘hjemme’ lige nu, så det lidt lettere kunne løse sig for os, praktikken. Men det kommer!

Og nu til den anden del af lunt tøj fra gode mærker! Den første del var al overtøjet og huen og vanterne. Og nu er vi nået ind under frakken til ulden og de mange lag. På den front er Dilling jo en klassiker – de er prisvenlige, mulesing-free, svanemærket, alt det der. De er gode både til børn og voksne! En anden klassiker er jo også 101’eren fra Mads Nørgaard, som bliver syet i Danmark. Den er også lavet i en uldversion, I finder dem her.

Hvis I står og ønsker jer et par nye jeans, så har PRAG et lille udvalg af vintage jeans HER, ellers ville jeg kigge mod Nudie Jeans eller Pieszak.

Hvis ikke du selv er ferm på strikkefingrene, men godt kunne bruge en lun og vamset strik, så ville jeg kigge mod Proem Parades – de er strikket i Danmark og deres signaturtrøje er lavet med 10-15 % samojede ispundet ulden. Ret sejt at bruge den fældede hundepels i strikken. Og så er der også Sandermann, som har lavet en ægte drømmestrik.

Hvis I leder efter skjorter til arbejdsbrug, så vil jeg foreslå at kigge mod Organic Basics eller Atelier Sardin, som syer på bestilling direkte fra Valby. Aiayu er selvfølgelig også dygtige på det her punkt.

Vi skal måske også til at trække i strømpebukserne igen, og der synes jeg Swedish Stockings gør det helt eminent, og danske Dear Denier er også godt på vej.

Og så kommer det op igen, her og der, at flere af mærkerne er hamrende dyre. Og ja, det er jeg enig i. Men det er nærliggende at tænke på, hvor vildt det egentlig er, at vi med fast fashion er blevet SÅ vant til, at tøj nærmest ikke koster noget. Det er så let for os lige at hive noget med hjem – og skille os af med det igen. Selvfølgelig vil en striktrøje, strikket i hånden og ikke på maskine, under ordentlige forhold i Danmark i garn med gode kvaliteter, koste en hel del mere end en striktrøje i en highstreetbutik, der har masseproduceret i et andet land i en anden kvalitet. Jeg ved i hvert fald, hvor lang tid det tager min mor at strikke til mig… Der ligger mange timer i dem.

Men jeg ved også godt, at det ikke er alles privilegium – jeg havde ikke råd, da jeg var studerende. Men så er mærker som fx Dilling mega stærke og prisvenlige, Armed Angels med. Der er så mange gode muligheder for genbrug, som jeg også skrev sidst; både vintageting men jo også nyere ting som sælges ret hurtigt igen mens det stadig er i sæson. Det er i øvrigt slet ikke uproblematisk hvis vi tager vores forbrugsmønstre med fra highstreetbutikkerne og over i genbrugsen, læs Tanjas indlæg her om det selvsamme (og meget komplicerede dilemma). Og så er der en anden udfordring; inklusion på størrelser. Der mangler simpelthen tøj fra de bedre mærker i størrelser der er mindre end 34 og større end 42, igen har Tanja skrevet et godt indlæg om det problemområde. Det har flere af jer skrevet og bedt mig om at inkludere, men jeg synes faktisk, at langt, langt de fleste brands kommer til kort.

Og ja, det bedste er at grave dybt i eget skab og bruge hvad man har, som en af jer skrev forleden; det tænker jeg, de fleste af os er med på er det bedste udgangspunkt 😉

skjorte LAØHLE brun strik PROEM PARADES brune bukser ARMED ANGELS brun strikkjole HOUSE OF DAGMAR blå jeans BLANCHE lyseblå skjorte LÏST vest MY FAVOURITE THINGS KNITWEAR hvid skjorte SKALL STUDIO cargobukser ECHTE langærmet uld DILLING uldunderbukser DILLING gult striksæt CARCEL nederdel ARMED ANGELS lyse jeans ARKET

Rockpaperdresses, Efterårstøj

5 kommentarer

 1. Julie siger:

  Aij men jeg craver for sindssygt den sweater fra Proem! Men, da jeg selv kan strikke, tænker jeg at det rent økonomisk er bedst at strikke noget lignende selv.
  Måske det er på tide efter et år kun med børnestrik! 💚

  1. Cathrine Widunok Wichmand siger:

   Og sjovest da!! Det kunne være man skulle foreslå dem at sælge et “kit” til den, så man selv kunne strikke?

   1. Cathrine siger:

    Virkelig godt ide!!

 2. Molly siger:

  Har du (eller nogen andre) prøvet at jeres Nørgaard 101 begynder at lugte vildt mærkeligt? Først troede jeg det var mig men nu har jeg prøvet det med 3 forskellige og det sker hver gang og forsvinder ikke uanset hvad. Har prøvet eddike, Rodalon, skifte deo, vaske på højere varme. Tænker om de behandler dem med et eller andet? Det sker kun med de bluser for mig, har aldrig prøvet det før 😄

  1. Cathrine Widunok Wichmand siger:

   Hm, har det været uldversionerne? Det må jeg indrømme, jeg ikke har oplevet. Det kan være der er noget i trøjerne, som din krop reagerer på?
   KH Cathrine

Send en besked