Top

Glædelig weekend

15.03.2019
Skabt af Cathrine

Jeg har lige tjekket vejrudsigten – i perioder det første jeg gør hver morgen (nogen gange før jeg kysser Adam). Det bliver ganske decent i København. Hurra! Ikke SÅ meget regnvejr ser det ud til. Adam er helt ligedan, lige ind og tjekke YR (norsk vejr-app, som skulle være en af de mest pålidelige – den sejlere bruger).
Vi er virkelig nogle slaver for vejrudsigter i Danmark. Det er ikke kun os herhjemme – har I nogensinde tænkt over, hvor lang vejrudsigten er i tv-avisen? Den fylder 30-50 % af en udsendelse. Det er da lidt vildt, ikke? Gad vide om det er et dansk fænomen? Vores besættelse af vejr. Det er også det første, vi taler om, ofte, når vi møder folk på gaden. Der er et fællesskab i det – ‘pyh hvor er det varmt’, ‘åh hvor er vi trætte af kulden’, ikke?
Det er egentligt lidt fjollet, besættelsen af vejrudsigter, når det er en af de mest lowtech-agtige fænomener: det er jo bare at stå op og kigge ud af vinduet og konkludere. Stadig gråt! Helt standard marts (men i dag er vi halvvejs gennem første forårsmåned – vildt ikke?).
Men hvad skal vi så i denne weekend? Jeg har lidt en semi-barselsdag i dag. I har spurgt hist og her omkring mødregruppe – jeg er ikke en del af en kommunalt sammensat mødregruppe. Jeg endte med at takke nej af flere grunde men tungest vejede det, at jeg vidste, jeg ville komme til at skulle arbejde. At det kunne blive en stressfaktor at skulle mødes fast ugentligt og hænge en hel dag. Det er heller ikke sjovt at være den sære gæst, der kigger forbi en gang om måneden. Så i stedet tog jeg initiativ til at samle min egen – vi er 5-6 stykker og flere af dem arbejder også lidt on the side. Vi ses ca. hveranden/tredje uge. Jeg startede med at invitere tre, og så har nogen af de andre inviteret et par stykker, så det er både spændende nye kvinder og kvinder jeg kendte sådan lidt so-so, som jeg nu kender rigtig godt. Det fungerer altså! Jeg har sindssygt mange veninder og bekendte med små babyer, så at bruge min tid på at komme dem nærmere, det virker rigtig godt for mig.
I morgen skal vi hjem til venner og spise morgenmad med deres twins, og der er som altid FULD gang i den. Det glæder jeg mig mega til. De er sådan nogen venner, vi har fået sammen og som voksne, og vi passer bare virkelig godt sammen. Det er ubesværet, nemt, vi spiller ligesom på samme akkorder på en eller anden måde. Jeg føler mig altid høj, når jeg går fra dem. Og på søndag skal vi til ‘børnefødselsdag’, som slet ikke er så ‘børne’ alligevel, min bonussøster fylder 18 år. Og tre-to-en, så gik den weekend.

Hvad har I af planer for weekenden? Hvor meget fest og ballade er der på programmet? og hvor meget sutsko og snolder er der?

Jeg tyvstartede egentlig weekenden lidt i går aftes, hvor jeg var ude i to timers tid til hvidvin med en af mine ældste og bedste veninder. Jeg vil nok næsten kategorisere hende som en søster, fordi vi kender hinanden så godt. Vi kan tale om ALT. Det pinlige, det seje, det sårbare. Jeg gik høj hjem i går aftes, opladt og varm indeni.
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand,

13 kommentarer

 1. C siger:

  Åh hvor lyder det som en fantastisk weekend hos jer 😊
  Jeg går og venter på nogle svar, og min bedste metode mod ikke at lade knuden i maven helt overtage mit system er at koncentrere mig om mit speciale. Så det skal min weekend faktisk gå med. Speciale fra morgen til aften uden de store pauser. Det er både godt for mit velbefindende at kunne lave noget konstruktivt, og skide godt for mit speciale, at jeg giver det ekstra arbejdstid.
  Min eneste anden opgave er bunken med vasketøj, der skal klares i aften. Der er vidst nok til 5 fulde maskiner efter 4 ugers liv 😂🤦🏼‍♀️ Så det bliver jo et helaftens-projekt.

  1. Cathrine siger:

   Er det i fertilitetsregie eller vores snak om BRCA-genet, C? Jeg håber på det allerbedste for dig. Kunne du koncentrere dig om specialet? Og hvad skriver du egentlig om?
   Kærligste tanker

   1. C siger:

    tak for at huske mig❤️ Det er begge dele. Den med genet har udviklet sig til endnu en omgang prøver for at tjekke noget mavesæk-kræft og en endnu værre og mere sjælden brystkræftform, som også er arvelig.. det vil der gå nogle måneder med, før jeg får svar. Og det andet svar, jeg ventede på, blev negativt. Det gør ondt! Så jeg har grædt og været forbi min psykolog og grædt lidt mere.. men nu arbejder jeg videre på både det og på mit speciale.
    Jeg skriver om studielivet for studerende med psykisk handicap på Aarhus universitet. Der er pt ingen dansk forskning på området, så jeg er med til at åbne ballet. Forhåbentligt vil det blive et område, der snart kan få noget mere opmærksomhed. For udover de psykosociale problematikker er rammerne omkring videregående uddannelse nu strammet så meget, så når man fx bliver 30 ects point forsinket, så mister man sin SU.. og det er uanset årsagen til, at man kommer bagefter.
    Formålet med specialet er at give stemme til en gruppe af studerende, der synes helt glemt i alle reformer og nedskæringer de seneste år.. Så nu er det på tide at se på, hvordan et studieliv med alt, hvad det indebærer, egentlig ser ud for en gruppe studerende, der også kæmper med psykisk handicap. – det er nemlig kommet frem, at det er denne gruppe af mennesker, der nu har aller sværest ved at hænge fast i en uddannelse, og det er et kæmpe problem både individuelt og samfundsmæssigt, hvis de bliver skubbet helt ud af uddannelserne.
    Jeg kunne snakke om det her for evigt. Det er så spændende! Og jeg brænder så meget for de her mennesker, fordi jeg selv er en af dem, og derfor også ved, hvor meget der skal til for at gennemføre og udvikle sig til mere end bare patient og “offer”. Det er benhårdt arbejde, og de fortjener dælme noget anerkendelse for at hænge i!

 2. Cecilie siger:

  Jeg kigger også på vejrapp’en hver morgen! 😀 Man kan ikke regne en skid med vejret i Danmark. Det kan være nok så solrigt om morgenen og så øse ned om eftermiddagen – og så er det fandeme nederen at have taget sommersandalerne på haha! 😀

  1. Cathrine siger:

   Det er så rigtigt, Cecilie, haha! Sol om morgen og sne om eftermiddagen, man kan ikke regne med en skid 😀 KH

 3. Tine siger:

  Dejligt at læse en beskrivelse af vores gåen op i vejret, der ikke handler om, hvor overfladisk, ligegyldigt og undskyldning for berøringsangst et emne det er, som det ellers oftest betegnes. For tænk en gang over, hvor meget vores humør faktisk kan påvirkes af noget så naturligt, elementært og allestedsværende som vejret. Når solen titter frem, er vi danskere kendte for at styrte udenfor for at nyde de sparsomme stråler næsten uanset årstid og både i sociale arrangementer eller solo. En blå himmel kan gøre os helt lalleglade, snevejr kan få den barnlige glæde op i os, og hvis det stormer, regner og rusker udenfor, er vi ikke sene til at erklære indendørs hygge med tæpper og lidt varmt i koppen. Vejret og associationerne til det påvirker vores liv, og det synes jeg faktisk gør det til et helt okay samtaleemne, uanset om det er smalltalk eller ej 🌧❤️
  Og min weekend? Den skal jeg bare nyde med en god bog, gåtur i skoven, en kop cappuccino og at nusse min frikanin på snuden – helt low key og uden nogen faste planer 🙂

  1. Cathrine siger:

   Det er sjovt, det er så rigtigt Tine! Det er så socialt funderet, vejret i Danmark. Det fylder helt enormt i os. Og det binder os sammen på kryds og tværs. Og som du skriver, så snart den mindste stråle er der, så sidder vi klar på en kantsten. Det er egentlig ret smukt – som du skriver, at det fylder så meget i os. Giver os glæde, grin og samvær. Vi skutter os i kulden, stimler sammen og varmer hinanden. Vi griller og har græs mellem tæerne om sommeren.
   Og så må du lige forklare, frikanin? Ingen bur? Hvor lyder det eventyrmagisk <3 Dejlig weekend lød det til! KH

   1. Tine siger:

    Ja, frikaniner render rundt lige som f.eks. katte og hunde. Det er jo sådan set dyrplageri at holde kaniner i bur, når man tænker på, hvordan de opfører sig ude i naturen, men desværre har det i mange årtier været normen i danske familier af en eller anden grund. Kaniner er meget renlige, og min har fra starten selv kunnet finde ud af at bruge bakken, der står ude i brusenichen, når han skal besørge. Dejligt nemt og underholdende dyr, når det får lov til at udfolde sig frit i lejligheden 🙂

    1. Cathrine siger:

     Ej hold kæft det lyder så dejligt Tine, virkelig! SÅ hyggeligt! KH

 4. Rikke siger:

  Vil du fortælle hvor din fine stribede skjorte/kjole er fra, du viser på Instagram idag? 😊

  1. Cathrine siger:

   Hm… Hvad havde jeg på i fredags. Det ternede? Viste jeg et billede af det på instagram? KH

   1. Rikke siger:

    Jeg tror det var på din story. Skjorten var under noget andet, måske en strik, hvis jeg husker rigtigt. Den så ud til at have hvide/dueblå/sart blå/grå ish striber 😅

    1. Cathrine siger:

     Altså med sølvpailletterne? Den er gammel fra Custommade <3 KH

Send en besked