Top

Farmor fylder år

22.06.2013
Skabt af Cathrine

Mig: “Hvorfor holder du sådan en stor, fin fødselsdag, farmor, når du ikke fylder 80?”
Farmor: “Hvad nu hvis jeg ikke fylder 80? Hvis ikke jeg når det? Næ jeg holder, mens jeg kan”.
Mig: “Og hvad nu når du bliver 80 næste år?”
Farmor: “Så holder vi sgu en fest til.”
Denne smukke dame fyldte i går, på årets længste dage, 79 år. Hun skal fejres i dag med alle sine børn, børnebørn, oldebarn og sine søstre. Og det fortjener hun. Som fyldte hun 80. Fordi det har hun lyst til.
Hun er den største inspiration i mit liv. På sådan et helt menneskeligt plan. Verdens sejeste kvinde. Hun har elsket sin mand (og elsker stadig), verdens bedste farfar, i knap 65 år. Og de sidste 14 år af deres liv sammen passede hun på ham, som han blev mere og mere syg.
Med en svær, skilsmissefyldt barndom, har de to altid været min tro på, at kærligheden stadig kan lykkes. Hvis man gør sig umage: “… Og ikke lader solen gå ned over sin vrede, Cathrine”. Hun har lært mig, at man både “skal holde om og holde af”. Og så kan jeg sige alt til hende, og hun kan sige alt til mig. Selv om der er 55 år i mellem os. Og da min farfar døde i 2007, holdt jeg hende i hånden hele gudstjenesten igennem. Kun afbrudt af at jeg skulle op og synge ved alteret. Og når jeg ringer hver/hver anden uge, snakker vi i 45 minutter uafbrudt. Og så møsser vi altid farvel i telefonen. Det har vi altid gjort [møsselydmøsselyd].
Så farmor skal fejres! Stort! Og så skal hun leve for evigt. [møsselydmøsselyd].
 

34 kommentarer

 1. Laura siger:

  Årh nu begyndte jeg lige at græde lidt… Jeg savner min egen farmor så meget, vi havde det virkelig godt sammen og ingen kan rigtig fylde det hul en farmor har efterladt. De er noget helt specielt. Nyd din famse og fejr hendes fødselsdag med maner (:

 2. Anne E siger:

  Sikke et dejligt indlæg – du fortjener ros for dine menneskelige og skønne indlæg, der tipper ind mellem andre gode indlæg om mode og Frida etc.
  Rigtig god weekend 🙂

 3. Ida siger:

  Ej hvor blev jeg rørt og dette indlæg! Hvor lyder hun dog bare utrolig fantastisk; positiv og glad 🙂 Stort, stort tillykke herfra!
  *møsmøs fra Ida 😉

 4. Christine siger:

  Hej Cathrine! Fuldstændig uden relation til dette indlæg (tillykke med din skønne farmor!) bliver jeg simpelthen lige nødt til at sende dig en kommentar. Jeg sidder og sveder over de allersidste sider i mit speciale og det føles cirka lige så gråt som himlen ser ud udenfor. Heldigvis kom jeg i tanke om at det jo er lørdag (!), så ind på dr.dk og finde dit program fra i dag. Nu sidder jeg og lytter til dig i radioen, din fantastiske musik og din hyggelige stemme. Du er virkelig et radiotalent i særklasse, tak for et dejligt program 🙂 Og ja, Helmig-sangen er fra Absolute Music 7, den røde, som jeg sled op i min fars cd-afspiller 😉
  Mange hilsener Christine

 5. Åhhh, stort tillykke med din beundringsværdige farmor! 🙂
  Jeg har det på akkurat samme måde som dig – Når jeg bliver gammel vil jeg være ligesom min farmor! Hun er den stærkeste kvinde jeg kender, og på trods af at hun har mistet både sin søn, sin mand og sin søster, og at hun har kæmpet med sygdommen i mange år, så er hun her stadig og hun klarer alting selv! Og så er hun åben – Jeg har aldrig mødt et ældre menneske med en omgangskreds så stor som hende, og hvert eneste år modtager hun bunkevis af julekort fra de elever hun underviste for 50 år siden! Hun er også som en veninde for mig, ligesom din farmor er for dig, og når vi snakker vil samtalen ingen ende tage!
  Hurra for fantastiske farmødre – Må de være her evigt!

 6. Camilla siger:

  Åhh den dejlige dame!! Stort tillykke til hende herfra, og hold da op 79 år, hun holder sig godt 🙂 sender møssere og et stort tillykke til din søde søde farmor!
  Kh Camilla

 7. Michelle siger:

  Kære Cathrine
  Tusind tak for et rørende indlæg, der fik tårene til at trille ned at mine kinder. Din mormor lyder helt fantastisk – sådan et menneske alle bør have mindst et af i deres liv.
  Og hendes syn på livet er helt overvældende – hils hende fra mig (ja sorry, ved godt hverken dig eller hende kender mig, men.. ) og sig tak for at hun findes i dit liv, både fordi hun er så stor en inspirationskilde for dig og fordi du via bloggen delte hende med mig 🙂

 8. Tanja siger:

  Jeg synes altid det er lidt underligt at høre andre tale om deres bedsteforældre og om hvor gamle de er.
  Jeg er selv på din alder, men jeg mistede til gengæld min mormor som blev 82, da jeg var 7, og min morfar mistede jeg, da jeg var 13, og han døde 3 måneder før han ville være blevet 98! Men okay min mor var også en efternøler og den sidste ud af 6 børn. Hun var endda blevet faster et år før hun blev født! 😉

 9. Rebekka siger:

  Åh, hvor fint!! 🙂 Jeg kan godt blive helt “misundelig” når jeg hører om folk på min egen alder, der har et super godt forhold til deres bedsteforældre. Jeg har ingen bedsteforældre tilbage, og har aldrig kendt min farmor og farfar, de døde desværre før jeg kom til. Og har ikke haft noget særligt forhold til de andre (geografisk afstand + jeg var barnebarn nr. 11 så jeg var måske ikke sååå spændende, hahaha!! :D)
  Jeg glæder mig dog til at mine børn kan få et tæt forhold til deres bedsteforældre, for det er jeg sikker på, de vil få 🙂 <3

 10. Rebekka siger:

  Jeg har også syyyygt gamle bedsteforældre. Eller, jeg har dem så ikke mere. Men f.eks. min farfar er født i 1895 (!) Det er jo sindssygt 😀 Hans kone var 20 år yngre, så derfor var han en gammel mand før han fik børn… 🙂

 11. Line siger:

  Hvor lyder hun dog som en skøn dame! Nyd hende nu mens du kan, en dag vil du måske fortryde at du glemte at sige møs møs lyde 🙂

 12. Caroline siger:

  Er uden ord. Så smukt. <3

 13. Tillykke til din alt, alt for seje farmor altså! Og så vil jeg også gerne lige benytte lejligheden til at rose dit arbejde. Jeg elsker dine gennemarbejdede indlæg, der mest af alt minder om små, fine klummer, som altid får et smil frem på mine læber. Du er så inspirerende, morsom og pisse fin jo! Min yndlingsblogger over alle 🙂

 14. Tillykke med hende!
  Man må sige hun holder sig godt, trods at hun efterhånden er oppe i årene. 🙂

 15. Rebekka siger:

  Årh :)) Sikke et fint forhold dig og din farmor har.
  Rigtig dejligt indlæg!!<3

 16. Tanja siger:

  Så slår han sgu min morfar med 10 år! Han blev født i 1905 😉 Min morfor var også 51 da han fik min mor. Og min mormor 41.

 17. […] var, når folk siger “den er pæn”. Men det ligger til min familie. Jeg fortalte engang min farmor, at jeg havde haft campylobacter. Det første hun spurgte om var: “Hvordan har dit numsehul […]

 18. Cathrine Nissen siger:

  Nej det er noget helt særligt. Jeg kan heller ikke rumme tanken om ikke at have hende en dag. Håber mine børn når at møde hende.. Der er et helt særligt hul i hjertet til ens farmor.. KH

 19. Cathrine Nissen siger:

  Tak Anne, hvor er det dejligt at høre! Tak! Og god søndag til dig! KH

 20. Cathrine Nissen siger:

  Hihi, tak for møs Ida 😀 Hun er også bare dejlig, helt igennem. Hun er sin egen og har vist mig, at der er ingen anden man skal være end sin egen. KH

 21. Cathrine Nissen siger:

  Ihh sikke en skøn tanke fra dig, Christine, tusinde tak! Og endnu mere tak for de flotte ord! Det glæder mig, at musikken kan give lidt luft. Jeg håber det gik glat med at blive færdig med dit speciale. Det er stærkt arbejdet!
  Hihi, jeg mindes også at Helmig var fra den røde 7’er 😉 KH

 22. Cathrine Nissen siger:

  Det er så sejt Ida, hold op en farmor du også har! Det er så inspirerende, at de har så meget power til trods for livets mange op- og nedture. Det giver mig ofte modet til at sige “pyt”, når jeg oplever lidt nedtur. Og sikke en fantastisk lærer hun må have været med alle de elever, der stadig tænker på hende!
  HØJT hurra 🙂 KH

 23. Cathrine Nissen siger:

  Åh du er sød Michelle, jeg er glad for, hvis hun kan inspirere flere end mig, rigtig glad. Jeg hilste hende fra hele bloggen 🙂 KH

 24. Cathrine Nissen siger:

  Ja hun gør så! Jeg hilser fra kusine Camilla 🙂 Dejlig dame, det er hun! KH

 25. Cathrine Nissen siger:

  Wauw, det er noget skørt noget med alder. Min kæreste og hans bror er også efternølere. Min svigerfar er ældre end min farmor med 84 år! KH

 26. Cathrine Nissen siger:

  Det er også noget helt særligt med bedsteforældre. Men så har du måske været så heldig at have store kusiner og mostre og fastre osv. som har forkælet dig? Alle børn fortjener al kærlighed i verden 🙂
  Jeg har også altid tænkt, at jeg ikke ville have børn for sent, for de skal også have bedsteforældre – ligesom jeg har haft 🙂 KH

 27. Cathrine Nissen siger:

  Jeg siger altid møsmøs, selv når jeg står i metroen og taler med hende, haha, alt andet, tror jeg, ville føles forkert 🙂 Hun er virkelig også skøn! KH

 28. Cathrine Nissen siger:

  <3

 29. Cathrine Nissen siger:

  Haha, TAK Monica, hun ER sej 😀 Og tusinde tusinde tak for alle roserne, det gør mig simpelthen så glad. Især fordi jeg i foråret ikke helt har følt, at jeg har kunnet følge med og sådan. Det gør mig ekstra glad at høre, at du kan lide bloggen og at du ligefrem synes, den er gennemarbejdet. Større kompliment kan jeg nærmest ikke få 🙂 KH

 30. Cathrine Nissen siger:

  Hah, inde i mit hoved er hun slet ikke oppe i årene. Det er skørt ikke? Jeg ved godt at man er gammel, når man nærmer sig 80, men det synes jeg ikke hun er 🙂 Det er noget mærkeligt noget med den alder 🙂 Og tusinde tak Janni! KH

 31. Cathrine Nissen siger:

  Det er fantastisk, og jeg føler mig faktisk ret heldig 🙂 Tak Rebekka! KH

 32. Tine Lautrup Olesen siger:

  Ej hvor er det bare en artikel jeg kan relatere til!
  Min farmor og jeg har også det bedste forhold til hinanden. (Jeg var min farmor og farfar eneste barnebarn i 14 år indtil min fætter kom til verdenen + vi boede 2 km fra hinanden) Så mange ligheder. Vi laver også møsselyde, når vi siger farvel. Min farmor bliver dog 79 år på årets korteste dag nemlig den 21 december. Tror jeg vil foreslå min farmor at holde en stor fødselsdag i år, for som rigtigt hvad din farmor siger, så ved man aldrig om det bliver den sidste.
  Ydermere en stor kadot til dig og din blog. Du laver nogle spændende indlæg med et farverigt sprog og spændende vinkler! Tak for god underholdning. 🙂

Send en besked