Top

Glædelig weekend

23.02.2018
Skabt af Cathrine

translations below by Camilla

Glædelig weekend, venner!

Denne her har jeg glædet mig så meget til! Adam har nemlig de sidste mange uger føjtet helt vildt, været ude med kolleger flere gange om ugen og venner, og så har jeg siddet hjemme. Og det ELSKER jeg også. Men. Man kan altså også godt komme til at gro fast i sofaen. Og jeg har klart bestilt lidt vel rigeligt på Wolt, lige til døren, haha! Min måde at gå ud, hjemme på, haha!
Denne her weekend skal jeg føjte lidt, og det klæder mig også at blive lidt luftet. Jeg har et par møder i løbet af i dag, og så starter jeg med frokost sammen med mine kontormakkere på Sliders. Så tager jeg måske tidligt hjem – eller også en time eller to på kontoret. Denne her uge har budt på nogle afsindigt lange arbejdsdage, så måske jeg bare sige GOD RØV OG GOD WEEKEND klokken 14.00 efter fritterne? Det kunne helt sikkert klæde min chef at give lov til, høhø…
I aften skal jeg ud og fejre en venindes fødselsdag og spise på Cantina – har I ikke været der endnu, så kan det anbefales! Det er små italienske retter, sygt god pizza og i weekenden er stemningen høj! Og festen stopper ikke det – i morgen har jeg inviteret Adam ud på middag. Big spender weekend, haha!
På søndag skal vi til gengæld være praktiske grise og pakke ned i Scherfig Hus – vi flytter nemlig i Bohrs Tårn herude i Carlsberg Byen resten af vores ophold. Det er en helt anden type lejlighed og en jeg ellers aldrig ville få chancen for at opleve. Det glæder jeg mig mega meget til. Og så er det jo godt, vi kører nul alkohol, for så skal vi ikke også kæmpe med en side of tømmermænd. Max lidt flyttepizza, haha!

Hvad skal I bruge weekenden på? Ligeså store i slaget eller mere hygge på sofaen? (Tænk hvis min kommer til at savne mig og mit aftryk?!). Fest, farver, croissanter (you must!)?

Her er et par bud på, hvad I kunne tage jer til, har I ikke fastlagt den endnu:

 1. IND i biffen med jer og få set Three signs outside Ebbing, Missouri
 2. Det er sidste weekend med vinter i Tivoli, og der skal jeg ind og gå eftermiddagstur med Adam, tænker jeg. Jeg så det kun udefra i lørdags, da jeg var i Food Hallen, men ALT glimter og ser magisk ud! Og så er der jo skøjtebane OG kælkebakke!
 3. Christina, min kontormakker, vil gerne give tip videre om en helt ny udstilling der er på Planetariet, som lige er åbnet i februar; Made in space. Det er på hendes top-to-do-liste
 4. Og så vil jeg SÅ gerne få købt og læst Leonora Christine Skovs seneste roman, Den der lever stille. Den og en kaffe og en croissant on the side – YES!

GLÆDELIG WEEKEND VENNER, pas godt på jer selv!

Happy weekend, friends!

I’ve been looking forward to this one a lot! Adam has been out and about for weeks, going out with colleagues and friends several times a week, while I’ve been chilling at home. And I LOVE that as well. But. You can also grow too attached to your couch. And I have definitely ordered just about enough food on Wolt, straight to the door, haha!! My way of going out while staying in, haha! 
This weekend, I’m going out – some fresh air will do me good. I have a few meetings during the day today, and then I’m having lunch with my office buddies at Sliders. After that, I may go home early or take another few hours at the office. This week, I’ve had some insanely long work days so maybe I’ll just shout NICE BUTT AND NICE WEEKEND (a Danish saying) at 2pm after finishing my fries? It would definitely suit my boss to allow that, hehe…. 
Tonight, I’m celebrating a girlfriend’s birthday with a dinner at Cantina – which I can highly recommend! It’s small Italian dishes, crazily good pizza, and on weekends, the ambiance is very festive. The party doesn’t stop there – tomorrow, I’ve invited Adam out for dinner. Big spender weekend, haha! 
Sunday, on the other hand, we’re practical pigs packing up in Scherfig Hus – as we’re going to be living in Bohrs Tårn (Bohr’s tower) for the rest of our stay in Carlsberg Byen. It’s a completely different type of apartment, something I’d never get the chance to experience otherwise. I’m very excited about that. Pretty convenient that we’re alcohol free these days – we won’t be moving with a side of hangovers. The maximum would be a bit of moving pizza, haha! 

What are you up to this weekend? Just as grand – or rather hanging out on the couch? (Wonder if my couch is gonna miss me and my mark?!). Party, colours, croissants (you must!)?

A few suggestions if you’re still undecided:

 1. OFF to the cinema to watch Three signs outside Ebbing, Missouri
 2. It being the last weekend of winter in Tivoli, I’m going there for an afternoon walk with Adam. I only saw it from the outside last Saturday, when I was at the Food Hall, but it’s ALL glitter and magic! And then there’s an ice rink AND sledding hill! 
 3. Christina, my office buddy, wants to chip in with a new exhibition at the Planetarium, which just opened in February; Made in space. It’s on her top-to-do-list.
 4. Finally, I REALLY want to buy and read Danish author Leonora Christine Skov’s latest novel, Den, der lever stille (not yet available in an English edition). That and a coffee and a croissant on the side – YES!

HAPPY WEEKEND, FRIENDS! Take good care of yourselves!
 

25 kommentarer

 1. Frederikke siger:

  Det er sjovt, det her virtuelle univers. Jeg ved ikke om jeg er stor fan, men jeg elsker at læse dine indlæg. Jeg føler næsten jeg “kender” dig, og du áner ikke hvem jeg er, hehe. Når det er sagt, så håber jeg bare så inderligt at det lykkedes for jer at forøge familien engang. I vil med sikkerhed blive verdens bedste forældre. Det havde jeg bare lige brug for at fortælle. Knus og rigtig god weekend fra Jylland 🙂

 2. Helle siger:

  Sidste fredag smuttede jeg forbi Politikens boghal og købte Leonora Christina Skovs Den, der lever stille, inden jeg tog toget hjem til mine forældre for at holde weekend.. Da jeg gik i seng herhjemme i København søndag aften, var jeg færdig med bogen. En virkelig god weekendbeskæftigelse! Bogen er virkelig god!
  Filmen Three signs outside Ebbing, Missouri vil jeg også rigtig gerne få set. Måske det skal ske i i løbet af de næstepar dage!
  God weekend!
  Helle

 3. WWW.TIPPET.DK siger:

  I et indlæg som det her, så er det såååå ærgerligt ikke at bo i København. Jeg ville prøve det hele, hvis jeg var i nærheden.
  I stedet vil jeg bruge weekenden på at male profillofter og glæde mig til hold i nakken på søndag.
  Rigtig god weekend til jer 🙂

  1. J siger:

   Jeg glæder mig over at “God weekend”-indlæggene ikke længere kun indeholder tips til Kbh – både film- og boganbefalingen kan bruges selv om jeg bor i Århus, og de udgør alligevel halvdelen af fredagens tips 😊

 4. Gitte siger:

  Jeg går på ferie kl 14 i dag, så den skal sparkes i gang med en tur til København og besøge en gammel veninde; en af dem, man snakker med alt for sjældent, men fordi man har en lang historik sammen,, så går snakken alligevel altid som smurt. SÅ skønt. Derefter skal kufferten pakkes inden, turen går til Paris. Jeg har selvfølgelig læst din Paris grundigt og noteret mig adressen, hvor jeg finder den bedste croissant, 🙂 Jeg tillader mig desuden lige at skubbe på for en New York-guide, da turen også går dertil senere på året, og jeg vil hjertens gerne have dine anbefalinger med til turen!
  God weekend!

 5. Liza siger:

  Det lyder dejligt! Min weekend kommer til at stå på musik, når jeg senere i dag drager på øveweekend med orkesteret. Så bliver der øvet godt og grundigt hele weekenden, og så slutter vi af med en koncert på søndag – jeg mistænker, at jeg helt får brug for en weekend efter weekenden, haha!

 6. Mikala siger:

  Sad netop og tænkte, at det må være lidt surt at læse disse indlæg og ikke bo i KBH. Lidt a la Politikens Kultursider, hehe. Alt er om KBH. Men jeg bor også i KBH, så jeg klager skam ikke.. bare en tanke 🙂 Tak for en god blog, C.

 7. Marie-Louise siger:

  Jeg skal hjem til dejlige Kobenhavn og se familie og et par veninder – jeg glaeder mig!
  En kort weekend er slet ikke nok til at det, jeg savner i den by.
  Normalt bor jeg i Sydengland (som ogsaa er dejlig), men hverken Brighton eller London har den samme charme som Kobenhavn.

 8. venterpaavin siger:

  Det lyder dejligt at komme ud og blive luftet. Det trænger jeg også til nu, hvor verden latterligste influenza endlige er ved slippe sit tag i mig. Jeg har heldigvis planer med en af verdens bedste søstere, vores kærester og en flaske shots – mon man kan overleve den slags, når man har rundet 31? Jeg håber det, for resten af weekenden er dedikeret til planlægning af min næste miniferie med en veninde.
  God weekend!

 9. Der er også litteraturfestival i København 😀
  Den hedder KBK Læser, og der foregår nogle forskellige ting rundt om i byen. Blandt andet i Mads Nørgaards butikker, hvor der både er digtudspyttende bonprintere og poetisk lydrejse i prøverummene – lyder ret vildt!
  Knus Marie // byDuhn

 10. Emma siger:

  Hej Cathrine. Jeg har i løbet af de sidste par dage fulgt med i debatten, der opstod i forbindelse med dit indlæg om Krifa. Nu er jeg bare lidt nysgerrig på, hvor det er forsvundet hen?

  1. Maria siger:

   Også jeg 🙂

  2. Cathrine siger:

   Hey Emma,
   Godt spottet! Det er blevet besluttet at tage indlægget ned <3
   Rigtig god weekend! KH

   1. Camilla Kirstine siger:

    Kære Cathrine !
    Jeg har også fulgt med fra sidelinjen (dog uden selv at involvere mig, da jeg slet ingen forstand har herpå og ej heller interesse i at involvere mig). Men kunne dog alligevel godt tænke mig at få en form for “opfølgning” på hele det cirkus indlægget bragte med sig? Jeg forstår dog fuldt ud hvis du ikke ønsker at bringe mere på bane ift. den sag, da jeg egentlig synes kommentarsporet blev en anelse ubehageligt – både her på bloggen og på instagram.
    Og helt ude af kontekst, men dog apropos Instagram: hvor er de bare dejligt at følge dig dér. Du er bare altid så evig farverig og glædesspredende og jeg eeelsker dine live-opdateringer ! 🙂

    1. Cathrine siger:

     Altså det kunne bestemt være interessant, men ikke noget jeg kommer til. Jeg syntes også, det endte ubehageligt, og jeg blev super ked af det til sidst – hvilket jeg fornemmer andre også gjorde, så jeg parkerer emnet. Jeg kunne heller ikke selv blive ved med at svare ligeså korrekt og pænt og ophøjet, som jeg startede, og det gider jeg ikke sende ud. Det var alligevel en tand for sprængfarligt – uden jeg var bevidst om det. Men tak for dine tanker <3 KH

     1. Camilla Kirstine siger:

      Tusinde tak for svar. Jeg forstår dig fuldstændig. Jeg ville selv blive oprigtig ked af det over en sådan debat. Man skal altså have en vis karakter for at være blogger. Jeg ville ikke holde en måned.

 11. Nanna siger:

  Måske skal jeg føde en baby. En rigtig levende en af slagsen. Vores helt egen, som vi har kæmpet for og ventet på i flere år. Puha.
  Nu må vi se, hvornår han har lyst til at fejre fødselsdag. Ellers står den på familietamtam og hjemme-nusseri 🙂

  1. Mette siger:

   Kommenterer meget meget sjældent, men bliver nødt til det lige ved din kommentar ☺️
   Åhh, hvor spændende Nanna. Held og lykke med fødslen og TILLYKKE med miraklet 😍
   Kh fra en nybagt mor (til en søn på 8 uger, der bestemt også lod vente på sig og Krævende en kamp med en hel masse smerte og tårer)

   1. Nanna siger:

    TUSIND tak, Mette. Hvor er det bare helt vildt sødt af dig at give dig tid til at kommentere.
    Og 1.000.000 gange tillykke med jeres længe ventede søn 💙 Glæder mig sådan til at opleve det hele på egen krop og eget sind. Vores lille ballademager har endnu ikke meldt sin ankomst 🙂

 12. Christina siger:

  Er det mon et billede fra Bluestone Lane i NYC? Synes jeg kan genkende det lyseblå stel og bordpladerne. De laver simpelthen den lækreste kaffe nogensinde altså!

 13. Jais Ikkala siger:

  Dejligt 🙂 Made in space er også vild. Er nok ikke i målgruppen, men værdsætter en “ægte” blogger og med en skøn energi. Ærlig ment. Kan virkelig anbefale ‘Vanya and Sonia and Masha and Spike’ på Huset. Var til premieren i går, og det var en ++ positiv oplevelse. 🙂 God weekend.

 14. Tine siger:

  Ærgerligt, at Krifa-indlægget blev fjernet. Var det dig, eller Krifa, der besluttede det?
  Jeg har været til litteraturfestival i Aarhus, Vild Med Ord, og fik både hørt oplægget med Leonora Christina Skov og signeret min bog af hende – skøn bog og skøn kvinde!

  1. Cathrine siger:

   Det er blevet besluttet at tage det ned, og det er helt sikkert også for det bedste. Stemningen var ikke rar på nogen måde for nogen.
   Ejjj hvor er du heldig, det må have været stort at overvære! KH

   1. Tine siger:

    Hmm, øv. Så tror jeg alligevel, jeg vil revurdere, om jeg skal fortsætte som medlem af Krifa. Jeg troede ikke, de var “bange” for den debat – og siden du ikke vil/må(?) udtale dig om, hvem der traf beslutningen, tyder det på, at det er dem, der har valgt det. Det har jeg det som medlem VIRKELIG stramt med…

    1. Cathrine siger:

     Jeg kan desværre ikke rigtig komme mere ind på det Tine, om så jeg ville <3 Jeg håber, du træffer den beslutning, der føles rar for dig! KH

Send en besked