Top

Fire gode serier til weekenden: Feel good, fantasy, drag og det dystre

01.11.2018
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Øj det er længe siden, jeg er kommet med serieanbefalinger til jer, men jeg har altså nogle gode nogen i ærmet. Jeg har endda flere, end dem der er med her. Men det kan I så glæde jer til.
Det er en pose godt og blandet – noget helt i Halloween-ånd med hekse og troldmænd, en ren fantasyserie. Så er der en feelgood-familie-serie, en omgang glittet reality og en mørk, mørk efterårsserie, som helst ikke skal ses alene.
Måske der er lidt til weekenden? GOD fornøjelse!

rockpaperdresses, Netflix, gode serier, Atypical,

ATYPICAL (Netflix)

Det her er ikke en stor og dyr serie, overhovedet. Dele af kulisserne virker nærmest papagtige og lidt à la Madsen & Co. (kan I huske den serie fra barndommen? Med faren der er postbud?). Men jeg synes virkelig, den kan noget og minder ikke om andre serier.
Sam er atten år og på vej ud af highschool, men han er ikke som unge er flest på hans skole – han er autist, og han ser derfor verden i flere farver end de fleste andre. Og det er overvældende og til tider ganske morsomt. Oven i hatten er han i en alder, hvor han skal finde sig selv, vokse sig selvstændig og få lidt afstand til sin familie – især til sin mor, som har været overbeskyttende hele livet igennem og taget sig af ham.
Det er en ret hyggelig og fin lille coming of age-serie, som følger familien Gardner. En søster, der altid har været ‘nummer to’, fordi Sam krævede mere opmærksomhed. En mor der har været så meget for sine unger, at hun slet ikke kan finde sig selv, når de ikke længere har brug for hende. Og en far, der er god, som dagen er lang, men ikke helt får lov. Der er mange små grin og egentlig også indsigt i en ny verden med autisme. Jeg ved ikke helt, om jeg sælger den, hehe, men det er en let og fin serie, som kan anbefales!

rockpaperdresses, Netflix, gode serier, Atypical, Sharp Objects

SHARP OBJECTS (HBO Nordic)

Ligeså let og fin Atypical er, ligeså mørk og modbydelig er Sharp Objects. Tænk True Detective!
Camille Preaker er en fordrukken og halvdårlig journalist, som sendes hjem til sovebyen Wind Gap, Missouri, af sin chef for at dække et mord, to unge piger er myrdet. Men med turen hjem til Wind Gap bliver hun konfronteret med alle dæmonerne i sit liv, årsagen til sin alkoholisme, og de mange ar hun har på kroppen efter selvskade. Hun bliver tvunget tilbage til en by som er så konservativ, indelukket og fuld af sorg. Det er ikke første gang, at byen har mistet. Kan der være en sammenhæng imellem sagerne? Er der en seriemorder løs? Og kan Camille undgå at blive opslugt og ryge tilbage i det mørke, tilbage til selvskaden?
Denne her skal man ikke se alene en mørk aften. Vi så den altså i sommer, og den går utroligt godt til de lyse nætter, haha! Men der er noget over denne her helt langsomme fortælleteknik, som kun understreger stemningen i sydstats-sovebyen. Den er så well-made og med et twist af kaliber! Husk at se rulleteksterne efter alle sidste afsnit, just saying!

rockpaperdresses, Netflix, gode serier, Atypical, Sharp Objects, Rupauls drag race

RUPAUL’S DRAG RACE (Netflix)

Her skifter vi totalt spor – og desværre kan jeg kun finde to sæsoner på Netflix, der er vist ti. Men her er vi game show-genren. Og den ganske underholdende af slagsen. Project Runway møder America’s Next Top Model. I en drag-udgave. Voksne mænd, der dyrker drag, og som udfordres ugentligt af den vanvittigt dygtige vært Rupaul (yes, det er ham på billedet – SÅ smuk i sit drag!). De er så meget smæk for skillingen både på drama og glitter!
Rupaul lader til at være en institution i drag-miljøet i USA, og jeg får altså et ret sjældent indblik i en verden, jeg slet ikke aner noget om. Det er tydeligt, at det er en kæmpe ære at være med i showet – mange af deltagerne ansøger år efter år, før de kommer med som deltagere. Hver og en kommer med så meget personlighed og repræsenterer ligesom deres hjemstavn – nogle seriøse divaer! Du fornemmer klart en drag-New York-scene, en drag-Atlanta-scene osv. og deltagerene er så ærekære og REPRESENTIN‘ med en gejst, jeg sjældent har set.
Du får glimmer, hårlak, ‘padding’ (I’m learning so much new!), netstrømper, tårer, pageant-feel, intriger. Hele pakken! Det er mit yndlings-barsels-fjerner, som man ikke behøver at se med sin fulde opmærksomhed, men når man gør, så kan man faktisk lære noget om en lidt anden verden.

rockpaperdresses, Netflix, gode serier, Atypical, Sharp Objects, Rupauls drag race, Chilling affairs of Sabrina

CHILLING AFFAIRS OF SABRINA (Netflix)

SABRINA SKOLENS HEKS ER TILBAGE! Hvem så ligesom jeg TV3 omkring klokken 18.30 i hverdagene? Hvem husker Zelda og Hilda og Harvey Kinkle og den virkelig ringe og mekaniske kat Salem? Serien er tilbage! Nu i en meget mørk og dyster udgave – og med Don Drapers datter som Sabrina. She’s a woman now!
Sabrina står overfor sin hekse-dåb, foran valget mellem de dødeliges verden; sine venner, highschool-livet og sin kæreste og dén verden hendes familie kommer fra; hekse-verden. De to verdener kan åbenbart ikke blandes, så hun skal vælge. Og Satan lægger pres på – han vil have hende over på the dark side. Oh yes! Ham med hovene og det hele.
Tag Harry Potter, Heksene fra Warren Maner og karaktererne fra Sabrinas Skolens Heks, og så har du en reeet ond hekseserie med mord, heksejagt, mørke kræfter, fuldmåne og djævlens værk. Gyyys!
(Pssst…. Den får mig til at tænke på mine egne drømme om at dyrke Wicca og få en tryllestav, da jeg var omkring 11-12 år. Dengang jeg brugte mine sparepenge på bøger som ‘Hvid magi’ og ledte efter en god tryllestav (gerne af en gren fra et æbletræ). Good times. Har alle pigerne ikke haft sådan en periode? )
 

9 kommentarer

 1. rijaH siger:

  Synes klart i skulle tage og give The Haunting of Hill house et prøv så, den er kun mere uhyggelig! 😀 Mega velskrevet og overraskende!

  1. Cathrine siger:

   Ej jeg tror simpelthen ikke jeg tør 😀 haha! Jeg er slet ikke så sej til gys, som jeg var engang. Jeg er sgu blevet gammel Rijah 😀 KH

 2. Gitte siger:

  Hej Cathrine. Kunne du overtales til at lave et indlæg med dine nyeste podcastfavoritter? Jeg er langt om længe kommet med på podcastbølgen og mangler lidt inspiration.

 3. Ida siger:

  Fedt med anbefalinger! Sharp objects er genial, den kan jeg varmt anbefale. Slugte den. Ih, Chilling affairs of Sabrina lyder lige som noget for mig 🙂 Kan anbefale A Discovery of Witches på HBO. Den er sådan lidt en sober udgave af True Blood blandet med historie, og så er der skruet helt op for æstetikken. Den er vildt flot lavet. Er ved at gnave mig igennem bogen også. Perfekte amme – aktiviteter 🙂

 4. Thea siger:

  Har I set bodyguard på Netflix? Og the fall? So gode 😍

  1. Kate siger:

   Har lige set bodyguard: Åh, den var go´og ALT for kort 😃 Og er lige gået igang med “The Fall” med min mand… Det tegner godt ansøgning👍🏼

 5. Katrine siger:

  Årh, Madsen & Co. elskede jeg, haha!

 6. Randi siger:

  Rupauls drag race er min total guilty pleasure! Jeg elsker drag queens og Rupaul er dronning over dem alle. Jeg kan varmt anbefale alle 10 sæsoner, og særligt de episoder i hver sæson hvor hovedudfordringen er “Snatch Game” (hvor drags skal imitere en kendt). Det er SÅ godt! Imellem de officielle sæsoner laver de Drag Race allstars, hvor de drags som ikke vandt deres sæson kæmper om at blive allstar. De er så sjove, søde og vildt gode til makeup!
  Maniac på netflix med Emma Stone er også virkelig god. Underspillet og mærkelig på David Lynch måden 😉

 7. Anne-Sofie siger:

  Atypical synes jeg var rigtig sjov. Er der nogle der kan anbefale en serie der minder lidt om den eller bare en anden sjov serie? 🙂 Mangler virkelig noget at streame!

Send en besked