Top

Guide: Nus om de fødder, der bærer dig frem

26.05.2020
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand — Annonce
Matas fodbehandling, Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand

Det er ikke så tit, at jeg beder Adam om liiiige at tage et par billeder af mine fødder. Jeg har faktisk et lettere anstrengende forhold til dem. Måske fordi de er battered and bruised efter jeg engang for efterhånden mange år siden brækkede min storetå på arbejde i et radiostudie – nogen der kan huske det? Haha, vildt nok hvis I kan! Men jeg sendte live og ville lige lukke en studiedør for gennemtræk. En stor jernstatue som underligt nok stod i rummet væltede fra sin piedestal; en gammel skæv stol, ned over min storetå – og brækkede den. Jeg så både sol, måne og stjerner men som den tro væbner til P3, jeg var, sendte jeg færdigt. Haha! Hardcore radiotype.

Efter halvanden time tog jeg på Frederiksberg Hospital, og der blev jeg mødt af en mand så bred, som han var høj. – og det var altså dobbelt af min længde. Han havde kruset, sort hår og en grov gangart og viste mig ind på briksen. Den var brækket. Højre storetå. Og inden jeg havde set mig om, så var røntgen klaret og neglen hevet af med hans grove næver. Hold da kæft, det gjorde naller og undskyld i øvrigt for eventuelle grafiske billeder på din nethinde.

Foden blev pakket ind, og jeg fik en støvle på, krykker, og så forlod jeg de kliniske rammer en tånegl fattigere. Det har taget laaang tid, før den så bare rimelig ud. Og selv nu kan man stadig se på den, at den har oplevet det traume – altså slaget. Så jeg er blevet lidt prekær omkring mine tæer. Og derfor tager jeg mig ekstra godt af dem.

i samarbejde med MATAS STRIBERNE, som jeg er ambassadør for

Matas fodbehandling, Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand

Jeg går hos en fodterapeut hver/hveranden måned, og det er den bedste luksus, jeg kan komme i tanke om. Hvad gør de? Jamen de sliber, renser, klipper, smører – og mine fødder er som en nyfødts, når jeg går derfra. Virkelig. Det er de bedste 450,- jeg kunne bruge. Og alle de små skavanker jeg har, de går i nul. I hvert fald for en stund. Det kan ikke anbefales nok. Det er ikke en nusse-spa-behandling. De er “håndværkere”, sundhedsfaglige behandlere, men jeg kan simpelthen ikke beskrive lykken nok, når jeg sidder der.

Men det er ikke nok. Den daglige behandling er virkelig vigtig også for at forlænge fodterapeutens arbejde. De fødder skal smøres! Nogen har mere tørre fødder end andre, men smøres ville de fleste fødder blive glade for 1-2 gange dagligt. Jeg gør det post bad og inden seng. Og der findes ingen anden bedre fodcreme (and I’ve done the research) end Matas’ Fod- og hælkur. Jeg mindes at have læst om den i tidernes morgen hos Pudderdåserne (ha! Jeg husker godt, indlægget her er fra 2011!), hvor de roste den til skyerne. Jeg har købt den igen og igen lige siden. Den er suuuper fed. Men smører du den godt ind, så fedter den ikke på overflader. Den kan virkelig noget særligt, nok grundet det høje indhold af carbamid eller urea, som det også hedder (nummer 2 på ingredienslisten). Og selv om der står ‘kur’ og man kunne foranlediges til at tro, det var fint med en sjælden gang, så bruger jeg den altså hver dag. Og jeg ønsker mig, at de laver en større bøtte!

Det er den vigtigste daglige pleje. Men skal du nusse lidt ekstra i aften, så tag en vaskebalje, kom lidt fodbadesalt i. Jeg kan også godt lide at tilføje et par æteriske dråber – jeg har en med noget sandeltræ i (modtaget i en goodiebag), som giver mig den vildeste spaduft. Og hvis det skal være ekstra-ekstra så tilføj lidt blomster for syns skyld.

Matas fodbehandling, Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand

I stedet for en fodfil som faktisk ikke anbefales af min fodterapeut, da man risikerer at øge produktionen af hård hud (det får man i forsøget på at beskytte fødderne), så tag en skrubbesvamp. Jeg har købt en natursvamp i supermarkedet egentlig til rengøring, hehe… Men den fungerer glimrende på fødderne til at løse de døde hudceller. Det er en blid, blid måde at gå til dem.

Som en ekstra hjælper kan man give hælene lidt med hælstiften. Den indeholder sådan set det samme more or less, som fod- og hælkuren, men den er god, er man travl eller på farten. Bare lige at køre henover hælen fremfor at sidde og smøre. Tænk at det er dem, fødderne, der rammer jorden først og hårdest og med det mest af din vægt, hver gang du går. De er udsatte. Men jeg synes man kommer langt med fod- og hælkuren. Det er vitterligt, den bedste fodcreme derude.

Og så er der ikke andet at gøre end at læse en bog, se lidt iPad og nyd 5 minutters stilhed med fusserne i badet. Måske en lille kop te on the side. Det er så simpelt men simpelthen så godt for velvære og sjælen. At give de fødder, der bærer os frem og igennem livet, lidt ekstra kærlighed! Og måske en lille smule lak på tæerne bagefter. Så bliver de ikke finere.

Matas fodbehandling, Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand

Matas Stribernes fodserie har fire kategorier; den grønne er antiperspirant, den blå er kølende, den lyserødlige er ekstra plejende (min favorit) og den hvide er daglig pleje.

Alle produkterne i serien holder sig på 75,- eller under, så alle kan være med. Også hvis du ønsker produkter uden parfume.

7 kommentarer

 1. Nina siger:

  Hvilken fodterapeut bruger du? Jeg bor også på Frederiksberg. Mine fødder er ret slidte pga arbejde i hospitalsvæsenet hvor jeg gør i træsko og er meget på fødderne. Jeg har overvejet at tage til fodterapeut mange gange men udvalget er stort og jeg synes det er ret svært at finde ud af hvem der er gode. Jeg synes det lyder godt med et seriøst sted der er lidt mere sundhedsfagligt “håndværk” end luksusbehandling.

  1. Julie siger:

   Jeg kan virkelig anbefale Buen fodterapi tæt på Vesterport Station – hun er så dygtig og netop mere sundhedsfaglig håndværker end luksusbehandler (selvom det føles som en luksusbehandling bagefter).

   1. Nina siger:

    Tak for tippet, hende checker jeg ud 🙂

  2. Freiakatarina siger:

   Mette Heick hos Frederiksberg Fodterapi på Falkoner Allé er suverænt den bedste jeg har været hos!🎉 Det er kun hende, som får lov til at røre ved mine fødder!

 2. Anna siger:

  Jeg kan godt huske dengang med storetåen 😀 og så skulle du købe træsko for tåens ve og vel.

 3. Ann siger:

  Hvor dejligt du roser statsautoriserede fodterapeuter. Tak! Jeg arbejder selv som fodterapeut og det varmer mit hjerte at du skriver så fint et indlæg om hvor vigtigt det er at pleje sine fødder. Det betyder nemlig så for meget for ens sundhed at fødderne har det godt.

 4. Sofie siger:

  Hej Cathrine,
  Jeg prøvede Matas’ shampoo og balsam på grund af din anbefaling men reagerede desværre voldsomt i hovedbunden med kløe, udslæt og tør og skællende hovedbund. Det har jeg kun oplevet med andre billige supermarkedsshampooer (dog altid parfumefri). Har du nogen ide om, hvad det kan skyldes? Det var den gule!
  Jeg tænker dog at ville prøve deres solcreme – men hvordan er det med de indholdsstoffer, der er dårlige for miljø og for havet? Går Matas fri dér?

  Jeg håber, du kan hjælpe!

Send en besked