Top

Glædelig weekend

24.03.2018
Skabt af Cathrine

translations below by Camilla

Har I sovet godt? Eller sover I stadig? Sover I den ud, måske?
Vi havde den mest stenede aften i går, hvor vi lagde os under dynen klokken 20.00 med X-Factor. Ingen slik, ingen is, ingenting. Vi tog bare iPaden med i seng og stenede til klokken 22.00, og så faldt vi i søvn. Oven på en torsdag, hvor vi lagde os klokken 21.00. Vi stener for meget. Jeg skal slet ikke afsløre, hvem der røg ud, for hvem af jer, der må have misset afsnittet i går. Men shit en lang afgørelse…
Hvad skal I i weekenden? Slappe, danse, hygge, feste?
Vi har ikke de store planer i dag – men eftersom vi heller ikke havde det i går, så kunne jeg godt bruge et eller andet i dag. Udover træning og rengøring. Måske en middag ude? Måske hænge med nogle venner? Måske en tur i biffen? Hm… Vi må lige finde på noget, ellers bliver det for kedeligt. Sgu da. Nogen gode bud på en aftenaktivitet?
Søndag har vi til gengæld lidt planer, morgenmad hos min far og gæster hjemme om aftenen. Så sker der da lidt, selv om det ikke just skriger på dansesko og bobler i blodet, haha!
Hvad skal I? Har I nogle gode bud, lidt inspiration? Ellers har jeg et par fifs til weekenden herunder!

Lige meget hvordan eller hvorledes – pas godt på jer selv, hyg jer og pas godt på hinanden <3
 • Vi er næsten en måned inde i foråret, så er det ikke ved at være tid til en tur i Zoologisk Have? På den ene side er konceptet mig politisk imod (“vilde dyr skal have lov til at blive i deres naturlige habitat” etc.) – men hold kæft hvor er det hyggeligt med en gåtur derinde, især med små mennesker. At opleve deres fascination. Jeg skal derind med mine niecer på mandag!
 • Og så er der jo Lakridsfestival! OMG, er der noget guf, jeg elsker i denne verden udover croissanter – lakrids (saltbomber er min favorit). Det er på Østerbro i dag og i morgen!
 • Skulle det blive kedeligt vejr, så tag lige i biffen og se MONTPARNASSE BIENVENÜE. Den er på toppen af min liste lige nu; fransk komedie, når den ser finest ud. Har set så mange klip fra den, og den ser virkelig genial ud. Eller få set DJANGO: THE KING OF SWING, fantastisk fin og vigtig historie om sigøjnerne under 2. VK.


Did you sleep well? Or are you still asleep? Sleeping it off, perhaps?
Last night was so chilled – we wrapped ourselves in our duvets at 8pm with X-Factor. No sweets, no ice cream, nothing. The iPad just came to bed with us, and then we watched tv until 10pm, when we fell asleep. On top of a Thursday when we fell asleep at 9pm. We’re chilling too much. In case some of you missed the episode last night, I won’t reveal who got a No. But, shit, the decision-making process was long…
What are you up to this weekend? Relaxing, dancing, hanging out, partying?
We don’t have big plans today – but seeing as we didn’t have that yesterday either, I could use something today. Other than training and house cleaning. Perhaps going somewhere for dinner? Perhaps seeing friends? Perhaps heading to the cinema? Hm… We will have to figure out something; otherwise it will get too boring. Damnit. Any good suggestions for an evening activity?
Sunday, on the other hand, we’ve got a few plans. Breakfast with my dad and guests in the evening. Then something is happening, even if it doesn’t indicate dancing shoes and bubbles in the blood, haha!
What are you up to? Any good suggestions, some inspiration? Otherwise, I’ve got a few tips to the weekend below!
Either way – take good care of yourselves, have fun and take care of each other <3

 • We are almost a month into spring – how about a trip to the zoo? On one hand, I’m a little against the concept politically (‘wild animals should stay in their natural habitat’ etc). But it’s just such a nice backdrop for a walk, especially with little people. To experience their fascination. I’m going there with my nieces on Monday!
 • And then there’s the Liquorice Festival! OMG, if there’s one type of treats I love in this world, other than croissants, it’s liquorice (salt bombs are my favourite). It’s in Østerbro today and tomorrow!

If the weather is dull, go to the cinema to watch MONTPARNASSE BIENVENÜE. It’s topping my list right now; French comedy at its best. I’ve seen so many clips from it, and it seems really genius. Otherwise, watch DJANGO: THE KING OF SWING, fantastic movie and a really important story of gypsies during the 2nd World War.

8 kommentarer

 1. Mette siger:

  Bliver helt lettet over din beskrivelse af Zoo! Jeg har det nemlig på præcis samme måde! Bryder mig egentlig ikke om idéen om vilde dyr i fangenskab, men hold op hvor er det hyggeligt at gå derinde og min datter ELSKER det!
  Føler mig altid lidt dobbeltmoralsk, så det er helt rart at læse at du tager “så let på det” selvom du egentlig har det på samme måde som mig 😅

 2. Cecilie siger:

  Godmorgen Cathrine!
  Selvom det kun er en lille del af dit fine indlæg, kan jeg ikke lade være med at blande mig. Du er ikke den eneste, der gik tidligt i seng i går og er alt for frisk lørdag morgen 😉
  Jeg har selv været der, men efter min mening er det en misforståelse at “dyrene bør blive i deres naturlige habitat”. Mange af os synes det virker synd for dyrene at de er i bur, når de i naturen er vant til at jagte på store strækninger, gå mange kilometer dagligt og udleve deres “sande natur”. Men hvis man tænker over det, giver det måske ikke så god mening at have ondt af dyr i zoo pga. dette?
  Vi har engang selv været ligesom dyrene, der måtte bevæge os langt og gå igennem hårde kampe for at nå til fødesteder og tryghed. Nu bor vi i huse, hvor vi har det hele inden for rækkevidde. Jeg tror ikke at særlig mange af os ville bytte vores dejlig varme huse med køleskabe og rent vand i hanen for vores “naturlige habitat” og jeg tror faktisk de fleste dyr i zoo har det på samme måde. En isbjørn i naturen må gå mange kilometer dagligt for at finde mad, og jeg tror vi skal passe på med at bilde os selv ind at den nyder denne gåtur særlig meget. Det er jo ren overlevelse. Hvis isbjørnen havde alt inden for rækkevidde ligesom os, ville den sgu nok bare slå sig ned i sneen og nyde livet.
  De aller bedste zoologiske haver sørger jo netop for at dyrene har alt det, de ville skulle kæmpe hårdt for, hvis de var i naturen. Når de har alt, hvad de har brug for, er “frihed” og “naturlighed” ret ligegyldige begreber… Hvis der i dag kom nogen og ville smide mig ud af min lejlighed med ordene “du er fri!” ville jeg blive ret sur, haha. Og det samme gælder nok for Frida, hvis du ville sætte hende tilbage i hendes naturlige habitat! 🙂
  Man kan så diskutere hvordan zoologiske haver varetager deres opgave, men heldigvis er Københavns Zoo er en af dem, der gør det bedst og tager deres ansvar alvorligt! Når vi besøger zoos lærer vi SÅ meget om dyrene, og hvorfor vi netop skal passe på dem og den natur som de er dybt afhængige af at kunne overleve i.
  Knus fra Cecilie

  1. Louise siger:

   Cecilie, jeg går ærligt talt meget lidt op i dyr og aner ikke, hvad der er godt for dem eller ej, men alligevel gør din kommentar mig underligt glad. Jeg er vild med det billede, du tegner, og jeg håber – og tror nok også på – at mange af dine betragtninger er rigtige og vigtige.

 3. Nicoline siger:

  Her står den på lektier og familiehygge, når min søster kommer hjem fra efterskole. Det ser jeg sådan frem til!

 4. Laura siger:

  Jeg er meget taknemmelig for, at du ikke afslørede, hvem der røg ud af X-Factor 🙏🙏 Jeg var i teatret i aftes, så det skal ses under dynerne i løbet af dagen. Jeg har glædet mig helt vildt til den her weekend, for i morgen kører jeg med hele min svigerfamilie til Disneyland Paris 🦄🦄 Vi er godt nok allesammen voksne mennesker, men min kæreste og hans søskende har så mange minder derfra, at vi var nødt til at tage afsted. Men mon ikke, at vi også tager et par dage i selve Paris. Du må have en skøn weekend <3
  KH Laura

 5. Jeg knuselsker Zoologiske haver netop pga. hyggen og selvom det er “unaturligt” er jeg sikker på, de bliver passet godt på, og med al den krybskytteri mv., beundre jeg arbejdet med at bevare dem andet steds. Og jeg har årskort til Zoo i Aalborg og hvert år når jeg også omkring Odense, Ree-park og Giveskud Zoo, som det også giver adgang til – så går der hel “børnefamilie uden børn” i den og min kæreste og jeg tager på udflugt med madpakker og det hele – top kikset og top hyggeligt. Vi har faktisk haft årskort siden jeg var 21, tror jeg, aka 6 år :p
  Så er jeg i et nyt land, skál jeg bare besøge deres lokale dyreparker, og jeg er faktisk kun blevet positivt overrasket – særligt Budapest og Barcelona’s var simpelthen så fine.
  – A

 6. Sara siger:

  Det er synd for dyrene at de ikke lever i deres naturlige habitat, ja. Men det er SÅ utroligt vigtigt at huske på det vigtige arbejde de zoologiske haver (altså herhjemme), gør for at bevare bestanden af truede dyrearter og sørge for at opretholde en tilstrækkeligt stor genpulje. Det er sgu da smukt! ❤️

 7. Liza siger:

  Det lyder som en dejlig slapper-weekend 😊 Min weekend bruges her i Paris (jeg har naturligvis tjekket din guide ud), hvor jeg har været siden onsdag for at købe nyt instrument. Nu er det købt, og nu er det heldigvis tid til at lege turist 😊

Send en besked