Top

Glædelig weekend! – og et #ootd

26.07.2019
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand — Annonce

Rockpaperdresses, CAthrine Widunok Wichmand, OOTD, Selected Femme
Rockpaperdresses, CAthrine Widunok Wichmand, OOTD, Selected Femme
Rockpaperdresses, CAthrine Widunok Wichmand, OOTD, Selected Femme
Vi er om lidt på vej alt, alt for tidligt sydpå mod Præstø og Adams familie, der holder frokost. Og jeg er godt klar over at klokken er tidligt, og der er lang tid til frokost, hehe… Det er halvanden times kørsel, så noget længere, end jeg lige synes er sjov med Eddie. Så vi har prøvet at koordinere med, at han kan tage dagens første lur i bilen – hvorfor vi ankommer halvanden time før alle andre. Død og pine altså, men hvad gør man ikke for at undgå en skrigende menneskeklump? Det kan stadig slå mig som en overraskelse, hvor lidt fleksibelt livet er pt. Og det gør mig ikke spor, når bare vi er hjemme – men arrangementer… Det kan tage os en dag at komme os på, hvis lure er kørt af sporet.
Nok om noget så kedeligt! Vi har nemlig en rigtig dejlig weekend foran os. En navngivningsfest for Vagn (og hans mor skrev, hun havde booket en pølse-Vagn, og jeg vidste, det var en fest, vi skulle til!). Og så gode venner på besøg heroppe til overnatning søndag. Hold kæft hvor jeg elsker, at folk gider sove hos os i sommerhuset. Jeg har ikke haft sleepovers siden gymnasiet! Men vores venner gider! Komme her, sove, hygge, nusse, nulle, disse, spise og bare hænge. Og man kan nyde vin til klokken sent og ikke stresse over sengetider, og hvem kører. Jeg er helt vild med det. Jeg har en mikrodrøm om et B&B en dag – jeg var også totalt tændt på idéen om at leje vores lejlighed ud på airbnb, dengang det dukkede op. Tanken om at sidde og nusse med et kort og sætte krydser på alle ens yndlingssteder, og sætte en lille frisk blomst og rede seng (jeg gider alt der for andre, men ikke for mig selv, hah!). Jeg gad det så godt. Men bliver samtidig også bremset af, at fremmede skal sove i min seng hjemme. Det kommer ikke til at ske – der er kun mine prutter. Og Adams. Og Eddies #evighedssamsovning. Men i sommerhuset har vi jo et anneks, og der må alle fise ligesom, de lyster. Og jeg disker stadig op med friske blomster.

(nogen af dem reklamelinks) skjorte SELECTED FEMME nederdel SELECTED FEMME top & OTHER STORIES hat FILIPPA K (men gammel, lignende her på udsalg)

Outfit/indlæg i samarbejde med Selected Femme

Rockpaperdresses, CAthrine Widunok Wichmand, OOTD, Selected Femme
Jeg bliver også lidt ivrig og vil vise det hele frem, når vi får gæster her. “… Og så skal vi…!” Og… “Vi skal også…!“. Jeg bliver et overgearet barn, der vil vise ALT legetøjet på en gang. Selv om det vigtige heroppe er, at vi stener. Velkommen til sommerhuset. Her stener vi.
Som i går hvor vi gik på stranden. Vi havde ikke det store med – en blomme til Eddie og noget vand og en solhat. Og et tæppe. Og så sad vi bare der og rodede med grabberne i sandet og puttede sten i munden og fik sand i alle sprækkerne, så vi måtte ud og dyppe (baby) numsen, og det var med hyl. Jeg gider sgu da heller ikke vand under 25 grader. Som mor så søn.
Det var så lækkert, bare at sidde der. Bare lige en times tid, fordi vi kan, og det ikke er et projekt at komme derned. Være i frigear. Hjernen tydeligvis også, når jeg kommer morer mig med “fed t-shirt han har på!”, mens jeg puffer til Adam, og han glor og glor, indtil han forstår, at jeg hentyder til den der hvide overkrop og brune arme og nakke, der ligger foran os og læser Jyllands Posten. Det er en mandeting. At køre sine tanlines ligeså kontrastfyldt som yin og yang, og ikke et lille badesæt tatoveret på kroppen men en Calvin Klein-tshirt, den der tit er på udsalg i Føtex.
Der var mange hvide t-shirts på stranden, og min humor matchede dem. Til højre skråt ude for os sad et ældre ægtepar, og hvad vi antog var deres voksne søn. Han havde travlt med at smøre den ene krop ind i solcreme og så den næste. Og parfumen fra solcremen duftede direkte gennem luften og hen i vores næsebor. Jeg tror, det var Piz Buin (som jeg aldrig tør udtale), og den duftede i alt fald nøjagtig, som solcreme gjorde i min barndom. “DET er ægte solcreme”. Ligesom duften af stofplaster til hudafskrabningerne – den hænger stadig i mine næsebor. Den hudfarvede fra Hansaplast. Mine barndomsdufte. Jeg har engang læst, at vores lugtesans aldrig glemmer. Mærkelige ting, man lagrer. Hvor henne?
Rockpaperdresses, CAthrine Widunok Wichmand, OOTD, Selected Femme
Jeg havde det smarteste sæt på og en hat. Jeg har en udpræget hattefetish i øjeblikket. Store, runde og flade og med bindebånd – det hele. Jeg følte mig så smart og lidt junglet, selv om jeg sad i det mest danske landskab. Stenstrand og klitroser (som jeg dog har læst er en farlig og invasiv art, der kvæler alt andet grønt – og så lyder det jo lidt junglet).
Da vi havde siddet længe nok, til at vi måtte sande, at en Adam uden solcreme var en kedelig situation, så stak vi fødderne i klipklapperne og daskede hjem igen. Med sand i mundvigen (for nogen af os) og en glubende sult efter en kartoffelmad. Dansk sommer. Må det var for evigt. Indtil jeg savner min striktrøje.

Hvad har I af planer for weekenden? Går I på ferie? Eller er det den sidste før jobstart?

Rockpaperdresses, CAthrine Widunok Wichmand, OOTD, Selected Femme
Rockpaperdresses, CAthrine Widunok Wichmand, OOTD, Selected Femme
Rockpaperdresses, CAthrine Widunok Wichmand, OOTD, Selected Femme
Rockpaperdresses, CAthrine Widunok Wichmand, OOTD, Selected FemmeRockpaperdresses, CAthrine Widunok Wichmand, OOTD, Selected Femme
Rockpaperdresses, CAthrine Widunok Wichmand, OOTD, Selected Femme

7 kommentarer

 1. Ann siger:

  Jeg har duften af aurikler og af nyslået græs som mine barndomssommerdufte. Åh, altså! Hvis jeg nogensinde får mig (min egen) have, så skal der aurikler til! Og hængelobeliaer! Hvor brombasserne kommer på visit. Jeg elsker også duften af lufttørret vasketøj. Det er helt sikkert også forstørret af minder fra barndommen.
  Jeg skal til Sverige i weekenden. En veninde, hendes mand, og deres tre voksne børn inviterer alle mulige skønne mennesker til tre dage på ødegård. Der er skovsø, morgenyoga, 20-30 krøllede hjerner og bål om aftenen, hvor man kan sidde med tæppe om og se stjerner og snakke. Jeg pakker notesbog, badetøj og mine mest sommervenlige genbrugsfund i tasken – og selvfølgelig også Tove Janssons Sommerbogen, fordi den passer helt perfekt. Og jeg har kriller i maven, som da jeg var lille og dagen ENDELIG kom, hvor vi skulle på heldagstur til Djurs Sommerland. Sommeren er dejlig <3

 2. Eva siger:

  Giv endelige ikke den fine klitrose et dårligt ry 🙂 Problembarnet langs de danske strande er rynket rose (de fleste kender den som hyben). Rynket rose er invasiv. Den vokser hurtigt, breder sig voldsomt og gør det svært for andre planter at komme til. Den er meget svær at fjerne, for den skyder hurtigt op igen fra små rodrester. Men når det er sagt så er duften af netop rynket rose en duft der sender mig tilbage til barndommen i sommerhus ved Vesterhavet 🙂 https://mst.dk/natur-vand/natur/national-naturbeskyttelse/invasive-arter/hvad-kan-jeg-selv-goere/bekaempelse/bekaempelse-af-rynket-rose-uden-brug-af-pesticider/

  1. Cathrine siger:

   Ah! Jeg læste denne https://samvirke.dk/artikler/saadan-bekaemper-du-den-farlige-hybenrose – og der lød den dødsensfarlig 😀

 3. Caroline siger:

  Åhhh, dansk sommer når det er bedst – og jeg forstår sagtens, at venner hellere end gerne kommer til sleepover i sommerhuset! Det skal jeg faktisk selv i aften – tager til Fejø med min tvillingebror som chauffør for at besøge vores papfarmor i hendes sommerhus <3

 4. Karoline siger:

  Ja, det er fascinerende, hvordan især dufte gemmes som minder 🧠Jeg kan ikke lade være med at tænke på duften af ristede krydderboller, når du nævner barndomsdufte 💕

 5. Helle siger:

  Vi holder ferie på Bornholm i en lejet campingvogn, mens vores hus er lejet ud gennem airbnb. Tidligere på måneden var vi i vores sommerhus ligeledes hvor vi lejede huset ud. Det er vildt grænseoverskridende både camping og airbnb. Men de folk vi har lejet ud til har simpelthen været så søde og rare og efterladt vores hus i sådan en fin stand, både med vin og søde kommentar. Og selvfølgelig også deres prutter men dem prøver jeg at glemme 😂

  1. Cathrine siger:

   Hahaha, vin og prutter! I pose og sæk! Så dejligt at høre 😀 KH

Send en besked