Top

Glædelig weekend

05.07.2019
Skabt af Cathrine

Adam i går aftes: “Hvad dag er det egentlig i morgen?”
Det er dér, vi er! Om det er feriestemning eller barselsstemning, det ved jeg ikke helt, men jeg kunne bilde ham hvad som helst ind. Apropos barsel har Adam været riiimelig mæt af den i denne her uge. Er det ikke meget almindeligt at nå dertil på et tidspunkt? Det synes jeg ofte, jeg hører fra mine medkvinder. At man når et punkt omkring 8-9 måneder, hvor der gerne må ske noget nyt – og når man så reelt skal tilbage på arbejde, så synes man, det er skrækkeligt, hehe.. Er det ikke bare den klassiske “nyd det du har nu, for om lidt har du noget andet?”. Det skal tidsnok blive almindelig hverdag, og så er det jo også dødkedeligt, ikke? Al rutine bliver til tider kedeligt.
Jeg skal også beslutte mig for at holde ferie på et tidspunkt. Det er lidt udfordringen, når man 1) er selvstændig – der er altid rigeligt at lave og 2) man holder ferie hjemme. Så er der ikke den der naturlige “nu har vi brugt en formue på at rejse til Xx, så pokker stå i at sidde med computeren all day”. Vi skal have lidt ferie ind i hverdagen, og det hjælper allerede at være i sommerhus.

Hvad skal I egentlig med sommerferien? Nu vi talte så meget mindre fly, mere tog, så husker jeg mange af jer skulle på togferie i Europa. Har I været af sted?

Jeg holder ikke sommerferie endnu, og med vores dejlige rejse i maj, så kan det også godt være jeg ikke holder meget mere foreløbigt. Vi har haft. Tempoet er dog stadig nede i dele af mine arbejdsgange til min irritation i det daglige. Min evindelige kamp mellem arbejde og must do’s og lysten til bare at være sammen med Adam og Eddie – det er pseudobarslens kår. Måske jeg bare skal acceptere det vilkår, at det ikke går så hurtigt, som jeg gerne ville, og nyde det, være i det, tage det som en del af ferien/pseudobarsel i stedet for at blive sur på det? Nyde det sløve tempo, nå det jeg når, og vide at jeg kommer op i tempo igen? Og nu er alle andre alligevel også snart på ferie…
Meget apropos holder vi weekend om lidt. Adam skal ind til byen og hente nogle ting i lejligheden (jeg synes, vi bliver ved med at slæbe herop), og så kunne jeg godt tænke mig at gå en eftermiddagstur i Heatherhill, som jeg har kørt igennem men endnu ikke nydt på klos hold. Det er et meget smukt naturområde omkring Tisvilde/Vejby med lyng – sådan helt råt. Nu det endelig er sommer igen i dag, så må vi udnytte det. I morgen kommer #koneklubben på besøg med mænd. En sidste kom-sammen inden alle føder. Jeg forestiller mig en menu af tærte (de har fået en kæmpe revival hos mig – nemt at gøre vegetariske, meget “minus madspild”-agtige og ret billige), noget på grillen og vafler til dessert? Vejret skulle blive dødssygt. Søndag får vi måske nogle nye gæster heroppe. Det har jeg glædet mig så meget til. Gæster i sommerhuset. Jeg har bare håbet og håbet, at folk gad. At de ikke syntes, det var for langt.
Hvad er jeres planer? En dag på Roskilde? (My God, jeg er ligesom alle andre, der ikke har anklerne i mudder – jeg har ikke #FOMO men kæmpe blues, og følelsen af hvor blev tiden af? Jeg føler mig ekstra gammel i denne her uge! Men så går jeg ud på mit eget lokum med hiv og slip og vasker hænder i lavendelduft og det kan satme også noget, haha! Så må Adam stå for at lave mig en ananas piña colada  med ild og og synge sang for mig (alle der har været på Roskilde må kende den!)
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand

20 kommentarer

 1. C siger:

  Det lyder simpelthen så hyggeligt med jeres planer 😊
  Jeg er selv lige kommet hjem fra en uge i Edinburgh igår. Det var en meget tiltrængt ferie væk fra specialet, der strækker sig til 1. september. Men det har jeg jo selv valgt at forlænge. Og dermed droppe sommerferien.. Men alternativet var jo jobsøgning, så det er vidst okay med speciale i stedet 😅
  I dag fortsætter arbejdet med vejledning kl. 13.. Så ferien slutter brat for mit vedkommende 🤷🏼‍♀️

  1. Cathrine siger:

   Åhh det gad jeg godt opleve! Fik du set masser af natur og spist god mad? Det har jeg en forestilling om man gør.
   Jeg synes i øvrigt det lyder meget fornuftigt at lægger pauser ind også i specialeskriveriet så man får ny inspiration, kan læse tingene på ny og på afstand. Og så er man også (lidt mere) klar på hverdag igen, selv om det lyder som en hård opbremsning 😀 Go go go! KH

 2. Louise siger:

  Jeg kender godt til det med at alting bare flyder lidt sammen, når vejret er godt og udelivet trækker… Jeg er desværre nyuddannet, jobsøgende og åbenbart alt for ung i en akademikerverden med ekstremt spidsede albuer og hvor man helst skal have et netværk på mindst 1.000 personer 😅 (Den med alderen er verificeret af både jobmarked, jobcenter og a-kasse, sååå der tænkes pt. i alt fra plan B til plan K)
  MEN! Jeg tyvstartede weekenden og tog til Aalborg i onsdags – det var altså lige fem timer i tog, men det var det hele værd, for jeg så Westlife live!!! Det var vildt, fantastisk og uden tvivl bedste livekoncert – ren forløsning på ens teenagedrømme og crush 😂 Og de spillede selvfølgelig alle de gode gamle numre, fyrede et par boyband-moves af og så bedre ud end nogensinde 🙄😍
  Og i morgen starter et af årets højdepunkter: Tre uger med Tour De France og en forhåbentlig sejr til en dansker 😎👊🚵‍♂️ Så jeg prøver bare at embrace min forholdsvis frie hverdag, også selvom det er virkelig svært og jeg pt. har brugt 9 måneder på at slå mig selv oveni hovedet og konstant opfinde nye jobsøgningsstrategier og netværke, men så faktisk bare nyde, at jeg har tiden til at se cykelløb i otte timer hverdag 😉

  1. C siger:

   Hvor er det stærkt gået, at du får det bedste ud af din situation. Jeg er selv færdiguddannet akademiker til september, og jeg er mildest talt rædselsslagen for den der jobsøgningsproces.
   Vi har haft nogle arrangementer med hensyn til jobsøgning nu her, og dem, der kom og præsenterede jobs, sagde alle, at de kun tog en enkelt eller to nyuddannet akademiker ind til samtale på et jobopslag, hvis den unge skilte sig virkelig godt ud. Ellers foretrak de folk med erfaring 🤦🏼‍♀️ Så det er jo bare super! Tak for tilliden trods manglende erfaring 🤷🏼‍♀️
   Jeg har gået i skole næsten hele livet, fylder 28 i oktober, og er på vej ud i fertilitetsbehandling (det er dog ikke noget, som eventuelle arbejdsgivere behøver vide noget om, før jeg har været gravid i 3 måneder engang i fremtiden).. Så jeg satser ikke på, at mine chancer er store for et job hurtigt..

   1. Louise siger:

    Tak C! Jeg får faktisk en del ros for min optimisme 😅 Men det er virkelig den bedste vej frem! Og et godt råd: Når du har en uge, hvor alt føles tungt, så omfavn de følelser og tillad dig selv en uge på sofaen.. Det giver som regel fornyet energi når vi så når mandag igen.. Men det er en hård verden og jeg savner virkelig studielivet 😔 Og det er manglende erfaring man desværre ryger på hver gang, man er til samtale 😒 Du står heldigvis langt bedre end mig aldersmæssigt – er ‘kun’ 25 og var 24, da jeg stod med cand.-titlen, og de vil oftest gerne have dem, der er tættere på de 30 😉
    Du må ikke lade dig slå helt ud, og bare husk, at det altså ikke er os, der er problemet, men oftest virksomhederne, som ikke tør satse på os og vores friske hoveder 😉
    Rigtig meget held og lykke med både speciale og jobsøgning – sender lidt jobdræbende i din retning 👍 Også så håber jeg virkelig, at din fertilitetsbehandling bliver en kort lykkelig proces ❤️

    1. Louise siger:

     Hahaha jobdræbende skulle jo så have været jobstøv, men det viser vidst meget godt, hvilke ord ens iPhone er vant til 😂

     1. K siger:

      Mån jeg spørge, hvilket felt du er uddannet inden for? Jeg er netop blevet færdiguddannet for en uge siden, er 24, og frygter da lidt at ende i samme endeløse arbejdsløshed som dig 😅

     2. AB siger:

      Uh, søde Louise og C, samt alle andre akademikere, der er jobsøgende denne sommer – eller på vej til at blive det. Føler så meget med jer og håber virkelig I kan holde fanen højt. For to år siden var det mig. Jeg husker det som en rigtig træls og usikker tid.. så mange velmenende råd og skulderklap fra omverdenen, men jeg havde det virkelig svært – og det er stadig svært for mig at finde tilrette i denne “voksenverden”, selvom jeg i dag har fuldtidsjob (omend projektansættelse). Sender jer rigtig gode tanker. Vil sige, at noget af det bedste, jeg tog med fra den periode, var evnen til at forstå mennesker i arbejdsløshed. En rigtig god menneskelig egenskab, som jeg ikke ville være foruden i dag og som også har haft betydning for, hvor jeg satte mit kryds til folketingsvalget.

     3. Louise siger:

      Hej K! Jeg kan ikke rigtig svare på din kommentar, så jeg håber du ser denne her besked alligevel 😃
      Jeg er uddannet cand.comm. i kommunikation og medievidenskab – så det er også en lidt halvsvær branche at komme ind i med rigtig rigtig mange dygtige kandidater til hver eneste ledige stilling… Alle brancher er jo heldigvis forskellige, men dimittendledighed er ikke helt ualmindeligt og særligt ikke inden for humaniora 😉😓

  2. Cæcilie siger:

   Mit tip til en nyuddannet akademiker: Sæt dine forventninger ned til løn og tag i stedet til udlandet for at arbejdet et år eller to. Der findes ikke ret mange danskere i verden, så udlandet tager dig gerne – også uden erfaring. Og når du så kommer hjem efter et år eller to, har du både erhvervserfaring, er blevet ældre OG har boet i udlandet, hvilket er et kæmpe plus for rigtig mange virksomheder, da det viser selvstændighed og gåpåmod at flytte ud i verden.
   Jeg kunne ikke finde job, da jeg blev færdiguddannet i 2015, så jeg rejste til Amsterdam og senere Berlin, hvor jeg tilsammen boede lidt over to år. Da jeg kom hjem blev jeg pludselig taget i betragtning hos virksomheder som Vestas, Salling Group, Hummel, Bestseller og andre større virksomheder, som alle blev draget af, at jeg havde været i udlandet for at få min erfaring.

   1. Cathrine siger:

    Cæcilie, så fedt med et konkret tip! TAK! KH

  3. Cathrine siger:

   Hold kæft hvor er du sej Louise! Du embracer situationen til UG! Det er det eneste at gøre. Netværket kommer – hvis du har lyst findes der faktisk nogle rigtig seje grupper på facebook blandt andet med netværksmøder osv. Også i fagforeningsregie (men de kan være lidt dyre at være medlem af). Nu ved jeg ikke, hvilken uddannelse du har, men måske det kunne være noget?
   Og så kan jeg fortælle dig, ikke sådan helt at sammenligne 1:1, men da jeg var på P3 havde jeg flere snakke med en kollega, for jeg følte ligesom hele tiden jeg blev forbigået – jeg ved godt jeg var i job, men det var virkelig svært at udvikle min kompetencer, fordi jeg altid var afløser. Men jeg gad ikke komme med spidse albuer og være fræk – det kan godt være, det går hurtigere på den måde, men jeg tror også på at god opførsel er rimelig vigtigt, og det rykkede også på et tidspunkt. Jeg ved ikke om det overhovedet kan bruges – jeg vil egentlig bare sige, at man ikke behøver de spidse albuer eller føle sig stresset over mangel på samme. Der kommer noget rigtig sjovt til dig, det tror jeg på. Du lyder til at være ret skøn! KH

   1. Louise siger:

    Tak Cathrine! Og på det punkt er du faktisk lidt mit forbillede; at man faktisk godt kan være sød og høflig, og alligevel komme langt frem i verden 😃 Og jeg vil altså hellere vente lidt længere end være noget, som jeg bestemt ikke er!

 3. Mette siger:

  Turen går til wismar i Tyskland med tog 🙂 Man finder så fine perler i Europa, som er langt mindre turistet og autentisk end på turen til østen i fly, som alle andre også tager 🙂

  1. Cathrine siger:

   SÅDAN Mette, det lyder ret spændende! Der skulle være den mest bedårende (og instagramvenlige, haha) arkitektur! Rigtig god rejse 🙂 KH

 4. Sarah siger:

  Jeg skal til Flensborg med tog i fem dage og låne en vens kolonihave i tre dage. Og så skal jeg bruge en god uges tid i den skønne by, jeg bor i, inden arbejdet begynder igen.
  KH

  1. Cathrine siger:

   Åh det lyder vildt, vildt dejligt! GOD fornøjelse Sarah! KH

 5. Hanne siger:

  “Alt kan tærtes” er mit motto

  1. Mette siger:

   Haha! Elsker det Hanne!

  2. Cathrine siger:

   🤣 Det er perfekt! Og resten kan man komme ketchup på! Ingen madspild!

Send en besked