Top

Glædelig weekend

08.12.2017
Skabt af Cathrine

translation below by Camilla

Glædelig weekeeeend!
Det er vist den helt store julefrokost dag i dag – hvor mange af jer skal af sted? Adam har julefrokost med sit arbejde – og jeg skal bare være hjemme. Aldrig alene – jeg har jo Fridaaa <3 Elskede hund (BTW jeg ELSKER at så mange af jer skriver fanbreve til hende omkring #fridasjulekalender (til de uindviede – Frida åbner en låge i hundekalenderen hver aften) SÅ hyggeligt).
Jeg vil bruge noget af dagen på at finde ud af, hvad jeg skal have at spise af godt i aften, og endnu vigtigere hvad skal jeg se? Måske en julefilm? Måske The Holiday? Eller SATC, helt fra sæson 1? Sidst jeg havde aleneaften, så jeg en helt forfærdelig film, Girls Trip. Jeg er måske heller ikke målgruppen for filmen, så det kan sagtens have alt at sige. Men i dag skal mit game være extra strong. Og så har jeg fået den helt geniale idé at tage i IKEA sen eftermiddag for at købe et par reoler og småting til kontoret – jeg tænker, at alle julehygger og er til julefrokost, så jeg får butikken for mig selv. We’ll see, hehe…
Ellers har jeg lige nu ikke de store planer – jeg har booket mig på træning begge dage, og så tænker jeg, jeg skal fikse kontor, nu jeg ikke nåede det i sidste uge. Jeg skulle jo have været i New York by now, men i stedet for bare at fylde på med aftaler, så holder jeg mig fortsat i ro. Jeg har haft sådan nogle dage i denne uge med for mange møder, hvor jeg løbende har aflyst – nu må jeg snart lære, at det max hedder 1-2 møder pr. dag. Så ro på. Det vil være godt.
Hvad har I af planer? Alene-hjemme-aften også eller julefrokost og snaps i lange baner?

Psst… Varm kakao og flødeskum har en helt særlig plads i mit hjerte – det var (nok) sådan, jeg scorede Adam (genlæs historien HER eller HER – hvem scorede i virkeligheden hvem, det kan stadig diskuteres men ekstra flødeskum var en del af the scheme). Flødeskum FTW!

billede af Alona Vibe

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Alon Vibe, Granola
Happy weekeeeend! 
Today seems to be the big Christmas party day – how many of you are going? Adam has his company Christmas party – and I’m just staying in. Never alone – I have Fridaaa <3 Beloved dog (BTW, I LOVE your many fan letters for her about #fridasjulekalender (for the unaware – Frida opens a door in her doggie calendar every night… SO hyggeligt!). 
I want to spend some of the day finding out what good stuff I’m eating and, even more important, watching tonight? Maybe a Christmas film? Maybe The Holiday? Or SATC, all the way from season 1? The last time I was home alone, I watched a horrible film, Girls Trip. I don’t quite belong to its target audience, which may explain it. But today, my game has to be extra strong. And I came upon the brilliant idea of heading to IKEA late in the afternoon to get some shelves and little things for my office – I’m thinking that everyone will be doing Christmassy stuff and I’ll have the store to myself? We’ll see, hehe… 
Other than that, I don’t have any big plans – I’ve booked training for both days, and then I want to spend some time fixing the office now that I didn’t get around to it last week. I was supposed to have been in New York by now but instead of just filling the space with dates and meetings, I’m staying calm. This week, I’ve had a few of those days with too many meetings scheduled, and I’ve had to cancel some of them – I really have to learn to stick to 1-2 meetings a day. That would do me good.

What are your plans? Home-alone-night or Christmas party and schnapps (or eggnog – or what’s your traditional xmas party drink?). Psst…. Hot cocoa with whipped cream has a special place in my heart – it was (probably) the recipe for melting Adam’s heart (reread the story HERE or HERE – it’s debatable whether I seduced him or vice versa, but extra whipped cream was definitely part of the scheme). Whipped cream FTW!

29 kommentarer

 1. katrine siger:

  Yes, jeg stemmer for SATC. Jeg er selv lige begyndt forfra og tager dem stille og roligt, og det er bare SÅ hyggeligt og afslappet fordi gensynsglæden er stor 🙂
  God weekend til dig. Kh Katrine

  1. Cathrine siger:

   Jeg nåede næsten at se hele første sæson, haha! Næsten! Det er ellers min mindst favorit sæson, men mit hoved kan ikke lide at snyde sig til 2. eller 3. 😅 God weekend, Kath! KH

 2. Katrine F. siger:

  Min kæreste er også til julefrokost i aften, så er også alene hjemme. Møg hyggeligt! Jeg har sat mig målet at se hele IMDBs top 250 liste, og har lige fået Toy Story 3 hjem fra biblo, så den skal jeg hygge mig med i aften. Og en bøtte is nok også 🙂

  1. Cathrine siger:

   Uhhh Hvor hyggeligt! Og så kan du gå videre til “Årets Film” fra Oscar-listen gennem tiderne! Den har jeg forsøgt mig med 😀 Håber det var hyggeligt! KH

 3. julie siger:

  Jeg er også all by myself iaften. Jeg skal spise sushi, og se love actually, det hele skal foregå i sofaen, med dyne og nattøj. Og jeg glæææææææææææææder mig 😀
  Weekenden står ellers bare på hemmelig hygge, og søndag skal vi i tivoli (formentlig sammen med alle andre). Og dér glæder jeg mig til churros. Altid churros i tivoli!
  Rigtig god weekend! :*

  1. Cathrine siger:

   Ejjjj det lyder så lækkert Julie, jeg håber, det var en succes – god tivolitur i morgen! You got your priorities straight, haha, altid churros! KH

 4. Signe Op. siger:

  Jeg tænker The Holiday eller måske Love Actually? Det er da NØDT til at være en julefilm, haha!
  Min mand har også julefrokost på programmet i aften (jeg har indkøbt brækposer, som den praktiske sygeplejerske, jeg jo er) og jeg skal bare være hjemme med mine unger og min far, som altid kommer og bliver fodret om fredagen. Idag har jeg dog lokket ham med på en pizza eller noget andet takeaway, selvom han egentlig ikke er så pjattet med det 😊
  Ha’ en dejlig aften alle tre! ❤️

  1. Cathrine siger:

   Jeg så Love Actually i sidste weekend, i søndags. Nu endte jeg med at se SATC, for Adam og jeg skal også se julefilm på søndag, så jeg måtte gemme den, hehe…
   Hold kæft en sød kæreste du er – vinder! Din kæreste altså, at have dig. Blev helt inspireret til pizza, så det kørte jeg også, hehe… God bedring til din mand i dag! KH

 5. Rikke siger:

  Jeg skal også til julefrokost på arbejde i aften, og da min mand er i samme firma, regner jeg med at vi skal have en stille og rolig dag på sofaen i morgen. Jeg planlægger at se Outlander, men mest fordi mit Viaplay-abonnement stopper lige om lidt.
  Vi skal nok også have catchet op på julekalender. For første gang i mange år følger vi sådan en, og det er vildt hyggeligt, men lidt upraktisk når man er kommet sent hjem 3 dage i streg.
  Vil også sige du skulle overveje Love Actually, den ser jeg hver december, og det er brandhyggeligt!
  God wekeend!

  1. Cathrine siger:

   Ej det lyder så hyggeligt! Jeg ønsker jer den dejligste tømmermændsdag <3 Vi har også forsøgt os med julekalenderen men det går ikke vildt godt med vores tid og match til kalender hehe... Så Love Actually i sidste weekend <3 Den er SÅ god! GOD weekend. KH

 6. Sara siger:

  Jeg har faktisk også lige genset SATC efter jeg fandt alle sæsonerne på HBO. Dog tog jeg faktisk mig selv i denne gang at synes, at Carrie er helt forfærdelig, selvcentreret og så ufatteligt dobbeltmoralsk mht. adfærden overfor sine relationer. Jeg kan ellers huske at hun plejede at være min favorit, men nu må jeg indrømme, at hun simpelthen er for irriterende til overhovedet at skulle befinde sig på min fiktive favorit-liste.
  Er jeg mon den eneste der har det sådan? Og er det måske fordi man opfatter de forskellige adfærdsmæssige ting anderledes når man selv bliver ældre? ☺️🙈

  1. Rikke siger:

   Nej, du er bestemt ikke alene 😀
   Jeg husker, at jeg i mine teenage-år var så fascineret af hende, men i dag er hendes shine ligesom bare blevet mindre. Jeg kommer, ligesom du, til at sidde og reflektere over hendes væremåder, og hvor irriterende og egoistisk hun på mange måder er, haha.
   Tror godt det kan handle om alder, men måske også at man har fået serien på afstand og generelt i serie-verdenen er blevet mere vant til stærke kvinderoller, og pludselig ser man måske derfor pludselig Carrie i et andet lys?

   1. Rikke 2 siger:

    JA! Genser også SATC! Elskede det da jeg var i start tyverne, men nu – 7 år senere – har jeg det nøjagtig som jer! Og jeg synes også at BIG opfører sig meget mere kompliceret end nogen mand jeg selv har mødt?

  2. amalie siger:

   Jeg havde aldrig set SATC før (nu er jeg i midt tyverne) og jeg må indrømme at jeg var helt stødt til tider over deres portrættering af kvinder, bøsser, mænd, og relationer i det hele taget. Der er vist sket meget siden 90’erne 😉

   1. Cathrine siger:

    Det har jeg også hørt fra flere, så det er I slet ikke ene om 😄
    Jeg bliver ikke forarget over serien som sådan. Den skal jo vurderes i sin samtid og ikke med dén erfaring og viden vi har nu. For sin tid var den banebrydende. Den var med til at sætte kvinder i fokus – både seksuelt, karrieremæssigt, følelsesmæssigt. Den viste kvinder med ambitioner, en seksualitet – i hvert fald i det målestoksforhold der gav mening for sin tid. Homoseksuelle fik også en tv-rolle – og det var ikke normalen for sin tid – om de så er karikerede etc. Den er trods alt tyve år gammel næste år – vildt, ikke? Den var vigtig dengang og gjorde noget nyt. Det er jo også derfor, den er kult i dag.
    Big er den mest irriterende, besværlige og trælse mandekarakter – har altid været mest til Aiden. Men på en måde passer Carrie og Big meget godt sammen med alle deres neuroser, haha!
    Set op imod mere realistiske serier som SKAM og Girls, så er SATC både overfladisk og useriøs. Men jeg tror heller ikke, den nogensinde har haft dén ambition som de andre to serier. Den er jo baseret på en skønlitterær bog, så den har alle dage haft en anden vinkel og tilgang til mediet.
    Jeg bliver bevæget og rørt på en helt anden måde med fx Girls og Skam – det virker så meget stærkere på mig. Så jeg ser SATC som ren underholdning, der til trods for sine 20 år stadig underholder mig 🙂
    KH

  3. Katrine F. siger:

   Nej jeg er også helt chokkeret over, hvor umodent og uretfærdig hun kan være. Og hvor forfærdelig deres fremstilling af minoriteter kan være. Kan dog anbefale hashtagget #WokeCharlotte på instagram, hvor nogen forsøger at sætte fokus på problemerne ved serien.

   1. Cathrine siger:

    Interessant Kat, tak for tippet om tagget 🙂
    Dog tænker jeg stadig ikke at vurdere serien ud fra nutiden, men til gengæld bruge den ( og lignende film/serier/læser bøger/ser kunst, der kan være racistisk/diskrimenerende osv) til blive bedre og gøre bedre i dag 🙂 KH

 7. Kathrine siger:

  Min mand er også til julefrokost i aften, så jeg overvejer også kraftigt at se SATC helt fra sæson 1 (igen…). Ellers planlægger jeg at lave mig en pizza og åbne en flaske vin. Fra på mandag og frem til d. 20/12 skriver jeg eksamen, så jeg håber manden er frisk til at julehygge lidt i morgen, måske få købt de sidste julegaver inden jeg begraver mig i computer og teoribøger. Søndag står på besøg af min familie. Efter jeg flyttede langt væk hjemmefra for at studere, ser vi ikke hinanden så tit, så det glæder jeg mig til. <3 Rigtig god weekend til skønne dig – og tak for din blog, din ærlighed – bare tak for dig, og det, du gør! Jeg finder kæmpe inspiration hos dig. Keep up the good work. <3

  1. Cathrine siger:

   Jeg kørte PRÆCIS det setup. Pizza, SATC og et glas vin. Jeg håber, du fik hygget igennem og ladt batterierne op inden eksamen. Rigtig god weekend til dig Kath – og pøj pøj med eksamen! Håber det går dig vel! KH

 8. E siger:

  Et kommentar der slet ikke har noget med dette indlæg at gøre, men du plejer at være så sød til at besvare kommentarer, så nu tager jeg chancen og skriver den her 🙂
  Du har flere gange nævnt, at du og Adam på nogen punkter er meget forskellige. Du har blandt andet nævnt, at Adam er en “slow mover”, altid siger nej til ting (skal nok tages med et gran salt, men du ved), at det er dig, der skal tage initiativet, at han ikke er typen, der har lyst til at holde i hånden, når I går rundt og så videre…
  Har du lyst til at skrive lidt om (evt. i et indlæg, hvis man kunne være så heldig!) om, hvordan I “tackler” jeres forskelligheder, rummer dem og får det hele til at fungere – både sådan at Adam ikke føler, at du er “for meget” (ifht. initiativer etc.), men lige så meget sådan at du også føler dig hørt, “tilfredsstillet” og ikke bliver “ked af” at skulle være den, der tager initiativet til ting (altså sådan, at det ikke misforstås, som om han ikke gider). Okay, dårligt formuleret, men jeg håber, du forstår min pointe….
  Jeg kan nemlig genkende meget af det i mit eget forhold, men hvor rollerne nok er byttet om haha og synes, det kan være lidt svært….. for den ene ikke at være “for meget” og den anden ikke at være “for lidt”, hvis du forstår.
  Tak for en skøn blog. ELSKER at følge med!

  1. Cathrine siger:

   Jeg har skrevet en del indlæg om det i større eller mindre grad gennem tiden, fx denne her http://rockpaperdresses.dk/2017/04/ti-aar-sammen-de-gode-gamle-sko/
   Jeg har tænkt meget på, om jeg i grundkernen er glad med Adam. Gør han mig tryg og glad, føler jeg mig støttet? Det er alfa omega for mig. Så er alt det andet støj – de små ting, som selvfølgelig kan vokse sig store, selvfølgelig, men det er ikke det vigtigste. Så dem må man kunne tale om – sige til hinanden “jeg ville sætte pris på…”/”Det betyder noget for mig”.
   Jeg har tit tænkt, at vi jo giver hinanden det forhold, vi egentlig selv gerne vil have. Alle de overraskelser og tanker jeg giver Adam – det er jo mig, der gerne vil have det og med det også et ønske at Adam giver mig det samme tilbage. Men det er jo ikke nødvendigvis noget Adam ønsker sig. Det siger jeg bare for, at man ikke skal blive skuffet, hvis man selv sætter det store op og ikke får det samme igen – det betyder ikke, man skal lade være. Man kan bare ikke forvente den anden gør og giver ligesom man selv gør – det ville også være kedeligt.
   Jeg har lært at et parforhold er evigt arbejde. Vi når aldrig sådan en “SÅ er han ligesom jeg ønsker mig, han skulle være” – ej heller med omvendt fortegn. Og det er kun godt – for det holder det spændende. Der er få ting, der er så selvudviklende som et parforhold. Jeg lærer mega meget om mig selv sammen med Adam, jeg kan også selv blive bedre.
   Jeg tror, du skal fokusere på, om du er glad i grundkernen sammen med din kæreste. Gør han dig tryg? Glad? Bakker han dig op? Støtter dig? Booster han din selvtillid? Får han dig til at grine? Det er det allervigtigste – er han et godt menneske? KH

 9. Lene siger:

  Se The Crown!!! Ny sæson på Netflix ude i dag!

  1. Cathrine siger:

   Jaaaa ELSKEDE første sæson! Skal så meget se den! KH

 10. Nicoline siger:

  Her står den på SRP.. Men det er faktisk helt okay, for jeg har valgt et emne, som jeg elsker at fordybe mig i.
  Derudover er min søster hjemme fra efterskolen i denne weekend, og hun har vist planer om at bage julekager med min mor. Totalt win for mig, der sidder med hovedet begravet i bøger 😉

  1. Cathrine siger:

   Hvor er det dejligt Nicoline! Rigtig rigtig god fornøjelse med den – og alle julekagerne, haha! KH

 11. Signe siger:

  Min weekend står på arbejde, familefødselsdag og et arrangement i forbindelse med min kærestes udsendelse ☺ Lige fortiden er hverdagen lidt hektisk, så jeg glæder mig også bare til gåture med hunden og hygge foran brændeovnen.
  Og hold nu op, hvor er Frida altså sød, jeg er også en af dem, der elsker hendes julekalender 😀
  Rigtig god weekend ❤

  1. Cathrine siger:

   Jeg ønsker jer masser af kvalitetstid sammen op til udsendelsen <3 Må I hygge jer og kysse alt det I kan nå og så er der forhåbentligt også fred og ro om hjørnet. GOD weekend! Kh

 12. Kiki Cloann siger:

  Jeg synes simpelthen at det er så hyggeligt at du linker til gamle indlæg 😍👌🏼

  1. Cathrine siger:

   Dejligt Kiki – jeg skal huske at gøre det 😀 Der er jo meget sjovt i arkiverne 😀 KH

Send en besked