Top

Frida – flere spørgsmål, flere svar

29.08.2013
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

En dame som interesserer jer temmelig meget er Frida. Hun er også 7,9 kg?s vidunderhund. Fyldt med godt humør, kærlighed, kys. Intet kan få så mange likes på Instagram som den lille dame, jeg kommer ikke engang i nærheden, men det er jo fuldt forståeligt, hun er nuttet på alle tider af døgnet.

Jeg har før skrevet omkring det der med at få mopsehvalp ? hvilke overvejelser skal gøres ifht. race og kennel. Der bliver ved med at komme spørgsmål på mail, og jeg tænkte, jeg ligeså godt kunne tage dem her. Hvis jeg ikke svarer på alt, så skriv endelig! HUSK, at jeg ikke er hundetræner, ekspert eller lignende. Jeg er bare en engageret hundemor.

Jeg vil starte med at understrege endnu engang: En mops er en dyr hund! På alle leder og kanter, der er mange følgesygdomme som med de fleste racehunde. Et hurtigt regnstykke: Anskaffelsespris 10.000, behandling for hårsækkemider 12.000, øjenoperation 7.000, løbende undersøgelser for hjerte, vejrtrækning. Og så er der jo etableringshalløj som kurv, snor, legetøj. Og mad! Vi har brugt mere end 30.000 kroner kun på dyrlæger de første to år. Selvfølgelig kan man få en lille lækker mops uden problemer, men det er en race med mange følgesygdomme. Og det er svært at forudse, selv med den fineste mor til kuldet. Vi nåede faktisk dertil, at dyrlægen spurgte, om vi var sikre på, vi ville fortsætte behandling, fordi det var så dyrt og ikke sikkert, det hjalp hende. Vi tvivlede selvfølgelig ikke et sekund.

Flere spørger til Fridas kennel ? den er lukket. Det gjorde den kort tid efter vi købte. Og jeg vil heller ikke anbefale jer den. Det var ikke et godt sted, men vi blev bare så forelskede i Frida, at vi ligesom glemte al fornuft.

Men hvorfor så købe en mops? Udover det er verdens gladeste race? Den mest kærlige race? (jeg er mopsemor, det kan I godt høre). Jeg ved ikke, om jeg tror så meget på det der, lille-hund-i-lejlighed, stor-hund-i-hus. Det kommer bestemt an på, hvor meget man går ture og hvor god man er til at aktivere. Vores overbo var politimand og havde en schäfer. En ellers ret aktiv hund. Frida er ret glad for motion og lange gåtur ? vi går ca. 1-1,5 times gåtur på dagen. Til tider mere, sjældent mindre.

Gør Frida? Jep. Historien er vist, at racen blev brugt som vagthund og lå og oven på murene omkring paladser i Kina. Hvis den lille hund så noget uventet, truende, så skulle den gø. Frida gør, hvis hun hører andre hunde gø på gaden. Hun gør, hvis hun hører unormal larm fra gaden. Men det er ikke et irriterende skingert ?gø?, det kommer mere fra maven. Og så er hun blevet ret god til at lystre, når vi siger ?ti stille?.

Hvor mange timer kan Frida være alene? Hun er aldrig alene mere end 8 timer. Og normalt er det ikke mere end 6-7 timer. Jeg vil ikke gøre mig til dommer, men vi synes ikke, Frida skal være alene mere end det. Nogen gange tager jeg hende med på arbejde. Alle elsker hende, så det er aldrig et problem.

Fælder hun? Oh yeah! Helt ustyrligt! Men sådan er det. De sorte mopser er lidt bedre, da de vist ikke har underpels. Og man kan styre det lidt med en Furminator ? that?s the name, haha! Det er en specialkam til at tage sig af især meget fældende racer.

Frida elsker alle mennesker og alle hunde. Så man kan sagtens have en mops og en anden hund, eller små børn og en mops. Men det er en lille hund, den elsker at være i menneskehøjde, hopper op til tider, den elsker at være i sofaen op og ned ad dig. I sengen. Frida er begyndt at hoppe op i fodenden tidligt om morgen for at tage resten af sin søvn. Det er den undebrodermig hyggeligt. Så hvis det er noget for dig, så er en mops måske slet ikke en dum idé?

Læs evt. Emilys hundeindlæg HER og HER.

I kan følge hendes liv på Instagram ? alle Frida-billeder tagger jeg med #rockpaperfrida, og der er over 100 billeder i albummet. Man er vel stolt af sin unge, hah!

15 kommentarer

 1. Mona siger:

  Nåårh den lille Frida 🙂 Jeg er selv kattemor og jeg forstår virkelig godt din kærlighed. Og hvor er jeg glad for, at du skriver hvad udgifterne er ved at have et kæledyr. Det er der ALT for mange, der glemmer.

 2. Eeyorenyk siger:

  Ååååh hvor er hun dog den mest nuttede, fine slaskevovsevuffer. <3
  Elsker simpelthen de racer der "slasker", altså har folder af hud hist og her. Det ser bare altid så dybt kært ud. 😀

 3. Pernille siger:

  Jeg er en kæmpe hunde-elsker, især mindre racer, og Frida er da bare dejlig! Har selv en lille skotte han, og selv om skotske terrier, er hunde der skal klippes, så fælder han altså stadig lidt. Det tror jeg alle hunde gør, og det er bare noget man må leve med, hvis man vil være hundeejer:)

 4. Tanja siger:

  Der findes intet bedre end at have en lille firebenet følgesvend! Og jeg er en af dem som virkelig også har forelsket mig i Frida. Din header på bloggen var noget at det som fik mig til at kigge lidt rundt på din blog da jeg først fandt den fordi jeg bare selv er en hundefreak og altid har været det 🙂

 5. Tina siger:

  Årh, hyggeligt indlæg med alle de Frida-billeder 🙂 og meget korrekt med din beskrivelse af racen. Blev lige nødt til, at samle min egen moppedisse op og give en krammer 😀 han er forresten under #freddiemops på instagram! Haha

 6. Maria R siger:

  Tjek lige hvad søde Maria Trier lige har postet: http://mariatrier.com/this-kind-of-saved-my-day/

 7. Celia siger:

  Nøj, hun er altså også bare en lækker dame, hende Frida! Og en dyr dame, lyder det til. Men for helvede. Hun må være det hele værd. Må man møde hende en dag? ELSKER mopser.
  Jeg vil gerne selv have en mopsebaby en dag. <3 Og misforstå mig ikke, men mange af dem er altså ikke for kønne (for fede, dårlig avl, who knows?) men hold op, hvor er de skønne, når de er fine (som Frida!). Hun er en smuk hund. Meget. låve.

 8. Miriam siger:

  Vil bare lige være hende den politisk korrekte, der opfordrer folk til at adoptere, hvis man påtænker anskaffelse af hund (eller kat eller kanin eller eller eller…). Det er så fjollet i min dyrekærlige optik, at der bliver produceret nye kæledyr i hobetal på diverse avlssteder, mens der bor kærlige dyr på internater landet over, der bare drømmer om deres eget hjem.

 9. Rikke aa siger:

  Åh for pokker, hvor er hun(d) sød! Jeg har igennem de sidste år skiftet totalt. Før var jeg kattedame, men nu banker mit hjerte mere for en hund.
  Drømmehunden er klart en mops eller fransk bulldog. Men min kæreste er imod den slags hunde. Så det tætteste jeg må komme bliver nok en engelsk bulldog eller en bulldog terrier. Men det er også OK! Jeg vil jo så gerne være hundemor!

 10. Camilla siger:

  Frida er jo noget så sød – og ernergisk! På den gode måde 😉
  Jeg glemmer ikke, at du sagde til mig en jul “ja og så slikker hun sig ikke i røven, det er nemlig fysisk umuligt for en mops” haha den Info var guld værd 😉
  Kh Camilla

 11. byMelchiors siger:

  Den slags pelset kærlighed kan man ikke sætte en pris på. Det er noget helt særligt!
  Min hund endte med at koste mig 110.000 i dyrlægeregninger – og det var alle pengene værd. Jeg havde hende 3 år længere end dyrlægen havde spået og det er de bedste penge,jeg nogensinde har brugt. Hullet i hjertet er ubeskriveligt og der går ikke en eneste dag, hvor jeg ikke savner hende forfærdigeligt, men samtidig ved jeg også, at jeg gjorde alt hvad der var menneskeligt muligt for hende. Og det er, trods alt, en slags trøst.
  Doglove til dig og Frida <3

 12. Malou siger:

  lilleste dejligste Fridis-fis <3 – JA! Jeg har sådan en cyperspace-relation til Frida, så hun får kælenavn 🙂 Hector skifter kælenavn som jeg skifter humør.. Sidst hed han Venis, nu hedder han nut-nut.. Tror det forvirrer ham en del. Haha!!
  Udover de udgifter du nævner, så er der de mere faste som bestemt er værd at tage med.. Sygeforsikring, ansvarsforsikring, foder, godbidder, legetøj… Det løber op i sidste ende i løbet af et år 🙂
  Moppegøet! I love it.. Dybt som en kæmpe stor hund og her i huset ofte dovent som et dovendyrs (hvis det kunne gø)… Så ser man Hector sidde fedladent i den der mopse-slænge-stilling og måske se noget i fjernsynet der burde få hans fulde opmærksomhed og blive skældt lidt ud "hvad-laver-du-i-min-stue-dit-bæst?!"… Mange gange bliver dovendyret bare siddende i sofaen og kommer med små lyde/prust af bæstet i sofaen… Det bedste er dog når han er oppe og køre, og dyret (eller negeren – han kan ikke altid se forskel, den lille racist! Stakkels barn fra SOS børnebyerne reklamerne siger jeg bare) forsvinder fra skærmen – så løber hector ind i næste rum af lejligheden, for at se om det er gået derind… HAHA!!
  Nå, det blev lige til Hector anekdoter her 🙂 Man elsker vel sit kæledyr 😉

 13. Christina siger:

  Har lige læst alle dine dejlige Frida-indlæg igennem! Vi har nu haft vores franske bulldog i fem uger (dvs han er 13 uger) og synes helt ærligt det er et noget større arbejde end vi havde forventet. I øjeblikket har vi svært ved at forestille os at der faktisk kommer en doven og puttesyg hund ud af den ballademager, der pt elsker at bide i alt andet end sit legetøj og ikke gider sove særlig meget om natten 🙂 han er selvfølgelig også verdens sødeste – især når han ligger og snorker på ens lår eller når han spurter gennem lejligheden for at få en godbid, når vi kalder på ham..
  Vil lige spørge – over hvor lang tid trænede I alene hjemme med Frida? Altså hvornår begyndte I at lade hende være alene 6-8 timer?

  1. Cathrine Nissen siger:

   KÆMPE stort til lykke med jeres lille og garanteret lækre franske <3 Det var vores andet valg! Frida bliver 5 år om tre uger, og hun er faktisk først blevet sådan doven-mopse-agtig, som folk ellers snakker om, de er, nu…
   Jeg kan faktisk ikke helt huske, hvor længe vi trænede. Men vi havde jo begge arbejde – mit var dog med fleksible arbejdstider dengang. Vi startede med at gå uden for hoveddøren og så sidde på trappen og gå ind igen. Så ned og købe ind og hjem igen. Det var bare vigtigt at vise, at vi altså kom hjem igen. Jeg kan ikke længere huske, hvor lang tid det tog. Men jeg tror hun var 8 mdr.-agtigt, da vi tog ud og spiste en aften for første gang væk fra hende. Der havde hun tygget vores lædersofa i stykker.. Hm… Det var ikke populært, haha! MEN. Det er et STORT arbejde med en hvalp. Det er det altså. Det skal på ingen måde minimeres. Til gengæld er det meget som med små børn – det første år er det hårdeste. Så bliver det nemt, og så hurtigt glemt. KH

Send en besked