Top

Efterårsfordybelse med ny viden i ørerne

11.09.2019
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand — Annonce

rockpaperdresses, Mofibo Lydbøger, Cathrine Widunok Wichmand

i samarbejde med MOFIBO (indlægget indeholder rabatkode)

Jeg går og glæder mig til efterår. Måske fordi vi nu har fået en fødselsdag i efteråret. Måske også fordi jeg glæder mig til at være meget tættere med naturen i sommerhuset, end vi plejer, nu efteråret kommer. Det bliver man på en eller anden måde lidt afskåret fra i byen. I hvert fald den glidende overgang, som for mig er det smukkeste. Den spæde start. De første blade på jorden, de køligere morgener med dug på ruden og de stadigt lune eftermiddage. Herinde oplever jeg det lidt sådan; BUM! Så var det efterår, og jeg følte mig sket ikke parat.
Men efterår er også tiden for fordybelse, for at samle ny energi og nære sig selv. Det er tid til at finde en ny yndlingsserie. Gå i biffen og se en film. Det er tid til cafébesøg med varm kakao og slumretæppe i sofaen. Nærvær og næring. Og det er tid til bøger. Dem vi lytter til, og dem vi læser.
Jeg er efterhånden så vant til og glad for mit Mofibo-abonnement, at jeg blev helt forvirret, da jeg søgte en bog, som det viste sig, de ikke havde forleden – så nu er der sendt et ønske med en ny titel af sted til dem. Ellers plejer de at have alt, jeg søger, og mere til – så sent som til dette indlæg opdagede jeg, at de også har Zetland-artikler?! MEGA sejt.

Er du ny kunde hos Mofibo, så prøv det gratis af med koden RPD2019, når du opretter dig! Så får du 30 dages gratis abonnement og kan mæske dig i podcasts, Zetland-artikler, lydbøger, fagbøger, skønlitteratur og e-bøger.

rockpaperdresses, Mofibo Lydbøger, Cathrine Widunok Wichmand

Men hvad skal vi læse? Hvis I kun skal give ét godt bud på en lydbog eller en bog, som I synes egner sig til sæsonen og til tiden – hvad skulle det så være?

Jeg kan godt mærke, at jeg har lyst til at fordybe mig i ny viden. Jeg har lyst til at blive lidt klogere. Det hænger meget muligt sammen med, at jeg så småt går og forbereder mig på at skulle holde mit allerførste foredrag. Og forhåbentligt kommer der flere i forlængelse. Jeg har øvet mig lidt her og der – hos Gyldendal i sommer. Hos H&M i foråret og i går. Jeg går og justerer ind og øver mig.
Så! Jeg vil gerne blive klogere. Nu er jeg godt færdig med Argumenter mod kvinder – og det er på ingen måde dét felt, mit foredrag tager udgangspunkt i. Men den kan jeg altså virkelig anbefale er man interesseret i kønsdiskurs, og måske i virkeligheden er klar til at gøre nogle egne opgør med, hvordan man taler til og om kvinder – og fra kvinder.
Men denne sæson vil jeg gerne blive oprigtigt klogere på bæredygtighed. Fokuset herinde startede egentlig bare i det små med #miljømandag og ønsket om at få indarbejdet flere små grønne vaner. Og nu oplever jeg, at jeg oftere og oftere bliver omtalt som ekspert/aktivist – og selv om jeg ikke er det, i mine øjne – måske jeg kan tilsnige mig hverdagsaktivisme, så vil jeg i al fald gerne have endnu mere viden på området, en større baggrund.
rockpaperdresses, Mofibo Lydbøger, Cathrine Widunok Wichmand
Så min to-read-liste folder sig således ud med en hel del faglitteratur:

Bæredygtig Livsstil – Calina Leonhardt

Neohippies bog med fokus på zero waste, veganisme og minimalisme. Der er opskrifter, guides og gode tips til at ændre vaner – en proces Calina selv har været igennem fra storforbruger til minimalist.

Hurra! Danske fødevarer er så klimavenlige, at de kan eksporteres – lydartikel af Zetland

Ja, jeg vidste simpelthen ikke, at Zetland havde en masse artikler liggende på Mofibo. De er så edderdygtige i alt, de laver – og grundige. Denne artikel er uden tvivl i den nørdede ende, som omhandler dilemmaet i vores fødevareindustri. Vi kæmper mod, at EU indkøber soja fra den anden ende af verden – og laver samtidig eksportaftaler, som medvirker til netop det og i sidste ende kommer det alt sammen ned til økonomi.

Klimakrisen – Tue Sander Hansen

Her er vi ude i regulær ekspertviden med en række klimaanalytikere,  der ser nærmere på klimakrisen ud fra forskellige globale perspektiver og kommer med bud på, hvad der skal til for at undgå, at klimakrisen ender som en regulær klimakatastrofe. Medvirkende i bogen er blandt andre Bjørn Lomborg og direktør i CONCITO, Christian Ibsen.
Jeg er også ret lun på noget femi-litteratur. Har indtil videre hentet Sylvia Plaths Glasklokken, men jeg er egentlig også lidt lun på mere faglitteratur a la Argumenter mod Kvinder – hvis I har noget, do share!
 
… Og hvis I tænker, kunne vi lige gå lidt mere light til den, så lytter jeg i øjeblikket til KNUST af Anne Mette Kirk. Jeg er kun 15 minutter inde, men har indtil videre fældet en tåre. En søster mister sin bror i en ulykke, og jeg forestiller mig, det er historien om, hvordan en hel familie bliver knust. Så måske ikke så light alligevel, haha!
rockpaperdresses, Mofibo Lydbøger, Cathrine Widunok Wichmand
rockpaperdresses, Mofibo Lydbøger, Cathrine Widunok Wichmand

19 kommentarer

 1. Katrine siger:

  Hvis du har mod på feministisk litteratur på engelsk vil jeg til hver en tid anbefale Girls will be girls af Emer O’Toole. Den er lettilgængelig, til tider sjov og kommer vidt omkring. I den mere taltunge ende kan Delusions of gender af Cordelia Fine også anbefales 🙂

  1. Cathrine siger:

   FEDT, Kat! Tak for gode inputs. Både de lette og tunge 🙂 Må ud på det mørke net – de var ikke lige på Mofibo 😀 KH

 2. Maria R siger:

  Den her nyudgivelse om klima står på min ønskeseddel:
  https://www.saxo.com/dk/klimaguiden_anders-nolting-magelundanna-fenger-schefte_indbundet_9788740056020 🌱
  Måske du har hørt om den?
  “Forfatterne er erfarne klimajournalister og har ryddet op i undersøgelser, klimaråd, der peger i mange retninger, rapporter og halve og hele sandheder i debatten og har underbygget deres grundige research med de mest præcise tal og nyeste data. Klimaguiden er således en uundværlig guide i forhold til at blive klogere på, hvad vi selv kan gøre, og hvad der har størst effekt og giver praktiske råd til små og lidt større greb i hverdagen”.

  1. Maria R siger:

   P.S. Hvor er din sovemaske fra? 😀

   1. Amalie siger:

    Tror den er fra Holistic Silk 😀 De er helt vidunderlige, jeg har selv en (Y)

    1. Cathrine siger:

     YES den er! KH

  2. Cathrine siger:

   Hvor skægt – den er jeg lige blevet færdig med 😀 Eller færdig og færdig – den er jo håndbogsagtig, så jeg kommer til at gå tilbage til den igen og igen. Den var virkelig virksom på mit hoved og tanker og har kun skubbet på. ELSKER den er fyldt med fakta og tal, som du skriver! KH

 3. Nina siger:

  Hvor er din give strik mon fra? 🙂

  1. Nina siger:

   Hov, fine, selvfølgelig! 😂

  2. Cathrine siger:

   Den er gammel fra H&M 😀 KH

 4. C siger:

  Jeg ved ikke om det er din genre, men jeg syntes Den danske seriemorder, som er en podcast om Amagermanden, som kun er på Mofibo er virkelig spændende og efterårsuhyggelig 😉
  Mvh C

  1. Cathrine siger:

   Hvor skægt – den tippede jeg om sidst! Den er skideuhyggelig 😀 Søg evt. på podcastanbefalinger herinde, jeg har delt en del truecrime, hvis du er til det 😀 KH

   1. C siger:

    Hehe ej hvor pinligt! Så er det sikkert her jeg har hørt om den først 😉
    Jeg forsvarer mig med at have en 7 måneder gammel søn, som gør mig en anelse distræt i alt andet i arbejdssammenhæng 🙂

    1. Cathrine siger:

     Ahmen jeg kender det 😂

 5. Mathilde siger:

  Er der en decideret fomular til bogønsker, eller er det gennem dit samarbejde med dem, du har anbefalet/ønsket en ny titel?
  Og fed annonce btw, hvis ikke jeg allerede var medlem havde jeg højst sandsynlig benyttet din kode.

  1. Cathrine siger:

   Jeg havde faktisk tænkt mig at spørge dem 😀 De burde have sådan en funktion på sitet – de skal købe rettigheder til bøgerne, så det er ikke alle der kan forhandles på plads, ved jeg, eftersom jeg spurgte. Men kunne det ikke være fedt med en ønskebrønd? KH

   1. Mathilde siger:

    En ønskebrønd ville være fabelagtig, det synes jeg klart du skal foreslå dem.

 6. Emilie siger:

  Hej Cathrine,
  Fedt indlæg!
  Lige et sidespring:
  Skal du ikke have opdateret din “om dig selv” i forhold til du ikke længere kun er hundemor, men også menneskemor? 😀
  Kh
  Emilie

 7. Stine siger:

  Jeg er sådan en, der altid falder for true crime. Min anbefaling til dig er barsk, men også en vigtig fortælling i det samfund vi lever i, synes jeg.
  Den er lige blevet filmatiseret og jeg har desværre ikke haft mulighed for at se den, men bogen går under samme titel. Ser du månen, Daniel, er både barsk, rørende og angstprovokerende. Men Daniels historie er så fantastisk godt fortalt, at den må få en kæmpe anbefaling herfra! 🙌

Send en besked