Top

Film for nyligt

23.11.2015
Skabt af Cathrine

Godmorgen ladies,

sikke en weekend med snefald og niv i kinderne. Vi har for engangs skyld været hjemme og bare haft en herre rar weekend fyldt med god mad, koncert, vin, mere god mad. Vi har set på vielsesringe, smagt bryllupskager (igen) og ryddet op. Jeg skal snart lære at gøre det løbende.

Jeg ville have givet jer anbefalingerne lørdag, men nu får I dem altså mandag – gem dem til weekenden, så I har lidt godt at se frem til.

Til de af jer, der spørger, hvordan jeg rykker til udenlandske Netflix’er, så kan I tjekke Politikens artikel til selvsamme fidus HER.

GOD mandag <3

film8

IT’S KIND OF A FUNNY STORY

Craig overvejer en aften at begå selvmord, og samme aften tjekker han sig ind på et psykiatrisk hospital. Hans bedste ven har den kæreste, han selv vil have. Hans far presser ham til at klare sig godt i skolen, så han kan få den rigtige uddannelse – hele vejen rundt er der pres på. Han finder dog hurtigt ud af, hvad det egentlig vil sige at kæmpe i livet, hvor kostbart og skrøbeligt det kan være, da han møder Bobby og Noelle. Bobby, en voksen mand i 30’erne, der ikke må se sin datter, ikke har noget hjem og er stærkt deprimeret. Noelle der har forsøgt selvmord flere gange, og praktisk taget bor på hospitalet.

En rigtig fin coming-of-age-film om at sætte pris på det vi har, om at være noget for andre.

film6

THE AGE OF ADALINE

Adaline er født ved det 20. århundredeskift. I sine unge dage kommer hun ud for en voldsom ulykke, der gør, at hun ikke ældes (det lyder dumt, men det  er sådan set en meget fin film). Det giver et meget kompliceret liv, og hun lader sig isolere mere og mere som årene går. En dag møder hun én, der får hende til at leve i nuet og ikke bare overleve årtierne. Hvis kærligheden skal sejre, er hun nødt til at være ærlig og afsløre sin hemmelighed.

Hvis man er til Benjamin Buttons, så kunne det her godt være et godt bud.

film5

FAR FROM THE MADDING CROWD

En Thomas Vinterberg-film! En meget, meget smukt skudt film med en favorit af mine; Carey Mulligan. Bathsheba flytter til en ny by, da hun arver sin onkels gård. Hun er en selvstændig og snarrådig – meget langt fra kvinderollen i 1800-tallet. Det tiltrækker masser af opmærksomhed, og snart hun tre meget forskellige bejlere. En velhaver, en sergeant og en fåreavler. Skal hjertet eller hjernen eller omgangskredsen bestemme?

En romantisk filmatisering af Thomas Hardys roman fra 1874.

film4

IRIS (netflix)

En af de bedste dokumetarer jeg har set i nyere tid. Iris Apfel er et af mine store idoler i modebranchen. Kvinden bor på Manhattan, er 94 år og har en garderobe der er TO DIE FOR. Hun er nu enke, men har været gift med Carl siden 1940’erne, hvor de sammen opstarterede en tekstilfabrik, der fik dem vidt omkring i verden på et tidspunkt, hvor turisme ikke fandtes. Deres firma stod også for at indrette Det Hvide Hus for adskillige præsidenter.

Carl og Iris har haft det vildeste liv, som har også har givet dem den vildeste eklektiske lejlighed, for ikke at tale om Iris’ tøjstil – WAUW! Hun kan få hvad som helst til at ligne en milliondollars. Dokumentaren følger hende før en udstilling på the Met, og viser en kvinde der til trods for sine nogen-og-halvfems-år stadig er i fuld vigør, med en telefon der ringere mere end min egen. Dybt inspirerende!

film1

BIG EYES

En sand history om maleren Margaret Keane. Margaret lever i et voldeligt ægteskab, som hun bryder ud af, da hun møder Walter. En mand der for første gang i hendes liv fortæller hende, at hun duer til noget. Han spotter nemlig hurtigt, hvordan han kan tjene penge på det hun duer til; at male. Som ægte forretningsmand driver han hendes talenter til en større og større forretning. Samtidig med at han suger al liv og kraft ud af hende. Igen bliver hun fanget i et ægteskab med vold, spørgsmålet er, om hun lært noget?

En fin film fra en af mine yndlingsinstruktører Tim Burton med en anden favorit i en af hovedrollerne; Christoph Waltz. Mega fin film om en voldsom og sand historie.

film3

JAMES BOND “SPECTRE”

Endelig fik jeg set seneste James Bond film. Den behøver snart sagt ikke megen introduktion, vel? Denne film binder alle Daniel Craig-filmene sammen og giver os en “fader-skurk”, one to rule them all. Den opsummerer og bringer også tidligere karakterer tilbage til glædeligt gensyn.

Ikke på højde med Casino Royal, men en rigtig god og underholdende actionfilm – det er trods alt dét, det er, når vi taler Bond-film.

film2

TRAINWRECK

Endelig en succes fra Bridesmaids-instruktøren! Trainwreck kan få dig til at skraldgrine og småtude på en og samme tid. Amy lever et rimelig udfarende liv med stoffer, druk og mange mænd. Hun har bygget et regelsæt op om ikke at lægge i ske, ikke at sove ude, hun har fundet på et system, hvor hun kan blive tilfredsstillet uden at skulle give noget igen. Alting sker i armslængde fra kroppen. Lige indtil hun møder en mand, der bryder med alle regler og er sød. Og sjov. Og klog. Hun prøver ihærdigt at skubbe ham fra sig, og da han indser hvor alkoholiseret og langt ude hun er, er han da også klar til at gå. Det store spørgsmål er, om kærligheden kan sejre til trods?

I princippet en klassisk Hollywood-storyline, men den har altså en æstetik, en lune og humor omkring sig, som gør, at den virker original.

6 kommentarer

 1. kathrine siger:

  Sikke en masse gode film, dem skal jeg ind at have søgt efter og få set nogen af dem! 🙂
  God dag!
  http://www.kaathrinejohansen.bloggersdelight.dk

 2. God eftermiddag,
  dejligt med jeres hyggelige weekend 🙂
  Dejlige oplevelser, god mad osv. er altid godt.
  Og skønne filmanmeldelser 🙂
  Jeg glæder mig til at se jeres valg af bryllupskage og jeres ringe 🙂
  Vi fik 1/5 meter sne og sneet inde for enden af en langggggggg markvej 🙂
  Så juler med at have bestilt online juletræ, set Hunger Games og så har jeg lagt flotte Hunger Games negle op på min blog.
  Nu står det på Bachelor, Gab.
  Ønsker dig en dejlig smuk dag i snelandskabet 🙂

 3. Anna K siger:

  Virkelig gode film! Det passer perfekt med at jeg skal være uden kæresten i aften – så skal der ses film! 🙂
  Kan også lige skyde ind, at den mandelige hovedrolle i ‘Ages of Adaline’ VIRKELIG er en flot mand.
  Det reddede hele filmen for mit vedkommende – kunne se på ham i timevis :D.

 4. Louise Jensen siger:

  Tusind tak for anbefalingerne! Jeg skal helt sikkert se “It’s kind of a funny story” og “Big eyes” snarest. Trainwreck synes jeg simpelthen er så morsom – jeg sad og smågrinede til hele filmen!

  1. Cathrine Nissen siger:

   Og så er den tilmed fin, jeg elsker at den har det der ekstra lag, som gør den ikke bare er en fjollet komedie <3 KH

Send en besked