Top

Glædelig juleferie

21.12.2018
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Julie Bjarnhoff, Nyhavn,
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Julie Bjarnhoff, Nyhavn,
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Julie Bjarnhoff, Nyhavn,
Det gik sådan her. Vi mødtes, Julie og jeg, til et par billeder. Fulgtes hele vejen ind til Nyhavn, skød billeder trods virvaret af mennesker. Sikken voldsom trængsel og alarm. Man bliver noget stærk til at se bort fra mennesker, der glor og tager billeder af os, der tager billeder, med deres iphones af mit til tider akavede forsøg på at lege fotomodel. De fleste tror altid, at det er meget mere spændende end det er, det vi laver. “Kommer det i TV?” – næ, internettet, du. “Det var meget arbejde for et profilbillede!”. “… Jaeh…”.
Det er koldt, og man må gå sig varm, så jeg traskede frem og tilbage henover brostene til turisternes morskab, som var jeg bestilt til lejligheden. Bare for Julies skyld. Og så tændtes lygterne – klokken fire alt. Det helt rigtige skumringstidspunkt at tage billeder i. Og se butikken, hvor den stråler smukt! Om kap med granguirlander over gaden, som for at lokke os tættere på, besnære os. Som myg mod gløden på en varm sommerdag, “kom og giv mig jeres penge!”.

støvler & OTHER STORIES (reklamelink, gave) nederdel ZARA strik COS (gammel) bælte YSL (lignende, reklamelink) frakke STINE GOYA

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Julie Bjarnhoff, Nyhavn,
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Julie Bjarnhoff, Nyhavn,
Det lykkedes os at få det i kassen, som jeg ønskede mig; tusmørke-billeder. Og da vi var færdige med at skyde, gik vi om hjørnet og købte to kopper gløgg (på ingen måde under indkøbspris – desværre). Men det er Nyhavns-livet. Det koster!

Men hvad er planerne så denne weekend?

Jeg tænker lidt, at vi skal fejre i dag. Skal vi ikke? Adam tager hul på sin lange barsel? Jeg lægger i hvert fald bobler køl – who am I kidding, den er der allerede, det besluttede jeg mig jo for at genindføre sidste år. Så måske åbne dem? Bestille takeaway – efterhånden en fredagstradition. Eller tage den tur i Tivoli, som vi stadig ikke har fået gjort? Skippe takeaway og bobler og tage i Tivoli og fejre i stedet?
I morgen skal helt sikkert gå med forberedelserne til juleaften, som vi holder her med min svigermor og min far. Småt men godt. Der skal laves fond til saucen primært, det er vist dét vi kan tyvstarte med. Søndag skal vi som altid til juleaften med min fars familie. Siden mine forældre blev skilt har den 23. været juleaften hos min far. De senere år har vi skiftet mellem at være hos min far, kun de nærmeste, og så hvert andet år den helt store med min farbror, kusiner og fætre. Nogle år har vi været 25! Og det er tid til den jul i år. Den store.
Men inden festlighederne går igang lille juleaften, så skal vi ‘food preppe’ til juleaften. Jeg står for ris a la manden, og risengrøden laver jeg søndag. Resten står Adam for. Rødkål, and, sauce og en frisk citrussalat. Sådan må fordelingen være, når jeg skal underholde et minimenneske – og Adam elsker at lave mad.
Der er gøremål nok. Jeg gad også godt dække julebordet på søndag, for dagen må meget gerne oprinde helt uden stress og jag. Men lad os nu se. Hvis jeg kender os ret, så må vi slække på ambitionerne i opløbet og alligevel stå med det meste på dagen, hehe..

Hvad er jeres planer for weekenden og de næste dage? Har I familietid på programmet? Rejser I væk? Eller skal I på arbejde? (og tak til alle jer, der får det hele til at køre rundt også i juledagene!)

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Julie Bjarnhoff, Nyhavn,
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Julie Bjarnhoff, Nyhavn,
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Julie Bjarnhoff, Nyhavn,

16 kommentarer

 1. N siger:

  Mand, nogen flotte billeder!!!!! Er den læbestift fra Glossier?

 2. Kathrine siger:

  Sådan nogle dejlige billeder med stort smil og julelys i baggrunden❤️

 3. Signe siger:

  Wauw nogle flotte billeder!! 😀
  Mine forældre kommer på juleferie hos os fra imorgen, så i aften er der dømt kærestehygge med film og masser af snacks og så står weekenden ellers på familietid og forberedelser til juleaften. Jeg håber på tid til brætspil og måske et par ture i skoven med hunden, men vigtigst er det egentlig bare med langsomt tempo og hygge.

 4. Mia siger:

  Skønne billeder! Absolut det hele værd 👏🏼
  Vores jul har været lidt på standby pga fertilitetsbehandling og i dag fik vi af vide at jeg skal have taget æg ud juleaftensdag, what are the odds, og dernæst en lang køretur (med en dyne og en lang lur) til Brønderslev fra Kbh.

 5. Sidsel siger:

  Skønne billeder 🙂 Og fin hårbøjle – hvor er den mon fra?
  Jeg skal forbi Tivoli i dag, efter arbejde, og drikke et glas glögg, og ellers bare hjem og slappe af sammen med min kæreste, og nyde at det er blevet jul og ferie (lang juleferie til mig i år, yeah!) 🙂
  Lørdag skal jeg pakke gaver ind – og hygge mig megameget med det! – og så ud og have et par øl med nogle veninder om aftenen. Søndag er der frokost med noget familie, og så bare juleforberedelser med risengrød og de sidste hyggeligt småting… Glædelig jul til dig, og jer 🙂

 6. Tina siger:

  Du er bare så smuk og et helt livsstykke:-)
  Jeg er vild med din frakke og dit hårbånd, så flot altså!
  Her er dømt familie tid, julehygge med god spise og drikke, hygge med alle vores dyr, tænde op i brændeovnen, wellness osv. bare hygge, hvile, grine, nyde det hele og så holde en dejlig rolig jul.
  Du og din familie ønskes en rigtig dejlig jul , nu med barn, det bare så stort, det kan I glæde jer til.
  Alt det bedste din vej og tak for god inspiration på bloggen din:-)

 7. Liza siger:

  Mænd der kan (lide at) lave mad, det er altså lækkert! Sådan er min kæreste også, og det er heldigvis en hobby, vi deler. Men han smutter til Bornholm i morgen, og så har jeg tid til at gøre de sidste spiselige julegaver færdigt – det er blevet min tradition at give noget af familien hjemmebag og andet sødt. Det er ikke billigere, end hvad jeg ellers havde givet dem, hold op hvor har jeg brugt mange penge på nødder i år, men de værdsætter det heldigvis virkelig meget.
  Held og lykke med at holde juleaften, det lyder som om, at det er første gang I gør det? Rigtig glædelig jul i hvert fald, må alt gå lige efter planen ❤️

 8. Karoline siger:

  Ih, det lyder som en rigtig julet jul! Jeg må desværre bide i det sure æble og begrave snuden i bøgerne. Man skulle næsten tro, at det er en vision for universiteterne at få afskaffet julen 😅

 9. M siger:

  Jeg har så mange forestillinger om, hvad jeg ønsker mig af julen. Brætspil, boglæsning, varm te og dybe samtaler. Men i praksis bliver det aldrig sådan, for det er sjovt som vi ikke alle ønsker os det samme. I år kommer to af mine søskende hjem fra den anden side af jorden d. 23 – den ene efter et halvt år, den anden efter et par ugers ferie. De er formentlig ret jetlagged, og derudover er den ene nok helt kogt i hjernen over at skulle forlade Sydney efter 6 mdr. Så. I praksis skal jeg nok bare håbe på… ja, jeg ved det faktisk ikke. Glæder mig til min kæreste og jeg selv kan stå for og forme julen, som vi ønsker den 🙂

 10. Julie siger:

  Vi har også vores første jul med baby, så vi skal bare nyde fridagene med far hjemme. Lave risengrød til lille juleaften, og ellers bare medbringe gaver, drikkevarer og os selv til juleaften hos min bror. Dejligt nemt og bekvemt 😊

 11. Katrine siger:

  Skønne billeder. I dag er den sidste julehandel klaret, og vi er taget på “landet” for at fejre jul med familien. Vi skal være hos mine svigerforældre juleaften, men de bor tæt på mine forældre, så der bliver også tid til julehygge der. Vores søn på to render rundt og siger ho ho hele tiden, og julen er altså bare sjovere med børn.

 12. Anne-Cathrine siger:

  Min søster og jeg skal bage julekager og lave konfekt sammen med vores mormor på 80. Det er nået vi har gjort i 5 år, så det må vel kaldes en tradtionelt nu. Det er super hyggeligt og min morfar tøffer gerne forbi køkkenet flere gange, for at se om der er “smag-kager” (hans ord for de kager min mormor ikke synes er pæne og så siger han det på bredt vestjysk).

 13. Malene siger:

  Fine fine billeder 😍! Tak for din kommentar om om der arbejder i julen. Det er min første jul som færdiguddannet læge og selvom jeg er heldig og har fri de vigtigste dage synes jeg nu alligevel det er hårdt at skulle afsted i dag, hvor resten af familien har første feriedag. Og med besøg fra Jylland. Ind og indlægge mennesker, der for de flestes vedkommende hellere ville være hjemme. Og så alle dem, hvor jeg skal vurdere om deres ondt i maven i virkeligheden er julesorg og sende dem alene hjem, fordi der kun er plads til de aller mest syge på hospitalet. Det minder om hvor heldig jeg er at have nogen at komme hjem til ♥️🌟. Glædelig jul!

 14. Marie Lundholm siger:

  Fine billeder og skønt skrevet tekst 😉
  Min kæreste og jeg nyder solen i LA til og med imorgen, hvor vi flyver hjemad og rammer DK søndag aften kl 17 lige i rette tid til julen. Vi bliver fire juleaften, det ER også hyggeligt. Jeg har sjældent prøvet at være flere juleaften. Hyggeligt og intimt 🙂
  Glædelig jul,
  KH
  Marie

 15. Thit siger:

  Hvor ser du fin ud! Må jeg til gengæld have lov at spørge, hvor din meget fine hårbøjle er fra? Den fungeret helt eminent godt med dine røde læber 😍

Send en besked