Top

Fremtiden: Et liv i sovs til knæene?

13.05.2015
Skabt af Cathrine

fødsesdag7Der er sket det, jeg har gruet for hele mit indtil videre 25-årige liv. Jeg er blevet sådan en, der ikke glæder sig til sin fødselsdag. Eller, det er ikke fordi, jeg ikke glæder mig, jeg er bare sådan lidt ligeglad (og hvis man er ligeglad…). Er det her en af de punkter, som defineres under hatten voksen? For så vil jeg det ikke. Jeg vil ikke være voksen, hvis det skal være på den kedelige måde. Hvor alle dage er mandage. Hvor jeg træder rundt i brun sovs til knæene og ikke kan glæde mig lidt over dengang, min far trådte på speederen i den røde volvo, og min mor overgav sit maveskind til lægerne, så de kunne folde mig ud lige præcis på den forårsdag i slutningen af firserne. Jeg har fnyst af min kæreste for at være så kedelig ikke bare at gide at holde en lille kom-sammen “den ene dag om året”. Ak og ve. Jeg ligner min 31-årige, trefarvede skæg-mand mere og mere. And that ain’t as charming as it sounds.

De sidste par år har jeg kæmpet og kæmpet imod følelsen af ikke rigtig at glæde mig til min fødselsdag. Når vi er kommet tæt nok på dagen, så er jeg alligevel blevet lidt excited, og jeg har måske også haft en smule svært ved at sove. Og måske også planlagt outfit aftenen inden. Og strøget mine underhyler.

I år har jeg for første gang tænkt; “Jeg gider sgu ikke holde fødselsdag”. Og jeg har fortsat diskussion med mig selv; “Al det besvær… Hvem skal man invitere? Drenge OG damer eller kun damer? Og hvad med mad? Og jeg kan jo egentlig heller ikke lide at åbne gaver, når folk kigger på?”.

Og så er det jeg siger CUT ELLY! Det må ikke ske allerede. Jeg bliver kun seksogtyve. Og det er faktisk et pænt talt i forhold til femogtyve. Det i sig selv er værd at fejre (er jeg den eneste, der bedst kan lide at fylde lige tal?).

Nårh, men hvad gør en klog? Ja, en klog inviterer sgu da tyve piger på pølser. Fanme nej, om jeg skal sidde der og være gammel og kedelig og ufestlig, inden jeg er fyldt…. Nej, jeg synes aldrig, man (jeg) skal blive sådan! Det er én dag om året, der ikke ligner alle de andre – i al fald er der god undskyldning for at få den til at ligne lige præcis den drøm af en dag, man kunne ønske sig. Hvor man må dele kage ud på arbejdet. Og folk skriver kærlige og korte “til lykke” på ens Facebook-væg. Og hvem ved? Måske man får en gave (givet sidste års historik, så får jeg nok min fødselsdagsgave fra min kæreste til november, såeeeh). Og hvis ikke man får, så kan man da heldigvis selv købe! Og tage en stor og fed flødeskumskage med på vejen.

SÅ. Det bliver et nej tak herfra – til at være ufestlig og uden glimmer. Det bliver ikke ligeså vildt som sidste år, ligeså stort anlagt, men pølser bliver der nok af, og de flotteste piger kommer til at danse med mig på natbar.

fødselsdag4
fødselsdag2
fødselsdag1
fødselsdag5
fødselsdag6
fødselsdag3

19 kommentarer

 1. Lisbet siger:

  Har altid haft det med fødselsdage fuldstændig ligesom dig – jeg tæller faktisk ned et par måneder forinden (og bliver slemt skuffet, hvis jeg ikke kan høre Stevie Wonders ‘Happy Birthday’ på repeat det meste af dagen)!
  Jeg fylder 30 i september og kan indtil videre ikke spore den mindste nedgang i min fødselsdagsiver. Din indlæg her inspirerede mig faktisk til at flikke et moodboard sammen, så mit planner-gen og jeg allerede nu kan få det bedste ud af den kommende festivitas 🙂

 2. Julie Monberg siger:

  Jeg synes det er en fremragende beslutning, du har taget! Personligt er jeg én, der hvert år glæder mig rigtig meget til min fødselsdag (jeg fylder i år 26, som dig), og jeg får ofte at vide af mine veninder; “Julie, jeg kender ingen, der glæder sig så meget til sin fødselsdag, som du gør.” – og ved du hvad? Det er en SKØN følelse at glæde sig. Faktisk synes jeg, at det er alt for sjældent, at man glæder sig til noget – sådan rigtig glæder sig, hvor man har sommerfugle i maven og nærmest ikke kan få dagene til at gå hurtigt nok. Det er ærgerligt! Derfor vil jeg holde fast i, at glæde mig til min fødselsdag hvert eneste år, fordi dén dag ER speciel – det er i hvert fald en dag, man har lov til at gøre speciel og bare dejlig (:

 3. Louise siger:

  Kender godt fornemmelsen, jeg glæder mig ikke så meget til mine fødselsdage som jeg gjorde engang (nu fylder jeg snart 33) og af og til har det føltes lidt kedeligt! Men det behøver det ikke at være… mit voksenliv er sgu da ikke kedeligt overhovedet, jeg glæder mig bare til nogle andre ting i stedet for! En rejse, en weekendtur, en god restaurant, en date med min kæreste, en fridag for mig selv… Jeg tror bare at jeg med alderen er gået over til at glæde mig til indholdet af dagene og ikke nogle specielle datoer i kalenderen, hvis det giver mening. Så der er håb forude, det behøver ikke at blive sovs til knæene, og løsningen er netop at lave noget på sin fødselsdag som får en til at glæde sig! Det skal nok blive en festlig dag med det pølseparty, have fun!

  1. Mathilde siger:

   Jeg er med dig på den her – jeg glæder mig nemlig også til indholdet af dagen. At være sammen med dem man holder af, at have taget noget pænt tøj på, at spise noget dejlig mad. I forhold til at være barn og glæde sig til sin fødselsdag, så tror jeg det handler om, at det nu os selv, der definerer dagen og os selv, der skal tage ansvar for, at det bliver en dejlig dag. Og jo ældre jeg er blevet, (28), er jeg faktisk begyndt at bryde mig mindre og mindre om at være i centrum og dermed have det ansvar for, at også de andre får en dejlig dag.

 4. Camilla N siger:

  Jeg er (desværre) allerede begyndt lidt at lægge låg på mine egne fødselsdagsfejringer, da det ikke ligefrem er nemt at gå all in når man er tilflytter til København og hele familien er i jylland – og derfor ikke kan komme til min fødselsdag… ÆV 🙂
  Men hey, måske jeg i år skal gå amok med den store festivitas – bliver trods alt 25. Wow.
  Lige et sidespørgsmål: Hvor er den smarte blå/turkis beholder fra på billedet, hvor der bliver tappet en form for drink ud af?

 5. Janni Frø siger:

  ‘Og strøget mine underhyler’
  Hahahahahaahahahahaha – jeg grinte højt !! 😀

 6. Karen siger:

  Haha, jeg er helt omvendt mht. tal… I min verden er pæne tal dem, der kan deles med 5, altså 5, 10, 15 osv. (you get the picture!) Og så 1.
  Det er sådan så jeg inderligt håber at mine børn bliver født på pæne dage, ellers kan det næsten være lige meget. Haha!

  1. Gitte siger:

   Haha, jeg er pt gravid, og synes jeg har termin på en ‘grim’ taldato. Men hvis jeg rammer datoen tre dage før bliver det faktisk ret fint, selvom måneden er ulige. Tre dage efter termin ville også være nogenlunde ok 😀
   Jeg er helt klart mest til lige tal eller tal. Derefter tal der kan deles med fem. Derefter dem med tre i – eller to ens tal som fx 33 eller 88. Det gælder alt fra datoer, aldre, telefonnumre og lydindstillinger på tv’et og radioen til pasnumre og pinkoder. Jeg er ikke normal, jeg ved det godt 😀

 7. Anna siger:

  Wauw, kan godt huske da du viste din flotte fødselsdag sidste år! Vildt nok der er gået så lang tid.. nu fylder du snart år igen, kære Cathrine! Glæder mig heller ikke rigtigt til fødselsdag længere.. kun at jeg får en masse rabatkuponer haha. “Spis gratis på din fødselsdag”, “Tillykke med fødselsdagen! Få 20% på dit næste køb”. Men denne gang inviterede jeg mine to bedste venner over til spisning og det var også en minderig dag. Den plante de gav mig, står lige her foran mig på skrivebordet og minder mig om den dejlige aften 🙂

 8. Christinna C siger:

  Altså, jeg er 28, og jeg Elsker sgu stadig at have fødselsdag. Godt nok vælter jeg mig ikke længere i gaver, men der er som regel rundstykker eller kage – hvis jeg er heldig, er der begge dele – og det er jeg ærligt talt ret vild med. Så jeg håber det lykkes dig at komme til at glæde dig igen. Og så ønsker jeg dig ellers en rigtig god pølsefest!

 9. Simone A siger:

  Jeg har det lidt som dig .. og så alligevel ikk’ 😀
  Hvis det stod til mig, så behøvede jeg ikke en stor fødselsdagsfest med min familie.
  Jeg ville bare gerne have en simpel middag med mine nærmeste.
  Men når det kommer til mine veninder, så er det noget helt andet. 😀
  Alle har normalt så travlt, men man rydder kalenderen når der er fødselsdag. Det er bare altid de bedste aftener.
  Så det gør jeg igen i år. Låner mine forældres gårdhave, sætter en masse lanterner op, en 90’er playliste og så en masse kolde drinks!
  Det må der aldrig laves om på .. også selvom man bliver voksen (gisp) og pludselig har en travl hverdag.
  Så når jeg om 2 dage fylder 25, så vil jeg minde mig selv om at det ikke gør noget at blive voksen, når man holde fødselsdagsfester som denne. (og så har man faktisk råd til at købe ordentlige drikkevarer til sine damer) 😉

 10. Kristina siger:

  Pyyyha! Er glad (på dine vegne!) at indlægget tog en drejning til sidst 😀 Al hyllest til føller, glimmer, fest, fejring og pølser!!!!!!!! Og jeg fylder 29 næste gang! (Og jo 28 lød så meget pænere…. Men hellere 29 end 30 😉

 11. Stine siger:

  Ha, troede kun det var mig, der var “taltosset”! Det allerværste var at fylde 27!!!!! Åh, det er virkelig ikke et pænt tal. I år fyldte jeg så 33…… Om muligt endnu værre!! Rart at vide at man ikke er alene med de (skøre) tanker:)
  Ny dit pæne tal i år!
  /Stine

 12. Stine siger:

  *nyd, selvfølglig!

 13. Laura siger:

  CUT ELLY – jeg elsker det udtryk. Hold nu helt fest, det bruger vi altså for lidt. Der burde helt klart importeres flere sprogblomster i dansk bloggingkultur.
  Og ja, jeg tror alle sammen vi kender den dér ambivalente fødselsdagsfølelse…
  Kh, Laura (som lærte at sige cut elly som to-årig efter hvert eneste hjemmelavede cirkusnummer)

 14. Sofie B siger:

  Nej nej nej! Jeg er ikke engang fuldt 20 endnu og og jeg glæder mig ikke på nogen måde til min fødselsdag. Jeg bliver den kedeligste voksen nogensinde! Jeg ville sådan ønske at jeg glædede mig til min fødselsdag ligesom dig, men sandheden er at jeg i rigtig mange år bare har hadet at have fødselsdag, alt det opmærksomhed mod mig(jeg skaber det selv normalt, ikke med vilje(jeg er mega klodset)). Måske jeg kunne komme i lære hos dig i at glæde sig til min fødselsdag? men jeg er dødmisundelig på din fødselsdagsfest sidste år, det ser sååååå hyggeligt ud.

 15. Christina siger:

  Jeg fylder 38 næste gang og glæder mig altid som et lille barn. Er så spændt på hvad min kæreste har købt til mig. Min fødseldag er den dag hvor jeg kun gør det jeg 100% selv har lyst til. Jeg holder sjældent noget for venner/familie på den dag – det skubber jeg til en anden dag.
  Jeg holder altid fri og hvis jeg føler for at traske rundt i jogginbukser hele dage og se dårlige serier så er det det jeg gør 🙂 min fødselsdag er også den ene dag om året hvor min kæreste ikke må blive sur og jeg får lov til at bestemme alt. Fødelsdag er skøøønt 🙂

 16. Julie siger:

  Ej bliver nødt til at tage chancen – jeg har ledt og LEDT efter den kjole som du har på!!! Er der mulighed for, at jeg kunne være så heldig at få lov til at købe den?

  1. Cathrine Nissen siger:

   &Other Stories-kjolen?

Send en besked