Top

Forhåbentligt enden på en brudekjolesøgning

10.12.2015
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

brud_col
I dag, håber jeg virkelig, er dagen, hvor jeg skal købe brudekjole. Det lyder måske mærkeligt, men jeg gider ikke rigtig prøve flere? Det forvirrer mere end det gavner, og så sjovt er det heller ikke at stå nøgen i et prøverum med det hele hængende, mens en ekspedient udstøder et “GUUUUUD”, fordi de selv synes, de har begået en genistreg i kjolevalg på en. Det har været sjovt til at starte med, men nu behøver jeg ikke flere

Jeg har haft tre aftaler med Ole Yde, som han har aflyst alle tre gange. Rimelig træls. Han var ellers min sidste “second option”, men nu gider jeg ikke lægge en masse penge der. Det er for meget besvær at få det til at lykkes. I stedet skal jeg ned til Maria igen i dag. Hun var den første, jeg besøgte, og hun har været vanvittig sød og god og meget rolig. En af de første kjoler, jeg har prøvet dernede, har også hængt ved, og jeg har prøvet den 3-4 gange nu, hah! Den kan noget, men min egen tanke, det der har holdt mig lidt tilbage, det har været, at den er rimelig evening gown, og ikke det jeg i udgangspunktet så i mit hoved, som en brudekjole. Jeg vil egentlig bare gerne være en brud, sådan en ægte en, efter mit eget hoved. Jeg har også forelsket mig i en anden kjole! Den har til gengæld sine ting, som jeg er lidt, sådan “ehhh” omkring. Og så slog det mig i forgårs – hvorfor ikke gå for to kjoler? Jeg har forelsket mig i to, og den ene kan det den anden ikke kan og omvendt! Vi bliver gift klokken 11.00, så de fleste gæster skifter til fest om aftenen, også fordi der er et naturligt opbrud efter receptionen. Min kæreste skifter også!

Det har slet ikke været en mulighed i mit hoved, sådan at have to kjoler og skifte til inden middagen. Men hvorfor ikke, egentlig? Ja, det har jeg været så meget i tvivl om – altså, kan man fortryde to kjoler? Er det skørt at skifte? Osv. osv. En veninde skrev, at hun drømte om to, men endte med en, fordi hun bare gerne ville, at folk huskede den ene, at det ligesom var brudekjolen. I har også meldt ind med MASSER af tanker her – og tak for dem. Det sprænger ikke økonomien med de to løsninger, jeg har i tankerne, så det er ikke rigtig spørgsmålet. Det handler om kærlighed til to kjoler, og hvordan de passer ret godt sammen til selve dagen, sammen.

Selvfølgelig skal man gøre det, man selv har lyst til. Det er mig, der er bruden til vores bryllup. Jeg ville bare gerne have jeres overvejelser med. Forhåbentligt lægger jeg mig på puden i aften, mindst en brudekjole, rigere.

40 kommentarer

 1. Christine siger:

  VERDENS BEDSTE IDE, Cathrine! Det kunne jo være så sejt med to kjoler, og jeg synes lige det er dig! You rock (paper) dressES, you know! 😉

  1. Cathrine Nissen siger:

   Jaaa 😀 KH

 2. Kristina siger:

  Jeg havde to kjoler! Faktisk havde jeg tre, men den ene var et fejlkøb, som jeg aldrig havde på på dagen, og den blev også solgt hurtigt efter.
  Jeg var og er så glad for min beslutning om to kjoler, selvom folk da lige rynkede på brynene. Jeg skiftede omkring midnat (engang efter brudevalsen) til en kortere sommerish kjole, og det var et helt perfekt valg for mig.

  1. Cathrine Nissen siger:

   Sådan! Hvor er det godt, at du gik med din egen beslutning og fornemmelse frem for at gå for, hvad andre synes. Sådan skal det jo være! KH

 3. Ann Mølgaard siger:

  Jeg var ikke en af natteravnene der nåede at skrive på dit indlæg på FB i går – men så vil jeg lige skrive her. Jeg synes du tænker det helt rigtige! Det er så fint, at du tænker “det er jo mit og Adams bryllup”. Det er så fedt, at du altid mærker efter!
  Min veninde blev gift med sin ungarske forlovede i 2013. Det er den fineste historie – de mødtes på en højskole for en evighed siden og har bare holdt sammen. De blev gift i Ungarn, hvor der faktisk er tradition for, at bruden har to kjoler på på bryllupsdagen.
  Den første er hvid, og den bærer hun i kirken og til festen. Den anden skifter hun til efter midnat, og den er rød.
  Jeg kunne ikke være til brylluppet (sådan er det, når der er flere veninder der skal giftes på den samme dato), men hun lånte min smukke, røde studenterkjole, så jeg fik lidt lov til at være med alligevel. Og hun var så smuk i begge!
  Men to kjoler kan være SÅ fint. Og det kan være rigtig meget Cathrine, som det var rigtig meget Rikke da hun fik sin mand.

  1. Cathrine Nissen siger:

   Åh en smuk historie! Og så lyder det altså vildt flot at have haft rød kjole på? Det kan jeg virkelig godt lide! Det har jeg også set til indisk bryllup. Meget, meget smukt. Og tænk at du lånte hende kjole – det er da en vanvittig smuk tanke, så fik du også mulighed for at være til stede, og hun fik sit “lånte”.
   Jeg kan også godt mærke, at mange har en holdning til, hvad MAN “BØR” og “SKAL”, men nu beder jeg jo også om meningerne 😉 Så længe jeg kan sondre og mærke efter. Det bliver så fint! Tak for dit besyv Ann, det er højest værdsat! KH

 4. Cecilie B siger:

  Hvis ikke verdens smukkeste og sejeste modeblogger skal have mindst to kjoler på til sit bryllup, så kan jeg ikke komme i tanke om, hvem der skal! Go for it, du bliver smuk i det hele!

  1. Cathrine Nissen siger:

   Haha, du er fanme kær C. 😀 TAK! KH

 5. Frederikke siger:

  Én kjole!! Jeg stemmer for at man vælger kun én kjole. Det kan være svært at vælge, men det gør det endelige valg endnu stærkere og velvalgt. Der er så mange følelser i kjolevalget, så jeg synes det er så fedt, kun at have en, som man får lov at shine i hele brylluppet – også selvom andre skifter. Og når man kigger på kjolEN bagefter, er der så meget magi i den.
  Jeg havde selv en kjole på hele dag-aften-nat – og det var så fedt at feste og danse i en lang, fin blondekjole. Det gør man jo aldrig.
  Husk at få syet en hægte i, hvis der er slæb 🙂

  1. Cathrine Nissen siger:

   Det er sjovt, for mig er der nemlig ikke så mange følelser i kjolen – altså jo, den er smuk osv. Og den skal være pæn på, og man skal føle sig smuk osv. osv. Men er ikke så sentimental omkring tøjet til dagen. Til gengæld hyler jeg ved tanken om at døren går op i kirken, og så står jeg der osv. osv. DET er stort! Det får følelserne til at vælte op i mig 🙂 KH

 6. signe siger:

  Jeg stemmer for to kjoler. Det havde jeg selv. En lang “voksen” brudekjole, og en kort vintage brudekjole til festen om aftenen. Man skal bare lige koordinere, hvornår skiftet skal ske.

  1. Cathrine Nissen siger:

   Sådan! Hvor er det sejt og godt 😀 KH

 7. Sophie siger:

  Det lyder da til at du har besluttet dig for de to – to kjoler som til sammen udgør den/de perfekte brudekjole(r). Det er da en skøn og rigtig god løsning 🙂 og når det ikke springer dit budget med de to du har valgt tilsammen – så er der vel bare tilbage at købe dem 🙂

  1. Cathrine Nissen siger:

   Du har ret Sophie, så klog så klog 😉 God weekend til dig! KH

 8. Johnsen siger:

  Jeg havde en hvid blodekjole til selve vielsen og middagen – og skiftede så til en grøn Diane Von Furstenberg cocktail-drøm til dansetid – det var et hit! Og min gemal skiftede også til grønne ‘accessories’ 😉

  1. Cathrine Nissen siger:

   Åh WAUW! Det lyder simpelthen så vanvittigt smukt! Det er fanme sejt, og den grønne kunne du velsagtens også bruge siden? KH

   1. Johnsen siger:

    Præcis 😉

 9. Anne D siger:

  To kjoler er så meget et hit. Jeg havde også to, en hvid til kirken og reception, og en rød til middag og fest. Det var den helt rigtige løsning for mig, og det lyder bestemt også som om, det er det for dig. Thumbs up herfra, nøj jeg glæder mig til at se dem (altså her på bloggen efter brylluppet, ikk´:))

  1. Cathrine Nissen siger:

   Sådan! Og mega mega flot med rød kjole! Det må have set så vidunderligt ud! Og jeg glæder mig SÅ meget til at vise, manner! Jeg ville ønske det var næste lørdag 😀 KH

 10. Lisbeth siger:

  Jeg synes virkelig det er det sejeste i verden, hvis du går all-in og har 2 kjoler. Hvis du mangler et godt argument, så se på det sådan her: Du har et vidst omdømme at leve op til her på bloggen! Vi er mange, som betragter dig som vores diva-/exstravaganza idol, så hvordan ville du egentligt overhovedet kunne tillade dig IKKE at have to kjoler? 😉
  Held og lykke med jagten!
  // http://www.moonlitmadness.dk

  1. Cathrine Nissen siger:

   Haha, so true! Jeg vil i hvert fald ikke leve op til bloggens flertalsnavn “-dresseS” 😉 KH

 11. Anne siger:

  Jeg havde også to! En gulvlang til vielsen og dagen, og ca. kl. midnat, da vi rykkede indenfor fra gården, skiftede jeg til en kort, cremefarvet sommerkjole, så jeg kunne danse ordentligt;)

  1. Cathrine Nissen siger:

   Det er altså også en mega god idé! Ikke at være begrænset på dansefronten! Det lyder meget, meget yndigt! KH

 12. Sebrina siger:

  Stemmer for to! Det skal jeg nemlig selv, hah. Det kan jo altid være at du ikke føler for at skifte når festen står på, men det er ærgerligt ikke at have muligheden og tænke “ej det var en skam at jeg ikke også havde den kjole”.
  Og mange tak for inspiration iøvrigt 🙂

  1. Cathrine Nissen siger:

   Åh hvor dejligt Sebrina, har du købt? Skal I ikke også giftes til august eller er det september? Kram

 13. Julie siger:

  Åh Cathrine… Sikke et valg at skulle tage.
  Jeg har altid forestillet mig, at når min tid kommer, så vil jeg komme til at prøve 100 kjoler, men når kjolen(!) kommer på, så vil jeg ikke være ét sekund i tvivl. Det vil være som om, at alle brikkerne falder på plads, lige der!
  Men det er naturligvis ønsketænkning.
  Da du satte jagten ind på kjol-EN, troede jeg egentligt, at du ville få det meget nemt. Du ved hvad du kan lide, og det viser sig jo tydeligt her på bloggen. Det er naturligvis et helt andet valg, at skulle vælge sin brudekjole, end at skulle vælge sin nytårskjole – Men om ikke andet, så ser jeg dig virkelig som en “one dress- kind of girl”. Du virker som en enormt fattet og jordnær person, og derfor forestiller jeg mig dig i en kjole som klæder din personlighed enormt flot – En kjole som får dig til at fremstå så afslappet og elegant, som du også fremstår her på bloggen, hvor man jo (let’s face it) overhovedet ikke kender dig.
  Det er ikke fordi at ideén om to kjoler er dårlig – Det er da skønt, for hvem elsker ikke kjoler, og hvorfor så ikke bare vælge to, når man ikke kan beslutte sig for en?
  Hvis det var min beslutning, kunne jeg ikke drømme om at vælge to. Jeg forventer at have et nært forhold til mine brudekjole. Det skal være “THE dress”, som jeg stolt vil vise mine børn, som min mor har vist sin til os, og som vi genkender fra alle de fine fotos.
  Jeg forventer at finde the dress, og ikke the dresses.
  Men her sidder jeg jo fint og er bagklog (eller forskuds-klog?) – Følg dit hjerte og din mave, og så er jeg sikker på, at du ingen fortrydelser har.

  1. Cathrine Nissen siger:

   Altså, jeg har ikke haft den der åbenbaringsoplevelse, hvor jeg græd, og min mor græd, og det hele bare gik op i en højere enhed. Jeg er sikkert også lidt farvet af en modebranche, hvor jeg har haft mine første meget smukke kjoler på til fx Elle Style Awards. Det bliver lidt mindre sentimentalt at købe et sæt tøj, tror jeg? Det er så meget mere tanken om det første syn på Adam i kirken, som gør mig lykkelig og kilder i maven og får tårerne til at trille.
   Jeg synes faktisk, det svære har været at forene en hel lang dag i en kjole – altså en vielse i kirke kl. 11.00 med en kæreste, der måske vil i kjole-og-hvidt, hvilket jo er meget formelt. Med noget der også duer til fest om aftenen som er i mere afslappede rammer. Det er meget én kjole skal kunne ramme. Derfor tror jeg også, jeg har været vægelsindet. Men det er klart min mere afslappede tilgang til kjolen, som gør, at jeg bare gerne ville træffe beslutningen og ligesom “komme videre” – fokusere på nogle af de andre store ting til dagen 🙂
   Jeg er gået med mavefornemmelsen og fået en løsning, som er lige i øjet for mig. Jeg glæder mig SÅ meget til at vise jer det hele <3 KH

 14. Cecilie siger:

  Kate Middleton skiftede til en kjole til middagen. Og eftersom jeg regner med, at jeres fest bliver i næsten samme kaliber, synes jeg sådan set godt, du kan skifte.

  1. Cathrine Nissen siger:

   Haha jeg ELSKER din tankegange og association C. 😀 TAK! KH

 15. Malene siger:

  Selvom du sikkert har købt kjole(r) nu, vil jeg alligevel komme med en lille kommentar på falderebet! Piet Hein skrev følgende, som jeg synes er så fint at tænke på, når man er i tvivl:
  “PSYKOLOGISK HUSRÅD
  Stejler man foran et vanskeligt valg
  Og vil ha det afgjort prompte,
  Er det et såre fornuftigt princip
  At platte og krone om det.
  Ikke at valget skal ske pr. hazard,
  Imens man selv sidder og måber,
  Men; lige når mønten er kastet til vejrs,
  Så véd man præcis, hvad man håber.”
  Håber det løste sig! 🙂

  1. Cathrine Nissen siger:

   Åhhh jeg ELSKER Piet Hein <3 Det er så fint og så rigtigt. Jeg har truffet en beslutning som er så fin og helt rigtig, og det kan jeg mærke i mit inderste. Det er dejligt :-* KH

 16. Malene siger:

  Så spændende at høre om dine bryllupsforberedelser. Vil du ikke fortælle, hvor du har været for at prøve kjoler? Jeg har indtryk af at du har prøvet mange forskellige steder – jo også i London 🙂

  1. Cathrine Nissen siger:

   Jo jeg laver et samlet indlæg 🙂 TAK for input, det er så dejligt! KH

 17. Laura siger:

  Åh, hvor jeg glæder mig til at se dem/den du beslutter dig for til jeres fine dag næste år! Er det egentlig ikke lidt mærkeligt og angstprovokerende at skulle beslutte sig for et outfit til en dag så mange måneder fremme? Måske man kan mærke at det er den rigtige, og så er der nok ikke så meget at være i tvivl om 🙂
  Du så i øvrigt helt fantastisk ud i den kjole du lagde op på Instagram! Er sikker på du bliver en smuk brud!

  1. Cathrine Nissen siger:

   JO! Og jeg tror også, det er det der gør mig så ubeslutsom. Men altså, på en eller anden måde er det også “bare” en kjole. Selve kjolen skal nok være fin om otte måneder også, og når man så ser det hele med hår og sko og makeup, så vil alt jo være så fint. Det tror jeg på 😀 Men lidt angstprovokerende at skære igennem og sige NU! Cut Elly 😀 KH

 18. Caroline siger:

  Hvor er det spændende <3

 19. Benedikte siger:

  Åh, Cathrine, hvor er kjolen øverst til venstre i collagen fra? Den er jo så flot.

 20. Stine siger:

  Jeg havde to kjoler. Jeg skiftede efter brudevalsen, til en knælang hvid “sommerkjole” som jeg havde pyntet med et fint bælte. Det var prefekt for mig, så kunne jeg give den gas på dansegulvet hele natten:)

 21. Mathilde siger:

  Glæder mig til at se dig i dine kjoleR! 😀

Send en besked