Top

Fem favoritter: Serum, og hvorfor den er din bedste ven

24.03.2015
Skabt af Cathrine

serum_1

Foto: Thinkstock

Hvis jeg skulle nøjes med at give sølle to skønhedstips videre, som jeg selv har været vanvittigt glad for, så er det:

1) At rense huden i micellarvand – den slags rens, der ikke skal vaskes af, som er helt blid for huden.

2) At investere lidt i en rigtig god serum.

Jeg kan ikke længere huske, hvordan jeg blev introduceret for serum, men det er MANGE år siden. Jeg har altid haft store udfordringer med at fugte huden nok – helt stramt ansigt, når man kommer ud af badet og små tørhedslinjer.

For en syv-otte år siden blev jeg introduceret for fænomenet serum, som ikke var helt så fremme dengang, som det er i dag. Siden har jeg prøvet et hav igennem, og et par vender jeg tilbage til igen og igen – blandt andet Estee Lauders, som jeg køber med hjem fra lufthavnen for at spare lidt – den er nemlig lidt dyr.

Serum er en lidt dyr fornøjelse, ja, men de gode af dem er også propfyldt med gode stoffer og hjælpere. Det er et relativt tyndtflydende koncentrat af aktive ingredienser, som skal direkte på nyrenset hud før creme. Hvor cremen oftere beskytter huden, går et serum ind og arbejder med huden – so I’m told. Derfor er de lidt dyrere, men til gengæld ganske drøje i brug. Jeg køber fx den store travel size Advanced Night Repair, og den holder mere end et år. Jeg vil også langt hellere lægge penge på serum end dagcreme, da den mest af alt skal fugte og beskytte – i hvert fald i min alder.

Serum findes til ALLE hudtyper, og jeg tror altså, at de fleste vil få rigtig meget godt ud af den lille ven. Hvis man har fedtet hud, kan nogen have fordel af at nøjes med serum uden efterfølgende creme. I kan læse meget mere om “the antiaging superstar” HER.

Nu til et par af mine favoritter, som alle er gennemtestet, nogle af dem gennem flere år!

Bioeffect – den har jeg brugt om morgenen. Til trods for sin tynde, geléagtige konsistens er der masser af fugt at komme efter. Den er nem at have med sig i tasken og doserer perfekt. Den holder huden SÅ blød, hele dagen, og jeg er lidt afhængig. Læs selv mere hos Jo. Eller her hos Pudderdåserne der er store fans.

Purely Professional – minder om Bioeffect i konsistensen. Den er velegnet til mere normal hud, synes jeg, og den er rigtig god til om sommeren, hvor huden generelt ikke er ligeså tør. Jeg har den altid i sportstasken pga. sin slanke størrelse og gode indpakning. Læs selv mere hos Pudderdåserne.

Madara – Ahhh! Jeg var så trist, da jeg tabte den halvfyldte glasflaske på gulvet, de smadrede ud over det hele, men gulvet har sjældent set smukkere ud, hah! Madaras er en økologisk såkaldt tørolie, og det virker måske afskrækkende på nogen, men den fedter ikke rundt, og så synes jeg den giver en superlækker glød.

Beauté Pacifique – det er ved at være et par år siden, jeg har brugt den, men jeg har givet min gamle afhængighed videre til min mor. Hun elsker den også! Et serum der minder om Madaras men bare lidt lettere i konsistensen, hvis de skal sammenlignes. Helena Christensens favorit, læs selv med her hos Lise!

Estee Lauder – Jeg elsker den, og det har jeg nævnt mange gange, HER og HER. Den kommer på HVER aften, bum.

Bioeffect EGF Day Serum 935 DKK// Purely Professional Serum 575 DKK // Madara Soothing Hydration 349 DKK // Beauté Pacifique Serum Paradoxe 389 DKK // Estee Lauder Advanced Night Repair 550 DKK

18 kommentarer

 1. Janni Larsen siger:

  Virkeligt hjælpsomt post. Jeg er selv helt ny på serum-fronten, men har længe overvejet endeligt at investere i en. Jeg har dog ofte tænkt at serums udelukkende er til personer, som døjer med tør hud, hvilket ikke er tilfældet for mig. Efter at have læst dit indlæg tror jeg dog jeg vil undersøge sagen nærmere og få mig anskaffet sådan et mirakelprodukt. Tusind tak for tippet!

 2. Sara siger:

  Tak for din søde og behagelige stemme i radioen 🙂
  Jeg fandt lige Mádara olien billigt på nicehair: http://nicehair.dk/madara-soothing-hydration-oil-30-ml.html

  1. Cathrine Nissen siger:

   :-* Tak for de søde ord Sara. Og super tip på olien! Tak! KH

 3. Katrine Mørk siger:

  Åh, jeg har lavet præcis samme nummer med Madara olien. Blev SÅ ked af det da jeg tabte den – den er altså en af mine absolut favoritter! Lige nu bruger jeg faktisk den fra Beauté Pacifique som du også nævner, og den er jeg bestemt også glad for, men kunne da være jeg skulle prøve den fra Estee Lauder næste gang! 🙂

  1. Cathrine Nissen siger:

   Katrine, vi har fuldkommen samme hudplejesmag 😀 Det er sjovt! Jeg elskede også bare indpakningen til Madaraolien – så lækker og eksklusiv. Du vil ikke blive skuffet over Lauder, det vil jeg vædde med 🙂 KH

 4. Freja siger:

  Jeg ved ikke, om det har præcis samme effekt, men mandelolie før man renser make-uppen af i en rensemælk -eller skum kan virkelig også gøre underværker. Min hud er blevet SÅ blød, glat og fin. Det kan købes i helsekostforretninger, og koster ikke alverden.

  1. Cathrine Nissen siger:

   Det har jeg også hørt om! For mig fedtede det dog lidt for meget 🙂 KH

 5. IdaM siger:

  Virkelig dejligt med sådan et indlæg her! Synes serum-markdet er det rene virvar, og alle mærker lover jo guld og grønne skove! Jeg tror jeg vil give mig i kast med serummet fra Madara! Tak for en dejlig blog – har lige hørt dig i Smag på P3 – herligt program som altid! 🙂

  1. Cathrine Nissen siger:

   Det er så svært at finde rundt i. Det vigtigste for mig er bare, at lade fugten synke ind før cremen kommer på 🙂 KH

 6. Simone siger:

  Jeg begyndte for en måneds tid siden at bruge serum, og jeg har aldrig været så glad for min hud som jeg er nu! Jeg bruger Kiehl’s Midnight recovery og den fungerer simpelthen så godt, har før haft problemer med irriteret hud som endte i urenheder men dette er helt væk nu:-)

  1. Cathrine Nissen siger:

   GODT at høre, at du også har været glad for virkningen. Jeg er også selv hammerglad for den og får så mange komplimenter af huddamer 🙂 De kan virkelig noget! KH

 7. Rikke siger:

  Jeg har været så glad for dit tip om denne her vidunderlige serum-skat, så nu kommer der ét den anden vej. Du kan få den en hel del billigere her, og der er ofte større rabatter at hente med deres “offer of the day”-koder. Jeg bruger altid hjemmesiden selv, og det kan du trygt gøre. Lige nu får du f.eks. 50ml for 640 + ekstra 100 kr. i rabat = 540 for 50ml.
  Kh Rikke

  1. Cathrine Nissen siger:

   Rikke, du er en skat! TAK :-* Er det på deres egen hjemmeside? Jeg kan ikke lige se dit link 🙂 Dejligt du kunne bruge indlægget i sin tid. TAK! KH

 8. Trine siger:

  Hej Cathrine
  Ved godt dette er en gammel post – men hey – fedt for dig at man lander her, når man søger på serum!
  Vil lige høre dig… Micellarvand. Hvilket mærke vil du anbefale?

  1. Cathrine siger:

   Seejt, GOD SEO, jeg har så 😀 Jeg bruger enten den klassiske fra Bioderma eller den fra Avène – either way. KH

 9. Trine siger:

  FEDT! Og tak for hurtigt svar.

Send en besked