Top

Gal eller genial: "Du' syg i potten"

05.01.2013
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

? Det skrev Åse på mit Insta-billede (@rockpaperdresses) af al mit porcelæn for en times tid siden. Og det kan hun have ganske ret i. Men grænsen mellem gal og genial er som bekendt hårfin. Og jeg opfatter mig selv som genial i denne her sag; for når folk investerer deres penge i bankerne og måske mister dem i krisetider, så vælger jeg at satse på én ting, der aldrig går af mode og aldrig ud af kurs. Porcelæn. Det smukkeste smukke fra Royal Copenhagen. Det er en investering for livet, det ved jeg. Jeg har nemlig selv arvet to stel so far (det ene har jeg indtil videre kun arvet på papiret, da jeg først får det af min mormor, når hun flytter i lejlighed).

Jeg føler lidt, at jeg lukker jer ind i en gal opfinders hule haha? Jeg har jo virkelig sindssygt meget stel, 39 tallerkner, 18 underkopper, 2 dybe tallerkner, et lagkagefad, en sauceskål, 20 kopper, 13 krus, 14 skåle, to fade, en salatskål, et babysæt, en sukkerskål, en flødekande. Og hvor meget stel skal man egentlig bruge? Der er ingen øvre grænse. Men der er en minimumsgrænse. Alle bør have et stel til tolv personer. Jep. Det er min regel. Jeg har selv fundet på den. Et hjem er ikke et hjem før man kan servere middag for tolv. SKØRT! Det var mit første mål med mit allerførste stel. Jeg skulle have til tolv. Og det nåede jeg på fem år. I har spurgt til at se min samling længe. Og nu skal jeg lade jer få et kig ind i hulen. Så må I afgøre, om jeg er gal eller genial.

Mit allerførste stel startede jeg samling af, da jeg var 14 år. Julen inden min konfirmation. Musica (design: Monica Ritterband). Mit næst-første stykke RC. Et helt simpelt stel med de fineste seks forskellige nodevenner på. Jeg har altid dyrket musik i på ret højt niveau. Musikken blev et sted, hvor jeg fandt selvtillid igennem de svære år i folkeren. Jeg har spillet klaver, sunget i kor, fået egenundervisning, været med i musicals. Det er klart mit mest personlige stel, og det siger virkelig meget om mig. I dag har jeg den komplette samling; middagsstel til 12, sukkerskål, flødekande, salatskål og et kæmpe stort, flot fad. Maj skrev på Instagram, at hun ikke helt vidste, om hun kunne lide det. Og jeg vil heller ikke sige, at det er det smukkeste RC-stel (nørden forkorter altså fremadrettet Royal Copenhagen til RC). Men det er lige mig, og jeg elsker det højt. Det var jo også mit første. Og jeg har aldrig stødt på det hos andre. Det føles lidt som “mit stel”. I dag bruger vi det til hverdag. Det gik ud af produktion i 2011, hvilket udviklede sig til en klapjagt på de sidste skåle og tallerkner. Det lykkedes næsten at samle alt. Mangler få skåle.

Det her stel er slet ikke RC – det er originalt set lavet af Bing & Grøndahl. Firmaet blev dog opkøbt af RC. Jeg har arvet seks kopper, syv underkopper og seks kagetallerkner fra min mor (som har det fra sin mor). Det er virkelig et dukkestel. Man kan næsten ikke få fingeren igennem hanken på koppen, haha, og man kan tømme den på en slurk. Men det er så fint og nostalgisk og gammelt.

Mega mussel (design: Karen Kjældgård-Larsen) er, som nogen ved, en nyfortolkning af det originale musselmalede stel. I 2010 havde de 10 års jubilæum, og så lancerede de bl.a. lagkagefadet, terrinen og kageopsatsen. Jeg investerede noget af min børneopsparing (it’s no funny business, it’s an investment) i lagkagefadet og babysættet til højre for lagkagefadet. Sidstnævnte er nok det sindssygeste/skøreste, jeg har; hvornår fa’en ville man servere mad til en baby på kongeligt porcelæn?? Og hvornår ville man servere mad til en baby, man slet ikke har?? Tja. Begge to gode, solide spørgsmål. Men det er så pænt. Så sødt. Og når man er samler, behøver man ikke forklare ufornuften. Det skulle bare med i samlingen. Så nu har jeg en sauceskål, lagkagefad, en skål, et babysæt, to krus. Der er plads til udvidelse. Jeg synes mega mussel er noget af det smukkeste, og jeg elsker, at der findes så mange dele; kander, fade, skåle, lysestager osv. Jeg bliver aldrig færdig med at samle på det; for så skal jeg jo have terrinen! Kageopsatsen! Tekanderne! Faktisk har jeg også to glas fyrfadsstager med mønstret sandblæst i. De er ret fine. Og det er faktisk lidt vildt, hvis man tænker på, at det vist er deres bedst sælgende stel – det er fuldstændig overeksponeret. Og alligevel bliver jeg ikke træt af det.

Et af de nyere tiltag i RC er Elements (design: Louise Campbel). Det er så fint – stellet er en kombination af flere stel og summer hele RCs historie op. Jeg har valgt at begrænse mig (begrænsning er ellers et sjældent syn i min samlermani) til de smukke store, hvide middagstallerkner. Det vidunderlige i RCs stel i mine øjne er, at det kan mikses med alt det andet. Det blå og hvide er smukt sammen ligegyldigt, hvilket stel det er, og det er også sådan jeg bruger det til fest og middage. Jeg blander en Elements middagstallerken med en Musica frokosttallerken, og så er der lige Mega mussel sauceskålen ved siden af. Og selv om jeg synes Elements multicolour er så hamrende flot, så brød det lidt med min idé. De hvide tallerkner er sindssygt flotte og GIGANTISKE. 29 cm. Så høje at de kun til nød passer i opvaskemaskinen. Men de er så smukke på bordet. Og så kan man få nogle fornuftigt store portioner.

Jeg har netop afsluttet min samling af krus. Jeg har to mega mussel, to musselmalede, fire signatur og to fra prinsessestellet. Hold kæft det ser godt ud i skabet, haha! Jeg er vild med, at de er blandede og de ser så flotte ud på bordet. I øvrigt er størrelsen rigtig fin, og de ligger godt i hånden. Og så er der den lille skål fra stellet Blå Blomst Svejfet. Fik den da jeg var syv år, tror jeg. It starts early. Jeg har arvet den fra min oldemor, mit aller, allerførste stykke RC. I’m telling you – det er en god livslang investering! Think about the kids hah!

Nyeste stel, jeg har fået øje på, er mågestellet. Det har jeg gået og drømt om i et par år. Og jeg manglede virkelig nogle dybe tallerkner til suppe, dessert og sådan. Det er ret så anderledes end mine andre stel, men det klæder samlingen, og så er jeg TOSSET med guldkanten. Min mormor fik øje på skålene, da jeg var på besøg, og så grinede hun højlydt; ?er det nu moderne igen??. Hun havde da en stor samling, som hun har haft mavepine over. Hun vidste nemlig ikke, hvem der mon gad arve det, når hun flytter fra hus i lejlighed. ?MIG, MIG, MIG!? Det må ingen nogensinde være i tvivl om. Jeg afviser intet RC, jeg elsker DET HELE, og især mågerne! Så nu venter jeg bare på, hun siger, jeg kan komme og hente det. De (mågerne) får det fineste hjem, og jeg skal passe så godt på dem!

Jeg bliver så lykkelig, når jeg ser hele min samling foran mig. Det har jeg klaret og sparet sammen til i årevis. Til næste vinter har jeg samlet sammen i 10 år. En del af sagerne var konfirmationsgaver. Så 18-års fødsesldagsgaver. Julegaver. Andre fødselsdagsgaver. Og så har jeg selv nydt og gør det stadig at gå ind i RC og vælge en lille sag til min samling i ny og næ. Jeg bliver virkelig en tand lykkeligere. Hvad skal det næste så være? Jeg mangler stadig seks Elements middagstallerkner. Det er en mani. Men der skal være 12. Og så mangler jeg mest fade og dimseting. Og der vil jeg bevæge mig ud i de ældre stel. Et aflangt fad og et firkantet fad fra Prinsesse-stellet. Fra Musselmalet halvblonde ønsker jeg mig opsatsen på fod og det ovale fad. Og så er der kagefadet fra det Riflede musselmalet. Og så er der jo hele mågestellet, som jeg har i vente hos min mormor. Det glæder jeg mig så meget til. Så hvad siger I, er jeg tosset?

72 kommentarer

 1. NatasjaS siger:

  Jeg er vild med din samling! Har selv nogle fade og krus og håber da også klart på at der falder lidt af til jul og fødselsdage fremover 🙂 Det er så hyggeligt med lidt lækkert porcelæn 🙂

 2. Johanne siger:

  Du er genial, Cat! Hvem der bare havde været så forudsigelig som 14-årrig. Jeg ville til hver en tid bytte den motorkøler-formede boomblaster, jeg fik, med et lille hjørne af din samling 🙂

 3. HIhihi, du er sgu lidt tosset, men hvor er det skønt. Det eneste jeg tænker på, når jeg ser din flotte samling er, om du ikke får dårlige nerver, når du har mange gæster, som spiser af stellet? Bliver du ikke nervøs, når de rækker et fad over bordet? Eller når nogen filer deres kniv frem og tilbage over porcelænet? Eller hvis du har gæster, som ikke aner, at RC er dyre sager, og ikke behandler det ordentligt?
  Nu lyder det som om, at mine gæster er lutter barbarer og 3-årige, men du ved, hvad jeg mener 😉

 4. Mette siger:

  Jeg ELSKER dit første stel med noderne! Det er VIRKELIG flot og det gad jeg så godt at eje! Musik betyder også enormt meget for mig, af nogenlunde samme grund, som det betyder noget for dig.
  Herhjemme har vi også et komplet mågestel og “dukkestellet” – begge dele har mine forældre arvet, som jeg forhåbentligt får fingrene i engang 😉

 5. Stine K.A. siger:

  Det er godt nok en vild samling, må jeg sige! Men altså, en omgang brugsgenstande man kan gå og glædes over til både hverdag og fest kan da aldrig være en dårlig investering 😀

 6. Julie Abrahamsen siger:

  Du langt fra tosset! Nærmere geni, som jeg på et tidspunkt også vil beskrive mig selv som. Ihvertfald når jeg har fået samlet nok(-: Mine ynglings er mega mussel i blå og blå musselmalet riflet. Jeg har faktisk akkurat startet min RC samlig idag. 2 mega mussel krus med hank. 400 kr i 2. Sortering. De kører med det i imerco(-:
  Mine veninder og forældre, til dels mest min far og lillesøster, synes at det er plat. Tænk alle de penge……! So what tænker jeg… Andre køber dyrt designer tøj, det gør jeg ikke(-: Jeg har det bedst i vero moda og h&ms tøj. Og som du siger, det gør rent faktisk en lykkelig! Jeg fik helt kildren i maven da vi var ude i butikken, og jeg har fotograferet og gjort ved 😛 de kalder også mig tosset.. Det blev til en lang kommentar, men det skulle der også til sådan et godt indlæg! Men er det okay at jeg søger herind, når mine nærmeste ikke forstår mig og min porcelænshimmel? 😛

 7. Karen siger:

  Sikke fin samling du har. Jeg samler på mågestel med guldkant i stor stil. Jeg samler primært på farvekode 25, men når jeg falder over en god pris, så gør det ikke noget, hvis det er en anden farvekode 🙂 Jeg kan godt lide mågestellet, fordi jeg synes det har så meget karakter, og jeg synes det er charmerende, at mågerne varierer fra tallerken til tallerken; nogle gange er mågen sur og andre gange er den glad 🙂 Babystellet du har er også fint, selvom du ingen baby har. Min veninde købte en dåbskjole selvom hun hverken havde kæreste eller baby 😀

 8. Ja lidt tosset det er du altså, men det kom egentlig ikke som en overraskelse, og så er det kun godt at være lidt tosset 😉 Men kan faktisk sagtens forstå dig på musica og maga mussel dem synes jeg også er ret fine, dog passer det finurlige og legende i musica nok mest til mig, er selv så småt begyndt at samle på Poul Pava, som jo også har det legende i sig 🙂

 9. Stine siger:

  Jeg er helt pjattet med megamussel.
  Min nabo, en ældre dame på +75 jeg ofte har spist kage og drukket the med, har simpelthen den fineste, mest misundelsesværdige samling, jeg har set til dato. Men hun har så også haft en del flere år til at samle det (:

 10. Line Søgaard siger:

  Sikke en lækker samling! Jeg fik selv et signaturkrus af min kæreste i julegave (han tog pænt det andet fra æsken med hjem til sig selv ;-)) Men du er langt fra en freak eller gal. Min søster har også en mani med ét bestemt stel. Jeg er selv faldet i med Marimekko og kunne købe alle deres tallerkner, krus etc. En rigtig te-drikker, kan aldrig have for mange krus!

 11. maja siger:

  Det er mig der er ‘Maj’ fra Instagram (rigtigt kaldet Maja, men den gad ikke putte det sidste a på – en anden har snuppet navnet) og nu lyder jeg helt nederen fordi jeg sagde jeg ikke vidste om det er et jeg virkelig holder af eller ej – det skifter nemlig lidt.
  Jeg tror egentlig jeg synes det er pænt, men jeg synes samtidigt ikke det er et typisk RC-stel, det er meget langt fra deres generelle stil IMO. Og det er jo i grunden meget fedt – at det skiller sig ud. 🙂
  Selv er jeg helt vild med prinsesse stellet i purpur, åh mit hjerte smelter. Desværre er det hele udgået for maaange år siden :/

 12. Lise siger:

  ÅHHHH jeg forstår dig fuldt ud og sikke en fantastisk samling. Synes node stellet er noget af det sjoveste RC til tider har lavet. Jeg er selv begyndt på at samle signature middagstallerkener og har selv til 10 personer nu. Derudover har jeg 4 riflet termokopper og 2 megamussel termokopper. ELSKER når det hele bliver blandt på kryds og tværs og det er så fedt at man kan det…
  Mågestellet er også en klassisker i mormor genren for mig, men det bringer bare de dejligste minder frem, hver gang jeg ser det.
  Glæder mig til at se dit næste køb til den store samling.
  Vh
  den misundelige

 13. Jeanette siger:

  Hold op en imponerende samling , det seriøs genialt og vildt flot !
  Synes det er fedt at det er sådan noget du samler på , vi alle har jo noget vi samler på , som betyder noget. Det jeg frygter mest, er så den dag man har det hele – så skal man til at finde noget nyt at samle på.
  Min egen lille samlehobby, er måske noget barnligt, men det har betydet noget i min barndom , og så de stadig sjove. Det er nemlig garfield bøgerne og hæfterne , helst gerne i 1. oplag. Men elsker at læse i de bøger, og så bliver man så stolt når ens samling bliver forøget . Jep , man kan hvis godt kalde mig en bette nørd 😉 hehe .
  Men elsker din samling, gad jeg kunne invitere på gæster med sådan en samling , det klær hver en ret 😉

 14. Karen siger:

  Nice indlæg.
  Det er virkelig en spænende samling, du har 🙂 Jeg elsker selv Mega Mussel-porcelæn.
  http://the-flying-rabbit.blogspot.dk/

 15. Anna siger:

  Tosset, men på den gode måde! 🙂

 16. Lisbeth siger:

  Jeg kan huske, da jeg var sådan 7-8 år fandt jeg en tallerken fra mågestellet ude på vejen(naboen havde vist stillet den blandt det, der skulle til storskrald!) Jeg syntes, den var noget så fint og den måtte bestemt være penge værd(grådige barn!) Jeg prøvede ihærdigt at sælge den til min mor og far og alle andre, der ville se den! Men ingen gad købe den! NU ved jeg, hvem min køber skulle ha´været;D
  Er i øvrigt selv begyndt at samle på Mussel mega – har ønsket mig det i årevis og denne jul var der bonus!

 17. Pernille siger:

  HAHA, hvor er det vildt! Og hvordan fanden har du plads? Jeg har knap nok plads til mit 9-personers sæt fra Aida – jae, jeg sigter lidt lavere. Det eneste, jeg har, er mega mussel lagkadefadet. Men det er jeg til gengæld også voldglad for!

 18. Sine siger:

  Nørdet, men er meget misundelig!! Har det største crush på mega mussel og elements, men er for nærig.. så nøjes men en fin stor samling af andet gammelt porcelæn slæbt hjem fra diverse genbrug.. Har dog lige startet min egen samling af RC med 8 styk kontrast krus i flere farver og jeg ELSKER dem..
  Ps. hvor f….. har du plads til alt det porcelæn henne?

 19. Jo siger:

  Jeg synes du er GENIAL 🙂

 20. Emma siger:

  Fantastisk! Intet mindre! Er MEGET misundelig på din samling, men jeg også siden jeg var en meeeget lille pige sagt at når jeg blev stor, så ville jeg samle på Royal Copenhagen. Dog var det først her til jul at jeg fik mit allerførste stykke RC – nemlig en af de fine termokopper med silicone (http://www.royalcopenhagen.com/da/butik/shop-series/1/stel/8/fluted-contrast) i lilla. Et par dage efter købte jeg selv 2 mere – pink og grøn. Du kan se dem på instagram (hedder emmaahlgreen) Jeg synes de er så smukke, med de fine farver der kan mikses på kryds og tværs. Det er også en af tingene jeg elsker ved RC – at man kan have lidt fra hvert stel, og det passer alligevel sammen 🙂

 21. Julie siger:

  Jeg undrer mig egentlig mest over, hvor du har alt det stående henne???

 22. Linnea siger:

  Bindegal 😉 Men hatten af for det!

 23. Du er lidt tosset, på den fine måde… Jeg samler så på Mumi-porcelænet – det er den barnlige og naive side af mig, der bliver tilfredsstillet der, nu når jeg skal være så seriøs til daglig.

 24. Birgitte siger:

  vis du er tosset er jeg også tosset , elsker RC Har selv element stellet og lidt mussel malet + noget af alt det andet.

 25. Joephine siger:

  Haha jeg er glad for at høre at jeg ikke var den eneste unge teenager som kun ønskede sig RC til er hver anledning 😀 Jeg har dog aldrig fortrudt det og bruger mit mega mussel dagligt (hvorfor bruge så mange penge på stel og så gemme det i skabet), og jeg beundrer der hver evig eneste gang jeg spiser, eller drikker 🙂 Fed samling søde, og genialt indlæg!

 26. Rosa siger:

  Hvor er musica-stellet smukt, eller måske nærmere skørt, uanset hvad -elsker jeg det, og jeg er så ærgerlig over at det er gået ud af produktion, det er møg svært at få fingrene i! Nå, men jeg har aldrig rigtig fået udtrykt mine begejstring over for din blog i en kommentar, og det er simpelthen for dårligt, så nu kommer den lige fra bloggerhjertet. Din blog er virkelig inspirerende, jeg følger dig hver dag med stor glæde, og jeg synes du har noget, ingen andre blogge jeg har set, har, du virker så menneskelig, så ærlig, så dejlig, glad og skør. Det du skriver om, og den måde du skriver på, appellerer virkelig til mig, tusind tak for det! Du er sådan en man ville ønske man kendte i virkeligheden. Virkelig. Du er min absolut ynglings-blogger, og en kæmpe inspiration. Alt kærlighed til dig.
  Kys Rosa

 27. Sofie S siger:

  G E N I A L T ! ! ! Elsker elsker elsker RC og alle elementer i din samling. Så misundelig! (Og forhåbentlig mig om nogle år) 😉 en ting jeg dog også gerne ser i min samling (hvis jeg altså bliver lidt sindssyg og millionær) er deres julestel – det er så fint! Men come on, lidt dyrt for et stel man bruger én måned om året. Tilgengæld ville jeg være intet mindre end lykkelig i hele december, og i hele november ved tanken om sådan en flot og fin december 😀

 28. EmmaF siger:

  Gal, ha ha, men er vi ikke alle det?
  Jeg er dog selv blevet vild med RC, da jeg fik seks kopper mega malet i julegave af mit firma (jeg er stadig overrasket over, at jeg overhovedet fik en gave, da jeg kun arbejder der 15 timer om måneden, ha ha)
  Jeg ønsker mig nogle skåle, de er så pæne, og selv har jeg også en lille samlermani for mig selv. Stine Goya. Det løber op i 10 kjoler, flere t-shirts og en halskæde. Det er en dyr hobby, men jeg forsøger altid at gå til lagersalg, og der kan man faktisk købe kjoler til 500 kr.
  Knus Emma.
  P.s. Kan du ikke gøre margueritøreringene fra Georg Jensen moderne igen? De har samme vibe som RC, men ingen går med dem længere. Og bloggere har jo stor indflydelse på mode! Please?

 29. Dots siger:

  Jeg kunne ikke være mere enig! Alle kvinder med respekt for sig selv bør have et lækkert stel til mindst 12 personer. Har selv 12 stk. mega mussel middagstallerkener, 12 stk. platinium frokosttallerkener, 2 mega mussel skåle, 6 megamussel krus, 3 mega mussel termokrus og 4 hvidriflede termokrus. Næste køb er uden tvivl dybe tallerkener. Ligesom Carrie fra satc investerer i sko, investerer jeg i porcelæn 🙂

 30. Åse siger:

  Haha – udover det fede citat i titlen, så er jeg vild med fordelingen “39 tallerkener og 2 dybe tallerkener”.

 31. Maja siger:

  Åh hvor er det dog en fin samling, du har dig!
  Jeg elsker virkelig mega mussel og havde rigtig en plan om at starte en samling af det, nu hvor jeg er flyttet hjemmefra. Dog har lige arvet et komplet mågestel og selvom jeg altid har syntes, det var virkelig grimt, knus elsker jeg det, nu hvor det er mit 😉 Så Mega mussel må vente, til jeg får et køkken med mere skabs plads 😀

 32. Victoria siger:

  Vidunderligt indlæg!
  Jeg begyndte selv på min samling her i julen, og din er jo intet mindre end inspirerende!

 33. Sasja S. siger:

  Du er genial! Jeg har selv, inden jeg fyldte 21 år, samlet megamussel sammen til 12 personer i frokosttallerken, dybe tallerkener, aftensmadstallerkener og termokopper. Plus det løse i store og små skåle, bordsæt i salt&peber, espressokopper og lysestager. Og så Georg Jensens New York bestik til at spise med. Også til 12 personer. Jo, jeg kender godt samlermanien, og jeg ved også, hvor det kommer fra, for min mor har det samme bare fra Musica serien 🙂

 34. Johanne siger:

  Hahaha hvor er dét tosset – håber ikke at det hele er 1. sortering, for så må du da have brugt en hel formue? 😀 Men det er skam en flot samling, og hvis du bliver glad af det, så kunne det jo ikke være en bedre ting at spendere på! Samtidig er det billigere end en psykolog (det siger jeg til mig selv hver gang jeg shopper 🙂 )

 35. Petra siger:

  Åååh hvor er det en fin samling!
  Glæder mig til selv at kunne investere i noget fra Royal Copenhagen 🙂

 36. Justine siger:

  What can I say… Jeg ELSKER det! Og ville ønske det var min samling!

 37. Karen siger:

  Ja jeg er FAN – og du ved det! Selv samler jeg på det klassiske musselmalet samt mega. Og jeg begyndte også ud fra tesen om de 12 sæt (social arv pga noget med at jeg er vokset op med halvblonde til samtlige festlige begivenheder hos mine forældre). Nu er jeg dog blevet enig med mig selv om, at jeg var skal have så jeg kan bruge det med min kæreste i hverdagen. 😉

 38. Stine B siger:

  Er også begejstret for din samling 🙂 Er også begejstret for min egen samling…Har selv alm. riflet musselmalet, blå palmette, en enkelt måge, hvidriflet, hvidriflet halvblonde og prinsessestel… Og et par ting fra deres fantastiske julestel… 🙂
  Og jeg undrer mig over hvor dit julestel er ? Det må du ha’ – det er jo en hel måned om året, hvor du kan bruge det 😛
  En nyhed – som du sikkert allerede er faldet over – disse smukke blå blomst termokrus, de er SÅ smukke og med 6 forskellige motiver: http://www.royalcopenhagen.com/da/butik/details/1/stel/2/blue-flower-curved/953/thermal-mug—2-pack
  Det er i hvert fald mit næste køb – man skal ikke gå ned på termokrus 🙂
  En sidste lille ting, til dit indlæg omkring mobning – virkelig et fint og rørende indlæg – og jeg er helt sikker på, at jeg ville kunne lide dig, også uden at vi afskaffer demokratiet 🙂
  God søndag…

 39. Camilla siger:

  Sikke en fin samling!! Efter at have læst om din samling i flere indlæg, havde jeg sådan håbet du ville vise den på et tidspunkt og den skuffede bestemt ikke! 🙂
  Jeg er selv begyndt at samle på blå mega mussel og man bliver vitterligt gladere af at spise en kedelig rugbrødsmand af sådan en smuk tallerken. Min mor blev selv overrasket over, at jeg brugte dem til hverdag, men som jeg sagde til hende “Hvornår skal jeg ellers bruge dem, den éne gang om året jeg har fødselsdag?” Det kunne hun alligevel godt se fornuften i. Hihi
  Tak for en skøn blog og go’ søndag 🙂
  De bedste hilsner
  Camilla

 40. amalie siger:

  Mega fedt! Nu ved jeg hvad jeg skal begynde at ønske mig, tak
  Jeg er ret nysgerrig i hvad du har af bestik, køkkenknive osv.
  Mangler ideer!:D

 41. Christine vj siger:

  Du er en smule tosset, men vi har jo alle sammen vores personlige tosserier…. 😉 Jeg begyndte for et par siden at så småt at samle på RC fade og serveringsskåle osv. Vi har rosendahl grand cru tallerken stel og krus, så jeg synes det er fint med lidt farve til fadene og serveringen. Håber på at samlingen en dag kan indeholde både blå blomst, blå elements, mega mussel, prinsesse stel, osv. For de forskellige blå blomster gør sig også godt sammen i mix and match stil.

 42. Mathilde Johanne siger:

  Er der nogensinde blevet tabt noget? Husker selv tydeligt engang hvor jeg gled ned af en stejl trappe i min venindes lejlighed i 5.klasse, hvor en RC tallerken med et stykke pizza på, var på vej ned foran en computer med the sims, sammen med mig. Den klarede det dog, med kun en lille afbrækket flig. Og jeg klarede den også.

 43. Laura siger:

  Gal !
  – men det kærligt ment 😉 Jeg er nok mere til loppefund, hvor ingen kopper, krus eller tallerkner matcher.. dog må jeg indrømme at jeg har en svaghed for mega mussel 🙂 hehe

 44. Jeg er vild med din kæmpe samling. Jeg samler selv på mega mussel malet, dog har jeg kun 4 krus indtil videre. Men jeg har simpelthen ikke råd til at købe det (eller jo kunne spare sammen, men så er der ikke råd til kluns ;-)).

 45. Anne (A+K) siger:

  Haha, jeg kender det kun alt for godt – folk synes jeg er absolut tosset, når de hører hvor meget stel jeg har, og hvor meget jeg går op i det.
  Kan snakke op af stopler og ned af vægge om Royal Copenhagen, og gå helt i selvsving, hvis der dukker en udgået sag op fra fx Blå Blomst på dba.dk
  “Stell-stress” er faktisk et decideret ord, der findes i min ordbog, for når jeg ikke ved hvad jeg skal ønske mig, eller hvilke dele jeg skal købe næste gang.
  Pt. samler jeg på Musselmalet, Hvid Elements, Blå Elements, Hvid Riflet, , Signatur, Prinsesse, Flora og Blå Blomst.
  Har et princip med at have seks af hver ting i et stel, til at matche 6 i et andet stel, så der altid er dækket blandet op. Fx. har jeg 6 Prinssesse-spisetallerkner, som skal matche 6 måge-tallerkner, og seks blå Elements kagetallerkner, til at matche seks blå blomst kagetallerkner.
  Krus, kopper, fade, figure og krukker har jeg i en stor pærevælling 😀
  Mine veninder synes også jeg er tosset, når jeg siger min favorit julegave var den musselmalet helblonde sukkerskål, jeg fik af mine forældre. “Du er kun 21 år, Anne, ikke 70” – tsktsk, pjat med dem.
  Åh, hvor jeg elsker kongeligt porcelæn <3
  – Anne

 46. Benedikte siger:

  ha ha, svaret må efter min mening blive: også i den grad!!
  Men ved du hvad, Cathrine, selvom jeg synes at det er temmelig skørt, og jeg ikke selv interesserer mig synderligt for porcelæn, så gad jeg alligevel at læse hele indlægget. Jep. Fordi at det er dig, der har skrevet det 🙂

 47. Mette siger:

  Tosset? Nej er du vimmer! Det her indlæg er noget af det sødeste, jeg længe har læst!! Hold nu op, du er sød at være SÅ passioneret omkring dit service! Jeg er vild med, du er så vild med RC!

 48. Christine siger:

  Haha, hvor er du sej altså!! Det er da noget af det fedeste, man kan samle på af alle muligheder 🙂 Du får mig til at drømme om stel nu 😉

 49. Laura Munk siger:

  Åh hvor er du tosset, og jeg elsker det!
  Jeg har også selv samlet musica siden min konfirmation (snart 10 år siden. Uf!)
  Igår flyttede jeg ind i en ny lejlighed og har nu for første gang plads til at alle tallerkener, skåle og krus kan komme ud af deres æsker, silkepapir og bølgepap. Jeg var ved at græse af lykke!
  Til gengæld er jeg vildt misundelig på de store ting du har til dit musica. Jeg opdagede for sent det var gået ud af produktion 🙁
  Og så tak for en skøn blog. Jeg tjekker hver dag, og er helt tosset med din stil (både beauty-wise men også skrivestilen)
  //laura

 50. Lidt tosset er du sgu:) Haha, men det er mest fordi du har lært at blive glad for fx. tre tallerkner i julegave… Pyha hvor ville jeg blive skuffet! Og ja det er grunden til jeg ikk er begyndt at samle! Men jeg ELSKER mega musel og også Elements med farver især den orange farve!
  Da musica kom frem var jeg 100% sikker på jeg ville samle… men så var der lige den trøje, den taske, de bukser… osv…
  Men igår flyttede der den flotteste orange elements kop med underkop ind hos mig – blev lidt inspireret af dit indlæg:)

 51. Amalie siger:

  Forstår hundrede procent din forelskelse! Jeg er heldigvis så heldig at have en far, der gennem mange år har arbejdet hos RC – dermed har jeg i en alder af atten år allerede ti krus (mangler to, men er godt på vej 😉 ), en masse skåle og det smukkeste fad i mega mussel, hvidriflede tallerkener samt en kande i den orange version af mega mussel. Glæder mig til, der kommer mere til samlingen! Hav en dejlig dag, og tak for en fed blog! 🙂

 52. Cathrine Nissen siger:

  Ja det er nemlig ren hverdagsluksus. At dække et smukt bord – en kæmpe glæde! Jeg krydser fingre for din jul og fødselsdage fremdadrettet 🙂
  KH

 53. Cathrine Nissen siger:

  Tak Regitze!

 54. Cathrine Nissen siger:

  Haha, ja det er egentlig utroligt, hvad der stak i en lille 14-årig og gav hende lyst til at samle på tallerkner! Den der boomblaster lyder ellers pæn svedig 😀
  KH

 55. Cathrine Nissen siger:

  Haha Frøken Love! You crack me up! Jeg kom simpelthen til at grine så højt! “Filer deres kniv frem og tilbage” 😀 Altså porcelænet er jeg faktisk ikke så øm omkring – det går stort set ikke i stykker. Jeg har selv tabt en enkelt kop (heldigvis en af de billigere), og den knak. Men intet andet er i stykker – og ved du hvad det bedste er? RC har brudgaranti i to år! Så hvis noget smadrer, får man tilsvarende nyt. Bum!
  Mine vinglas derimod… haha! Dem er jeg ret øm om. De er fra Eva Trio og super tynde og skrøbelige men sindssygt flotte. Der er blevet smadret et par stykker gennem tiden. Men herre gud. Jeg kan jo heller ikke behandle det som et porcelænsmuseum – hvis du en dag kommer til middag, må du gerne slippe for kun at tygge dig igennem bøffen. Du må også gerne skære i den 😉
  KH

 56. Clara Bugge siger:

  Hahahahaha, sidder lige og små griner lidt over dig – på den gode måde, selvfølgelig! Hold da helt op, hvor har du meget fint stel! Også selvom det er liiiidt tosset! 😉
  Selv samler jeg ikke på stel, men jeg har dog en lidt anden fettish, så at sige. Dog slet slet slet ikke i samme prisklasse som din, og min kan dog heller ikke vare ved for evigt. Jeg er jorden største Harry Potter fan! Filmene har jeg, selvfølgelig da. Bøgerne på dansk, jamen det er da klart. Nu er jagten på dem på engelsk sat i gang. Og så fandt jeg liiiiiige den her Harry Potter t-shirt, jeg bare MÅTTE ha’, og som jeg aldrig vil få gået med. Og så er det jo også sådan, at jeg skal tatoveres i februar. En Harry Potter tatovering, andet ville da være for åndssvagt. Voldsomt kikset og umådeligt meget mig! Men så må det også være slut. Tror jeg.

 57. Sisse-Sofie siger:

  bedste.indlæg.i.like.EVER!
  har selv en pæn klat RC, det meste mussel, arvet fra min farfar, og det meste er over 100 år gammelt. Det har også fået nogle knubs i årenes løb, og nogle af tingene er klinket med hæfteklammer. På en måde synes jeg det gør det endnu bedre. fordi man kan se historien i det. Jeg har et kaffestel (ikke helt til 12, men næsten) med både kage- og desserttallerkener, kaffekande, tekande, kageopsats, to sukkerskåle og lidt forskelligt fadeværk til kager (tror jeg, jeg bruger det nu til alt muligt andet)
  Derudover har jeg 7 blå blomst middagstallerkener som jeg har købt på loppemarkede i “den blå hal! på amager for 300 kroner. Det er altså lidt af et mekka for os RCelskere. Du kan jo tage derud en søndag hvor du ikke skal noget.
  Jeg vil så gerne have noget mere, suppetallerkener er under alle omstændigheder et must. måske skal jeg gå mod mågerne også? jeg tror jeg synes at mågestellet er det smukkeste af alle, men jeg ville helst undgå porøsiteten og guldkanten. desuden er måger kinda my thang i øjebliket. Fordi jeg bor på Mågevej, i huset med måger på facaden (som i øvrigt er RCblå), i en lejlighed der hedder “mågehulen”
  er vildt misundelig på dig, og håber virkelig at du får alle dine ting i brug, og desuden har noget vitrinelike som du kan vise det frem i. smukt porcelæn er nu engang noget af det bedste pynt!
  Jeg ville egentlig gerne gå all the way med RC, men jeg har bare også en mani med keramik fra den lokale keramiker i min barndomsby http://www.vallekildekeramik.dk, så jeg er altid splittet mellem to passioner på stelfronten!
  Held og lykke med den fortsatte steludbygning. Alt godt her fra 🙂
  //Sisse-Sofie

 58. Sisse-Sofie siger:

  ps. Kender du A+K? Anne og Kit fra Ålborg. de må være dine kindred spirits, for hvis der er nogen der stelstresser, så er det altså dem!
  tjek dem ud på http://www.venterpaavin.blogspot.com
  (derudover er de altså også bare hylemorsomme, og søde. Jeg har fulgt dem i nogle år efterhånden, bland t andet for deres formidable stelpassioner, og fede humor.
  //SS

 59. […] en samling af Zwilling knive, men hvad så nu? Jeg har en løsning, en løsning godt inspireret af hende her og en af mine læsere, der spurgte ind til ovenviste tallerken. Og kæresten var med på idéen, […]

 60. Ida siger:

  Haha fantastisk!! Jeg er både forfærdet, dybt jaloux og føler måske lidt jeg har fundet en medsammensvoren 😉 Jeg har arbejdet for Royal Copenhagen i 3 måneder nu og er lige så stille begyndt at udvikle et hjernevasket syn på hvor meget porcelæn jeg da helt sikkert har brug for og at det da er helt normalt for en tallerken at koste 1229 kr… Så stiller du engang op til statsminister, stemmer jeg klart for din 12-personers-stel-regel! 😀

 61. Cathrine Nissen siger:

  Ida arbejder du for RC??? HVORDAN HAR DU FÅET DET JOB?? OG KAN JEG OGSÅ FÅ ET?? Det vil være første skridt mod at blive porcelænsminister 😀 Av manner, hvor er du heldig. Takker på forhånd for din stemme!

 62. Ida siger:

  Det er fordelen ved at flytte til Aarhus – der er det eksotisk at være fra RC’s hjemstavn 😀 Jeg ved ikke hvor meget Frk. Porcelænsminister rent faktisk ville få solgt hvis hun arbejdede der… Og om hun overhovedet mon ville nå at få udbetalt løn?! Men hører jeg om en åbning lover jeg at henvise dem til den her post! Hvordan kan de sige nej…

 63. byMelchiors siger:

  Når min kærestes mor kradser af, er han den lykkelige arving af mågestel til 24 personer. 24!!! Og vi hader det begge to! Du bliver den første jeg kontakter, når det ankommer 😀

  1. Sara siger:

   Og ellers er jeg med garanti interesseret i at købe noget af mågestellet af jer. 😄 Jeg mangler. 😜 – Min kæreste vil formentlig være uenig i den påstand. 😂

 64. Anna siger:

  Det der er der ikke noget tosset i – overhovedet! Jeg har selv været besat af det klassiske musselmalede siden jeg var en 10-12 år, og fik til jul min første musselmalede kop – fik næsten tårer i øjene 😉 Ellers samler jeg på deres næsten nye platin-kaffestel, men har planer om at “blande” med kopper fra musselmalet, prinsesse og de blå elements. Det er rart at vide, at jeg ikke er alene – og rart at kunne fortælle det til min kæreste også, når han ryster på hovedet af mig, der hviner og klapper i hænderne nede foran Royal Copenhagens butik 😉

 65. Sara siger:

  Åhh.. Er selv kæmpe RC fan, startede dog først for et år siden. Så min samling er stadig ret beskeden:
  8 middagstallerkener i hvid elements
  1 23cm fad i hvid elements
  Konfektskålen fra julestellet
  Og så har jeg lige bestilt:
  1 frokost tallerken i hvid elements
  1 stor salatskåli hvid riflet
  2 sukkerskåle i hvid elements
  🙂

 66. Majken Hansen siger:

  Hej Jeg ville høre om du kender et sted hvor jeg kan købe de musica kopper UDEN noderne? RC havde et parti som forblev hvide fordi man vistnok indstillede serien, disse hvide højhanks-kopper mangler jeg ca. 10-12 stk af og synes ikke rigtigt at kunne finde dem? Håber du kan hjælpe, mit telefonnummer er 42287747
  Med venlig hilsen
  Majken Hansen

  1. Cathrine Nissen siger:

   Hej Majken, det aner jeg desværre ikke noget om. Jeg ville tage telefonen og ringe til Royal Copenhagen 😉 Mig bekendt lavede de det aldrig uden noder, men jeg kan tage fejl. BH C

 67. Helle Kjærsgaard siger:

  Hej Cathrine
  Jeg arbejder på tv-programmet Hvem byder bedst for TV2. Jeg har set din artikel omkring mågestel og tænker, at det måske kunne være noget for dig at være med i programmet. Må jeg ringe til dig og fortælle mere?
  Venligst, Helle Kjærsgaard
  Tlf: 28577925

Send en besked