Top

F.E.R.I.E ?

11.06.2014
Skabt af Cathrine

 photo ferie_col1_zps95a4fc66.jpg

Okay, så man skal måske tage det lidt mere seriøst, jagten på ferie altså, når nu der er meget kort tid til denne her ferie. Jeg læste en masse gode idéer igennem hos Christina i går, men det tidsmæssige pres giver et lille benspænd, og så er økonomien måske ikke til det helt store, når tidshorisonten er så kort.

Denne her sommer kommer jeg til at arbejde vanvitttig meget. Jeg skal sende nærmest fire uger i streg uden pause. Først en Northside, så en Roskilde Festival og til slut en Smukfest og derimellem en hel masse andet radio. Jeg har mulighed for at tage én uge lige efter Roskilde. Så der vil vi gerne noget ukompliceret, sol/varme-agtigt. Vi har tænkt Paris eller Rom, selv om et par af jer skrev, at det nok var for varmt. Det skal bare ikke være for langt væk, så vi kan nå at nyde tiden. Og så engang midt i august, der kan jeg nok tage et par uger til. Så muligheden er også at vi bare tage noget stille og roligt lige efter Roskilde, og så laver noget lidt sjovere til august, måske Santorini som I foreslog i går dér? 

På resten af årets ferie-tegnebræt er der New York til september, Paris til september, Sydfrankrig til oktober, og så New Zealand til november. Alt sammen KUN på tegnebrættet, og noget må måske også sorteres fra (New York ELLER New Zealand – jeg har veninder på udveksling begge steder på det tidspunkt). Paris og Sydfrankrig er familieture.

Har I nogen små perler at foreslå? Et must-visit? Især gerne til bare én uges slappertid efter Roskilde. Det er den, jeg synes, er sværest. Vi har været i Kroatien, Rom, Barcelona, Berlin, Stockholm inden for nærest rækkevidde. Hvad kan man nå på én uge, som er garanteret total afslapning?

47 kommentarer

 1. Anne P. siger:

  Korsika er fantastisk. Man kan komme dertil med Ruby rejser eller langley travel

 2. Anna siger:

  Jeg vil klart anbefale Nice! Super kombi af by og strand, afslappet stemning og masser af hyggelige kroge og dagligt marked. Og så er det heller ikke for dyrt eller langt væk 🙂

 3. Maria siger:

  Hvad med Grækenland? Især alle de små øer som fx. Santorini. Der er vildt smukt, dejlig græsk mad, dans og garanteret afslapning. 🙂

 4. Cathrine C siger:

  Jeg var på Sardinien sidste år, og det vil jeg klart anbefale. Strandene på øen er dem i Europa, der minder mest om strandene på de caribiske øer, og det er jo ikke helt skidt 😉 Maden er lækker, vejret er godt og folk er søde og imødekommende – uden at jagte turister, som f.eks. i Sunny Beach.
  Hvis I tager afsted til byen Alghero, så snyd jer ikke for pizza på Restaurant Casablanca – de er de bedste, jeg nogensinde har fået!
  Held og lykke med ferie-planlægningen! 🙂

 5. Laura Andersen siger:

  Hvad med Amsterdam? Der er godt nok ikke helt så varmt som Paris eller Rom, og der kan forekomme regnskyl af den anden verden, men det er dejligt overskueligt og kan gøres ganske billigt. Og så er der så charmerende og dejligt at gå rundt, god mad og kanalture. Oplagt kærestested! 🙂

 6. Cecilie siger:

  Hej Cathrine 🙂
  Hvis det skal være nemt, ikke for varmt (men stadig lækkert) og afslappet, er Amsterdam virkelig et hit! Var der to gange sidste år og det er en af mine favorit-byer. Lidt Berlin, lidt København og masser af kanaler, grønne spots, hyggelige cafeer og afslappet atmosfære. Byen er forholdsvis lille, så man får hurtigt et overblik og kan smide kortet fra sig og gå eller cykle rundt – alletiders om sommeren 🙂
  Hav en dejlig gråvejrsdag og god ferie, når I når dertil.
  Kh. Cecilie
  Ps. Er simpelthen så vild med din blog, dine ord og dit smil – bliver altid revet med! 🙂

 7. Ditte Lund siger:

  Jeg har lige været på Sardinien sammen med min kæreste og det kan i den grad anbefales. Vejret, maden og vinen er skøn – strandene er fantastiske med turkisblåt vand, næsten som i Thailand eller Caribien og der er mange romantiske gamle byer at daske rundt i om aftenen. Vi fløj meget billigt med Ryanair fra Billund (SAS og Norwegian flyver vist fra KBH) og fandt nogle gode deals på overnatning fordi vi rejste lidt uden for højsæsonen. Vil anbefale at bo på B&B eller agriturismo for at få hele den sardinske oplevelse med, med hjemmelavet mad af lokale råvarer.

 8. Sidsel Sofie siger:

  Tag en tur til en græsk ø, det behøver jo ikke være den mest turistede by eller ø, og man er garanteret afslapning og skøn idyl 🙂 Billedet på din collage øverst til højre er fra Oia på Santorini, som er et heeelt fantastisk feriested (Oia er turistet, men hvis I tager dertil en dag i bil, så er det også set/oplevet. Solnedgang helt oppe i spidsen af byen er nok noget af det flotteste) eller Paros, en mere “lokal” ø, kan virkelig anbefales!
  Og så kan jeg godt forstå at I er splittede med om I skal vælge New York eller New Zealand, det er virkelig fantastiske steder, men New Zealand kræver lidt at I mindst har 3 uger (og gerne 2 måneder he he) til rundrejse, for der er virkelig mange ting at se og prøve; ørken, vandfald, sydpolskulde, varme kilder, storbyliv, vulkaner, bregneskove…. mens New York også er værd for en smuttur (men pas på, man får aldrig nok af den by)
  Held og lykke med planlægningen, ferie skal der altid til !

 9. Maria siger:

  Hej søde Cathrine,
  Man siger jo, at Lissabon giver Barcelona kamp til stregen (og slår klart Barcelona i forhold til priser). Portugal er i hvert fald på min liste over destinationer de næste par år. Derudover har mine forældre lige været på Korsika for anden gang, og de ELSKER det. Har også hørt fra andre, hvor skønt og dejligt der er på Korsika. 🙂
  Kh Maria

 10. Julie siger:

  Årh New Zealand eller New York lyder lækkert!
  Jeg er vild med Mallorca. Har været der 3 gange, og det er total afslapning. Ellers var jeg sidste år med min familie ved Gardasøen i lejelighed, og det skal vi også i år. Det var også meget afslappende 🙂 Ved dog ikke med fly til Gardasøen… Håber, at i finder noget lækkert 🙂

 11. Maria Ellen siger:

  Har i overvejet Lissabon? Der er helt vidunderligt!! Det er en skøn by, med masser af dejlige steder at hænge ud, det er ikke særlig dyrt, og så er det vildt nemt og hurtigt lige at tage en tur til stranden. Der er sådan en dejlig brise konstant, så det bliver ikke alt for varmt. Vi var der midt Juli i to uger, og det var altså vildt skønt og afslappende!!

 12. Ib siger:

  I skal da tage til Amalfi! Så smukt, masser af muligheder for bare at dase på stranden, sejle til Capri eller et par ture til nærliggende byer. Dejlig mad, sol, strand, mange holde-i-hånden-muligheder og en meget, meget fin by. I kan let flyve til Napoli og tage tog til Salerno og derfra sejle. Der er masser af hoteller i alle prisklasser i byen.
  Bare det var mig, der skulle afsted 🙂

 13. Katrine siger:

  Amsterdam måske? Storby hyggelig uden at være alt for kaotisk 🙂

 14. Tanja siger:

  De græske øer! Selv har jeg en særkærlighed til Rhodos og har været der 4 gange i byen Ialyssos.
  Ellers er Prag også en virkelig fin by og ret billig 🙂

 15. Karoline siger:

  Jeg skal selv en uge til Tunesien – flyveturen er kun 3 timer, maden er fantastisk, alt er billigt og sol er der masser af 🙂

 16. Amanda siger:

  Jeg drømmer om en tur til San Sebastian med min kæreste. Jeg var der for nogle år siden med min familie og der er kun gode minder fra den by!

 17. Katharina siger:

  Okay okay okay. Jeg skal på ferie med min roommate i post-roskildeugen som plaster på såret for, at jeg skal arbejde i selve roskildeugen. Og for at være helt ærlig, så vil jeg sgu hellere lægge 5000 til en afslapperferie end til kroniske tømmermænd.. bilder jeg hvertfald mig selv ind, ikke? Men vi har lånt en bil og så kører vi faktisk bare ud i det blå. Ingen kort med kuglepensstreger på, ingen færgebilletter, none. Det eneste vi ved er, at vi har booket et værelse på dette smukke smukke hotel i nogle dage: http://www.booking.com/hotel/ch/solis-cambrian-spa.da.html . Så på en eller anden måde skal vi komme derned. Tror det bliver med en tur gennem Tyskland med stop på en hyggelig kro, som de gør så godt dernede. Og måske forbi Neuswanchstein-slottet, og så skal vi sgu se bjerge og natur i det schweiziske! Måske tager vi en lille smutvej hjemad og slutter turen af i Amsterdam. Nu må vi se. Min pointe, som måske blev lidt tabt i dagdrømmeriet, var egentlig, at hvis I kan låne en bil, så er det altså en billig og meget fri måde at rejse på. Alternativt kan man jo flyve til Bern, Basel eller Zürich, leje en bil og så køre rundt i det lille land. Østrig kan også anbefales. Både Wien (virkelig fantastisk by) og resten af landet, som har noget af den smukkeste natur i Europa. Udover disse kan jeg anbefale: Lissabon, lækker kystby perfekt om sommeren, da den hverken bliver for varm eller for kold. Har det hele: Kultur, god mad og strande.
  Prag kan jeg også anbefale, især hvis pengene ikke flyver ud af lommen. Ej men der er altså dejligt. Og billigt. Man kan bo som konger for få penge, spise som konger for mindre og sippe iskold hvidvin med udsigt over hele byen for even less. I kan sidde på fortovscafe og dase, tage på museumer, leje vandcykler og sejle under karlsbroen, se fine slotte og bare nyde livet. Der er virkelig liv i Prag. Jeg har været der i juli og det var pragtfuldt. Lige nu kan man også få en billet til Mallorca for 1500 kr (I know, det var vores second choice), hvis du ikke har været der, så se at kom afsted. Det lyder lidt af grisefest, tænker du måske? Nej nej nej! Der er så fantastisk og du finder nok ikke et mere afslappende sted. Uhm Mallorca!

 18. simonekristoffersen@gmail.com siger:

  Hvad med en afbestillings charter tur et sted hen. Det er oftest billigt og man kan få varme og afslapning.

 19. Stephanie siger:

  Lissabon – Det er både storby og strand. Perfekt kombi 🙂

 20. lauragraens@gmail.com_1 siger:

  Hold da op! Det var da ellers ikke så lidt at se frem til 😉 Senest har jeg været i Warszawa, som faktisk overraskede positivt. Maden var billig, menneskene var søde, der var masser historie, og vejret var godt 🙂

 21. Sidsel siger:

  Jeg tænker også hvad med en afbuds-charter-rejse? Jeg var på et tidspunkt afsted med min mor, farmor og kusine på en afbudsrejse hvor vi intet vidste om hotellet. Vi var så heldige at det var et luksus sportresort og det var mega billigt! Man kan jo være heldig 😉

 22. Sofie siger:

  Rom, Rom, Rom. Jeg må altid sige Rom. Jeg synes på ingen måde der er for varmt, når man er der midt på sommeren. Luften er helt anderledes dernede. Jeg vil til hver en tid vælge Rom, det er min favoritby #1 i verden, og der findes simpelthen intet bedre 😀 Men sidste år var jeg afsted til Rom i 12 dage i juli/august, hvor jeg klarede mig igennem at se alle seværdighederne og langt mere til uden, at føle jeg var ved at få hedeslag. Så: NEJ, Rom er ikke for varmt (selvfølgelig varmere end DK), men så er det altså heller ikke værre 🙂

 23. Eva siger:

  Jeg vil foreslå Hamborg! Det er altså en ret fin storby, der er super cool. Den er tæt på og hvis vejret fortsætter sådan, så er der jo ligeså dejlig varmt som i DK! Jeg har været der en gang med mit studie og skal derned igen med min kæreste i august, hvor jeg skal vise ham byen 🙂

 24. Sofie siger:

  Hvad med Danmark? Vi har nogle virkelig smukke steder i det danske land. Det sydfynske øhav, Lolland og Falster, Skagen, Læsø og Samsø står alle højt på min liste. Selvfølgelig er det lidt af et sats mht vejret, men de lange lyse sommeraftener, dansk sommermad- og stemning slår mange charterferier i min bog. I har jo allerede været på Bornholm, som også er en perle :).
  Måske er det fordi jeg har boet i udlandet i noget tid, og jeg netop er kommet tilbage til den danske sommer, at jeg er så nationalistisk. Haha. Men jeg synes altså det er værd at overveje, hvis det bare er for at gå ture i naturen og hygge om hinanden. Vi har jo allesammen forskellige måder at koble af på og at ligge på en strand i en uge er bare ikke mig.
  Og det lyder da også til at i kommer “nok” udenlands senere på året, så i kommer nok ikke til at have udlængsel hvis i bliver i dk.

 25. Anna siger:

  Nu har min familie haft sommerhus på Mallorca en del år, så jeg kender efterhånden øen ret godt, og jeg vil sige at den helt klart er anbefalelses værdig. For det første tager det ikke mere end 3 timer at flyve der til, for det andet kan man tit være heldige at finde billige flybilletter der til, derudover kan det være lidt ligemeget, hvor på øen i vælger at “slå jer ned”, for det tager maks 1,5 time at køre fra den ene del af øen til den anden, så der rig mulighed for at komme omkring og se de forskellige perle øen har at byde på. De gange jeg har været der, har vi holdt til ved en by, der hedder Cala D’or, men jeg vil nok foreslå jer enten Alcudia eller Palma de Mallorca, da I der både kan få noget byliv men også badeferie der.
  Det var lige det bedste bud jeg havde, og derudover vil jeg lige sige tak for noget fantastisk læsning, gode grin og lækkert tøj at se på! Jeg følger troligt med, og har gjort det længe, til trods for, at jeg tror at dette er min første “rigtige” kommentar 😀

 26. Christine siger:

  Nu bliver det måske lidt utraditionelt – München er en fantastisk smuk storby, den har god shopping, kultur, et dejligt klima, bjerge og søer tæt på. Man kan flyve dertil på fem kvarter med SAS, infrastrukturen i byen er rigtig god. Den er noget dyrere end andre tyske byer (her tænker jeg især på Berlin), men kan også noget helt andet end fx Berlin og Hamborg.
  Ellers er Amalfikysten noget af det smukkeste, Italien har at byde på (synes jeg). Citronlunde på Sorrento, en sejltur til Capri, besøg i Pompej, en tur i havet, fantastisk lækker mad, hundrede procents afslapning! Vi fløj til Napoli og lejede en bil derfra.
  Jeg er så misundelig på jeres feriesprogram! Min egen sommer kommer til at byde på specialeskrivning. Til gengæld har vi planer om en tur til New England i det nye år – og DET glæder jeg mig til!
  Christine

 27. Emma siger:

  Hvad med Wien? 🙂 total fin by med masser af kultur.

 28. mille siger:

  HAMBURG! er den mest undervurderet by… den er virkelig hyggelig, specielt hvis man bor nede ved den store sø! Og hvis i skal have den rene luksus skal i bo på hotel kempinski, det ligger lige nede til søen, og der er bare dømt afslapning 🙂 shoppingmulighederne er gode, de har både high-street og de dyre butikker inkl. chanel ;D SÅ det ville jeg helt sikkert foreslå, det er tæt på og den hyggeligste by.I kan endda tage toget derned, det tager fire timer, og i kan få jeres egen kupé 🙂

 29. J. siger:

  Hvis jeg skulle vælge nu og her, ville jeg uden tvivl tage til Lissabon. Der er varme, storby, strand, kultur og dejlig mad. Jeg har ikke været der selv, men har kun hørt godt om det. Og jeg elsker at have god tid i en storby – ofte er det 2-3 dage og der når man altså bare ikke at slappe af også. Når man har en uge, kan man virkelig nyde det og bare slentre rundt i gaderne.

 30. Anne siger:

  Firenze! Minder (af oplagte grunde;)) om Rom, men er også fantastisk på sin egen måde. Jeg var der sidste år i den første uge af juli. Det var VARMT men alligevel skønt. Hvis det bliver for pres, kan man evt. tage ud til kysten med toget – det er rimeligt billigt og tager kun et par timer. Min kæreste og jeg var 4 dage i Firenze og 3 dage i Manarola i Cinque Terre, hvor man kunne bade og chille.

 31. S siger:

  Hvis det var mig ville jeg tage en lille ferie til en stille og rolig græsk ø. Booke en lejlighed hjemmefra og ellers nyd at der ikke er internet, tv osv. Jeg elsker personligt at være på ferie et sted med køkken, så man har mulighed for at lave nogen måltider selv. For mig er det stressende hele tiden at skulle ud og spise!:) Når jeg selv er afsted kobler jeg helt af -specielt når det simpelthen ikke er en mulighed at tjekke sin mail! Jeg læser som en sindsyg, dyrker yoga og alle de der ting man normalt ikke har “tid til”.. 🙂
  Tak for en go blog!

 32. Mia siger:

  Jeg vil gerne anbefale Amsterdam og Budapest. Begge dele er det billigt at bo i og komme til.
  I Amsterdam er der meget kultur og mange lækre cafeer. De har god stil og det er en spændende by. God restauranter, shopping (især sko!) og spændende museer. De mange kanaler gør virkelig byen afslappet og romantisk. Der er mange små kvarterer med hver deres charme.
  Budapest er helt fantastisk med Donau og de mange broer. Derudover er en overset perle Margrethe-øen, som ligger på Donau. På den kan man leje cykler og komme rundt på de afslappede ø (som mest bruges af lokale som hæng-ud-sted). Ellers er der mange parker, hvor man hurtigt lige kan slå sig ned med en øl og en pizza – rigtig lækkert.
  Håber du kan bruge det til noget 🙂

 33. Nanna siger:

  Jeg synes, I skal tage på telttur i Jylland eller Sverige. Og slap lidt af når du skal til de første 3 andre kontinenter i løbet af efteråret, helt seriøst, CHILL.

 34. My siger:

  Både Prag og Krakow kan anbefales, rejsetiden er kort, der er billigt og det er begge nogle meget smukke og undervurderede byer.

 35. Nanna siger:

  Eller måske skulle I chille lidt i jeres nye dejlige hus?

 36. Louise siger:

  Hej Cathrine,
  Jeg var selv en tur i Rom i netop den uge sidste år… og synes altså ikke det var for varmt? Vi var blevet advaret om det samme, men drønede afsted alligevel og vi NØD det virkelig!
  Alternativt er Mallorca altså ret lækkert? Vestkysten er helt anderledes end det turistede Mallorca og der er virkelig mulighed for at koble af. Vi bor altid i en lille by der hedder Estellencs. Den er fantastisk! Der ligger nogle fine hoteller, så måske det er værd at tjekke ud?
  Hotel Nord, Sa Plana petit hotel og ellers er der Agroturismo S’Olivar som har private små huse. De er alle at finde på booking.com.
  Vi har lejet et lille hus på en bakke og skal være der med et hold venner, så i kigger bare forbi til en Aperol Spritz hvis i tilfældigvis skulle ende op i den fantastiske lille bjerglandsby 🙂
  //Louise

 37. Anne siger:

  München! Var der et par dage i sommers – alt er samlet på et sted.
  30 grader, shopping, kultur og den lækreste ( og største) bypark hvor folk soler, bader og surfer!

 38. Kathrine Lind siger:

  Uhh, Budapest er altså også virkelig en dejlig by! Man kan sagtens nå det meste på en uge.. Der er nogle virkelig lækre friluftsbade som sikre afslapning. Kender dog ikke temp på det tidspunkt, men i hvertfald en dejlig by..

 39. Louise siger:

  Jeg kan se der er flere der har nævnt det, men Budapest er virkelig en perle. Vi var forbi et par dage sidste sommer og bliver nødt til at tage tilbage igen i år. Der er sådan en god blanding af det hele; gamle bygninger, flotte broer, hippe kvarterer, hyggelige parker, lækre spa, god mad – og generelt ret billigt 😉

 40. Pernille S siger:

  En græsk ø er altid en vinder, især kan jeg her anbefale Samos, som er rigtigt dejligt.
  MEN, et andet optimalt sted at tage hen til lige dele afslapning og hygge og lidt kultur er HELSINKI. Super dejlig by, rigtigt hyggeligt lige ned til vandet og med lækre markeder og parker. Tager man bare lidt uden for Helsinki er der utroligt smuk natur – og de kalder det jo ikke “de 1000 søers land” for ingenting 🙂
  Plus finsk rugbrød og fiskeretter er helt fantastiske!

 41. Maria Louise siger:

  Åh, hvor lyder det lækkert! Gid det var mig der havde så meget ferie. Når man arbejder er det altså 3 ugers sommerferie – og jeg har så først ferie igen til jul. Så det er vist efter uni-målestok, at du har for lidt tid 😉 Men det lyder så også til at I begge har en lidt for presset hverdag og virkelig har brug for (mere) ferie. NÅ men jeg ville altså foreslå Sydtyskland! Byerne Lindau, Bregenz samt Dornbirn i Østrig er vidunderlige, og der ligger en ø med tropisk klima i Bodensøen, hvor der er masser af blomster, palmer og kultur. Konstanz skulle også være lækker, men der har jeg aldrig selv været. NYD ferien og slap rigtig meget af!

 42. Simone L siger:

  Normandiet er SÅ skønt og heller ikke alt for varmt hvis i besøger kysten 🙂

 43. Lærke siger:

  Hvad med Fjällbacka? Den svenske skærgård er smukkere end smuk, og Gøteborg ligger tæt på, hvis man skulle få lyst til lidt storby 🙂
  God sommer til dig – glæder mig til at følge med i radioen 🙂
  Vh Lærke

 44. Ida d siger:

  Lissabon – den perfekte blanding af Rom og Paris. Billigt. Hyggeligt. Roligt. Varmt. Mulighed for storby og samtidig strand. Kultur. Historie. Espresso (som hedder bica). osv. Verdens bedste sted.

 45. Julie siger:

  Hej!
  Du/I må endelig ikke droppe New Zealand. Det skal stadig være på tegnebrættet, og derefter opleves. Min kæreste og jeg har været mange steder efterhånden, men intet som NZ. Naturen er storslået, intet mindre!
  Vi har bla. oplevet de fedeste fester med maorierne, spist mad som var tilberedt under jorden, gået ture i de vildeste grotter, svømmet i varme kilder, set søer og såkaldte mudderpøle boble pga. undergrunden.
  Alt afhængig af, hvor længe I skal være væk, så vil jeg anbefale jer, at udforske en enkelt af øerne. Og naturligvis flyve med Singapore Airlines.
  TAK, for en fantastisk blog!:) I må ha en dejlig sommer og vidunderlige ferier.
  Knus fra Julie

 46. sofiebc@live.dk siger:

  Har I overvejet Mallorca? Der er i garanteret solskin og afslapning, og I vil sagtens kunne finde noget til en fornuftig pris. Nu ved jeg ikke, om du har besøgt øen før, men alle fordommene om uoverskuelige turistmasser kan du godt glemme, i hvert fald hvis I holder jer fra Alcudia, det er i hvert fald min erfaring. Mallorca er super charmerende og har masser at byde på 🙂 Jeg kan anbefale havnebyen byen Sóller, der er kendt for sine mange appelsintræer, der er virkelig hyggeligt 🙂

 47. sofiebc@live.dk siger:

  …lige en tilføjelse. Hvis i leder efter en ferie, der indkluderer lidt mere storby er Mallorcas hovedby Palma også et rigtig godt bud. Det er en rigtig fin “mindre” storby, der ikke mangler noget og så er det jo bare en kæmpe bonus, at den ligger lige ned til vandet, så der er mulighed for at kombinere badning, afslapning, sol, kultur, shopping og dejlig spansk mad 🙂

Send en besked