Top

Glædelig weekend (og taknemmelighedsliste)

04.04.2020
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Jeg håber sådan, at I kan holde computerne lukkede i og nyde lidt weekend. Hvis ellers jeres arbejde har den form. Afvekslingen er os alle vel undt, uanset. Og det er det, jeg drømmer om for denne weekend. NU: holde fri og være til stede uden nogen ‘2 sekunder, jeg skal lige…’.. Jovist, jeg håber på at få et par timer måske søndag til at skrive lidt på min bog (den er trods alt ikke håndskreven), for det går ærligt talt ikke så godt, og det er svært at få tid og koncentration til det. Den kræver virkelig fordybelse. Men udover det: NUL. Lukket og slukket. Jeg har et indlæg om solpleje klar til i morgen – det skrev jeg i går i mit minibreak om efterdagen.
Status på denne her uge har været, at det er virkelig op og ned, om jeg synes det spiller (under omstændighederne) eller om jeg er ved at gå i hundene. Strukturen hjælper os virkelig. Når vi får delt dagen ordentlig op, og Adam giver mig et overblik over hans møder fra morgenkaffen af. Og så frokost 11/11.30, og så skal Eddie sove lur 1-2 timer. Strukturen hjælper os helt vildt. Og at komme i bad fra morgenstunden af. Denne her uge har bare rodet helt vildt med søvnen, Eddies altså. Og det er uden tvivl den sommertids skyld. Heldigvis kan den ændre sig fra det ene øjeblik til det andet. Søvnen, rutinen – intet er en konstant, og ligeså modløst det lyder, lige så dejligt er det at hænge sig op på, når det går lidt trægt. Som flere nætter hvor kun jeg dur, og jeg skal nusse på ryggen fra 00-02, og skulle jeg driste mig til at fjerne hånden, så går der ikke to sekunder, før han kigger op på mig. Utroligt nok synes jeg, det er ret vidunderligt. At han gerne vil nusses. Han skriger ikke. Vil bare have mor. Jeg nyder det for igen; intet er konstant. Og så får jeg lov at ligge en time om morgenen for mig selv.
Jeg har i denne uge sat mig for at samle lidt på de gode ting. Ikke bare lade dem passere men virkelig: tage dem ind og kramme dem med hjertet. Jeg har også gjort det på nyhedsfronten i øvrigt; samlet gode nyheder. Som fx da jeg læste en artikel gennem Zetland (har lige signet op og ret begejstret), Kinas CO2-udslip faldt med 25 % under deres lockdown, vildt ikke? (artikel her). Ligesom at luften over København er renere end (næsten) nogensinde – i al fald renere end før COVID19 kom hertil (artikel her).
Rockpaperdresses, Cathrine WIdunok Wichmand
Jeg er meget taknemmelig for de her to. Men især nu mere i øjeblikket. Vi har haft en laaaaang periode, hvor Eddie har været så frustreret, så ked af det, jeg har bare kunnet fornemme at der kørte så mange store følelser rundt i den lille krop. Han ville ikke spise, bed, slog (begge dele gør han nu stadig, men nu kun når han virkelig er i sit “JEG ELSKER DIG”-humør). Han ville kaste sig, ikke stå på sine ben. Emoji med eksploderende morhoved! Men nu, der er så meget mere ro på. Han er så glad, så sjov, og det gør os glade og sjove. Der er overskud på kontoen, også hos Adam, hvis lunte er noget kortere end min. Alt er vitterligt en fase, og de stramme kommer man også igennem.
Rockpaperdresses, Cathrine WIdunok Wichmand
Min egen vaskemaskine. Det lyder tosset, men jeg er så taknemmelig for at have en vaskemaskine i sommerhuset. Nuvel, den er gammel, træt – men den er vores. Og så at kunne hænge det ud til tørre? SÅ står verden ikke længere. Om halvanden måned fylder jeg 31, og mine største ønsker er: en krog på bilen og vaskemaskine i vores næste hjem. Det har jeg det så utroligt godt med (dynebetrækket til højre er modtaget i forbindelse med et samarbejde i 2019, så reklame).
Rockpaperdresses, Cathrine WIdunok Wichmand
Min mor der kommer op med ingen varsel og syr mørklægningsgardiner til Eddie. Hold kæft, hvor jeg elsker dig mor. Det blødeste, rare væsen. Du er mit mor-goa. Din evige energi til at imødegå andre og deres behov. Eddie sov rædselsfuldt to dage uden gardiner post sommertid, faldt først i søvn ved 21-tiden, og det gør han aldrig. Med gardiner og mormorkærlighed er vi nu tilbage til at sove 19.30. Jeg siger det helt sikkert ikke nok, men jeg elsker dig.
Rockpaperdresses, Cathrine WIdunok Wichmand
At få lov at se naturen få energi og vågne fra sin døs igen. Det er jeg så taknemmelig for. Det er i sandhed et mirakel og en konstant man trygt kan vende sig mod, i en verden der kan være ligeså op som den kan være ned.

10 kommentarer

 1. A siger:

  Rart med læsning om hvad man er taknemlig for, fordi det glemmer jeg da i hvert fald hurtigt når hele ens hverdag er vendt på hovedet… I dag er jeg taknemlig for at have sovet længe fordi min mand stod op med vores barn! 🌸

  1. Cathrine siger:

   Det gjorde jeg også selv, men når jeg væbner mig med kameraet så er det som om jeg stopper op mere og tager det gode ind <3 Hvor er det dejligt, du fik lov at sove længe. Det håber jeg også, du får mulighed for i påsken! KH

 2. Malene Green siger:

  Skønt indlæg! Kan du ikke begynde at lave det indlæg igen, hvor du skriv om hverdagsglimt? Det var så fint 🙂

  1. Cathrine siger:

   Hehe, jo! Eller i hvert fald oftere end jeg gør nu. Det bliver nok ikke helt ugentligt, for det var en kende stressende 😀 Skønt med feedback i øvrigt! KH

 3. Helene siger:

  ♥️♥️♥️

  1. Cathrine siger:

   :-*

 4. Laura siger:

  Årh en vaskemaskine ❤️❤️ Jeg ville meget gerne bytte vores opvaskemaskine ud med en vaskemaskine i den her situation 🙄 Heldigvis er der jo ikke andre end os selv, der skal se, hvad vi har på 😅
  KH

  1. Cathrine siger:

   Haha det kan man sige! Til gengæld skulle I glo på en opvask 😀 KH

 5. Caroline siger:

  Så fint sengetøj! Er det blødt i kvaliteten eller mere stift i det?

  1. Cathrine siger:

   Det er stift i det, agtigt, men bølgerne giver det en lethed. Ved ikke om det giver mening 🙂 KH

Send en besked