Top

Glædelig weekend

23.10.2020
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand
Rpd, Tegners museum, Cathrine WIdunok Wichmand

Åh, hvor jeg glæder mig til, at Adam og jeg har puttet Eddie i aften (okay, det er Adams tur, så jeg skal bare slappe og lave slikfad) og vi sidder i sofaen og ser Vild med Dans – velvidende at jeg sover før det hele er slut. Jeg trænger til weekend.

Vi havde den dejligste, dejligste weekend i København sidste uge. Tivoli to gange, popcorn til mig, veteranbiler til Eddie, gode kaffer til Adam, følelsen af storbyferie hvor man har så tunge ben, når dagen er omme, at de snorer og skal slæbes i seng. Jeg kunne mærke, at jeg virkelig savner byen.

Jeg er et by-menneske, Adam med. At kunne få så mange forskellige oplevelser til bens. Jeg savner det. Jeg elsker naturen, jeg kommer til at savne stranden, men men jeg hører til i byen. Og de små bider af natur som ikke kan klares med en tur i en park, dem må vi finde på tur, og en dag i et sommerhus igen.

Om alt går vel, så rykker vi faktisk til byen i weekenden. Alt skal lige klappe og en aftale skal lige endelig på plads (inden i morgen, spændende ikke?) men åh, hvor vi håber. Med alle krydsede fingre og tæer.

Så har vi klaret fire af syv måneder (fra overdragelse af vores lejlighed til overtagelse af nyt) med at pendle fra sommerhus – det, synes jeg, er aldeles godt gået med en to-årig ombord på turen og arbejde der også har skullet hænge sammen. Nu er vi også mætte og nærmest lidt ‘trætte’ af sommerhus, eller det prøver vi i al fald at bilde os ind og holde fast i, for det vil gøre det noget nemmere at overdrage, når vi når dertil. Vi troede, det var solgt indtil sidste uge. Fredag, ligesom vi skulle hygge og holde miniefterårsferie skrev de, at de sprang fra i sidste sekund, efter en måneds tid frem og tilbage, og længe efter vi har sagt nej til andre bud. Virkelig, virkelig surt. Men vi har forsøgt at samle trådene op og håber stadig, vi kan få det solgt inden for den næste måned. Ellers sætter vi det rigtigt på markedet til foråret.

– og vi har stadig tre måneder til, at vi kan overtage vores hus. Det føles stadig som laaang tid. Men jeg kan levende forestille mig, at det kommer til at gå ret hurtigt, julen om et øjeblik sluger det meste af en måned. Så jeg er begyndt at ringe på tilbud på vinduer (vi er for nu gået med Linolie Vinduer), køkkenet er ved at blive tegnet (lige nu er det Kvänum). Jeg skal finde en, der kan give os et bud på at lave terrazzogulve (har I nogle gode idéer?), og så skal jeg have rykket entreprenører. Og vi skal have bankmøde for pokker, vælge lån, så vi får det gode overblik over vores muligheder og hverdagsøkonomi. Puhhh!

Rpd, Tegners museum, Cathrine WIdunok Wichmand

Men for nu weekend. Mine kontorfæller er gået hjem, og jeg sidder her i det bagerste lokale og kan fornemme musikken bliver højere og højere nede i den anden ende. Fuld skrald på Whitney. I aften starter fællessangen op igen på DR1, og en vis stor sangerinde skal synge med, og det gør hun fra vores kontorfællesskab, hvor hun har pladesselskab. Vi er en herlig blanding af forskellige typer. Så der er lydprøver, summen og liv.

Jeg skal bare lige nå det allersidste, og så bliver jeg hentet af mine to drenge. Vi skal købe ind til ostebord, det gode brød fra bageren vi efterhånden aldrig får, nu vi ikke bor tæt på en bager. Lidt ost fra Helges på Værnedamsvej, måske en lille dessert. Sådan en fredag jeg har glædet mig til.

Rpd, Tegners museum, Cathrine WIdunok Wichmand

Og måske altså en flytning i sigte. Og ellers så tager vi måske tilbage til Tegners Museum, som vi besøgte for nyligt, hvor billederne er fra. Fantastisk natur – man kalder området ‘Rusland’ – der er lyng og bakket og lidt råt. Lidt som Heatherhill, hvis I har været der. Og der er fritgående får, den store museumsbygning som egentlig er helt malplaceret og betonklodsagtig midt i naturen, men som har det smukkeste lys og store statuer indeni. Virkelig en speciel og fin oplevelse – og der er et lille traktørsted til, som serverer en nærmest neongul citronmåne og toast. Alle er glade, hehe… Vi får se, hvordan weekenden ender – enten som Østerbroere eller fortsat som landrotter.

Må I have en rigtig dejlig weekend – om den bærer præg af flytning, Vild med Dans eller middag med gode venner?

9 kommentarer

 1. Line siger:

  Bare et lille pip om, at tegners og traktørstedet er lukket for sæsonen 🙂 fårene er der dog stadig

 2. Trine siger:

  Så fint med udflugts-anbefalinger – også selvom de er sæsonlukkede. Så er der bare noget til listen til foråret. Har i hvertfald sat Tothaven på listen efter at have set den her på bloggen, og glæder mig til den åbner igen.
  Lyder skønt med boligplanlægning!! Går stadig og håber på at det bliver min tur og at drømmehuset – eller bare et der-vil-jeg-gerne-bo.hus – snart dukker op 🙂
  Og så lige, den der rød-hvide-sweater…tænker, det er hjemme/mormorstrik? Er det mon muligt at få et hint om en opskrift? Den er bare skøn 😀
  Rigtig god weekend til dig og dine 🙂

 3. Pernille siger:

  Focus Plus sælger rigtigt flotte terrazzofliser!

 4. Carina siger:

  Hvis du mangler inspiration til boligløsninger, så må du prøve at tjekke profilen @Salmonstreet ud på IG…. og der er et hav af andre profiler der også er knivskarpe til det med boligrenovering, @josefinegoerup synes jeg personligt også er supergod 🙂

 5. Anne siger:

  Byen har også savnet dig! Jeg har i hvert fald manglet dig i mit feed – smilende med kaffe, friske blomster, barn og god energi <3 Velkommen tilbage!

 6. Maria siger:

  Er bloggen på pause?
  Er der noget jeg har misset?

  1. Nanna siger:

   Det tænker jeg også.

   1. Janne siger:

    Også her. Forstår ikke helt ideen i at kalde sig blogger med ét indlæg hver 2. uge- hvis vi er heldige vel at mærke.

 7. Janne siger:

  Om terrazzogulve: Sneglcille kiggede på mange fine varianter og fik støbt i sit hus i Hornbæk – prøv at søge på hendes blog eller Instagram (sneglehytten, hedder husprofilen vist).

Send en besked