Top

Fotograf, tjek! – og med fotograftips til jer

21.06.2016
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Camilla Jørvad bryllupsfotograf, rockpaperwedding
Camilla Jørvad bryllupsfotograf, rockpaperwedding
Camilla Jørvad bryllupsfotograf, rockpaperwedding

Camilla Jørvad bryllupsfotograf, rockpaperwedding

Camilla Jørvad bryllupsfotograf, rockpaperwedding

Hvis jeg nu havde ringet til kloge Farmor forrige søndag, hvor det hele bare brændte på, og jeg begyndte at græde hjemme i køkkenet efter vores fotograf sprang fra til brylluppet, så havde hun højst sandsynligt sagt “DET LØSER SIG!”. Eftertrykkeligt.

Og det gør det jo. Med en kombination af eget arbejde og andres søde hjælp.

Hvis vi nu lige tager den der lange tjekliste fra forleden, så har jeg taget den svære beslutning at droppe marathonet i september. Dén drøm nåede at vare i lige godt tre uger. Det har været vildt svært, for filan jeg vil gerne løbe det. Og jeg kan jo også godt, kalendermæssigt. Men hvad der ikke lige er plads til i kalenderen, det er al træningen op til. Og det var min kæreste sød at pointere. Det er fjollet, når noget, der normalt er et break fra hverdagstravlhed, løb, ender med at blive surt og stresset i sig selv. Det lå måske lige for at droppe det, men nogen gange skal man have andre til at fortælle én, hvor fjollet og overambitiøs man er. Nogen gange er det nemmere at lade andre skære i projekterne. Man er jo selv fedtet godt og grundigt ind i drømmene, så det kan være lidt svært sådan lige at sortere. En sød læser Amalie endte med at købe startnummeret af mig til sin kæreste, så de to får en skøn weekend i Berlin. Og jeg får en weekend med ro på oven på tre ugers bryllupsrejse. Det er, som det skal være.

Se! Man skal bare turde at sige højt, og så er der så mange søde mennesker, der klar til at springe til og hjælpe. Det er sgu da en fin verden.

En anden ting jeg fik hjælp til fra alle hjørner, det var fotografen. Min far sendte mig en mail, veninder og bekendte ligeså. Vi gik fra at være brændt af en fotograf for ANDEN gang til at stå med et hav af muligheder.

Flere venner og bekendte skrev: Victor, der ofte agerer streetstylefotograf, og som måske derfor kunne være et lidt anderledes bud. Emma, der ligesom Victor er et anderledes bud fra modebranchen, men som også kunne være spændende. Jeg kan godt anbefale at se på fotografer, der er up and coming og som måske ikke er deciderede bryllupsfotografer – hvert fald hvis man vil spare lidt. Der er så mange dygtige! Nårh, men Flemming, der er ven af familien og en super dygtig fotograf, skrev også. Selv tænkte jeg med det samme på dygtige Petra, som jeg har arbejdet med før, vi skrev frem og tilbage.

Og så tænkte jeg på Amanda. Hun kunne desværre ikke, men hun var en hverdagshelt og kiggede i sit netværk og tjekkede op på flere fotografer. Hun tippede mig om Sandra og Carolina – sidstnævnte har jeg selv pinnet flere billeder fra, hun er ret dygtig.

Og så tippede hun mig om Camilla. Hun var endda så sød at skrive til hende og “advare” hende om min kommende mail. Jeg skrev til Camilla – ja der har været godt gang i den med mailkorrespondancer og messenger-tråde. Men Camillas og mit skriveri blev til en længere korrespondance. Vi skrev om drømme for dagen, hendes ambitioner, og det hele kom faktisk også ret nært omkring familie og relationer, og hvordan man kan sørge for at mistet familie også kan være en del af dagen på en fin måde.

Vi havde så fin en snak eller rettere skriv på mail, at jeg endte med at takke et stort ja tak til hende på dagen. Hun er sindssyg dygtig, og jeg husker også at have kigget på hende i sin tid, da vi var ved at vælge en ny fotograf i efteråret. Hun siger kun ja tak til et lille antal bryllupper hvert år, også for at kunne være helt og aldeles til stede og med på dagen og ikke være udkørt. Jeg er lidt forelsket i det store fokus hun sætter på naturen – den spiller en ret smuk og nærmest “tredje” ægtepart i billederne. Og også ømheden i billederne.

Jeg beskrev en ret lang dag for Camilla med start om morgenen og slut om natten. Aftalen med vores gamle fotograf var, at han stoppede omkring klokken 01.00. Det gør hun også officielt, men da jeg fortalte hende om, at vi nok hoppede i poolen med de sidste dansegulvsrester omkring 3-4-tiden om natten, så endte hun med at ville sove på vores feststed, så hun kunne blive vækket minutter før, og nå at fange os i poolen. DET er dedikeret. Det føles totalt trygt, og som om hun glæder sig ligeså meget som os – næsten i hvert fald.

SÅ nu er der styr på det – vi har betalt depositum. Der er ro på. Se, det hele løser sig jo. Og søndag havde vi sådan en første rigtige “bryllupsplanlægningsdag”, en hel dag, hvor der blev klaret en million ting. Vi havde sidste møde med vores feststed. Vi nåede møde med blomsterdame OG at mødes med vores præst. I morgen henter vi vielsesringe hos Tine – vi er i lidt god tid, men hun tager på ferie i juli. Det ligner faktisk et bryllup og et fandens flot et af slagsen. Det hele løser sig.

ALLE BILLEDER TILHØRER CAMILLA JØRVAD
Camilla Jørvad bryllupsfotograf, rockpaperwedding
Camilla Jørvad bryllupsfotograf, rockpaperwedding
Camilla Jørvad bryllupsfotograf, rockpaperwedding

27 kommentarer

 1. Det ligner ikke bare et bryllup. Det bliver et knald FEDT et af slagsen og jeg glæder mig SÅ meget 😉

 2. Laura siger:

  Jeg elsker hendes billeder! Netop det at naturen fylder så meget, men alligevel uden at man bemærker vejret for tydeligt. På nogle billeder er det overskyet, men hun formår virkelig at komme fint omkring det, så det ikke er det, der er i fokus. Det skal nok blive verdens fineste fest med verdens fineste billedminder til gemmerne!

 3. Kristina siger:

  Flemming tog vores bryllupsbilleder, og det var vi så sindsygt glade for. Professionel, behagelig, sjov og skide dygtig. Jeg er med på, at I har valgt en anden, men her er altså en personlig anbefaling til andre kommende ægtepar 🙂

  1. Cathrine Nissen siger:

   Han er rigtig rar – og tager i øvrigt også de fede portrætter til Samvirke. Som skrevet er han ven af familie, så jeg bakker 100 % op om det du skriver 🙂 Tak for at videregive anbefalinger. KH

 4. Cecilie siger:

  Uh, hvem har I valgt som blomsterdame? Jeg troede at vi havde én, men de sidste to buketter hun har lavet, har ikke været så imponerende, så nu overvejer jeg at lede videre..

  1. Cathrine Nissen siger:

   Jeg kan i hvert fald anbefale Blomsterskuret på Værnedamsvej eller Blomsten by Ilse Jacobsen. Dem har jeg fået anbefalet flere steder 🙂 KH C

 5. Susanne siger:

  Må jeg spørge, hvad I skal betale for fotografen? Ved godt, at den slags altid er individuelt, men det er alligevel rart at have en fornemmelse af niveauet, når man laver den førte sortering.
  Det lyder super lovende, og jeg er selv på udkig efter en god en til næste år;-)

  1. Cathrine Nissen siger:

   Hej Susanne, selvfølgelig må du det. Altså priserne for alle fotografer kommer jo selvfølgelig an på, hvor længe de skal være med, og hvor dygtige/erfarne de er. Camillas pris er HER – men det er så også for en hel dag, morgen til nat. Hun er prisvinder og på flere skandinaviske bryllupsblogs anbefalelsesliste – i top tre.
   De rigtige store og meget erfarne fotografer koster efter vores erfaring 20-30.000 kroner. Det er lidt en slat, men det er så også navne som Lina Ahnoff, Bryllupsglimt, Camilla Jørvad osv.
   Vi har selv vurderet forskellige fotografers priser ud fra, hvor mange billeder man får, hvordan de er opbevaret (de supertjekkede har en online “bankboks” til dine billeder, som dur i 5-10 år, så du altid kan komme til dem), om de er redigerede. Vi har også prøvet at regne priserne ud pr. time sammenlignet med min journalist-timeløn. Jeg er freelancer, og de står typisk i 280-300 kroner pr. time uden ulempetillæg – fx de sene aftentimer. Og så har “hype” også en pris – har de vundet priser, figurerer de på top-lister osv.
   I virkeligheden er det et spørgsmål om at vurdere selvfølgelig pris – hvad har I råd til. Men også kemi er super vigtigt! Og stil – kan man lide redigeringen og deres stil ifht. protrætter osv. Jeg har endnu ikke hørt nogen sige, at de har fortrudt de penge, de har spenderet på fotografen. Og for os har vi skaleret ned på nogle andre ting; fx bobler til receptionen osv. for at have råd til en fotograf der passer til os. Man skal alligevel være ret meget alene med dem, så det er vigtigt man forstår hinanden. Kh

   1. Susanne siger:

    Tusind tak for dit udførlige svar! Jeg håber, I får en fantastisk dag og ikke mindst fantastiske billeder;-)

 6. Fantastiske og meget stemningsfulde billeder! Blev helt rørt da jeg “bladrede” igennem dem fra det par, der hedder Maj og Christian. I får det vildeste og skønneste bryllup – og alle der er inviteret med som gæst er meget, meget heldige <3

 7. Sidsel siger:

  Hun tager jo FANTASTISKE billeder og forstår virkelig at få stemningen ind i billederne! Hold nu op, jeg fik tårer i øjnene da jeg så nogle af billederne igennem på hendes hjemmeside, de er SÅ fine 🙂

 8. Karen Strand siger:

  Ej nogle smukke billeder hun tager! Elsker de bryllups billeder fra min føde ø Ærø! Bliver helt inspireret til en dag at skulle giftes hjemme på øen, istedet for her i KBH. Det er jo ALT for smukt!

 9. Nina siger:

  Totalt ude af kontekst – I know – men nu bliver jeg nødt til at spørge. Hvad kommer blognavnet Rockpaperdresses af?! 😀
  Nina

   1. Cathrine Nissen siger:

    TAK Ida 😀 DU er sgu da en skat! KH

 10. Mette siger:

  Hvor spædende at du arbejder som freelance journalist;-)!
  Altså du er uddannet journalist? Hvem skriver du for, og hvordan fungerer det med at få opgaver? Er det noget, man/du kan leve af? Har do gode råd til andre, der gerne vil prøve sig af som freelance skribent?
  Lyder super spændende;-)

  1. Cathrine Nissen siger:

   Jeg er ikke uddannet journalist men har læst film- og medievidenskab og siden Talentholdet på DR. Derfor er jeg heller ikke skrivende journalist (andet end her, hvis jeg er fræk 😉 ) men jeg er radiovært. Derfor har jeg heller ikke så mange gode tips. Men Sneglcille har været freelanceskribent, så måske hun har nogle tips? KH

 11. Mette siger:

  Orv, for resten, må man spørge, hvad I har lagt af budget/samlet budget for jeres bryllup? Betaler gæsterne for eksempel selv for overnatning?

  1. Cathrine Nissen siger:

   jeg har ikke lyst til at udtale mig om vores budget, det synes jeg er meget privat. Men folk betaler selv for deres værelse, såfremt de vil overnatte. De er heller ikke længere fra byen, end at man kan tage en taxa hjem, så det er frivilligt 🙂 KH

 12. Ida siger:

  Iiih nogle flotte billedder -er glad for at det hele lykkedes og glæder mig til at se billeder fra jeres store dag 🙂 Dette er slet ikke relateret på nogen måde, men er måske interesseret i at købe den mørkeblå gallakjole fra din tictail -kan jeg få dig til at sende målene til mig? 🙂
  Knus Ida
  (bare på denne mail, når du har tid: idakjaer@gmail.com)
  Tusind tak!

 13. kit siger:

  Fedt at du fandt en fotograf – du har ret, det hele løser sig i sidste ende. Jeg tænker også at det nogle gange gælder om at have øje på bolden. Selvfølgelig bliver det et dejligt bryllup, men det er jo ægteskabet som bliver det mest fantastiske. Så selvom vejret skulle drille, stroppen på skoen knækker eller dugen har den forkerte farve – så bliver du din drømmemands kone og han bliver din mand – og det er da helt igennem fantastisk!

 14. Mette H. siger:

  Hej søde Cathrine.
  Lidt off topic, men har et spørgsmål, som du muligvis kan hjælpe med.
  Regner med at bruge mine nude Louboutins som brudesko, og tænker i den anledning at få dem forsålet inden – det trænger de til. Men shit, hvor har jeg også bare savlet over de mega lækre sko, du har købt. Av, av, av… 😀
  Har kontaktet Louboutin butikken i Grønnegade, og de anbefaler en butik i London. Har bare ikke super meget lyst til at sende dem afsted, hvis det nu tager længere tid end beregnet eller de bliver væk under vejs.
  Derfor: Har du nogensinde fået forsålet dine Louboutin stilletter her i København, og kan du anbefale et sted?
  På forhånd tak.
  Mvh Mette

  1. Cathrine Nissen siger:

   Hej mette,
   De er lidt sære inde i Grønnegade. De anbefalede mig slet ikke at få dem forsålet – så røg garantien. Jeg har fået mine forsålet hos de dygtige mænd ved siden af den gamle døgnnetto nede på Bremerholm – den ved Magasin. De gør det så pænt. KH

   1. Mette H. siger:

    Tak for svar, dem vil jeg prøve så.
    Er det med røde såler, og hvor dyrt er det cirka?

    1. Cathrine Nissen siger:

     JA det er med røde gummisåler, men kan ikke huske prisen. Nok under 500 kr. Godt under 500 såvidt jeg husker. Men det er flere år siden 🙂 KH

 15. Stine siger:

  Camilla er fuldstændig fantastisk. Det valg kan du umuligt blive ked af. Hun har fotograferet til både min kusines, min søsters og mit bryllup, og ud over at være knaldhamrende dygtig, så er hun simpelthen også et af de sødeste og fineste mennesker, som har et helt unikt blik og en fantastisk forståelse for mennesker.

 16. Rene Asmussen siger:

  Super fint indlæg!! Jeg er enig!

Send en besked