Top

Første køb til fabrikken

17.03.2014
Skabt af Cathrine

 photo Koslashbhus_1_zpsf001050d.png

God-mandag-morgen piger!

Jeg er så hamrende smadret i hele min krop. Jeg skal love jer for, at det er hårdt at købe hus! Måske mest af alt, fordi jeg er typen, der sætter mig tusinde projekter for. Og så knokler jeg igennem for at nå dem. I denne weekend har den stået på tur i IKEA, på Amager for at hente det lokum af en bil vi har lejet og så i Silvan. Jeg siger det bare; det føles så MEGAsejt at konsultere med tømrerne, der arbejder der, når jeg har sat mig virkelig godt ind i mine projekter. Jeg har sat mig for at støbe det spisebord af beton, så jeg bad om “rutevejledning” til støbemasonit, vinkelbeslag, sandgrus osv. I kan tro, de mænd måber, når man bare ved lidt!

Jeg har banket puds af en stor væg i stuen hele dagen i går, og hen på den sene eftermiddag kom min kæreste og min far og hjalp. Vi er stort set færdige, og væggen er så sjov. Den har fire forskellige slags mursten, de er skæve, og vi har fundet en gammel hvælving fra et ildsted. Det bliver så godt. Den lille filmfabrik er omdannet til bolig i 2002, og der er de gået lige hårdt nok til værks med at istandsætte, så ikke meget sjæl er bevaret ud over i hallen. Derfor giver murstensvæggen det perfekte modspil. Selv om jeg er så smadret lige nu! Seriøst, jeg kan nærmest ikke engang tørre mig selv, hahaha! Too much info, måske? Nårh, men mine hænder er krogede og krampagtige, og alligevel er det hele møget værd. 

Og så har vi også fået købt de første sager til huset. Især lamper er et must! Der er kulsort i huset efter kl. 19.00! Så vi har købt to SÅ flotte lamper af Lee Broom hos Artilleriet (YNDLINGS-interiørforretning, bare frygtelig dyr fragt) til badeværelset. Jeg elsker de der krystalpærer og messingfatninger – det perfekte modspil til vores lidt kønsløse badeværelse. Så har vi også fået købt vores sofa! Det blev til den grå Coogee af Sentou med naturben.

Så prøver vi at tænke så meget smart opbevaring ind i huset, som muligt. Og derfor har vi købt Brimnes-sengen fra IKEA, som får en hjemmelavet sengegavl. Sengen har fire skuffer under sig, perfekt til vintertøj osv. Sengelamperne blev de billige Ranarp, som er udsolgt i Gentofte pt. men som er at finde på webshoppen eller i Taastrup. I samme serie købte vi også lamperne til vores køkkenø. De er industrielle, pæne og så giver de et godt arbejdslys. Fjerlampen er også til soveværelset – den skal give lidt blødhed til vores kommende rå sengegavl, og så er fjerene en sød hentydning til dyneland. Til sidst har vi klemmelamperne – jeg har én af dem fra HAY, og de er altså ret cool. De skal sidde på hylderne over vores køkkenbord. Det skal nok blive godt!

Nu vil jeg tage på arbejde, og så ned i huset og knokle videre. Hav en herlig dag!

13 kommentarer

 1. blog@acie.dk siger:

  …. jeg kender én der godt kan lide at DIY’e klemmelamper, hvis nu du står og ønsker dig en indflyttergave… Bare.. Du ve’.. http://stylista.dk/blog/acie/diy-industrial-cage-lamp

 2. lauragraens@gmail.com siger:

  Hold kæft hvor bliver det godt!! Jeg er helt med på jeres stil, og jeg glæder mig virkelig til at se den der murstensvæg (jeg håber i hvert fald at du deler bare lidt af den herinde…), for den lyder da som en hel historie i sig selv! You go, girl 😀

 3. Louise Marie siger:

  Fiiine fine ting. Det skal nok blive rigtig godt 😀
  Et lille tip: Hvis du vil slippe for den dyre porto fra Artilleriet, så kan man få de fine klemmelamper fra billedet på trendsales her: http://www.trendsales.dk/listings/clip-on-wire-clamp-lamp/34612040?forum=501&road=my_items
  1 stk. 360 kr. to stk. 670 kr. – Men hvis der er andet du skal have fra Artilleriet er det selvfølgelig ikke sikkert det kan betale sig. Ville bare lige tippe om det 🙂

 4. Louise siger:

  Uuuuh! Det bliver så spændende at følge med i processen med jeres huskøb, indretning og hvad der der til hører – håber selvfølgelig, at os bag skærmen får lov, til at kigge lidt med 😉
  Skønt indlæg! Elsker din skrivestil, og dine lange indlæg – bestemt et plus! Stor ros herfra generelt 🙂
  Hav en skøn mandag!
  KH!

 5. contact@tinestrange.dk_1 siger:

  Ej de sengelamper har vi også lige købt 😀

 6. M siger:

  Kære Cathrine
  Først og fremmest tak for en god blog, som jeg nyder at følge.
  Efter at have læst dette indlæg, har jeg et spørgsmål, som jeg håber, du vil hjælpe med at svare på;
  Jeg er blevet ret vild med de lamper fra IKEA, I har købt til jeres køkken, men den sort/hvide ledning er ikke lige helt dét, jeg leder efter.
  Jeg ville skulle bestille lampen på nettet, da jeg ikke bor i nærheden af en IKEA, og jeg vil derfor spørge dig, om ledningen kan skiftes?
  Jeg håber, du får tid til at svare, når teknikken igen kører på skinner 🙂
  Kh

 7. anne_bo@hotmail.com siger:

  Bliv ved, bliv ENDELIG ved med at dele dine hus-eventyr med os. Også i detaljer, som du gør nu, med DIY-projekter og indkøb – det giver stor inspiration og er fedt at læse om.
  ..og PS. Hvor bliver det fint, jeres hjem!

 8. Mille Emilie siger:

  Er vild med det hele.. Sengen har vi også, den er så god og SÅ rummelig. Og så ligger man enormt højt, så man føler lidt man svæver, ret syret! Glæd jer 😀 Glæder mig vildt til den væg altså.. åh! Jeg er en sucker for mursten.

 9. Pernille siger:

  Du er så mega sej, Cathrine! Helt klart min all time favorite blogger 😀

 10. Signe siger:

  Håber du vil dele lidt billeder og DIY med os…. det lyder meget spændende (når man selv bor til leje i en røv-kedelig lejlighed og intet kan gøre ved den)

 11. julie_strunge@hotmail.com_1 siger:

  Den fjerlampe! WOW! Den er på min ønskeliste til min nye lejlighed nu!

 12. Caroline siger:

  Hvor er det bare nogle virkelig lækre ting i har købt jer! DØD misundelig <3

 13. Trine siger:

  Hold nu op nogle lækre ting!! Bliv endelig ved med at inspirere med dine fede køb.

Send en besked