Top

Efterår: Overtøj og lune hænder

02.09.2020
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Jeg blev VÆLTET på IG, da jeg i går bad jer om at sende mig inspiration til gode tøjmærker. Og jeg havde også en hel del i ærmet allerede. Så nu får I den første lille collage med efterårsinspiration; overtøjet, vanter og huer.

Jeg har selv husket at pakke én ulden jakke fra lejligheden – heldigvis. Resten ligger i en container et sted. Jeg ved faktisk ikke helt, hvor vores ting er. Det er da egentlig lidt skørt, hehe… Men jeg betaler troligt regningen hver måned og håber på et glædeligt gensyn inden længe. Adam var dog ikke så forudseende, men det var måske i virkeligheden også for at motivere sig selv til at finde en ny vinterjakke. Hvor jeg har et par stykker, jeg veksler mellem, så har han én jakke og den slider han fuldstændig ned. Og den er virkelig slidt, så han trænger til en ny jakke i år. Jeg prøver at pege ham i retning af Patagonia, for de er både hammerflotte og har styr på deres produktion – de er fair trade-syet. Det har jeg aldrig hørt om, men altså, så sejt! Og de er B-Corp-certificerede. Og og og. Men Adam er ikke helt solgt på designet.

Da jeg delte de mærker, jeg allerede havde i sigtekornet i går, var der et par af jer, der skrev, at I syntes, det var svært som studerende at købe Aiayu osv. Det kan jeg godt huske, jeg var en haj på Trendsales og ellers havde H&M min ryg! For ja, nogle af mærkerne er temmelig dyre (og så kan vi godt blive enige om, at vi skal vende os til at tøjs værdi skal meget højere op, for dens pris for mennesker og miljø er langt højere end hvad vi måske anser i dag – men, det er ikke alle der kan være med på det niveau). Men var jeg studerende igen, så ville jeg kigge mod genbrug på DBA, Trendsales, Facebook, Tise, diverse insta-salgs-profiler. Der er så meget godt til salg, både nye mærker men også smukke gamle ting. Jeg har lavet en guide her over gode vintagebutikker. Og ellers ville jeg se mod highstreetbutikkerne. Selv om de som virksomheder sjældent kan klandres for at tænke bæredygtigt, altså i struktur og agenda med deres høje produktionsfrekvens og fler-styks-tilbud, så tænker jeg, at de har forskellige variationer af de lidt bedre valg. Om det er genbrugte materialer, økologiske materialer eller lignende. H&M har fx en trenchcoat i lyocell, men den kræver en strik og en vest under.

Og den løsning kan jeg lide! Jeg er kæmpe mega glad for vest + jakke-modellen. Så kan man bruge sin lette jakke i længere tid, og under de milde vintre måske slippe af sted med den kombination. Jeg købte sidste år eller forrige år en herrevest i Arket i sådan noget plys-halløj. Jeg går så tit med den. Den er fantastisk, og I spørger tit til den, så jeg har inkluderet en lignende.

Jeg kommer også med lidt andre fine efterårssager til jer, så snart jeg har dimset det på plads i collager. Er der noget, I synes er fint? Eller har I måske spottet noget andet derude?

opskrift på hue MY FAVOURITE THINGS KNITWEAR frakke FJORD RUBY handsker CARE BY ME dynejakke ARKET grøn, ternet jakke BLANCHE blazer HOUSE OF DAGMAR halstørklæde BLANCHE hue FILIPPA K frakke AIAYU tørklæde AIAYU lys ternet jakke PATAGONIA vest PATAGONIA

21 kommentarer

 1. Anna siger:

  Hej Cathrine,
  Det er fedt med fokos på de mere bæredygtige mærker!
  Den smukke, mørkebrune frakke med bindebælte – Er det bare mig der har set mig blind på et link til den?
  Kh

  1. Cille siger:

   Den kan jeg heller ikke finde link til.

  2. Mikala siger:

   6000 kr for en frakke – ja. Hvis prisen betyder at man ikke køber en frakke i mange, mange år efter det, er det vel bæredygtigt 🙂 Men i virkeligheden er det mest bæredygtige nok at lade være med at købe noget nyt, og i stedet genbruge. 🙂 knus

   1. Lærke siger:

    Jep, hvis man har noget at genbruge 🙂 Jeg tænker, at det bedste er at blande genbrug med bæredygtige tøjmærker – hvis man ikke støtter op om dem, bliver vi bare ved med at købe genbrug, der måske ikke er bæredygtigt produceret.

   2. Cathrine Widunok Wichmand siger:

    Det tænkte jeg næsten gav sig selv – brug hvad vi har først. Men hvis man har lyst til/mangler noget nyt, så er nogle af de her mærker et godt sted at kigge hen. Og ja tøj er egentlig dyrt at producere, når det er gjort ordentligt, både lønningswise og materialewise… Vi er bare så pokkers vant til at kunne købe en ny frakke for 499,-. KH

 2. Therese siger:

  Adam burde checke ud de nye canvas-jakkene til «Searching For Lines», de er så FEDE!! det er dansk design, produceret i Europa under gode og velbetalede forhold. Jeg har dame-jakken og den er virkelig lækker😍

  1. Cathrine Widunok Wichmand siger:

   Uhh, jeg synes ikke jeg kan finde deres site – kan du hjælpe? KH

   1. Therese siger:

    Hmm, jeg har købt min i deres butik i Århus. Jeg kan se de har et site hvor tingene er præsenterede på searchingforlines.com, men de sælger åbenbart også via natureclimbing.com da det er startet af nogle klatredrenge 🙂

    1. Cathrine Widunok Wichmand siger:

     Ah fedt, jeg deler med Adam 😀 Tak for service! KH

 3. Laura siger:

  Har selv haft kigget på en PATAGONIA vest i meeeget lang tid, og er stadig lige så forelsket! 💛

  1. Cathrine Widunok Wichmand siger:

   De er også bare såååå lækre, har set så mange have dem og de er lige nøjagtigt ligeså pæne IRL. KH

   1. Laura siger:

    Ahh amen altså, så kan jeg nok ikke dy mig for at købe en her til efteråret! 🥰

 4. GITTE siger:

  Hej Cathrine. Måske det bare er sidst på ugen, og jeg trænger til weekend. Men jeg kan ikke lige gennemskue dine links. Hvilket af dem linker til den lækre brune jakke med taljebånd? Jeg har forsøgt at tælle mig frem og synes, at jeg har åbnet dem alle uden held. Måske et lille nummer ved siden af hvert billede i din collage og tilsvarende i rækken af links kunne gøre det nemmere at matche billede og links?

  1. Cathrine Widunok Wichmand siger:

   Det tager så lang tid 😀 Så jeg prøver blot at beskrive dem. Den er lige her https://www.filippa-k.com/en/woman/clothing/coats-jackets/alexa-coat?color=dark+taupe KH

 5. Katrine Windfeld siger:

  Fine sager altså, men ja priser som studerende er altid et helvede. Så må man spare lidt sammen og høre forældrene om ikke de vil give en klatskilling til en god sag 😉 Ja eller gå på genbrugs- og vintagejagt.

  Jeg har selv bestilt den fine ternede sag fra patagonia hjem, den skulle komme i næste uge, så det glæder jeg mig til!

 6. Frederikke siger:

  Mon nogen ved, hvor man forhandler Patagonia-vesten? Jeg er besat af at finde den i en S, men den er udsolgt på hjemmesiden 🙂

  1. Cathrine Widunok Wichmand siger:

   Det gør de fx i Friluftsland og på zalando :-*

   1. Frederikke siger:

    Har ringet til Friluftsland og de forhandler ikke vestene. Zalando kan jeg heller ikke se har. Desværre 🙂

    1. Cathrine Widunok Wichmand siger:

     Æv, det så sådan ud via google! KH

     1. Frederikke siger:

      Jeg har dog fundet en herremodel i Le Fix. Den er også lækker 🙂

Send en besked