Top

Fem skønhedsfavoritter

17.02.2020
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Jeg skal lige op i sving igen efter en hård weekend med fest – det kan jeg ikke huske, hvornår sidst er sket. Og jeg tænkte da også “det skal være løgn”, da jeg vågnede i går morges med tømmermænd for første gang i årevis. Der er til gengæld ikke noget som børnesized fritter, to colaer, en pose vampyrer og nogle timers frisk luft ikke kan reparere. Og så gik vi i øvrigt i seng omkring klokken 20.00 i går. Ligesom vi gjorde det i fredags. Min største luksus i livet er kaffe og at gå tidligt i seng.

fotos DANICA CHLOÉ

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Beauty Favoritter

Micellerens

Og en anden luksus er at gøre lidt ekstra rart for mig selv på badeværelset morgen som aften. Den første tid efter Eddie kom, så var der så absolut nul tid til mig på badeværelset – med mindre han sov. Og da det som oftest skete som vinden blæste, så var det som oftest bare hit’n’run. Og lige præcis i den sammenhænge er en micelle-rens verdens bedste opfindelse.
Jeg vil lige skynde mig at sige, at jeg købte denne her giga-dunk (jeg har ønsket mig af dem, at de laver en lidt mindre, så den kan være i skuffen) af en Mild Micellar Water fra Matas – før jeg var ambassadør, så min mening om den er så ganske ukøbt. For den er sindssygt god. Jeg så den hos Emily, som testede, og da jeg. skulle have en ny efter at have tømt min Bioderma (som også er god) –  og denne her kunne tilmed fåes med Svane- og Astma/allergimærke – så var det nemt. It gets the job done. Den fjerner gammel makeup – også mine mere stædige læbestifter. Jeg dobbelrenser stadig – om aftenen dog. Der får den efterfølgende en renseskum. Men om morgenen; kun micellevandet.
Find den her – pt. med 20,- i rabat.
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Beauty Favoritter

A-vitamin

Hvis jeg bliver spurgt til mit ultimative hudprodukt, så er det ikke så lige til, for det afhænger af hvad huden har brug for. MEN et produkt jeg køber igen og igen: Beaute Pacifique Super3 Booster (den findes også i en klinik-version, som er endnu stærkere).
Det er A-vitamin. Og ikke noget man bare sådan kaster sig ud i –  man anbefales at starte forsigtigt op og lade huden vænne sig til det – det er hveranden dag til at starte med i små doser de første 14 dage (læs evt. denne store guide eller denne). Jeg bruger den om aftenen (det anbefales!) og kan decideret se forskellen på huden om morgenen – men jeg har også brugt A-vitamin i 2-3 år nu. A-vitamin (også omtalt som retinol blandt andet) virker positivt på uren hud, solskadet hud og så øger det kollagenet i huden. Det er for mig en lille mirakelmager. Jeg kommer den oven på serum and that’s it.
Find den her.
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Beauty Favoritter

Selvbruner

Når vi taler hverdagsluksus, så har jeg anbefalet Rudolph Cares A hint of summer et hav af gange – men den er saftsusemig også vidundergo! Hvis selvbruner har det mindste kiksede image over sig, så gør denne her det til skamme. Den kommer ud i olie-agtig form, og jeg kommer et enkelt skud i min ansigtscreme, og så fordeler jeg den i ansigtet. HUSK at vaske hænder, hehe…
Den er nem at arbejde med – har dog aldrig brugt den andre steder end i ansigtet, men tænker den vil være ligeså fin i bodylotion. Den giver en naturlig glød og hjælper altså rigtig meget på følelsen af vintergrå i februar. Den er i øvrigt drøj og holder en længe.

Hårbørste

….Og så er der en anden klassiker og uden tvivl (set på prisen) også en hverdagsluksusgode. En Mason Pearson-hårbørste. Jeg har en børnestørrelse –  og den holder altså bare. Den skulle siges at kunne massere hårbunden som den børste og fordele hovedbundens naturlige olier ud i håret. Der må jeg altså sige – det mærker/ser jeg sgu ikke. Men jeg har også brugt min i en otte års tid. Til gengæld sætter jeg pris på, at den aldrig gør ondt at redde med, hverken vådt/tørt. Den holder sig super godt – især når man er god til at rense den (det lyder dumt, men jeg børster børsten med en kam – og derefter “vasker” jeg den med denne), og så kan den være i alle tasker nærmest.
Jeg har denne her model, men hvilken variant kommer an på hårstruktur.
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Beauty Favoritter

Mascara

Og så er der til slut min mascara –  I har givet mig virkelig mange komplimenter for mine vipper på det seneste. Den jeg som oftest bruger er Bambi Eye – i ‘extra black’ version. Denne her skal jeg til gengæld sige, jeg har fået qua mit samarbejde med L’Oréal, men når den er tømt, så går jeg selv ud og køber en (selv om jeg er it-girl, så er det ikke sådan at jeg bare har adgang til et lager, I wish). For denne her bliver man afhængig af –  men altså, denne modtaget som gave så #reklame.
Den kommer også snart i en vandfast version, men jeg bruger altså en almindelig. Den giver de vildeste voluminøse, adskilte, smukke vipper.
Find den her.

11 kommentarer

 1. Cecilie siger:

  Hej. Brugte du mon også a-vitamin cremen da du var gravid?
  Bh. Cecilie

  1. Cathrine siger:

   Ja jeg gjorde, dog ikke de første tre måneder, bare for at gå med livrem og seler, men det var noget jeg læste en del op på. Og alt jeg kunne komme frem til var at koncentrationen var virkelig lille og kom på huden – det blev ikke indtaget oralt. Er man hyper forsigtig, så lad være men fx Beautyspace siger at på cremer er hun ikke så bekymret. Når koncentrationen altså er så lav som i fx BP creme. Jeg ville være mere påpasselig med noget af det acne-medicin man fx kan få med høje koncentrationer, men det vil en læge også have styr på. KH

 2. Anne-Sofie siger:

  Hej. Ved du om man også kan bruge A-vitamin cremen når man er gravid/ammer?Eller holdt du en pause da du var gravid med Eddie? 🙂

  1. Cathrine siger:

   Det gjorde jeg lige de første tre måneder, men alt jeg kan læse siger, at det er fint med BP’s creme og graviditet. Koncentrationen er så lav, og den kommer på huden. – og kun i ansigtet. Jeg ville ikke være bange og var det heller ikke med den creme 🙂 KH

 3. Anne siger:

  Hej C.
  Du skriver, at du dobbeltrenser – hvilken renseskum bruger du? Det, som jeg synes, er så dejligt ved micellar water er, at man ikke skal bruge vand, hvor jeg før brugte en renseskum fra Neutral (hvor man skulle skylle med vand).
  Tak for god guide og inspiration! Kh.

  1. Cathrine siger:

   Jeg bruger pt Rudolph Cares skum – den kan man faktisk tørre af med en fugtig klud – og altså undgå vandpjaskeri. Men det er en vanesag. Jeg føler det hænger sammen som ritual nu, men hvis du allerede føler dig dejligt ren ved brug af micellen, så hold du dig endelig til den 🙂 KH

   1. Anne siger:

    Mange tak for svar 🙂 Ha’ en skøn dag.

 4. Laura siger:

  Er micellar rensen sådan god god eller semi? Har lige haft den fra Apoteket fordi jeg gerne ville have svanemærket og allergikrans, men den var simpelthen så sløv ifht den jeg plejer at bruge fra Garnier…
  Og så må jeg indrømme at jeg bliver lidt forvirret over dine skønhedsanbefalinger. Det virker lidt som om de skifter når dine annoncer skifter. Et kig i dit arkiv vidner også om (betalte) anbefalinger på micellar rens Avéne, L’Oreal, Bioeffect og nu Matas. Jeg er med på at man ikke bruger de samme produkter gennem hele livet, men altså…. Det er en undren og ikke en kritik, så jeg håber du vil svare 🙂
  Kh

  1. Cathrine siger:

   Jeg vil mega gerne svare på din undren, hvis du har et spørgsmål?
   Når jeg har været samarbejdet med nogen længe, så er der typisk også testet VIRKELIG meget forskelligt. Og det meste kommer ikke med blandt “skønhedsfavoritter”, ikke fordi de ikke er gode, men fordi der måske på det tidspunkt er noget andet jeg bruger i stedet. Men når fx Bambi-eyes er med her, så er det fordi det er en FREAKING god mascara – nu har jeg fået flere veninder med ombord, som alle altså elsker den. Den køber jeg selv igen, når denne er tom (det er ikke fordi jeg bare rækker hånden ud-agtigt, så lander der en ny).
   I forhold til micellerens så er der mange gode. Bioderma er en klassiker, den har jeg brugt i flere år. Så har jeg brugt Avenes, men om den egentlig kom ind i mit liv lidt før gennem en Paris-tur end samarbejdet, det kan jeg ikke huske konkret. Men det er de to, jeg har brugt primært – Bioeffects synes jeg er for dyr i forhold til at det de kan er noget så ganske potent som deres EGF (Epidermal Growth Factor) – men den tror jeg ikke på, man får meget ud af i et renseprodukt. Deres serum – den køber jeg til gengæld stadig. Grunden til jeg købte Matas’ før det her ambassadørskab var egentlig Emilys anbefaling i efteråret. Og jeg skulle have en ny. Og så var den Svanemærket og Blå Krans-mærket. Når nu der er flere muligheder og denne med de mærkninger, så gav den god mening.
   Og den er god. Den tager mine læbestifter, også de stædige, og den tager makeup’en. Jeg har også brugt Garniers – vist min allerførste micellerens. Men efter de blev skarpt kritiseret på indhold, har jeg holdt mig væk. Det kan de sikkert have fjernet. Men når der nu er alternativer uden uønskede ingredienser, som er gode, så ville jeg gå for dem. Men det er nok en smagssag om du synes, den er god nok. Det kommer helt sikkert også an på din makeup, hvor meget du bruger, hvilken type osv.
   Jeg har nogle produkter jeg er ret konsekvent med i en årrække, og så er der dem, der bliver skiftet ud, når jeg læser en positiv test af noget, noget der er tilbud eller lignende.
   – nu svarede jeg ret uddybende på forkant uden spørgsmål, men sig til hvis der mangler noget.

 5. Julie siger:

  A hint of summer er virkelig et must have – jeg elsker den!!!

 6. Ida siger:

  Kære Cathrine,
  Et hurtigt spørgsmål: jeg bruger også A-vitamin creme samt A Hint of Summer. Ved du om disse to kan bruges sammen? Altså blande A Hint of Summer i A-vitamin cremen om aftenen?
  Kh Ida

Send en besked