Top

GUIDE: Norditalien og søerne

30.01.2019
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Okaaay, kald mig bare langsom. Men NU er den klar. Måske i tide til jeres sommerferieplanlægning?
Min guide til Norditalien og primært byerne omkring de mange søer; Lago d’Orta, Milano, Venedig, Verona og et par tips omkring Gardasøen. Se evt. min highlightede story på Instagram, hvis I vil se lidt live Italy!
Sidste år var vi på en virkelig, virkelig vidunderlig to-ugers ferie til Norditalien. Mit frankofile hjerte har mest af alt trukket os til Frankrig gennem tiden. Men for pokker! Italien! Varme, dejlige, gæstfrie, madglade Italien. Jeg ELSKER det land – og man kan altså få virkelig meget for en (relativ) kort flyvetur; bjerge, strand, ski, sop(-ning? hedder det det? Sopperi?). Alternativt på den grønne skala man faktisk også tage nattoget til Italien fra Hamborg – bare et lille tip, begiver man sig ud i det.
Vi har kun lige startet vores udforskning af Italien – selv om Adam er vokset op med skiferie i Dolomitterne, og vi også har været på flere gode bilferier som barn dertil. Men sammen kan vi nu krydse Rom af listen og en god bid af det nordlige Italien og søerne.

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Italiensguide

LAGO D’ORTA

Vi startede vores ferie med en uge omkring Lago d’Orta, som virker lidt som en velbevaret hemmelighed for turisterne. Set i relief til fx Comosøen og Gardasøen, så er der klart flere italienere i området omkring d’Orta. Og om de så har været turister, så virkede det jo hjemligt for de uforstående (mig, altså, jeg taler ikke et hak mere italiensk end jeg akkurat forstår en is- og pizzamenu, grazie!).
Søen er ikke større, end at man kan køre rundt om den på en time til halvanden, og man kommer lidt op i højden og får det smukkeste view ud over søen og byerne, og det kan kun anbefales. Vi tog turen rundt på en regnvejrsdag og stoppede ind i den nordligste by og ramte en lille lokal bager, der absolut ikke var noget særligt, men deres småkager var himmelske. Bare fordi det var autentisk.
Søen er skøn at bade i og bestemt ren, og der er masser af små skønne spots hele vejen rundt, hvor man være lidt for sig selv, læse bog, springe i vandet etc.
Det tager en time at køre hertil ca. fra Milano, og man har en rigtig god placering i forhold til dagsture til fx Milano.

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Italiensguide
Vi boede:

Jeg havde booket La Darbia hjemmefra, efter jeg fandt det på en eller anden random britisk side. Og oh my et dejligt sted! Det er virkelig en perle. De har en række små lejligheder, som er simple men pæne og med en herlig udsigt udover søen.
La Darbia er herligt og meget børnevenligt – men fordelingen er ret fin. Ældre par, folk på romantisk getaway. Det er ikke et udpræget børnested, men børn er velkomne. Dejlig balance. Der er pool, en ret skøn restaurant på stedet (der gerne gør sig i at dyrke deres egne afgrøder), og så er der det her lille frimærke af en vinmark foran lejlighederne, som giver det skønneste vue (fra vores lejlighed på billedet ovenover.)
Jeg kan kun anbefale stedet på det varmeste, restauranten med. Og så har jeg glemt at nævne den lille pose med simpel morgenmad, der hænger på ens dør om morgenen (sørger man selv for at krydse af på listen). Alt i alt en lille perle.
Vær for opmærksom på, at man forlader Orta San Giulio, den hyggelige og større by der ligger ved søbredden for at køre “opad bjerget” for at nå La Darbia. Det kræver klart en bil at komme dertil (IMO), men stadig – man er ikke længere væk en fem-ti minutter i bil.


alternativ overnatning:
AL DOM (via Giovanetti 57) 
Ret skønt bed & breakfast, som vi dog ikke sov på, men som vi opdagede på en lang gåtur, og det så aaalt for herligt ud. Helt ned til søen Orta San Giulio og altså smack ned i den lille by ved søen. Det har ingen pool, som jeg lige kan se det – men til gengæld har det søen som jo er skøn. Dog ikke så børnevenlige til mindre børn, da der ikke er lavere vand end til over navlen, som vi oplevede det. Tjekkede sidenhen stedet ud på nettet – meget smukt og nyligt renoveret i rimelig original stil.

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Italiensguide

Vi spiste:

LA CAMPANA (via Giovanetti 18) – Denne her tippede I mig om – byens bedste pizzeria. Og det er det. Dejlig, sprød, tynd italiensk pizza lavet af mama, som kommer ud og hilser, har hun tid. Lad dig ikke narre af det lidt intermistiske setup. Det er faktisk lidt det, der er så skønt – her er relativt “ufint” og uturistet. Vær dog opmærksom på, at de lukker til siesta.
IL POZZO (via Panoramica 16) ser altså lidt kikset ud – men er det ikke typisk italiensk? Lidt kikset 00’er-decor, men ganske glimrende buffalina, en ekstra lækker udgave af den klassiske margherita, som jeg foretrækker den i Italien. Stedet er har også en minigolfbane overfor, som er ganske hyggeligt (omend slidt), men vær opmærksom på myggene! Lange bukser og strik, har I planer om minigolf (leggings er ikke nok). Af de 60 myggestik jeg havde på kroppen efter vores Italiens-tur, så fik jeg 85 % af dem på vores fyrre minutters slag minigolf.
ENOTECA RE DI COPPA (Piazza Mario Motta 32) er en herlig vinbar hvor de serverer Aperol, og er det egentlig ikke bare det, der er diæten på disse kanter?
PANE E VINO (Piazza Mario Motta 37) – da vi endelig havde planer om at besøge det her sted, så var der nogen, der holdte bryllup (hvilket var ganske fint at overvære fra gaden sådan set). Men det ser dejligt ud og virker som den mest “smarte” restaurant i byen.
AL BOEUC (Via Bersani 28) det her sted er udmærket mad, men det meste af oplevelsen sidder i at alle bordene er linet op i den smalleste smøge. Det er meget autentisk.
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Italiensguide
Vi havde to gode isoplevelser:
PANE E VINO GELATERIA ligger på den lille main square skråt overfor Pane e Vino. Det er restaurantens lille eksterne isbiks, som er skøn. Betjeningen sød og rar, og så er det ret herligt at dingle på tværs af den lille plads og over på en bænk med søudsigt.
AGRIGELATERIA (Via Domodossola 1A) har bestemt ikke en fed location, durk i en rundkørsel. Men isen er vellavet, varianterne er mange og igen – serveret med et smil. Kaffen er udmærket (men heller ikke mere end det – men sådan er niveauet generelt i Orta San Giulio for et par nørder).
Og vi købte virkelig god ost og pølse i Cusio Formaggi Botteghe (Corso Roma 25).

Vi gjorde:

Det er en lille by, så forvent ikke alverden. Til trods for sin størrelse, så var det klart en af de hyggeligste byer, vi var i på hele turen.
Men udover minigolfen, så kan jeg kun anbefale, at man tager den gode gåtur så langt man kan komme det ud ad Via Motta mod højre, kigger man på søen. Det er her de små badebroer er, og freden sænker sig. Derudover kan man nede fra Piazza Mario Motta købe en billig billet og hoppe på en af bådene, der sejler ud til den ret skønne lille ø Isola San Giulio (som man har udsigt til fra La Darbia). Det tager max en halv time at gå den rundt, der egentlig ikke så meget at se andet end kirken – men de smalle gader og den afsindige stilhed er da et besøg værd.
Den store byg omkring Lago d’Orta hedder Omegna og ligger helt i nord – det tager ca. 25 minutter at køre dertil. Lige nord for den ligger Alessis produktion og lagerudsalg (Via Private Alessi 6), hvis man er til den slags. Varemængden varierer vist for flere af jer var vilde med det, og jeg oplevede ikke, at der var andet end “gammel ragelse”, om man må være så fri.

MILANO

Nåede vi ikke at opleve meget af, før Adam fik flip af varmen, hehe… Så den store Milano-guide kan jeg ikke levere. Men lidt har også ret. Dog vil jeg lige nævne de MANGE historiske zoner, man skal have tilladelse til at køre i. Skiltene er ikke mange, og det kan være svært at spotte til tider, men vi fik altså en bøde. Det er i øvrigt meget klassisk i italienske byer, er vores oplevelse. De holder turistkørsel ude af Centro Storico af gode grunde. Til gengæld virkede det ikke svært (eller dyrt) at droppe bilen af.

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Italiensguide
Vi spiste:

CORSO COMO 10 (Corso Como 10) er en legendarisk café/bar/butik, som uden tvivl tager sig betalt for maden, men den er faktisk også ganske udmærket (selv om man uden tvivl kan finde oplevelser mere autentiske). Butikken er en drøm med mærker, der ikke lige er til at finde hjemme; Alaïa og Manolo Blahnik. Men det er altså den liga, vi taler. Vi var dog heldige at komme der under udsalg, og så var der gode penge at spare.
VUN ANDREA APREA (Via Silvio Pellico 3) nåede vi ikke at spise på, og jeg er heller ikke sikker på, vi havde haft den fede nok pengepung med til det. Det her er altså et ægte gourmet-fancy-pants sted og bare beliggenheden lige om hjørnet fra domkirken, som altså er en virkelig dyr adresse, siger det hele. Men godt skulle det være og ser det ud.
MARCHESI 1824 (Via Santa Maria alla Porta 11a) var også lukket, da vi tabte byen, æv! Men det er det smukkeste, gamle konditori, som jeg havde spottet på instagram. Det er virkelig højt på min liste til næste gang.
MOLESKINE CAFÉ (Corso Garibaldi 65) er stedet for en simpel og sund frokost og en lille café. Det er rimelig uformelt men du kan få en god salat og en lækker kop kaffe, mens du læser bog (for det gør de andre).
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Italiensguide
ORSONERO COFFEE (^^^Via Giuseppe Broggi 15) var uden tvivl den BEDSTE kaffeoplevelse på hele vores ferie. Der er fuld smadder for 3rd wave-stilen med læderforeklæder på baristaen og smart-minimalistisk menukort på væggen; en lystavle med dagens kaffer. Kaffen var så god, at vi endte med at køre tilbage ind til Milano TO gange. Da vi skulle fra Lago d’Orta mod vest og fra vest hjemad mod lufthavnen. Men selv om italienerne er kendt for deres kaffe, så er det de laver SORT kaffe i en smukke lille Bialetti-kande over blus. Det er lidt for voksent for os. Vi vil have noget mælk til à la flat white eller en cortado. Eller en coldbrew – deres var virkelig god.
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Italiensguide
PAVÉ (Via Felice Casati 27) endte vi på eftersom Orsonero var lukket. Og det var også ganske udmærket. De har både lidt sandwicher og salater men også små fine kaffer og lækre kager.

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Italiensguide
Vi shoppede:

MARNI OUTLET (Via Giancarlo Sismondi 65) var der mange af jer, der spurgte til, og det var også fint. Men ikke kæmpe stort og ikke viiildt vigtigt at køre efter. Det er i virkeligheden ét mindre lokale med få af hver ting, hvis ikke kun en enkelt. Man finder som udgangspunkt ikke den nye sæsons varer men forriges finurlige tasker, tøj, sko og showpieces. Man kan helt sikkert gøre sig nogle gode køb (jeg købte et par læderstøvler med kæmpe glimmersten på hælene til 1.500), men man skal lige være heldig. Til gengæld kan det godt betale sig at bære sine Marni-ting, har man nogen. Jeg kom daskende med min taske på armen, og det fik ekspedienten til at hive et par ting frem af baglokalet, som slet ikke var til salg endnu “because you arrre fan, I see”.
SLAM JAM MILANO (Via Giovanni Lanza 1) er stedet for en sneaker connaisseur, og der er rigeligt af dem på væggene til at man kan fordrive en rum tid. De har i øvrigt også streetwear.

Vi så:

Vi nåede ikke at se meget, men jeg tvang Adam til at se domkirken på Piazza del Duomo og det smukke Galleria Vittorio Emanuele II, som er den vildeste arkade med alle de DYRESTE butikker. Men Milano er fyldt med smukke gader og vist RET mange gode madoplevelser.

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Italiensguiderockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Italiensguide

ARONA ^^^

Er en lille fin by værd at besøge, er man på de kanter – en fin udflugt fra Orta San Giulio. Det er stedet med den smukke gade fyldt med parasoller. Den er ikke stor, og det er ikke en by, man skal køre efter. men yndig er den med kig til Lago Maggiore, som absolut er en af de smukkeste af søerne.
L’Albero Delle Dolcezze (di Buscaglia Roberto & CC. SO Cavour 54) er et lille konditori med en fin gård, som laver heelt klassiske italienske småkager, men gode er de. Og gården agerer fin og skyggefuld pause, er man på de kanter (herunder)

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Italiensguide

CREMA ^^^

Vi måtte have en nat i Crema, eftersom min yndlingsfilm Call me by your name foregår her. Og jeg vil sige – meget mere er der ikke at opleve. En dag er så fint! Men at gå rundt i de små gader, ja den ligner de fleste andre små italienske byer, men den er faktisk hyggeligere. Lidt mere autentisk (selv om de har oplevet en stigning i antallet af turister pga. filmen, fik vi fortalt). Vi boede i denne her lille lejlighed, som lå helt perfekt centralt for en enkelt nat. Og det var også Franceska der tippede os om god mad – som faktisk er rimelig travle, restauranterne. At booke bord kan bestemt være en idé.
NASO ROSSO (Piazzale delle Rimembranze 13) drømte vi om at spise på men fik at vide i døren, at der var fuldt booket. De serverer en særlig pasta, som de er kendte for i Crema, men som vi altså har tilgode.
SPERANZA (Via Suor Maria Crocefissa di Rosa 2) laver byens bedste pizza men eftersom de ikke havde frokoståbent endte vi med ikke at nå den. Men de ser altså også gode ud på insta.
SANJO (Piazzale delle Rimembranze 26) som vi endte på, hvor vi kunne få bord uden reservation. De laver primært siciliansk mad, som er ganske udmærket. Jeg husker ikke måltidet som noget særligt, men absolut heller ikke dårligt.

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Italiensguide

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, ItaliensguideVERONA

Vi boede:

Tyve minutter syd for Verona (i bil) ligger en mindre by Zevio. Den er egentlig ikke noget særligt, men der havde vi fundet et landsted; Corte Ruffoni (på billedet herover, via Sacco 3, Zevio), som var virkelig fint – vi endte dog med at tage derfra før tid, da varmen var ekstrem for mig, og der ingen pool var. Det virker meget autentisk og mama lavede en vidunderlig morgenmad. Måske den bedste på turen.
Stedet er et godt udgangspunkt geografisk for at udforske både Venedig, Verona og hele den egn af Italien.

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Italiensguide
Vi spiste:

GROM (Via Mazzini 75) er efter nogens mening den bedste isbutik i Italien – og for dem, så er det heldigt, det er en kæde med butikker i de fleste store byer. Det er virkelig god is, og at se dem bygge vaflen op – altså isen masseres nærmest på. Ret fascinerende vil jeg påstå. De laver en god fersken-is! (isen sælges i øvrigt også i det nye Mad & Vin i Magasin).


OSTERIA IL PUNTO ROSA (via Fratta 12-A) er et ret skønt lille osteria, som laver hjemmelavet pasta, som er to die for. Og de har afsindigt meget vin! Stemningen er afslappet og viben intim. Sådan lidt old school italiensk med ældre herrer til at servere, der ved, hvad de taler om.
CAFFÉ WALLNER (Via Dietro Listone 1) havde desværre lukket, da vi var der, men måske byens vildeste pasticceria. Seriøst, google deres kager. I skal i hvert fald ikke snydes for tippet selv om vi blev det for oplevelsen.

Vi shoppede:

JACADI (Piazza delle Erbe 9) er det franske mærke som har både en masse vel mønstrede ting, men også helt klassiske striber osv. til børn. Og pladsen, Piazza delle Erbe, er skøn i sig selv og fyldt med boder med skøre hatte, frisk frugt og andet dims.
KIDDY KABANE (via Scudo di Francia 8) er en virkelig fin lille børnebutik, som faktisk har super mange danske mærker også, blandt andet Ferm Living (det behøver man jo ikke tage til Italien for at slæbe med hjem, men så forstår I viben). Men de har også flere eksotiske mærker, som er super fine. Meget douchet og lækkert univers.
PAPER WARDROBE (Corso Sant’Anastasia 40) har nogle meget fine og lidt skæve ting – jeg tror egentlig, de kun har deres eget mærke. Men iblandt er der altså nogle gode og lidt finurlige ting.
FOLLI FOLLIE (Corso Porta Borsarai 36) er en dødlækker og små- (hvis ikke hel-) dyr butik med en stram italiensk indretning og virkelig mange fede mærker.

Vi så:

Man kan ikke tage til Verona uden lige at spotte Julies balkon – ligesom resten af turisterne i byen. Jeg erfarede så med hjælp af jer, at det der med tage statuen, der står under balkonen, på brystet – det giver vist held. Så go do it – hvis ikke du altså er germofob. Derudover er byen spækket med smukke broer (Ponte Pietra, som den måske mest kendte) og fine pladser (Piazza della Erbe som en af de måske smukkeste). OG man kan ikke se Verona uden lige at se det store colosseum! Da vi var i byen, var der Scorpions-koncert om aftenen (og derfor en overflod af læderklædte 50+ typer), og derfor kunne vi ikke få oplevelsen med at se opera derinde, som mange af jer ellers tippede om. Men prøv selv at tjekke koncertkalenderen HER. En anden stor oplevelse (vi ikke nåede) kan være at besøge paladset Palazzo Giardino Giusti (Via Giardino Giusti 2)

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Italiensguide

VENEDIG

har jeg ikke besøgt siden vi var på campingferie der som barn. Og på en varm julidag havde jeg ikke andet end ringe forventninger. Der ville med garanti være virkeligt varmt (det var der) og virkelig mange mennsker (det var der), men jeg blev fuldstændig forelsket i byen – til trods. Venedig er nemlig meget mere end overpriced gondoler og træls turister. Hvis man bare tager en enkelt afstikker ned ad en gade modsat larmen, så venter roen og freden og bum, så står man pludselig på en lille plads, hvor der hænger vasketøj til tørre.
Vær ikke bange for at gå ‘off the beaten track’. Man skal nok finde vej tilbage (ellers er der tusinde skilte, så peger mod Ponte di Rialto). Og skal I udforske et område, så kan jeg kun anbefale jer at liste rundt i det jødiske kvarter, som bestemt giver følelsen af, at “her bor der faktisk rigtige mennesker”. Det kan man godt glemme, når alt er så eventyrligt, det ligner en kulisse. Derudover, har man tid, kan jeg anbefale at tage en båd ud til Murano. JA, alle de der glaslamper og glasvarer der er så hotte – de hedder muranolamper, fordi de bliver mundblæst på øen MURANO. Og øen er fyldt med smukke farvede bygninger, og det fik en kæmpe anbefaling af vores søde værter på La Darbia. Vi nåede det dog ikke, da både tiden slap op, og min højgravide krop svedte.
Derudover skal man selvfølgelig nyde synet af den mægtige Canal Grande og alle de andre klassikere, og evt. besøge Peggy Guggenheims smukke udstilling (som er et køligt afbræk fra sommervarmen).

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Italiensguide
Vi spiste:

I TRE MERCANTI (Campo della Guerra Castello 5364) er en lille specialitetsforretning, hvis primære trækplaster er små frisklavede tiramisuer. Og de er gode! De har tre-fire varianter, vi gik dog for den klassiske. Du kan tilmed lure lidt på produktionen, mens du spiser. De sælger også biscotti, olivenolier og andre italienske specialiteter – fint sted at tage lidt med fra, hvis du skal have lidt godt til familien.
SULLALUNA (Fondamenta della Misericordia Cannaregio 2535) – er stedet hvis du 1) har brug for et sundere måltid 2) lidt afsides fra turistmængderne. Det virker som et lokalt hangout for unge mennesker og er et sejt mad-møder-bogsalgs-sted. Ja det lyder skørt, men det svarer lid til hvis Thiemers i Tullinsgade også solgte mad. Det kunne godt være en favorit, hvis jeg boede der. Og så var det øko!


TORREFAZIONE CANNAREGIO (Fondamenta dei Ormesini) var vores gode kaffeoplevelse i Venedig. Især deres iskaffe var herligt svalende. Kaffebaren er også i third wave-retningen, og man kan godt møde en lokal eller tre. Men stilen er sådan lidt på kant til at ligne noget Starbucks-kæde. Men altså italiensk indretning er heller ikke min kop te, sådan generelt. Kaffen var god, og det var det vigtige”
BAR ALL’ARCO (S. Polo 436) er stedet hvis man skal have autentiske italienske cichetti. De her små hapsede af brød med forskelligt tilbehør på. Det var VIRKELIG lækkert, og til trods for sit beskedne udseende er det også et ret populært sted (og du kan godt opleve at skulle vente på at et af de fem klapborde udenfor bliver ledige). De står hele dagen og smækker nye små hapsede sammen, og du kan sagtens købe et par stykker ad gangen for så at gå ind igen og bestille et nyt udvalg. Virkelig herligt lille bitte sted (herunder).

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Italiensguide

BAR ALL’ARCO

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Italiensguide

LAGO DI GARDA (Toscolano Maderno)

Efter vi slap ud af vores sidste nætter i Zevio med pengene retur, så besluttede vi os for at køre til Garda-søen. Der har jeg ikke været siden barnsben, men vi ville bare gerne have noget vand til at køle sig i. Vi endte egentlig lige dér, da jeg søgte på Airbnb og fandt LAVANDA E ROSMARINO APARTMENTS. Det lignede en million og med søudsigt, og så blev det der. Selv om Gardasøen er så pokkers turistet. Det gjorde ikke spor, for lejligheden var så vidunderlig – og med få skridt ude af døren var vi oppe ved deres lille havestykke, hvor de også havde en pool. Det havde vi helt for os selv, heldigt nok. Vores værtinde var en drøm og sørgede for ost og pølse, da vi kom, og kage da vi kørte derfra (sådan, en hel æblekage OG chokoladekager – vi anede ikke, hvordan vi skulle transportere dem, men vi nænnede ikke at lade det ligge). Jeg kan ikke anbefale stedet nok, og det var lige sådan et sted, vi søgte. Vi kunne slappe totalt af med god samvittighed og en krimi.
Kørslen rundt om Garda-søen kan være rimelig heftig, men der er da små fine byer at besøge. Men igen. Her er VIRKELIG turistet. Alle menukort står også på tysk og istedet for at tale italiensk til dig, så slår de over i tysk (som ingen af os taler). Flere af jer tippede os om Limone, som egentlig er en ret smuk lille by, men jeg kan ikke andet end sige gå en lang bue uden om i juli. Det var skrækkeligt, og selv om vi havde sat en dag af, så tog vi hjem efter en time. Dårlig mad, badedyr og forbrændte turister med neoprenholdere bag om nakken til deres solbriller.
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Italiensguide


PIZZERIA GIATTO GIALLO (Via Montana, 31) er pizzariet i selve Toscolano Maderno-by. En by som faktisk er ret hyggelig (men MEGET hurtigt overset). Selve stemningen var lige lovlig 60+ segment der skulle have Campari og fritter eller børnefamilier, der skulle have bananasplit og cola (mig næste sommer, haha!). Men pizzaen, den var sgu god nok. Det er ikke stor cuisine, men pizzaen er god, og det er det vigtige.
GELATERIA CIOCOLAT (Via Statale Toscolano, 130) tog vi på efter pizzaen, og NØJ det var lækkert. VIRKELIG god is af sådan en landevejsbiks at være. Men de har åbenbart også vundet nogle smagspriser, og man kan godt fornemme, at de er nørder og moderne i deres sammensætninger. Selv om hele området bag lugter af camping (og ikke et ondt ord om det)
LAVANDA E ROSMARINO APARTMENTS
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Italiensguide

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Italiensguide
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Italiensguide

18 kommentarer

 1. A siger:

  Fineste guide som får mig til at savne Italien helt afsindigt og glæde mig endnu mere til sommer! Generelt laver du bare drøn-fine guides, tak!

 2. Molly siger:

  Hej Cathrine!
  Jeg ved ikke om det bare er min browser der er træt, men formatet på indlægget driller en hel del :/ Billederne er kæmpestore og jeg kan kun se halvdelen af billeder og tekst. Din sidebar går desuden ind over begge dele. Tænker det nok bare er lidt cms der skal fikses 😉

 3. Maria siger:

  Det samme gør sig gældende hos mig! Dog ikke hvis jeg bruger Google Chrome – måske der er noget galt med siden ift. nogle browsere?

  1. Mette siger:

   Samme her – også når jeg bruge Google Chrome.
   Kan slet ikke læse indlægget.

  2. Mathilde siger:

   Samme her!

  3. Stine siger:

   Jeg kan heller ikke læse indlægget; ej heller i Chrome 🙁

  4. Natascha siger:

   Jeg kan heller ikke i safari, mit virker dog i Chrome! 🙂

  5. Caroline siger:

   også problem her.
   formatet er helt mærkeligt og billederne er kæmpe store 🙁

 4. Christine siger:

  Ingen problemer med at se det ordentlig her hos mig. Bruger google chrome.
  Jeg vil spørge dig, hvilket at stederne du bedst kan anbefale til en børnefamile.
  Dvs. ikke for meget transport (tænker eksempelvis fra lufthavn til destination), ikke for meget storby (a la Rom). Tænker lidt by, lidt badeferie og ikke for besværligt med klapvogn:)
  Tak!

 5. Deeejligt indlæg 😍. Men.. Får akut rejsefeber!
  Milano er så skøn, jeg var der for 2 år siden og det absolut fedeste var, da vi tog en 7 timers guidet ø-hoptur ved Comos, hvor vi blev kørt ud til vandet og blev sejlet til to øer. Alt var så autentisk og flot – hele fornøjelsen var med den sjoveste, oplagte guide og fri tid til selv at udforske og fx spise frokost et par timer begge steder, hvor til vi blev sejlet til en anden kyst side, vi også udforskede en times tid, før hjemkørsel til midtbyen. 600 bobs var SÅ godt givet ud 😍

 6. Clara Maj siger:

  Uha, jeg læser noget om Rom i indlægget her – har du også en guide dertil? Har lige bestilt flybiletter dertil + milano, men fortyder næsten helt, med din fine guide her 😉

 7. Emma siger:

  Vi var på næsten samme tur i sommers, og for at undgå flyrejsen, tog vi tog fra Danmark til Dresden. Her lejede vi en bil, til en virkelig god pris, og så kørte vi igennem Tyskland ned igennem Schweiz til Norditalien, med to overnatninger i smukke Schweiz inden vi nåede til Italien. Vi var så i Norditalien i 14 dage, inden vi kørte igennem bjergtagende Østrig og Tjekkiet på vejen tilbage til Dresden, hvor vi atter tog toget hjem. Virkelig en god tur, og turen med tog var meget bekvemt, og prisen cirka den samme som hvis vi havde fløjet. Kan klart anbefales hvis man prøver at sparre flyturerne væk.

 8. Marie siger:

  EJJJJ nu bliver jeg jo nødt til at tage til Italien igen, igen, igen, igen haha 🙂 I samme forbindelse må jeg virkelig rose dig for altid at holde højt niveau i alle indlæg! Du er helt uden sammenligning Danmarks dygtigste, mest velskrivende og visionære blogger <3

 9. Julie siger:

  Åh, Italien <3
  Min familie har gennem de sidste 22 år haft sommerhus i Toscana, så jeg har oplevet en stor del af landet, og jeg elsker simpelthen dét land! Selvfølgelig er der turistfælder med al for mange badedyr og tyske menu-kort, men landet er heldigvis fyldt med uspolerede perler ligeså.
  Jeg kan ikke anbefale Toscana nok; Lucca, Firenze, Siena, Pisa… Jeg garanterer, at du vil elske det. Det er helt som på postkortene; solsikker, smukke bjerge, vingårde, is, gammel arkitektur osv osv… Og utrolig børnevenligt.
  Åh, jeg kommer helt i feriestemning. Godt, at vi skal derned igen (igen, igen…) til sommer!

 10. Mine siger:

  Sikke en fin guide – vi planlægger også en lille roadtrip i Italien til sommer! 🙂 <3 Hvor er jeg misundelig på de mange mange smukke kjoler i lækre solbrune farver som du havde på <3
  Dine billeder er som altid fantastisk smukke.
  Jeg har ledt og ledt med uden held men har du mon nogensinde lavet et post om billedredigering og hvilket kamera du bruger? Er netop hjemvendt fra ferie og blev pænt skuffet da jeg trofast havde taget mit gamle spejlrefleks med på ferie til at dokumentere men istedet opdager at min iphone tager bedre billeder end de billeder jeg kunne overføre til computeren fra mit kamera så nu er jeg på jagt efter et nyt godt kamera og synes dine billeder altid er så skarpe og smukke 🙌🏼
  Dbh. Mine

 11. Lizette siger:

  Jeg var i Limone i juli måned, ganske skrækkeligt ja. Mine forældre har camperet ved Gardasøen siden de selv var børn, dog altid omkring Lazise som jo også er super turistet men dog langt hyggeligere. De kan godt lide det velkendte så de hygger der (normalt også på samme plads år efter år), og så kan jeg elllers selv tage bus rundt og opleve området, ELSKER også Norditalien!

 12. Stine siger:

  Jubii! I sommer fulgte jeg troligt med på Instagram og blev inspireret. Dejligt, at den er så detaljeret.
  Kan du sige noget om prisen på La Darbia? Måske er jeg blind, men jeg kan simpelthen ikke finde det på deres hjemmeside.
  Og husker jeg helt forkert, eller stoppede I ved nogle byer, da I kørte ned gennem Europa på vej til Italien? Jeg synes at kunne huske nogle stories, som så rigtig hyggelige ud. Eller var det en anden ferie? I så fald, vil du fortælle lidt om, hvor I stoppede?
  Og så vil jeg bare rose din blog. Jeg elsker at følge med 🙂

  1. Cathrine siger:

   Vi fløj faktisk til Milano og kørte derfra 🙂
   La Darbia var lidt dyrt – klart vores splurge, hvor den anden halvdel af ferien var mere budget på hotelfronten. Jeg kan ikke huske, hvad det kostede. En del af det skulle vi nemlig betale up front da vi bookede. En anden del efter endt ophold. Men måske sådan noget 200/250 euro pr. nat? For en hel lejlighed med halv pension? Evt. skriv til dem – de er sindssygt søde. Og TAK for roserne Stine 😀 KH

Send en besked