Top

Ego yoga retreat or roadtrip together?

11.11.2017
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

translation below

rockpaperdresses, Cathrine Widunok, Roadtrip Sydstaterne, hvilken rute

sources: leonsoystershop, 86cannonst., cookingwithcocktailrings

Jeg har aftalt med mig selv, at jeg skal rejse i foråret. Og jeg diskuterer lystigt, om jeg skal rejse selv, hvis Adam ikke kan tage fri, eller om jeg skal vente til, han kan. Jeg trænger virkelig til det, til at få et break, til at trække vejret, til at få ro og hovedet væk, få mig selv lidt på afstand til et år, der har været intet andet end omvæltninger.
Jeg har kigget meget på yoga retreats og også kontaktet et par stykker i Indien og Thailand. Er det noget, I har erfaring med? Det findes også tættere på fx i Grækenland og Marokko, men sidstnævnte er svær at komme til nu vi er ved at være off season og førstnævnte er kold til det tidlige forår. Men et yoga retreat – det vil jeg kunne tage til helt alene.
Men jeg har også en anden mulighed, jeg kigger på. En tur til sydstaterne, USA. Jeg har drømt om at opleve Mardi Gras ligeså længe, jeg husker. Vi talte lidt om at gøre det i efteråret 2016 med afrejse forår 2017, men endte med at droppe det ved tanken, “det kan jo være, jeg er gravid”. Det blev jeg ikke, og jeg er det stadig ikke, og nu tænker jeg lidt, at jeg ikke gider leve livet efter det. Jeg gider ikke gå og vente på livet i fremtiden, når livet her og nu suser forbi.
Måske er det nu, jeg skal opleve det. Jeg har siddet og kigget flybilletter, og det ser ganske rimeligt ud, 17-20 dage i februar. Billeje koster heller ikke alverden, og med lidt søgen og studeren af kort, er jeg kommet frem til en mulig rute:

Orlando – Savannah – Charleston – Montgomery – New Orleans – Orlando

Og så med de sædvanlige små stops undervejs. Har I nogen erfaringer i det område omkring must do’s and don’ts? Mest på den grove skala på det plan, jeg er nu – hvilke byer to avoid and to visit.
Jeg har ikke truffet en endelig beslutning, men noget skal der ske. Lidt afhængig af Adam, må jeg træffe en beslutning. Jeg har også tænkt, om man kunne tage roadtrippen alene, men det tror jeg er lidt for sejt og småfarligt i forhold til kørsel/træthed/kortlæsning. Det fede kunne også være at tage på roadtrip med en veninde, men jeg føler, alle har børn og jobs og ikke lige mulighed for at gøre det så fleksibelt, som jeg kan. Hm… Tænke tænke tænke…
rockpaperdresses, Cathrine Widunok, Roadtrip Sydstaterne, hvilken rute
I am seriously considering a trip for the early spring. Well, I’ve decided I am going to have to do something – I am going to travel. But how and where to I’m not so sure. 
This year has been one my toughest ones yet; fertility treatments, job changes, building a whole new business, building two businesses. It’s been a tough one and I feel like I need a break. A big one. Clear my mind, focus on myself. Do something for me.
I am thinking of finding a yoga retreat and have written to different places, one in Thailand and one in India. A trip I could by myself not having to wait for others. But I’ve also begun thinking of another trip, a budget style roadtrip from Orlando to New Orleans for Mardi Gras and back again. Route being:

Orlando – Savannah – Charleston – Montgomery – New Orleans – Orlando

Do you have any thoughts on both ideas, have you done a yoga retreat you can recommend? Or maybe a roadtrip in the souther part of the States – maybe we shouldn’t go to Montgomery? Or spend longer time in Savannah if possible?
I’m still on the idea scale, discussing both with Adam and myself, not sure if he can get off work. Could I do roadtrip by myself? Or is too dangerous both driving long distances and checking maps? If you have any thoughts do let me know! One thing is certain – something will needs to happen.

24 kommentarer

 1. Mette siger:

  I forhold til yoga-rejse, vil jeg virkelig anbefale dig at kigge med hos Mia Gardum, da hun er lidt af en yoga-mester og vidst også har planer om selvsamme yoga -rejse. Måske hun har erfaringer, du kan bruge? 🙂 Og tak for en virkelig dejlig blog, som både er hyggelig, inspirerende og drøn-pæn at kigge på!

 2. Tine siger:

  Jeg pønser på lidt det samme – dog enten alene eller med en veninde, men som kvinde midt i 30’erne er det en realitet, at de fleste af mine veninder enten har (små) børn eller for dårlig økonomi til at tage med 🙂
  Skulle du få lyst til at tage med mig til f.eks. Sri Lanka på yoga-/SUP-tur i 1½ uge sidst i januar, så sig til! Jeg er fremmed og alt muligt, men også en spontan ja-hatstype, der elsker solskin, høj latter, eksistentielle snakke og bland-selv-slik. Så jeg mener det! Bare sig til 🙂

  1. Cathrine siger:

   Ejj det lyder simpelthen også alt for lækker og hyggeligt Tine, virkelig! Hvor har du fundet det? Jeg er lidt i tvivl, om jeg har mod på at rejse så langt alene (har gjort det før, men alligevel). Jeg skal også tjekke op på sika-virus og sådan lidt, men nu må vi se, hvad det bliver! KH

 3. Solvejg siger:

  Hej Cathrine.
  Min kæreste og jeg flyver hjem fra New York i aften, efter en 3-ugers rundtur i USA. Det har været fantastisk! Vi var i San Francisco, kørte gennem nogle af nationalparkerne og endte så i Las Vegas. Derefter fløj vi til Dallas og Fort Worth, hvor jeg har familie, der er bosat der for nogle år. Efterfølgende fløj vi til netop New Orleans, og det kan jeg virkelig anbefale! 😃 Det er så hyggeligt et sted, der er god musik, rare mennesker, god mad og hyggelige huse 😊 Så jeg vil bestemt anbefale dig/ jer en tur forbi! Dog vil jeg sige, at jeg tror, at du bliver gladest for at tage turen sammen med en, hvis du skal køre rundt. Man skal holde tungen lige i munden på vejene, og selvom de er gode til at skilte og bilerne ikke kører så forfærdeligt stærkt, så er der mange biler og mange bilbaner.
  Dog forstår jeg sagtens dine tanker om rejsepartner. Jeg står også i en situation, hvor næsten alle mine veninder har børn, og det er bare ikke lige så nemt at gøre den slags ting nu, som før børnene kom til verden. Jeg håber, at Adam får mulighed for at tage med. Måske det også kunne være dejligt for jer begge at komme lidt væk fra hverdagen og slappe af 😊
  Jeg håber, du/ I kommer af sted og ønsker jer den allerbedste tur! 😊🎉🎈
  Mange hilsner Solvejg

  1. Cathrine siger:

   Ej det lyder som den dejligste rundtur. New Orleans er også på toppen af ønskesedlen. Jeg vil også sige, at da vi kørte i Californien, LA etc, det var heftigt! Der kørte Adam det meste. Hvordan er trafikken i sydstaterne? Også heftig?
   Gad os Adam fik fri til det. KH

 4. Marianne siger:

  Jeg synes ikke Orlando har ret meget at tilbyde af ‘sydstatsstemning’ – det er meget turistet. Det er muligt at flyve til Tallahassee i stedet. Det ligger lige på din rute, men så kan du måske skære 10timers kørsel af (og evt. bruge til noget andet?). Tallahasee i sig selv er ikke en super spændende by, men man kan tage nogle fine udflugter derfra – bl.a. til en aligatorpark og til ‘the Big oak’ lige på den anden side af grænsen til Georgia. Du kan prøve at Google det 🙂

  1. Cathrine siger:

   Orlando er ren indflyvning tænker jeg 🙂 Det er ret okay på prisen med Norwegian nemlig! Må lige kigge lidt flypriser igen! TAK for gode insidertips Marianne. KH

 5. Mette siger:

  Hej Cathrine. Har du brugt en bestemt hjemmeside til at lede efter yoga-retreats eller har du gjort noget andet? Jeg vil selv gerne afsted på et, men ved ikke helt hvor jeg skal starte med at kigge 🙂

  1. Cathrine siger:

   Jeg er totalt på googling, haha! Så prøv dig frem – har fundet lidt via THe Guardian blandt andet. KH

 6. Julie B. siger:

  Hej Cathrine – jeg bor i North Carolina, så jeg er efterhånden lidt af en sydstatspige, haha. Jeg har været i Charleston et par gange (vi bor under fire timers køretur derfra), og det er en skøn, skøn by. Jeg elsker den virkelig. Den har så meget at byde på – smukke huse og plantager, der er som taget ud af Nord og Syd og Borte med Blæsten, hyggelig stemning og helt fantastiske restauranter. Savannah og Charleston minder om hinanden, men har hver deres små quirks og jeg vil klart anbefale at opleve dem begge. Sig endelig til, hvis du vil have nogle mere detaljerede tips – du er velkommen til at skrive til mig på mail.
  New Orleans har vi ikke været i endnu – men jeg kan til gengæld så varmt anbefale Nashville, som vi rent ud sagt ELSKER.
  Vi har været på roadtrip i syden et par gange og har set en del af Florida. Jeg er vild med golfsiden (St Pete’s Beach er så skøn), men Miami Beach er også sjov at opleve. Det er bare ikke rigtigt sydstatsstemning, som Marianne også skriver.

 7. Christine siger:

  Jeg har rejst flere gange alene. Det er det samme med den alder, hvor “alle andre” har fået børn og hus og hellere vil til Gardasøen med familien i sommerferien end på eventyr med mig… 🙂 Så kan jeg enten blive hjemme eller rejse ud. Jeg har virkelig gode erfaringer med at rejse alene. Der er mange andre, der også rejser alene og jeg har mødt super spændende mennesker på mine ture. På min seneste solotur til Mellemamerika mødte jeg bl.a. en museumsleder fra New York, en skuespiller fra LA som var med i Netflixserier og brugte sine forbindelser i Hollywood til at fundraise til sit telemedicinske start up på Haiti, flere digitale nomader, en dansker som havde boede og arbejde i landet, og… og… og… Altså så mange søde og berigende mennesker, som jeg aldrig ville være faldet i snak med, hvis jeg havde rejst med en kæreste eller en veninde. Plus alle de lokale, som også er rigtig spændende at tale med.
  Jeg har også altid bøger og min Moleskin med og så kan jeg sidde på de fleste restauranter og cafeer alene uden at føle, at det er mærkeligt. Og så er det sådan en fed følelse at vågne hver dag og så skal jeg kun det, som jeg SELV har lyst til og føler før. Den ultimative frihed 🙂
  Et sted jeg har været for nyligt er Mexico. Det kan jeg virkelig, virkelig anbefale. Det er enormt let at rejse rundt, det er billigt og de caribiske strande er out of this world. Kan huske du har været på Cuba, de er på det niveau. Prøv at kigge på Tulum. Sidsel og Lasse har også været der og har lavet en rigtig god guide. Tror du ville elske den der hippie-eco-chique stemning, der er med yoga på stranden, smoothie bowls til morgenmad, tacos til frokost og fx Noma (der findes også lidt mere budgetvenlige alternativer…) til aftensmad 🙂 Der er mange amerikanere, så engelsk er gangbart stort set alle steder. Og så kan man kombinere det med andre steder i Mexico, hvis eventyrlysten er til det, det er nemlig super billigt at flyve indenrigs (fx Mexico City, San Cristobal de las Casas, Oaxaca). Man kan også lave kombien med New York: køb t/r til NYC og køb så NYC-Cancun t/r med et par dage i NYC i hver ende. Det gjorde jeg og prisforskellen “CPH-NYC og NYC-CUN” vs. CPH-CUN finansierede faktisk de ekstra dage i New York. Og hvem siger nej til 4 gratis dage i New York…? 🙂

 8. Maria siger:

  Jeg synes heller ikke, Orlando er specielt spændende. Savannah derimod kan jeg klart anbefale! Virkelig fin og hyggelig by. Hvad med at flyve til Atlanta eller Charlotte? Asheville er også en rigtig hyggelig by og Biltmore Estate ret sjovt at se. Kæmpe “slot” bygget af Vanderbilt-familien. Naturen er rigtig smuk omkring Asheville med bjerge og The Appalachian Trail (ved dog ikke, hvordan det ser ud i februar, men der er i det mindste chance for godt vejr 😊). Kan også anbefale Great Smokey National Park, hvis I kunne tænke jer mere af den slags.

 9. Sanne siger:

  En venlig tanke om, at det måske er noget andet, der er brug for, hvis man så meget trænger til at komme væk og ro. Min første tanke, da jeg skimmede de første linjer var, at du da allerede rejser meget. Husker vist ski, Marokko og andet i sommerferien. Og man gør selvfølgelig, som man har lyst, men hvis man i den grad trænger til ro, er ro i hverdagen måske også en ting at søge efter. Ellers måske et fuldstændigt plain sommerhus ved Vesterhavet et par uger med lange gåture og dårligt internet. Skal det være fancy, så ville jeg i februar til hver en tid bruge 3 uger på Key West. Det er for sindssygt tilbagelænet. En lille ø med træhuse og historie. Ca kl 18 fællesvandring til havet, hvor solen går ned i en flot halvbue. Så står man der side om side. Går lidt videre. Spiser økomad. Hippieland uden sidestykke. Ren zen.

 10. Sarah Siger siger:

  Hej Catrine.
  Sejt at du overvejer at rejse alene! Jeg var i sommer på et 3-ugers roadtrip meget lig jeres på USA’s vestkyst alene (tak for MANGE gode tips!). Fantastisk tur. For mig og når jeg rejser selv, kræver det at jeg indstiller mig på nogle ting. Fx at jeg ved, jeg kommer til at føle mig alene, men også ved, hvad jeg kan gøre ved det i situationen. Derudover har jeg, som en anden læser også skriver, altid bøger, downloadede podcasts/lydbøger og en ipad med. Det hjælper for mig. Jeg er nemlig også i den situation, at der ikke lige står nogen klar, der har tid/lyst/penge til at rejse med – og for ikke at gå glip af oplevelsen (og fordi jeg er utålmodig og ikke gider vente), gør jeg det selv. Man lærer så meget om sig selv på sådan en tur (-: Så en klar anbefaling til solotur herfra! Lyder forresten også super fedt med yoga retreats. Det gad jeg godt (-:

 11. Tina siger:

  Jeg har været på yoga-retreat i Portugal i påskeferien i år, og det var en af mine bedste rejser til dato. Værtsparret er fantastiske. Stedet hedder Vale the Moses: http://valedemoses.com. Kæmpe anbefalinger herfra.

 12. Anna siger:

  Imponerende du kan rejse så ofte! Er spændt på hvad du vælger – det er jo meget forskellige ferier du har i tankerne 🙂

  1. Cathrine siger:

   Det gør jeg heller ikke – efter USA i 2015 til bali i 2016, på det år rejste jeg slet ikke. Det var tough, ha! Ingen rejser i over et år. Men siden Bali i 2016 har jeg været en uge på ski og en uge i marokko og bilferie – that’s true. Men så meget rejser jeg ikke, synes jeg selv, haha! KH

 13. Marie siger:

  Jeg kan sagtens genkende de der tanker med at sætte alting på standby, for hvad nu hvis man er gravid om et halvt eller helt år? Til sidst blev vi enige om, at livet jo skal leves, som du også skriver, og holdt (impulsivt) bryllup og bestilte rejse. Sidstnævnte blev så med en baby i maven, og det kan man jo også sagtens! Spring ud i det <3

 14. M siger:

  Jeg er netop hjemkommet fra fantastisk yogaretreat i Marokko her i oktober. Et sted fyldt med ro, sol og idyl og helt fantastiske yogaundervisere. Og maden på stedet er et kapitel for sig – komplet fantastisk. Vi var 3-8 personer i løbet af ugen og langt de fleste rejste alene fra Europa. Byen er en lille fiskerby, hvor der ikke er meget andet end gåture ved stranden at give sig til – men andet behøves ikke. Desuden arrangerer stedet dagsture til andre spændende nærliggende byer, hvis man har lyst til lidt eventyr.
  Link finder du her: https://www.bookyogaretreats.com/dfrost-almugar-surf-house-yoga-morocco/8-days-yoga-meditation-at-paradise-plage-morocco

 15. Kristine Hansen siger:

  Jeg har været på det BEDSTE yoga retreat på Sivanandas sted i Trivandrum, Indien. Her er link til stedet: http://sivananda.org.in/neyyardam/
  Det er super billigt, fantastisk og autentisk! Morgenmediation og chanting, 2×2 timers yoga, valgfri yogavejledning, vogafilosofi,karmayoga og dasen i deres smukke haver med lyden af løvernes brølen i bjergene ved siden af den store sø man bor ved – det er så dejligt. Dengang jeg var der kostede alt det 50kr per dag.

 16. Kathrine siger:

  Hej Cathrine! 🙂 Tak for en fantastisk blog. Jeg har fulgt dig i lang tid, og du er den eneste blogger jeg er blevet ved med at følge. Jeg kommenterer egentlig aldrig herinde, men du skal bare vide, at dine indlæg er virkelig interessante, sjove, skøre, dybe og nogle har endda rørt mig til tåre.
  Nå! Det jeg egentlig ville sige var, at jeg sidste år tog til Bali på mit eget “homemade” yogaretreat. Jeg bookede nogle nætter på yogabarn i Ubud alene, og så tog jeg (selvfølgelig) til en masse forskellig yoga, oplevede Ubud og omegn og nød alle de hyggelige cafeer og rismarkerne. Det gode ved Yoga Barn er, at der er en masse kvinder, der rejser dertil selv, og der er fin mulighed for bare at være alene, men også at være social.

 17. Det er som at læse mine egne tanker. Hver dag, som i h-v-e-r dag, har jeg tanken, at “NU, nu skrider jeg, laver en “Eat pray love” og tager en break fra det hele laaaaaangt væk”
  Efter verdens tarveligste sygdomsforløb er jeg slidt. Slidt helt ind i knoglerne, helt derind, hvor marven hviner. Og jeg kan simpelthen ikke mere. Men det skal jeg og hvis jeg skal samle kræfter den næste etape, så skal der noget energi, positivitet, solskin, oplevelser og genopladning ind på kontoen.
  Så. Hvis Adam ikke kan komme med, så vil jeg godt. Jeg tænker at når man har hund, frankrig, Paris, og croissantlove til fælles, så skal man nok kunne holde hinanden ud 🙂

 18. Marie siger:

  Hej Cathrine
  Hvor har I lejet biler igennem de gange, I har været afsted i USA?

  1. Cathrine siger:

   Alamo, såvidt jeg husker. Eller Avis! Tjekker altid de priser! KH

Send en besked