Top

Gravid uge 29: 3/4 dele DONE!

31.07.2018
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Det er et godt stykke tid siden, jeg lavede det her indlæg med en lille status på, hvordan alt står til. Der var jeg halvvejs, og de sidste små ti uger siden er gået SÅ hurtigt.
Jeg er snart i mål, og det kan jeg mærke endnu mere nu, hvor vi er på den anden side af ferien, helt mentalt. Det har ligesom været en skiller for mig, et før og et efter, hvor nu vi er på den anden side, så er det virkelig med følelsen af countdown og de ting, vi skal nå inden, han kommer. Der er ikke lang tid tilbage!
Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, gravid, rockpaperbaby

Om ham

Han er ca. 38 cm ifølge apps og vejer 1,5 kg – men mere præcist ved jeg det faktisk ikke, for vi har ikke har været til scanning siden MD i uge 20. Men i morgen skal vi til jordemoder for anden gang (synes stadig, det er så tragisk, at man har sparet så meget, at man på 30 ugers graviditet kan ende med to jordemodersamtaler – politikere, helt ærligt! I sparer på det allervigtigste; livets begyndelse). Der burde vi få et estimat. Ifølge mine fjollede apps, så er han på størrelse med et pyntegræskar, en hundehvalp eller en stor æske Anton Berg. Sidste nævnte kan jeg lide, og så glæder jeg mig til, at han er på størrelse med en candy floss om et par uger, haha! Det kan jeg forholde mig til.
Han er færdiglavet, tænk sig. Han ville selv kunne trække vejret, hvis han kom ud, og der er en rigtig god overlevelsesrate, skulle han beslutte sig for, at det var tid. Det er så betryggende. Alt herfra er flødeskum på toppen i min optik – bogstaveligt, han skal bare blive tykkere.

Størrelsen af mig

Jeg har ikke vejet mig i umindelige tider – ikke siden min lægetid i uge 25, og der var jeg helt på kurven. Jeg ville tro, jeg har taget små ti kg på og nok ender på 15-kg-agtigt. Og det passer vist meget fint i forhold til min lave startvægt.
Jeg er egentlig ret ligeglad med tallene, hvorfor jeg heller ikke har en vægt. For mig er det mere følelsen – hvordan har min krop det. Og ærligt talt? Jeg synes, det begynder at tynge. Jeg føler mig træt og tung – og det er jeg jo egentlig også, hehe… I går havde jeg lige et meltdown omkring aftensmad. Der er bare så varmt i hele huset, og jeg føler ikke, jeg kan noget som helst andet end ligge i undertøj. Så det gør jeg, så snart jeg har chancen! Og med fuld drøn på min blæser. THANK GOD!

Maven

Flot, rund! Hvad mere er der at sige? Ingen strækmærker på maven endnu, men det kan sagtens komme, da jeg har anlæg for det.
Der er øjeblikke, hvor maven er helt skæv, fordi han ligger og møffer rundt. Og jeg kan efterhånden sagtens se ham uden på, hvis han er lidt aktiv. Det er i grunden ret freaky og ret vidunderligt, for så kan jeg lige nusse ham lidt under foden, hehe.. Jeg kan godt stadig tænke, “kan folk mon se det?”, og så snart jeg lige ser et glimt af mig i profil i en bilrude, når jeg går forbi, så konstaterer jeg – JA! Haha.. Der er ingen tvivl, og jeg kan heller ikke suge maven ind længere. Why bother?

Gener

Jeg har jo egentlig været ret forskånet. Ja, der var nyresten, men i det store hele. Det er som om min krop har tænkt, “hun har nok at bøvle med mentalt oven på behandlingen, at hun ikke også behøver bøvle med kroppen”.
Meeen… Nu synes jeg, der er lidt bøvl. Jeg er begyndt at have en del plukkeveer – og inden I begynder at råbe op, minder jeg jer om min jordemodertid i morgen, hehe… Jeg skal nok få tjekket alt igennem, urin etc. Plukkeveer er helt naturlige, de må bare ikke blive regelmæssige eller gøre ondt, tjek. De kan bl.a. være udtryk for for højt tempo eller noget urinvejsinfektion. Det burde ikke være for højt tempo – det startede for alvor op på ferie, og vi har sjældent slappet mere af end på denne ferie… Tja. Jeg har taget konsekvensen at arbejde mere hjemmefra, gå tidligere i seng og lave afspændingsøvelser – og så skal jeg bukke under, hvis kroppen kalder på en lur i løbet af dagen. Den sidste er liiidt svær, når det er så varmt.
Derudover er mine hænder lidt hævede, og fødderne er begyndt på det samme – men hvem har det ikke sådan i denne varme?

Overståede aftaler

Jeg har min sidste lægetid om et par uger – shit. Og så har jeg min jordemodertid i morgen – der skal jeg have min rhesus negativ-sprøjte og sikkert lige måles og vejes. Jeg har kun mødt én jordemoder indtil videre, og hun var vikar. Så jeg har stadig tilgode at møde “min” jordemoder, som i øvrigt ikke er hende, der skal føde med mig. Det bliver en tredje.
Der går heller ikke længe, så skal jeg på Herlev og have scannet moderkagen – den dækkede fødeudgangen sidst. De mente, at den sagtens ville kun rykke sig det sidste stykke, den manglede kun 9 mm. Men i det tilfælde den ikke har rykket sig, så bliver det et kejsersnit. Man kan ikke føde moderkagen først. Apropos at samle på sindssyge statistikker. ICSI, graviditet uden for livmoderen, rhesus negativ og altså en fjollet moderkage. Havde vi ikke levet i en helt vidunderlig moderne teknologisk medicinverden, så var jeg død for længst. Eller – jeg var jo i grunden nok ikke blevet gravid.
Jeg tænkte tidligere i graviditeten, at det kunne være så hyggeligt med en 3D-scanning, men jeg synes egentlig, alle babyer ligner hinanden på dem, haha! Og så kan jeg godt lide tanken om, at han har en lille hemmelighed til os, når han kommer ud – hvordan han ser ud. Vi ved så meget om ham allerede, så måske han bare skal have lov til at bage færdigt i fred og ro? Og så er jeg også liiidt opmærksom på, at man altså ikke helt ved, hvad konsekvensen er af alle de ultralydbølger på babyvæv. Man ved, at vævet omkring indre organer på babyen opvarmes, når vi bliver scannet, men vi ved ikke, hvad det har af konsekvens. Så… Jeg venter altså med flere scanninger, andre end dem lægerne gør sig i.

Køb til baby

Vi har styr på barnevogn, autostol, pusleplads, moseskurv, sutteflasker og lidt tøj. Og når ja, stofbleer! Jeg har stadig en pænt lang liste af to do’s og to buy’s, men jeg har også skåret ned på den allerede, eftersom jeg ikke gider have for meget stads.
Det vigtigste lige nu er at få bestilt en god madras på specialmål til den krybbe, jeg købte for halvandet år siden på DBA. Det er en gammel fletseng, og den passer ikke på nogen standardmål. Det meste andet må komme. Jeg stresser ikke over børneværelse, for jeg ved, han ikke kommer til at bruge det før seks måneder minimum, men jeg kan også godt mærke lysten til at lave det. Som en rituel handling, der klargører mig mentalt. Nesting, oh yes!

Navn

Det tror jeg egentlig, vi har! Vi har i hvert fald ét navn, som vi har brugt lige siden vores tur til Paris. Jeg kom på et navn, lidt i spøg, men det har hængt ved. Og nu kalder vi ham det. Men det er hemmeligt – også for familie og venner. Mest fordi vi gerne vil se ham inden, vi træffer den endelige beslutning. Men også fordi vi ikke gider folks meninger. Det er svært nok at finde et navn. Vi behøver ikke folks folkeskole-minder og rynkede næser.

Forberedelse indtil nu

Vi har været til fødselsforberedelse på Herlev, som ikke var den store oplevelse, men det er vist også klichéen. Det var mest af alt et informationsslideshow om teknik; sugekop, epidural etc. Til gengæld har vi også været hjemmefødselscafé på Herlev, og det var en super oplevelse – det er meget uformelt men super rart at høre hospitalsjordemødrenes gennemgang af sådan et forløb. Hvad er der af smertelindring, hvad hvis der sker noget uventet etc. Jeg føler mig meget tryg ved hjemmefødsel, hvis jeg får lov fortsat.
Jeg har også færdiggjort min fødselsforberedelse hos Hélt Gravid, som jeg har været super glad for! Den har fodfæste i yogaens verden og gav mig så mange fine tanker med. Bl.a. alle de mange valg, jeg sådan set selv kan træffe.
Man må godt takke nej til igangsættelse, man må godt takke nej til k-vitamin-sprøjte til baby, man må godt takke nej til syntocinon. Jeg føler mig virkelig godt informeret og tryg ved fødslen, og jeg er klar på at tygge al information igennem og få sat det på papir til en ønskeliste til jordemoderen, til når dagen oprinder. Og så var jeg helt vild med jordemoder Janne, der afholdte kurset, som jeg godt gad føde med.
Om halvanden uge skal vi til Smertefri Fødsels heldagskursus for par – jeg øver med lydfiler og er spændt på en masse gode teknikker forhåbentligt. Og så har jeg læst Hanne Dams ‘Giv kvinderne fødslen tilbage’, som jeg kan anbefale alle at læse, er man interesseret i enten fødsler eller moderne medicin/vores hospitalsvæsen.
Alt i alt føler jeg mig virkelig informeret og rigtig klædt på og GLÆDER mig til arbejdet.

Det der optager mig

“Nyd det, nyd det!”. Jeg får riiiigtig mange, “nyyyd det”-kommentarer. Nyyyd den sidste tosomhed, nyyyd din sidste solotid osv. Men jeg tror egentlig ikke rigtig på, at man kan spare op på den konto. Jeg tror ikke rigtig, at jeg kan maxe så meget ud på good vibes, at jeg er tanket op til det næste hårde år. Eller to. Der vil helt sikkert komme tidspunkter, hvor jeg tænker mig tilbage til et lettere liv, når mine øjne hænger ud af hovedet. Men det gør den ekstra tur på kaffebar eller eftermiddagslur ikke om på. Jeg prøver at nyde hver dag og finde noget godt i dem alle, en lille rolig stund, men jeg glæder mig altså også bare overordenligt til at møde ham. Han kommer når han kommer. Ligesom “nydningen” kommer igen og i nye former.
Det er nok det, der optager mig. Den der store forandring vi har i vente. Det var skørt at være på ferie og gå at tale om, at næste gang så har vi altså en mere med. Så bliver ferierne noget andet. Hvor mon vi tager hen? Hvad orker vi? Hvor meget overvægt har man med? Haha! Hvordan ændres livet generelt?
I mange år synes jeg, at tendensen har været “vi skal bare have en baby, der følger vores liv og rytme – vi vil stadig gå ud og tage hjem til venner, det skal baby bare lære”. Men der er også nye spor, oplever jeg, hvor barnet er mere i centrum. At det er helt okay, at vi ikke kan det samme som før. Det er også den ro i livet, som jeg jo egentlig selv glæder mig til, det jeg søger. Nu’et som et barn i høj grad kræver af mig.
Jeg glæder mig sindssygt meget til at lære ham at kende, finde ud af, hvad han er for en størrelse. Det tænker jeg meget – hvad er han mon for en? Da jeg var forbi min zoneterapeut (der også arbejder med andre alternative energier), sagde hun, at hans sind mindede meget om Adams. Han er et roligt væsen, og han passer ind, virkelig godt. Og så sagde hun en masse andre fine ting. Nu må vi se!

Det vi taler om

Åh vi har mange snakke nu! Men noget af det der fylder, det er økonomi. Hvordan kommer det til at se ud det næste år? Adam skal på barsel, jeg kommer til at køre en rolig oktober og en rolig november med et minimum af kommercielt arbejde. Hvordan kommer det hele til at se ud? Hvad kommer vi til at have råd til? Hvis vi drømmer om en barselsrejse – hvor skal vi hen for at udnytte hver en mønt bedst muligt? Kommer vi ikke til at mærke den store forandring økonomisk, eller gør vi?
Hvad er også vigtigt for ham? Han vil jo bare gerne have sin mor og far, og det tager jo egentlig lidt toppen af bekymringen, ikke? Han behøver ikke en barselsrejse, han behøver ikke to go-barsels-kaffe. Det bliver et spørgsmål, om at vores vaner måske skal ændres. Og det er også sundt. Jeg glæder mig virkelig til en livsforandring.
Jeg vil gerne skrive et indlæg om barsel, når den er på plads.
 
 

36 kommentarer

 1. Sikke en hyggelig update! Sikke hurtigt det går – for ja, så skal han jo bare bygges lidt tungere, den lille herre; solide bassekinder, skal man ikke kimse ad 😀
  – A

 2. Marie Høg Pedersen siger:

  Hvor er det bare hyggeligt at læse om jeres rejse, forberedelser og tanker om det hele. Jeg blev selv mor for 2 måneder siden, så kan helt klart relatere til mange af tingene.
  Så vil jeg bare melde at de der plukveer behøver ikke have en årsag for at komme. Altså at man har haft for meget tryk på eller urinvejsinfektion. Jeg havde også en graviditet uden gener, men fik plukveer fra uge 25, som fortsatte til bebs kom ud. Efter et panik besøg på hospitalet fik jævnligt at vide at alt var godt og jeg nok bare skulle vænne mig til at have plukveer.
  Det var da lidt generende til tider, men jeg lærte at sige til mig selv at min livmoder måtte være i god træning og dejlig blød når jeg så endelig skulle føde. 💪 Og ganske rigtigt blev Frederikke presset ud på et kvarter. Men mega meget held og lykke med det sidste stykke.

  1. Cathrine siger:

   Haha, HURRA! GOD information, jeg bruger dem faktisk også mest af alt til at øve min vejrtrækning og afspænding 😀 Og kæmpe stort til lykke <3 KH

 3. Sikke en fin update. Det er så betryggende at vide, når ens små pus, når det stadie, hvor de vil kunne klare sig uden for maven. Det tager lige toppen af uroen <3
  Jeg kan ikke lade være at tænke, at jeg da aldrig fik at vide, at jeg kunne takke nej til diverse indgreb og indsprøjtninger. Jeg havde sikkert ikke valgt at gøre det anderledes, men det havde været rart at vide, at muligheden var der.

  1. Cathrine siger:

   Det er noget af det Hanne Dam også har meget fokus på i sin bog, virkelig interessant læsning i øvrigt. Omend den er lang!
   Det er heller ikke noget, særligt mange siger højt, så det er også svært at være informeret. Men i udgangspunktet er det din krop og din baby – og så skal man træffe gode, informerede valg sammen med sin partner, hvis man har sådan en, og ens jordemoder. KH

 4. J siger:

  Åh ja, lige præcis med økonomi/barsel priser jeg mig lykkelig for, vi begge er offentligt ansatte. Det var en hyggelig update – jeg synes også, det var meget beroligende at nå dertil, at baby kan klare sig, hvis min krop pludselig ikke kan finde ud af at være gravid mere. Jeg håber, dine plukveer lægger sig lidt igen – om ikke andet, så til et niveau, hvor du er tryg ved dem. Jeg tror også, jeg nogle gange mærker dem mere under ferie og fri (måske fordi jeg har tid og rum til at mærke ordenligt efter). Omvendt så skal de jo være der – det er bare endnu en af de ting, det er svært helt at vide, om ens krop har styr på eller ej. Jeg er uge 37 og er stadig i tvivl om, hvornår jeg har en plukve – og hvornår det ‘bare’ er baby, der klumper sig helt sammen i en eller anden yderposition. God vind herfra!

  1. Cathrine siger:

   Tak og i lige måde J! Slutspurten! Det må være så dejligt at nå 😀 KH

 5. Tine siger:

  Så dejligt et indlæg! Kommer du på et tidspunkt til at lave collage/mere specifik indlæg om de ting I har købt? Altså hvilken barnevogn og hvorfor, osv.? Kunne være så spændende 😉
  Kh Tine

  1. Cathrine siger:

   Mm… Måske! Jeg er har godt tænkt på det, men jeg er ikke helt enig med mig selv om, hvor meget babydelen skal fylde herinde. En ting er fertilitets/graviditets-delen men jeg er ikke sikker på, at alt det andet skal fylde 🙂 Jeg noterer mig i hvert fald ønsket! KH

   1. Pernille siger:

    Ikke fordi jeg skal bestemme hvad der skal fylde, men her er bare lige en lille stemme fra en ikke-mor-læser, der håber babygrej ikke bliver hovedfokus 🙂 ELSKER bloggen som den er <3

    1. Rikke siger:

     Word 🙂

    2. Cathrine siger:

     Det bliver i hvert fald ikke hovedfokus, I promise Pernille 😀 KH

 6. Louise siger:

  Det er sjovt, det der med at få en baby og hvad folks holdning så er til, hvor meget man bør kunne eller ikke kunne, fordi man er blevet en børnefamilie.
  Jeg har oplevet at folk har haft meget travlt med at jeg skulle væk fra min datter. At nu var det også tiden til at jeg skulle overnatte væk fra hende eller deltage i ting uden hende. Men det har jeg bare slet ikke været parat til. Heldigvis at jeg ikke er bange for at gøre tingene rigtigt i andres øjne, så jeg kunne sige ‘tak, men nej tak’ til både folks meninger og tilbud. Nogle mennesker er klar til at komme ud tidligere og så synes jeg heller ikke der skal stå nogen og fortælle dem om det er rigtigt eller forkert.
  Derudover vil jeg sige at det der med at baby bare må indfinde sig – sådan var jeg nok 100% – inden. Jeg har måtte erkende at i vores familie er der kun tre mennesker der betaler prisen for at insistere på ‘ikke at lytte’ til babyen. Og det er mor, far og baby. Så måske får man en baby som bare er easy going og bare følger med – måske får man en baby som reagerer på det den oplever – og måske er det lige så meget et spørgsmål om forældrene. Vi har i hvert fald lært at værdsætte rolige stunder derhjemme. For vores alle tres skyld – til trods for at jeg faktisk fik en dejlig nem pige.
  Og til sidst det med barsel – jeg tog tilbage på arbejde da min datter var 7,5 måned og så tog farmand over – og nøj jeg måtte høre meget for det fra andre mødre. Hvordan jeg bare skulle vente mig, for jeg var overhovedet ikke klar til at være så mange timer væk fra min baby allerede der og jeg ville fortryde at jeg ikke tog alt barslen selv osv(det er jo ikke MIN barsel, men VORES, synes jeg personligt). Og jo tættere vi kom på dagen og jeg fortalte at jeg selvfølgelig var lidt ængstelig for at være væk fra hende – fordi jeg var bange for at jeg ville komme til at savne hende for meget: hvad sagde jeg. Øv, det var træls!
  Lad os bare slå et slag for at alle mødre skal gøre det som de har det bedst med og tror på er det rigtige for deres familie ♥️☺️

  1. Cathrine siger:

   Jaaa! Enig, enig, enig. Meget fine tanker og de passer rigtig meget på det vi taler om. Vi må lære ham at kende og se, hvad han er for en størrelse. Det er helt okay, at hans behov udfyldes mere end vores egne. Det er de blevet i så mange år. Alle familier, sine små personligheder.
   Generelt må folk gerne ytre sig lidt mindre i bestemte vendinger – jeg tænker at mor og far ved, hvad der fungerer bedst. KH

  2. Lærke siger:

   Jeg er meget enig. Man ved slet ikke hvilket barn man får og deres behov ændres også med alderen. Jeg tog tilbage på arbejde, da min datter var 7 måneder og hendes far tog over og det har fungeret virkelig godt. Jeg glædede mig til at komme på arbejde igen. Jeg elsker at gå på arbejde og komme hjem til min familie. Jeg synes folk skal gøre det der passer dem bedst, men med mere fokus på at dele barslen.

  3. Marie siger:

   Enig enig enig! Jeg var tilbage på arbejde, da baby var otte måneder – og det passede mig rigtig fint. Ja, jeg savnede hende (savner hende stadig, når jeg er på arbejde), men jeg nød at være tilbage, gøre noget jeg er god til, være sammen med mine kolleger. Der er ikke en ens læsning for alle, vi lå finde det der er rigtigt for OS og for VORES børn.

 7. Helle siger:

  Jeg vil bare lige sige, at baby er heldig …tænk at få forældre som jer 🙂 I er for seje

  1. Cathrine siger:

   Haha, du er sød, Helle, jeg tænker mest af alt heldige os! KH

 8. Mette siger:

  Sikke en hyggelig tirsdagslæsning. Hvor kan jeg huske alle nyd det-kommentarerne, men er nok slem til at give dem selv her knap seks måneder efter jeg blev mor 😉
  Kan selv huske hvor rart at det var at nå færdigbagte-ugen!! Nu skal han bare vokse sig stor og fin.
  Krydser fingre for at moderkagen rykker sig så du forhåbentlig kan få den hjemmefødselsoplevelsen, som du ønsker! Og ellers kan kejsersnit også være en god oplevelse – særligt de planlagte tænker jeg (fik selv et akut, men alle var så søde på operationsstuen).
  Han er en heldig lille gut. Synes i gør jer nogle rigtig fine overvejelser sammen.

 9. Anita siger:

  Kan ikke lade være med at tænke på, hvor jeres ferie går hen fremover.. lige pludselig er det Lalandia og hotel Legoland 😂 husker selv, hvor meget mine forældre gjorde for os børn i ferierne. Vælge familiehoteller med vandland, Tivoli, ponyridning osv. Man vil jo gøre alt for at se sine børn glade 😊 så kan godt forstå I er spændte på at møde ham!

 10. Mette siger:

  Dejligt indlæg 💙 den der “nyd det”-bemærkning er så mærkelig, synes jeg. Altså man ved jo slet ikke, hvor hårdt eller ikke hårdt, det bliver. Jeg stornød det første år med vores søn. Han var så mild og glad, og både min kæreste og jeg var hjemmegående meget af det år. Vi havde ikke ret mange penge, måtte købe brugt og arve babyting af andre, men vi var så rige på tid. Og tid var altså en helt fantastisk ting lige på det tidspunkt. Det var en dejlig periode af mit liv, som jeg tænker tilbage på, når jeg har en dum dag nu her. Da vores søn blev et år, sagde mange “nu er det hårdeste år overstået!”. Men det synes jeg slet ikke, man kan sige så generelt. Jeg synes faktisk, året fra 1-2 år har været “hårdere” end 0-1 år. Altså stadig hyggeligt og dejligt, men med højere puls, fordi han lærte at gå og løbe og pludselig kom til skade og skulle i institution og passes med overnatning første gang og vi skulle begynde at sætte grænser osv. osv. Det har været mere udfordrende for mig end tiden med afbrudt søvn, amning og alt det der. Jeg prøver nok bare at sige, at et familieliv er helt forskelligt fra person til person, og at jeg husker det år, som du går i møde om lidt, som et virkelig dejligt år ❤️ Kh

  1. Sus siger:

   Åh jeg har det som du. Min er halvandet, og hvor jeg oprigtigt føler, at vi næsten ikke mærkede, at vi fik hende, er det noget helt andet nu! Man er på på en helt anden måde. Og andre har det helt modsat. Forældreskabet er forunderligt!

 11. Maria siger:

  Dit afsnit om, hvad der fylder: Spot on. Man kan nemlig ikke sparre op og lige nu glæder man sig bare ustyrligt. Og nydningen tager bare en anden form. De første uger græd jeg flere gange om aftenen fordi dagen var slut, og det havde været så dejligt, og nu ville hun jo aldrig være 4 dage mere igen😆 Lige som konfirmand som ikke kan rumme festen er slut☺️
  Jeg er glad på dine vegne, at du i dit forløb – trods alle trængsler – har fået sådan rod i det alternative og det, som det repræsentere. Der er så meget ro og essens at hente til dit moderskab der🤗 Vigtigst af alt bare at tage i mod det som kommer – og omfavne dig selv for den du er i det. Nogen dage stærk og handlekraftig – andre dage følsom og febrilsk. Det er okay alt sammen💛

 12. Pauline siger:

  Det er så hyggeligt at følge med i jeres rejse. Det bliver vidunderligt for jer.
  Er selv lige blevet mor til mit andet barn, og først vil jeg også pointere, at jeg i begge mine graviditeter havde plukkeveer som bare pokker. Men det var der absolut intet galt i og jeg fik at vide jeg skulle se det som en form for træning min livmoder gjorde, inden den helt store finale 🙂 Bare slap af med dem, og nyd at din krop fungerer ☺️
  Og dernæst er det ret interessant det du skriver om tendensen med børn kommer mere i fokus. Før min førstefødte var min mand og jeg 100% dem der sagde “børnene skal bare med – vi ændrer intet” men du godeste, hvor har vi pænt trukket de ord i os igen og er faldet helt ind på hylden om rutiner og hvad der nu er bedst for de små. Det er kun et par år vi går glip af de lange aftener hos venner og familie, og det er helt ok. For hvad der end fungerer for vores børn, fungerer for os. Og her fungerer det at vi er hjemme mest muligt og i hvertfald overholder sengetid omkring kl 19 🙂 ❤️
  Held og lykke de sidste 10 ugers tid ☺️

 13. Josefine siger:

  Sikke et hyggeligt indlæg!
  Jeg er lige i den alder hvor mine veninder begynder at snakke om børn (for mig er det dog på ingen måde aktuelt) og jeg synes virkelig at det er så rart at du skriver dine tanker omkring graviditet, børn og de kommentarer man får med. Fx er sådan nogle ting som at kommentere på mavestørrelse og at sige “nyd den sidste tid” noget jeg garanteret (uden dårlige intentioner) kunne komme til at smide efter dem når de bliver gravide og det er faktisk rart at få lidt perspektiv på hvordan man kan undgå at være utilsigtet uhøflig. Og i stedet bare være en god, cheerful veninde, haha!
  Så summa summarum – tusind tak for alle dine fine indlæg og mega meget held og lykke med det sidste af din graviditet <3

 14. Julie siger:

  Sikke mange fine tanker. Jeg er langt hen ad vejen helt enig. Vi fravalgte også 3D scanning, fordi vi følte, hun skulle have lov at have lidt “privatliv” efter alle de tidlige scanninger, vi havde været til (bl.a. pga. en GUL umiddelbart forinden). Er så glad for vi ikke gjorde det. Det var sådan en dejlig overraskelse, at se hendes ansigt, da hun så kom ud her for 25 dage siden.
  Jeg/vi gik til nogenlunde samme fødselsforberedelser som dig/jer, og havde gjort mig en masse tanker om, hvad jeg ville og ikke ville mht. fødslen. Absolut intet gik som planlagt, og vejrtrækning var en by i Rusland under det meste ad fødslen 😂 Men det gik jo alligevel, og mentalt havde jeg brug for at føle mig forberedt, så føler absolut ikke pengene og tiden var spildt.

 15. Nina siger:

  Jeg fødte 28+2 en fin dreng på 1310 gram og 40 cm, så det giver dig måske en real size ide om, hvordan din dreng ser ud. Og bare lige en note, han kan godt trække vejret nu, men skal have rigtig meget hjælp, så bare glæd dig over hver uge der går, hvor han bliver stærkere og stærkere.
  Og ja som alle andre siger, så NYD det hele! De søvnløse nætter, den evige vandren med barnevogn, de uendelige bekymringer, alle smilene og det hele.. lige pludselig sidder man med en (sund og rask og helt fin) tumling på 13 mdr og er tilbage på arbejde 🙈

 16. Josefine siger:

  Hahaha! Efter 3 år i fertilitetsbehandling var jeg også så træt af at folk hele tiden sagde “nyyyyyyd det” inden baby kommer! Jeg nød det i den grad- jeg ELSKEDE at være højgravid, følte mig så smuk og kvindelig, og forventningens glæde var helt vidunderlig. Man tror ikke at barnet kan leve op til ens sindssyge forventninger om lykkefølelsen, men virkeligheden overgår ens vildeste fantasi ❤️

 17. Sofie B siger:

  Kære Cathrine,
  Min kæreste og jeg har været igennem fertilitetsbehandling lige så længe som du og Adam, og vi venter også en lille baby (dog en pige) d.15.oktober!
  Tak for dine indlæg og din åbenhed. ❤️
  PS. Hvis du finder et sted, hvor man kan specialbestille en babymadras, så råb endelig højt. Jeg er nemlig også på jagt. Sådan er det, når man gerne vil bruge (min) morfars gamle babyseng fordi den bare er cute😂

  1. Mie siger:

   Jeg fik lavet en madras til en vugge hos Hyndeskrædderen i Brønshøj (prøv google😊). Der er også noget, der hedder skumhuset.dk.

 18. Sara siger:

  Vi startede også med sætningen “så længe forældrene er glade er baby glad”, for så at vende den på hovedet til “så længe baby er glad er mor og far glade”. Det er bare helt ok, at man ikke kan det samme som før. I min venindegruppe har halvdelen efterhånden børn, og jeg oplever gang på gang, hvor meget credit veninderne giver, hvis de nye forældre kan fortsætte deres gamle liv mest muligt. Indretter de sig derimod hurtigt efter barnet og dets behov for rytmer, ro, osv. – knap så meget credit at hente 😉 det undrer mig altså.

 19. Line siger:

  Cathrine, må jeg ikke bede om navnet på din zoneterapeut? Han/hun lyder fantastisk,.

  1. Cathrine siger:

   Send mig en mail <3 KH

   1. Louise siger:

    Hej Cathrine.
    Kan du ikke også sende mig navnet på zoneterapeuten? 😊

 20. Anne siger:

  Blev forældre for 5 uger siden og lige med hensyn til at rejse med en lille baby, så er det noget, jeg går rundt og grubler rigtig meget over. Jeg har totalt trang til at komme UD efter en besværet graviditet, og vi har (7 9 13!) et forholdsvist nemt og ligetil barn. Man kan sikkert godt rejse uden at genere baby alt for meget, men som du selv er inde på, så er det jo bestemt ikke barnets behov, man tilgodeser ved en rejse. Og uanset hvad så går der bare utrolig meget tid her i starten med at tage sig af babyen: Amning (det fylder ENORMT meget so far), få til at sove, skifte, aktivere. Og hvor fedt er det egentligt at betale for at sidde i Sydspanien i en ferielejlighed og amme nonstop? Man kan også bare blive hjemme, hvor baby helt sikkert er tryg.. Hmm.
  Nå, ja, og så vil jeg også sige, at det der “nyyyyd det!” er lidt noget fis. Jeg går i hvert fald ikke rundt og sender længselsfulde tanker efter kaffe latte og cafe-liv. Det er jo et nyt kapitel man går i gang med på godt og ondt, og det er man forhåbentlig nogenlunde afklaret med.

 21. LSH siger:

  Du har god tid til at nyde det. Heldigvis er de fleste babyer jo rimelig nemme at have med på cafe, rejser, fester etc 🙂 … det gik op for os at der først er når de bliver 2, 3, 4 år at det bliver udfordrende – når de får deres egen vilje og vej. Der blev og bliver jeg udfordret. Når man har planer lørdag formiddag – men ikke kan komme ud af døren fordi der er en som hellere vil bygge lego. Når man kender samtlige legepladser i Barcelona. Så nyd de næste 2 år! (Og nyd det hele tiden, altid. Jeg nyder det selv når jeg er ‘dumme mor’ – tænk at han er min, sådan en lille fyr med egen mening, holdning og temperament! Wauw! 🙂 )

Send en besked