Top

Frida the pug

16.10.2014
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

frida
Til de der ikke er her for the Frida-stuff, så siger jeg bare – nu handler det om Dunsen. Og lidt om at jeg græd på cyklen på vej fra træning i morges.
Frida er nemlig blevet syg. Hun har været lidt mat siden i søndags – den lange gåtur, hundebid, vanddrikkeri fra en vandpyt. Mandag og tirsdag kastede hun op, og i går måtte vi have hende til dyrlægen. Hun har forhøjet levertal og betændelse i bugspytkirtlen. Så nu er hun på stærk medicin og skånekost.

Og så er hun begyndt ikke at kunne holde på vandet. For nogle uger siden var der blod i urinen (jeg satser på, at I læser det her efter morgenmad og før frokost), og jeg er simpelthen så angst for, at der er noget rigtig galt med det lille pjok. Og på vej ud af træningscentret ringede min kæreste og opdaterede mig og ville have fat i dyrlægen igen. Og så tudede jeg på vej hjem i regnen.

Når folk siger, at en hund er et medlem af familien. Så underdriver de, næsten. Vi har ingen børn i menneskeform. Men Frida er i den grad sådan en størrelse for os. Min kæreste taler til hende, som var hun en nybagt baby. Jeg taler med hende på gaden. Hun ligger tit i sengen og putter. Vi har aftalt, hvordan hun blev delehund såfremt vores forhold ikke holdt. Hun kysser godmorgen hver dag. Hun er det mest kærlige lille væsen. Og hun er dygtig! Sitter, venter på godbider, venter ved lyskrydset. Vi er stolte af hende, som var hun et barn på første skoledag.

Hunde lever ikke for evigt, og når jeg tænker på, at Frida en dag ikke er her mere, så kan jeg næsten fortryde at have fået hende. Men glæden ved at have hende hver dag i 12-14 år er forhåbentligt større end sorgen ved tabet. Men det gider jeg slet ikke tænke på! Jeg kan bare grine lidt af mig selv over, når min mor siger, at man bekymrer sig for sine børn, fra man bliver gravid – det er i en eller anden udstrækning også gældende for hundebasser.

Jeg krydser fingre for at medicinen virker, at hun ikke fejler større, og at hun snart er i topform. Min verdens bedste hund. Dobbelt op på crazy dog lady (jeg har heller aldrig påstået andet HER og HER).

English recap:

Our little pug is sick! And I am out of this world worried for her. Not having any kids she’s our baby. When you get a dog you do know that it won’t be with you forever and ever, and the thought of not having our dog forever brought me to tears. I know! I am the crazy dog lady. I never said otherwise. She is the biggest joy, a dog is pure dedication, pure love, and you rarely get that from anywhere else,

26 kommentarer

 1. L.A. siger:

  Stakkels Frida-dunsen! Håber hun får det bedre snart. Kærlige tanker herfra!

 2. Karen siger:

  Åh nej, lille ven… Rigtig god bedring til Frida!
  Og for pokker hvor jeg dog kender det. Har selv Gaston (på snart et år), og da han for nylig var syg for første gang var jeg helt ved siden af mig selv. På et tidspunkt ville ae ham, men kom til at gøre noget der gjorde ondt så han stak i et hyl og løb væk. Der satte jeg mig ned på gulvet og begyndte at græde, mens jeg prøvede at forklare at det ikke var med vilje… Han er vitterligt også vores “barn”. 🙂
  Er næsten glad for at høre, at jeg ikke er den eneste som næsten kan “ærgre” mig over at have købt ham, når jeg tænker på at han engang skal dø.

 3. God bedring til hende og ja, kan sagtens forstå din bekymring – de betyder jo så meget (og alt!) de små pus! 🙂

 4. Birgitte siger:

  Rigtig meget god bedring til Frida.

 5. Katja siger:

  Åhr føler med dig. Vores hundedreng er også vores baby selvom vi også en menneskebaby nu på 8 mdr og han betyder alt!
  Krydser alle mine fingre for at hun bliver rask

 6. Emilie siger:

  Åh nej da, stakkels lille Frida-mus:(
  Min franske bulldog er også min lille baby, og betyder bare alt! Så ved fuldstændig hvordan du har det.
  Masser af tanker til jer og Frida – og hundekys fra den fede franske bulldog Karla 😉 <3

 7. Caroline siger:

  Åh hvor jeg kender det. Jeg havde termin den 24. September og tre dage inden blev vores lille Nahla også syg med mistanke om bugespytbetændelse som dog i virkeligheden viste sig at være en diskusprolaps i ryggen. At se ens lille mus gå i krybestilling, liggende og ryste i kurven, ikke gide hverken gåture, godbidder eller legetøj var så evig hårdt at jeg tror jeg udskød min fødsel. Vi endte med at måtte aflevere hende over weekenden på Århus dyrehospital til behandling og sikke jeg tudede på vej hjem samt da jeg kom hjem og så den tomme kurv. Jeg vidste godt jeg behandlede hende lidt som en baby men at jeg var så påvirket pog angst de at miste kom lidt bag på mig. Heldigvis er Nahla rask igen-som lille Frida helt sikkert også bliver!!! <3

 8. Emilie siger:

  Åh stakkels lille Frida! Jeg krydser fingre og håber at hun snart er ovenpå igen! <3
  Jeg kender det alt for godt, man bliver så vanvittigt glad for de små dyr og så er det helt okay at være fuldstændig bekymret og ude af sig selv!
  Jeg er sikker på, at hun snart er frisk og frejdig igen 🙂

 9. Stine siger:

  Jeg krydser alle mine fingre for at jeres hund bliver rask og frisk igen! Man bliver så ked af det, fordi man har hele ansvaret for dem. Og så kan de ikke engang fortælle hvor det gør ondt 🙁

 10. kathrine siger:

  Stakkels Frida 🙁
  Knus, og godbedring til hende fra mig!
  http://www.kaathrinejohansen.bloggersdelight.dk

 11. Miriam siger:

  Åh, puh, Cathrine, der er ikke noget mere knusende, end når ens pelsede børn er syge. Jeg tror personligt, det er værre, end når menneskebørn er syge, fordi der er den uundgåelige brist i kommunikationen, og de ikke kan forklare, hvad og hvor det gør ondt. Frank og jeg sender masser af helende energi og en krammer til dig og Frida.

 12. Betina siger:

  Åh nej dog!
  Jeg krydser fingre for at hun snart får det bedre <3
  Min Rufus har også lige drukket fra en vandpyt idag, i et uopmærksomt øjeblik fra min side, og jeg håber virkelig ikke at han får det dårligt. Vi var kommet afsted uden vand, så han har også spist græs, hvilket hans mave heller ikke plejer at have godt af.
  Mor er bekymret!
  Men hvad kan vi gøre, de er jo vores små englebasser, ikke?
  Kh

  1. Trine Ø siger:

   Bare rolig 🙂 Lidt vand fra en vandpyt skader ikke. Det har jo regnet meget disse dage. De må tilgengæld ikke drikke fra søer eller vandhuller i skovene. Det dersens brakvand eller vand der har stået ‘stille’ længe. Dét er livsfarligt for hunde!
   Men hunde har jo en helt anden mave og tarmflora end vi har, så de kan sagtens tåle lidt skidt 🙂

 13. S siger:

  Mine forældres hunde (som stadig er mine hunde, selvom jeg ikke bor hjemme længere), betyder også alverden, og jeg er virkelig crazy dog lady til tider. Vi har i hvert fald jævnligt lange samtaler, og de forstår alt hvad jeg siger, også selvom min mor siger, jeg skal holde op med at tillægge dem menneskelige evner. Men det har de altså.. på et eller andet plan. Og jeg bliver så ked af det den dag, de ikke er her mere 🙁

  1. S siger:

   OG GO BEDRING til Frida!!!!

 14. Anne-Sophie siger:

  Puha. Jeg får helt tårer i øjnene og knude i maven! De kære dyr står én så nær. Jeg har selv en kat, der er ved at være oppe i årene, og jeg kan slet ikke holde ud at tænke på, han ikke skal være her altid.
  Jeg sender de bedste tanker og god bedring til Frida!

 15. Pernille S siger:

  Puhaa, kender det kun alt for godt selv – den altoverskyggende kærlighed til de firbenede. Og kan virkelig følge dig i din sorg/bekymrethed! Min egen kat måtte aflives for nogle år siden pga. kræft, og selvom jeg havde en måned til at “vænne mig til tanken”, var jeg simpelthen så ked af det, da den sorteste dag kom… Selv min far stortudede, så det siger lidt om, at de små kræ altså får skovlen under os 😉 Hvilket jo er helt naturligt, set i forhold til det forhold man rent faktisk opbygger til dem.
  Men bare rolig – jeg er sikker på din lille Dunse nok skal klare den! Hun er stærk lille en, er jeg sikker på 😉 Rigtigt god bedring til hende! 🙂

  1. Cathrine Nissen siger:

   Det er jo det man gør. De bliver jo en del af ens rutiner, tanker og aktiviteter. Det er jo et lille liv bygget op omkring dem 🙂 Vi måtte også aflive vores kat, inden jeg flyttede hjemmefra. Det er noget så hårdt, jeg føler med dig!
   Tak for omsorgen :-*

 16. Julia siger:

  Åh nej, stakkels lille vaps! Rigtig god bedring til Frida 🙂

  1. Cathrine Nissen siger:

   Tak Julia! KH

 17. Tina siger:

  Åh nej, lille Frida-musse dog 🙁 Håber snart hun er fit for fight igen!
  Det ER virkelig som at have en baby, at have sådan et lille moppedyr. Eller, det synes vi i hvert fald herhjemme, vi har dog heller ingen babyer i menneskeform.

 18. Mia siger:

  Åh Cathrine, jeg føler virkelig med dig og håber at Frida snart bliver rask.
  Det er så forfærdeligt at opleve sin hund være syg, jeg har ikke selv haft hund men jeg havde et meget tæt forhold til mine svigerforældres hund som blev aflivet for 2 år siden, da han var gammel og syg af kræft. Det var så hårdt og vi har grædt meget for tabet, for det er virkelig et tab. Jeg savner ham stadig og får tårer i øjnene nu.
  God bedring til Frida.

 19. Lilld siger:

  Stakkars Frida <3 Riktigtigt god bedring!
  Griffonene Oscar(belge) og Teddy(bruxellois) sender mange puss på snuten fra Norge!

  1. Cathrine Nissen siger:

   Mange møs fra Frida til Oscar og Teddy <3 Og tusinde tak, L!

 20. Malou siger:

  Åh! Nu sidder jeg her og vrææææler!!! Heldigvis havde jeg læst på forhånd, at hun har det bedre <3 Stakkels lille Frida-prutten.. Har de helt styr på hvad hun fejler?
  Vi sender masser af møs og god bedring!!

Send en besked