Top

Film for nyligt

23.07.2017
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Nu går den altså ikke meget længere med feriestemningen. Ferie, overstået. Festival, overstået. Og hvad har jeg tilbage ud over søde minder, selvfølgelig? Et hjem der sejler. Rod alle vegne, snavs, vasketøj, tusinde ting, der skal fikses, og helst i går frem for i morgen. Kender I det? Jeg får kriller af al rodet. NU skal vi på plads. Og det kommer vi også i løbet af de næste dage. Vi er startet i dag, også uden for hvor blåregnen er vokset amok og skal have nye wires at kravle ad. Det arbejde vi på, lige indtil det begyndte at regne… Så nu er vi rykket inden for og tager det rum for rum.

Meeen…. Der skal også være plads til hygge. Og det er nok med det behov in mente her stadig roder, haha! Men nu hvor det regner, så får jeg sådan lyst til at lave popcorn og finde en god film. Måske I er i samme modus? I så fald har jeg samlet nogle af de fineste film til jer, jeg har set for nyligt til jer.

Meld endelig ind på nogle af dem, hvis I er enige eller uenige.

Rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, filmanbefalinger,

FANTASTIC BEASTS AND WHERE TO FIND THEM

Newt Scamander er magi-zoolog (er det mon et ord?), og han har en mission om at indfange en række truede, magiske dyrearter for at kunne give dem beskyttelse og sikre dem deres overlevelse. Men et par af de nyligst indfagende dyr slipper fri i New York, og i jagten på dem opdager han og resten af den magiske verden, at onde kræfter er på spil. Hvad er det egentlig for nogle dyr, han har sluppet løs?

En lille spin off/prequel film til Harry Potter-universet. Der er flere fællesreferencer mellem de to universer; Hogwarts, Dumbledore, familienavnet Lestrange osv. Men det er altså ikke en ny Harry Potter-film. Du kan sagtens se den uden at have set Harry Potter – omvendt, er du inde i Harry Potter-verdenen skal du prøve at lægge den lidt til side, så du ikke bliver skuffet. Det er altså en meget fin film i sig selv.

Rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, filmanbefalinger,

BEAUTY AND THE BEAST (2017-udgaven)

Kender vi ikke alle historien? Belles far bliver taget til fange på Udyrets slot, og med sin høje alder og skrantende helbred er det et spørgsmål om tid, før han bukker under. I sin iver efter at redde ham bytter Belle plads med sin far, og så bliver hun låst inde på slottet. Men i hendes landsby ulmer et angreb for at befri hende. Men måske der er andre midler end våben til at opnå frihed?

Jeg havde min skepsis, da jeg satte denne her på ipaden. For mig er det en af de største Disney-film fra barndommen. Dén, Aladdin, Den lille Havfrue, Løvernes Konge og Snehvide. Dem havde min farmor og farfar på VHS, så de kørte i ring. Men jeg er dybt imponeret over, hvad de har fået stykket sammen – uden at det bliver alt for teater-komisk. Jeg var underholdt, selv om jeg kendte hele historien.

Rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, filmanbefalinger,

BLEED FOR THIS

Vi er i 1980’erne, bokseringens 80’ere! Vinny Pazienza er fra Rhode Island, born and bred. Ud af en stor familie med en katolsk mor, en skrap far, der øjner penge og presser ham ind i bokseringen og med et hulens vildbassetemperament. Han er uden den store strategi eller teknik, når han bokser – og han taber. Hans far og resten af Rhode Island giver op på ham, og han får besked på at trække sig tilbage med æren og livet i behold – ingen gider bokse med ham. Men det giver kun Paz blod på tanden. Han hooker op med en afdanket boksetræner – et sidst skud. Og de går i skarp træning og får én kamp til sat op. En sidste chance…

Det her er en ret sindssyg historie om en af sportshistoriens største comebacks. Ikke bare en forvandlingshistorie; fra dårlig bokser til en af verdens bedste. Der sker meget større modgang – men jeg afslører ikke noget, I burde virkelig se den. Ret stærkt at se, hvad man kan udrette på ren og skær viljestyrke.

Rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, filmanbefalinger,

La La Land

Okay, jeg ved, vandene deles her, men jeg elsker den! Filmen om de to drømmere; jazzpianisten og skuespillerinden in spe. De mødes i LA, drømmenes by, og forelsker sig, da irritationen over hinanden lige har lagt sig.

En virkelig fin film som for mig skubber til tankerne om, hvordan man får plads til to mennesker og en bunke uforløste drømme og må i ét forhold. Hvor meget skal man give sig – uden at miste sig selv? Og hvornår skal man give slip? Jeg følte mig helt inspireret – til at gå for den, og samtidig gik jeg hjem fra bifmørket og tænkte en hel del over, om vi er gode nok til at give hinanden plads og opbakning herhjemme.

… Og så synes jeg, det er lykkedes helt fænomenalt at lave en musical på en 2017, hvor musikken blender ind og bliver en naturlig forlængelse af skuespillet og nærmest en tredje hovedrolle.

Rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, filmanbefalinger,

LION

Saroo er vokset op på landet i Indien uden penge eller mad nok. Hans mor knokler, og en aften tager han med sin storebror ud på natarbejde, men de bliver væk fra hinanden og Saroo, der kun er fem år gammel, kravler ombord på et tog. Da han vågner igen, er han langt væk hjemmefra, og uden forståelse for bengali, som de taler i den nye by, kan han ikke få hjælp til at finde hjem. Han kæmper for at finde sin mor, sin bror, men efter nogle omtumlede dage ender han på børnehjem.

En af de stærkeste film jeg har set længe. Hvis du har set Slumdog Millionaire, så vil du elske denne her – den er endnu mere rå og i øvrigt baseret på en sand historie. Dev Patel er med i begge – og han er altså fantastisk. Historien giver perspektiv til hele adoptionsbusinessen og sidder i dig længe efter. Vi har alle sammen brug for at vide, hvor vi kommer fra, og hvad vi kommer af.

22 kommentarer

 1. Malene siger:

  Jeg kigger altid dine film anbefalinger når jeg skal finde en film, tak fordi du laver dem. Kunne dog godt ønske du skrev hvor du har set dem.

  1. Cathrine siger:

   Fedt Malene!
   Det har jeg også tit tænkt på, men jeg har bare en amerikansk itunes-konto, som gør jeg lejer en del film hjemme, som er i biffen i DK, men det er jo ikke alle, der har sådan en, så jeg tænker det ikke giver mening, med mindre jeg ser dem på netflix eller lignende 🙂 KH

   1. Simone siger:

    Hvordan har du fået den amerikanske itunes konto? 🙂

    1. Katrine siger:

     Tillader mig lige at svare på hvordan jeg engang fik en (Bruger den ikke mere, så ved dog ikke om det er stadig er muligt).
     Men jeg gjorde det at jeg købte et online gavekort til den amerikanske iTunes, hvor man så får tilsendt en kode på sin e-mail som er gavekortet. Herefter kan man så oprette en konto med en falsk amerikansk adresse (dette kan Google hjælpe med

    2. Katrine siger:

     Tillader mig lige at svare på hvordan jeg engang fik en (Bruger den ikke mere, så ved dog ikke om det er stadig er muligt).
     Men jeg gjorde det at jeg købte et online gavekort til den amerikanske iTunes, hvor man så får tilsendt en kode på sin e-mail som er gavekortet. Herefter kan man så oprette en konto med en falsk amerikansk adresse (dette kan Google hjælpe med). Vupti også har man en amerikansk konto med penge på 🙂 håber det gav mening

     1. Cathrine siger:

      Godt du svarer Katrine, tak 🙂 KH

 2. Anne siger:

  Tusinde tak for anbefalinger! Hvor ser du dem? Særligt de to første, har jeg problemer med at finde. Det ville ganske simpelt redde min søndag aften med lidt magi 🙂

  1. Cathrine siger:

   Jeg har en amerikansk itunes-konto hvor filmene udkommer meget tidligere end i DK, så jeg kan typisk leje, mens de går i biffen (med mindre det er en stor film, så udkommer de synkront). KH

 3. Camilla Lyderik siger:

  Jeg vil SÅ gerne se La La Land. Den må jeg hellere få lejet. Jeg så i øvrigt Water for elephants lige inden vi rejste til Madrid. Den kan ses på Netflix. Hvis ikke du allerede har set den, så er det en god og sød kærlighedshistorie. OG, hvem elsker ikke Reese Witherspoon ?? Kh Camilla

  1. Cathrine siger:

   Den fik jeg faktisk aldrig set, og hvis den endda er på netflix er der da ingen undskyldning! ELSKER Witherspoon (Walk the Line <3). KH

 4. Kristina siger:

  Hvis det er tilladt 🙂 så vil jeg anbefale dig at se hidden figures, den er virkelig god og så fin.

  1. Cathrine siger:

   Den har jeg set, SÅ fin! Den er med på listen til det næste indlæg 😀 KH

 5. Nadia siger:

  Kære Cathrine,
  Jeg så dig og Adam til Musik i Lejet, men blev helt starstruck og turde ikke sige hej ☺️
  Ville ellers have fortalt dig, hvor sej jeg synes du er. Har igennem snart 10 år kæmpet for at få børn uden succes og har læst alle dine indlæg om jeres kamp. Vores kamp startede med fertilitetsbehandlinger, men har de seneste 5-6 år handlet om adoption. Dog blev jeg alligevel enormt rørt af dine indlæg og kan nikke genkendende til så mange af dine følelser og tanker. Tænker derfor at du og dine indlæg er guld værd, for alle dem der nu, og i fremtiden står i samme situation 😊 Så tusind tak fordi du deler!!
  Jeg ønsker dig og Adam alt det bedste på vejen til at blive forældre og sender god karma til jer 😊
  PS Har for kort tid siden fået at vide, at der nu er et barn til os, som vi skal hente om et års tid ❤️😁

  1. Karoline siger:

   Jeg springer lige ind fra højre her for at ønske KÆMPE tillykke til jer – hvor fantastisk at I nu skal være forældre. Alt godt <3

   1. Nadia siger:

    Tusind tak Karoline ❤️

  2. Cathrine siger:

   Åh Nadia! Hvilken sej omgang I har været igennem. Det kan da få hele mennesker til at blive halve. Men hvor er det dejligt at læse at I stadig er sammen og I har holdt øje for målet. Og nu skal være forældre! Det er da så dejligt. Stort stort til lykke 💜 Det gør mig helt glad! Hvor får I barn fra?
   Vi har også kigget lidt adoption, men wauw, det er også en sej proces og virker lidt intimiderende at gå igang med.
   Stort til lykke med den kommende lille ny! KH

   1. Nadia siger:

    Tak Cathrine ❤️ Vi er også meget glade 😁
    Ja det har været en hård omgang med mange nedture, men som par er vi kun blevet stærkere og det er jeg også personligt. Heldigvis 🙏
    Vi skal have en dreng fra Sydkorea 💙 Startede dog med at være skrevet på en liste til Columbia, men efter 5 års ventetid på den liste og ingen foreløbig udsigt til et barn, så skiftede vi liste.
    Adoptionsprocessen er barsk og meget langsommelig. Hvis vi ville være forældre, var vi dog nødsaget til at gå i gang, men havde foretrukket at det var lykkedes med fertilitetsbehandling.
    Håber af hele mit hjerte at du og Adam snart får lov til at blive forældre og at I holder hovedet højt selv i de aller sværeste stunder ☺️

    1. Cathrine siger:

     Åh hvor er det dejligt, Nadia. Nu kan I gå og glæde jer og bygge rede det næste lille års tid. Det bliver så stort. Al held og lykke til jer !KH

 6. Marie S siger:

  Nu kribler det helt i mig efter at se Beauty & The Beast, den lyder jo så god. Og har hørt at den også er meget smukt filmet? Jeg så Baby Driver i denne uge, og hvis man elsker musik, så er den et must. Overvejer at se den igen bare fordi soundtracket er så superlækkert. Og så er det nogle gode skuespillere og en flot visuel oplevelse, det er virkelig en fem ud af fem-stjernet oplevelse.

  1. Cathrine siger:

   Det synes jeg, den er! Jeg er virkelig imponeret over, hvor “ægte” den føles – jeg mener, den virker ikke for teatret, som ellers kunne være risikoen med et disneysk setting IRL. Baby Driver må på listen 😀 TAK! KH

 7. Lisbeth siger:

  Årh, som hardcore Potter-head (as they say) elskede jeg virkelig Fantastic Beasts og tilføjelsen til det univers, jeg er vokset op i, og jeg dyrkede seriøst alle de små referencer. Filmen er jo officiel kanon, og Rowling har lavet et hammer godt stykke arbejde. Igen. Absolut ingen grund til at lægge den originale serie til side 😉
  Knus
  // http://www.moonlitmadness.dk

  1. Cathrine siger:

   Potter-head <3
   Den var simpelthen også så fin. Jeg synes, den fik lidt for meget på puklen fra seere, der ikke syntes, den levede op til HP. Men det var altså ikke et issue for mig. Den er så fin, og som du siger meget gennemarbejdet! KH

Send en besked