Top

Glattejern – hvad skal jeg med det?

28.06.2013
Skabt af Cathrine

Jeg var til frisøsen i onsdags, hos Kendra fra Beauty Avenue as usual. Og det viste sig ikke at blive en helt almindelig onsdag ? jeg fik nemlig fladet hår med glattejern for allerførste gang i mit liv. Har man hørt det med! Jeg har prøvet at krølle hår med glattejern men aldrig bare glattet. Fordi jeg ligesom har asiaterstraight hår. Men pludselig så jeg forskel på glat-på-den-ubehandlede måde og glat-på-den-glattede måde. Der er forskel! Stor forskel! Jeg aner nye mulighed for mit hår og jeg.Derfor gik jeg også hjem og fandt min Braun-ven frem. Jeg var for længe, længe siden til et event for Braun, hvor jeg fik deres Satin Hair 7 med hjem. Farligt fint faktisk, men jeg har bare ikke rigtig vidst, hvad jeg skulle bruge det til. Så det har ligget pænt i skuffen længe.

Dengang jeg fik jernet, fik jeg lavet en hårtest. Jeg skulle sende 20-30 hårstrå til et laboratorium. Og mit hårs status er virkelig god! Det kunne faktisk ikke blive sundere. Det eneste ?minus? er, at fordi jeg er så langhåret, så har noget af mit hår altså siddet på hovedet i 4-5 år. Og der er mange års slid. Men jeg bruger sjældent varmeapparater som hårtørrer, stort set aldrig krøllejern og næsten aldrig glattejern, og hvis jeg gør, bruger altid heatprotecter først. Så bruger jeg kun elastikker, der er ?snag-free?, altså den slags der ikke har metaldims. Og nårh ja, hårkur flere gange om ugen ? den viser jeg i et hår-indlæg til i weekenden!

Jeg er virkelig, virkelig øm om mit hår! På sådan en næsten manisk måde. Hvis man vil være langhåret, så synes jeg, det er virkelig vigtigt, at man passer på det og plejer det. Og derfor har jeg undgået for mange apparater. Men efter jeg fik glattet hår af Kendra, og hun også viste mig, at jeg faktisk kan undgå Nick Carter ved at bruge glattejerne, så er jeg faktisk lidt lun på det. Og der er Satin-apparatet faktisk smart, det må jeg give den. Jeg har nemlig lavet en profil på det! Her skal jeg bl.a. indtaste mit hårs tykkelse ? tyndt, kraftigt eller normalt? Min er 70 mikromillimeter ? det har jeg altså ikke selv målt, haha, det fortalte laboratoriet mig! Og det er ganske normalt. Ud fra hårets tykkelse opnår det lille apparat kun den varme, mit hår kan tåle, så det ikke bliver branket. Det fortæller mig også med smiley-funktion, om jeg er for hurtig med apparatet eller for langsom, og hvis håret er vådt, slukker det. Det værste, du kan gøre, er at glatte vådt hår. Dit hår er allermest følsomt, når det er vådt! Derfor må du heller ikke lave en håndklædeturban, når du kommer ud af badet. Det smadrer virkelig håret!

Jeg har jo ikke den store erfaring med glattejern, men det vigtigste for mig er bare, at det passer på håret og gør arbejdet så skånsomt som muligt, og så ?river? det ikke. Uf hvor har jeg siddet til mange fastelavn?er som barn, mens min mor har lavet krøller og crepet, hvor håret har siddet fast i jernene. Av, av, av.

Jeg har fundet et par tutorials til inspiration, hvad man kan bruge glattejern til. Og i løbet af weekenden kommer der et sidste skønhedsindlæg med mine hårfavoritter. Avedas heat prep er en af dem, og den skal i håret hver gang, jeg skal bruge varmeapparater.

14 kommentarer

 1. Det lyder som et mega smart jern! Jeg har selv et fra GHD, som jeg er ret tilfreds med 🙂 Bruger det egentlig ikke så tit, men nogle gange når håret ingenting vil er det et godt våben at have i skuffen.
  Min søster har en enkelt gang fået lov til at krølle mit hår med glattejernet.. Det får hun ikke lov til igen! Jeg lignede en af de dér små tykke engle, der sidder på skyer på glansbilleder. Min hovedform er nok bare ALT for rund til slangekrøller 😀

 2. Baysen siger:

  Jeg har frygteligt tyndt hår, så det er under føntørren dagligt. Ville ønske det kunne undgås, men det er altså prisen for at få pænt hår.
  Jeg er begyndt at bruge Purely Professionals Protection 1, som virkelig kan anbefales! Den er så god! Den beskytter håret rigtig godt uden at tynge eller fedte håret til. Det eneste varmebeskyttende produkt, som rigtig har fungeret i mit fine hår.

 3. Christina siger:

  Nu spørger jeg måske dumt, men hvordan skader “turbanen” håret når man har været i bad. Og hvad gør man så med sit lange våde hår….?

 4. Cathrine Nissen siger:

  Det er slet ikke dumt Christina 🙂 Håret er super sårbart, så at blive viklet op og trukket i, som en turban gør, får håret til at knække. I stedet bør du tage dit hånklæde og kramme det værste vand væk i spidserne 🙂 KH

 5. Cathrine Nissen siger:

  Den er også super god, den er faktisk med i næste indlæg 😉 KH

 6. Miriam siger:

  Noooo! Det ville jeg næsten ønske, du ikke havde fortalt mig… Jeg ved ikke, hvordan jeg skal leve uden min håndklædeturban. 🙁

 7. Yasmin siger:

  Nu viser du jo nogle tutorials for hvordan man SKAL krølle sit hår. Så kunne jeg ikke lade være med at tænke på den her video, om hvordan man IKKE skal gøre 🙂
  http://www.youtube.com/watch?v=LdVuSvZOqXM

 8. F siger:

  Har du prøvet andre glattejern end Braun? Har hørt at ghd også er ret godt, men åh så dyrt! 🙁 Men nu har jeg jo snart fødselsdag, og så ville jeg høre hvad du synes er bedst? kh

 9. Nikoline siger:

  Må vi ikke få lov til at se det glattede glatte hår? 🙂

 10. Cathrine Nissen siger:

  Haha, man kan faktisk godt leve uden! Jeg lærte det for et år siden, savner den sjældent. Du kan godt!

 11. Cathrine Nissen siger:

  Åh gud! Hendes ansigtsudtryk! Jeg ville have skreget! 😀

 12. Cathrine Nissen siger:

  Nej som sagt har jeg aldrig glattet hår før, så det her er mit første 🙂 Jeg har hørt ret godt om Ghd, så jeg tror, du vil blive glad for begge. Det her fra Braun er dog det eneste med Sensocare der måler hvor meget varme lige din type hår skal have. Det kan jeg godt lide, det skal være så skånsomt som muligt. Og til lykke på forhånd!

 13. Cathrine Nissen siger:

  Jow! Jeg tænker at lave et før-og-efter-indlæg 🙂 KH

 14. Cecilie siger:

  Men, men, men – frisøren laver jo også turban! Er det så okay, bare fordi det er så kortvarigt?
  Åh, det virker så uoverskueligt.. Man må jo heller ikke føntørre, og netop turbanen gør jo at jeg skal hårtørre dét kortere tid.. At kramme vandet ud gør ikke det _helt_ store – og så skal der jo bare hårtørres længere tid.. Yrk.
  Ikke lutter lagkage at have tykt hår, skulle jeg hilse og sige 🙂

Send en besked