Top

Guide til Amsterdam: Mad, shopping, kaffe og det løse

01.08.2017
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Amsterdam tog røven på os.
Til trods for mine otteogtyve år, så har jeg endnu ikke oplevet byen og sikke en skam for mig. Jeg er gået glip af noget.
Amsterdam føles som alle mine yndlingsbyer i én og samme; Paris’ romantik, Københavns historik og Londons metropolitain-feel. Den har det hele; charmen, shoppingen, afsindig god mad. Den er lille nok til at overskue, men stor nok til at jeg stadig ikke er mæt.
Vi har allerede aftalt, at vi skal tilbage. Og det må gerne være snart – det er så nemt! Det er ikke specielt dyrt at flyve dertil, og man kan altså også køre dertil i ét hug. Mulighederne er mange, men der er kun én by som Amsterdam. Jeg er forelsket.
Vi var stort set ikke i centrum, men primært i området omkring De Ni Gader og udad. Jordaan og De Pijp er SÅ charmerende!
Her følger min guide til de bedste kaffer, det der lækre hotel, der er alle pengene værd og en treat i sig selv, den sunde morgenmad og den grissede burger.

^^^Marengs fra STACH

VI SOV:
The Hoxton Hotel, som var fuldstændig fabelagtigt. En virkelig oplevelse i sig selv. Hotellet ligger på en af De Ni Gader, som klart er et af de hyggeligste og smukkeste områder – mere Amsterdam bliver det ikke, med kanalerne og broerne. Man kan gå derfra til andre hyggelige områder som De Pijp, Jordaan etc. Det er relativt tæt på Anne Franks Hus.
Hotellet er sindssygt lækkert og gennemført (nogen husker måske vores royale værelse med pejs fra instastoryen?). Hver morgen hænger en lille pose med friskpresset appelsinjuice, en yoghurt og en banan på døren, og stedet har en dejlig bar og restaurant i stueplan. Virkelig et cool sted.
Priserne ligger fra ca. 1100 kroner pr. nat og opefter.

VI PARKEREDE:

Nu kom vi jo til Amsterdam i bil, og så kan det måske være meget rart at høre, hvor vi parkerede, sæt I fik den samme idé. The Hoxton Hotel tippede os om Parking Oosterdok, som noget af det billigste men stadig gode sted at smide bilen.
Det er en parkeringskælder på havnen. Det fungerede rigtig fint, og kælderen var relativt nybygget, rimelig lys og føltes tryg.

VI SPISTE

morgenen
THE COLD PRESSED JUICERY (Herengracht 245)
Gid vi havde sådan en her derhjemme! Stedet er lækkert og minimalistisk indrettet og meningen er, at du køber din juice, din chiagrød eller dit hvedegræsshot og tager det med dig. Ret perfekt, for det ligger på en af De Ni Gader, så du kan bagefter sætte dig på “kajkanten” og spise din proteinrige, supersunde morgenmad.
THE AVOCADO SHOW (Daniël Stalpertstraat 61, Amsterdam)
Et af de mere hypede steder vi besøgte; komplet med lyserød veloursofa og smukke serveringer med, guess what, avocadoen som hovedrollen. Jeg fik en salat med burrata og blomster på, og det var sindssygt lækkert. Et sted der også dur fint til frokost, men forvent ventetid på et bord – her er ægte travlt (og folk i kø med kameraet klar).
BERRY (Bilderdijkkade 27, 1053 VH Amsterdam)
I et helt vildt hyggeligt residential-area ligger Berry, som er god på simpel morgenmad, et stykke gulerodskage eller en croissant.  Det har sådan lidt en hjemlig feel. Caféen ligger ud til en meget hyggelig square, som godt kunne have ligget i København, med grøn beplantning, og folk der bare sidder og chiller med en bog.
BAKERS & ROASTERS (Eerste Jacob van Campenstraat 54, 1072 BH Amsterdam)
Rigtig lækkert morgenmadssted, hvor det kan være svært at vælge – æg med pulled porq og mango salsa? Hindbær/kokos bircher müesli? Eller en salat? Og hvad med kaffe? Juice? Kokosvand? Åh, de har rigtig meget godt. Men det ved folk desværre også godt – vi ventede på bord i 45 minutter og gik en lang tur. Men det var det værd.
MOOK PANCAKES (De Clercqstraat 34 H, 1052 NG Amsterdam)
Hvis du er til pandekager i alle afskygninger, så må du forbi her! Det er ikke små portioner, så tag lige sulten med. Du kan få dem i sødere afskygninger, nogen med bacon og andre med avocado.
CT COFFEE AND COCONUTS (Ceintuurbaan 282-284, 1072 LR Amsterdam)
Stedet er ret stort og sådan liiiidt Baliagtigt i stemningen. De serverer god kaffe og – you guessed it – kokosvand og ellers en menu med godt og blandet. Lidt meget larm, men meget fin mad.
THE BREAKFAST CLUB (ligger flere steder, men den på Bellamystraat 2 er ret hyggelig)
Det er virkelig svært at vælge, hvad man skal have her. Det er som om de har taget meget af det klassiske; havregryn, æg, croissant, og så bare gjort det endnu lækrere. De har også mere særlige ting på menuen, som matchapandekager, Philly Cheese Steak-sandwich. Er Bakers&Roasters for crowded og busy, så er The Breakfast Club måske en mulighed.
frokost
DE HALLEN (Hannie Dankbaarpassage, Amsterdam)
En upscale foodcourt – ikke ligeså hyggelig som Torvehallerne, men de har flere små gode madboder, som tæller blandt andet Taqueria Lima (udmærkede tacos), Petit Gateau (vildt flotte kager) og en – tadaa – Ballenbar. Den lækre lille friturestegte, hollandske specialitet.
IVY AND BROS (Oudezijds Voorburgwal 96 HS, 1012 GH Amsterdam)
Mega cool sted med rigtig lækker morgenmad/frokost – og god kaffe. Vigtigt! De laver smukke regnbuesalater, laksesandwiches – men ikke sådan nogen standard nogen, som du køber i 7/11. De er flotte, lækre og meget indbydende, deres ting.
PLUK (Reestraat 19, 1016 DM Amsterdam)
Hvis du har brug for et sted, du kan keep it healthy, men som samtidig også kan servere dig et stykke kage efter du har været vældig healthy og helst gerne i pæne omgivelser – PLUK er svaret, og de er ved at åbne flere steder i byen.
SLA
Nu vi er ved det sunde – lad os lige tage en øko-salatbar med oven i købet. Igen; gid vi havde sådan herhjemme. Jeg bruger tit SMAG og WEDOFOOD i København – men ingen af dem er økologiske. Du får nogenlunde samme koncept, bare lidt lækre – og økologisk – på SLA.
GEFLIPT (Van Woustraat 15, 1074 AA Amsterdam)
Et af de bedste burgersteder i Amsterdam, har jeg ladet mig fortælle – de lukker først 21.30, så du kan også komme forbi til aftensmad. Den helt rigtige lille og smagfulde størrelse, briochebolle med sort sesam – et par særlige burgere, men de har også en helt almindelig men GOD cheeseburger.
BURGERLIJK (findes flere steder i Holland)
En hollansk burgerkæde à la Halifax – bare bedre. Vi nåede ikke at spise der, men flere af jer anbefalede den hårdt, så den er på listen til næste tur.
aftenen
BAR BOTANIQUE (Eerste Van Swindenstraat 581, 1093 LC Amsterdam)
MEGA cool sted, der faktisk både har morgenmads-/frokostdelen på menukortet, men som i høj grad skal besøges om aftenen. Også med henblik på deres ret lækre cocktailkort. Prøv lige at google det – smukkere findes det nærmest ikke, vel? Der er grønt og excentrisk og varmt og velkomment ligegyldigt hvor du kigger.
BUSSIA (Michelin-stjerne, Reestraat 28-32, 1016DN Amsterdam)
Bussia laver rigtig lækker italiensk mad, men uden stedet føles for posh – de serverer i øvrigt både en frokost og en aftensmad, så flere pengepunge kan være med. Du får ravioli, risotto, fettucini. Ricotta, panacotta og helt fantastiske vine. Oveni det kan man så lægge et rigtig lækkert menukort. Alt i alt – en rigtig lækker madoplevelse, skal man have det ekstra gode men uden at blive ruineret.
D & A hummus bistro (Westerstraat 136, 1015 MP Amsterdam)
Man kan både komme her til frokost og aftensmad, og her får man altså en sindssyg lækker falafel og humus. Der er primært fokus på vegetariske retter men der er også et par enkelte med kød. Men lov mig at køre vege og smag falaflerne og humusen. To die for. Stedet er ret chill og i et hyggeligt område.
CAFÉ DE KLEPEL (Prinsenstraat 22, 1015 DD Amsterdam)
Rigtig hyggelig lille café turned restaurant om aftenen. Rimelig uformel, afslappet med ægte fransk stemning – perfekt opvarmning, skal du videre til Paris. Du kan få god vin, charcuteri, oste og lækre serveringer – småt men godt.
HAPPY HAPPY JOY JOY (Oostelijke Handelskade 4)
Er du til asiatisk mad – så skal du på Happy Happy Joy Joy. Og tag den i øst, hvor der er en stor patio med rispapirslamper, hvis vejret er godt. Priserne er rimelig og menukortet stort. Tag 3-4 retter hver og del henover bordet – der er virkelig uformelt, hyggeligt, ungt og høj musik. Meget fint på en fredag/lørdag fx.
LOS FELIZ (Albert Cuypstraat 88, 1072 CX Amsterdam)
Er du til meximad? Og er du til lyserød? Så skal du ind forbi Los Feliz og spise rigtig lækker mad. Tacos, burritos og de der nachos, der er hjemmelavede, som minder dig om, at dem du køber i Fakta herhjemme overhovedet ikke har noget med Mexico at gøre.
SALSA SHOP (ligger flere steder i Amsterdam)
Det her er fastfood, men meget velsmagende – som navnet antyder er det meximad. Tacos, burritos, salater. Egentlig et rimelig simpelt menukort, men det smager godt. Tag evt. maden med og sæt dig på en bænk ved kanalerne.

^^^D & A hummus bistro, mums

^^^Burrata med avocado-salat på The Avocado Show

^^^Hvordan man ser ud post middag på Happy Happy Joy Joy

^^^Mook-pandekager – rigeligt til to med en ekstra lille side

^^^En af barerne i De Hallen

VI DRAK

kaffe
SCREAMING BEANS (Singel 276, 1016 AC Amsterdam)
Fin lille kaffebar – og Adams favorit. De er lidt mere kaffede og bitre i smagen på deres cortado end Bocca, der er mere nøddet og floral (den sidste; min favorit). Vi spiste ikke morgenmad der, men de har en simpel, simpel servering. Du kan læse avisen, sidde lidt på wifi og få din kaffe og croissant.
BOCCA COFFEE (Kerkstraat 96HS, 1017 GP Amsterdam)
De har ikke decideret morgenmad, såvidt jeg husker – men de laver Amsterdams bedste kaffe, spørger du mig. Det er kæmpe sted med højt til loftet med sådan en industrivibe, og så står de bare og laver sygt god kaffe dagen lang, serverer også et stykke kage on the side, hvis du er til det (hvem er ikke?). De er ægte nørder, og du kan også købe bønner med hjem.
LOT SIXTY ONE (Kinkerstraat 112, 1053 ED Amsterdam)
Lækker kaffe (dog ikke bedre end Bocca i min smag), og de har deres egen bønne, de selv rister i kælderen. Det ser ret sejt ud. Meget cool sted i et rigtig hyggeligt område. Du kan også få en lille ægmuffin, croissant eller lignende on the side. Beware; de tager kun kontanter.
drinks
GLOUGLOU (Tweede van der Helststraat 3, 1073 AE Amsterdam)
Afslappet bar, der næsten ligeså godt kunne ligge i Paris. Du kan få simpel mad ved siden af dit lækre glas vin. Stemningen er sådan gammelromantisk, og de har naturvine i lange baner. Mega skønt sted.
BAR OLDENHOF (Elandsgracht 84, 1016 TZ Amsterdam)
Skal du ud og have en cocktail, drikke en lækker post-dinner whiskey eller få et glas latenight rødvin, så er det Bar Oldenhof, du skal indfinde dig på. Stedet er lidt en blanding af Lidkoeb og Salon 39 (dog uden maden), men I ved; et mørkt, jazzet-agtigt sted. SÅ hyggeligt, og så ved de bare, hvad de serverer.

^^^Bocca-kaffestedet – min klare favorit

alt det andet

STACH (ligger flere steder i Amsterdam – og Holland faktisk)
Virkelig lækkert lille bageri, som minder lidt om Kihoskh på Vesterbro. De har små fine saftevand, lækre chokolader, yndige men simple kager – og så de der farvestrålende marengs, et instagrambillede værdigt!
VAN STAPELE (Heisteeg 4, 1012 WC Amsterdam)
De mest vanvittige cookies, jeg nogensinde har fået. Det er en lille, smuk, gammel biks – og de laver kun én ting: En chokoladecookie med flydende hvid chokolade i midten. Den er genial – og typisk udsolgt om eftermiddag. Køb rigeligt!
THE BULLDOG COFFEESHOP (nærmest et coffeshop-emperium, men den første ligger her: Oudezijds Voorburgwal 90, 1012 GJ Amsterdam)
Vil du gerne prøve en bruin café – en af de caféer eller beværtninger, Amsterdam jo også er kendt for; stedet du ryger en lille pind, så er The Bulldog måske stedet. Vi talte godt om, om det var sjovt at prøvede, men kom altså fra det. Skal man, så er The Bulldog en klassiker.

^^^Van Stapeles cookies in the making

VI SHOPPEDE:

BILDER & DE CLERQ (De Clercqstraat 44, 1052 NG Amsterdam)
Åhh, et lækkert sted. Her ville jeg sidde og arbejde hver dag, lå der en i København. Det er et supermarked, men sygt lækkert og gennemført – og i øvrigt ikke dit sædvanlige supermarked. Du kan godt få dine sædvanlige ting som mælk og æg, men de har ligesom kurateret indholdet på en eller anden måde. De har bl.a. lavet store “køkkenøer”, hvor du kan tage en printet opskrift, og så står alle dine ingredienser i afmålte mængder klar lige til at putte i kurven. Økologisk, bien sûr. Og så med et foreslag til vin stillet klar. Genialt til en aften, man er lidt for travl til at tænke over, hvad man har lyst til.
MARQT (Ligger flere steder i Amsterdam og Holland generelt)
Det LÆKRESTE supermarked – det slår altså Magasins ellers pæne Mad&Vin. Alt er øko, ser sundt ud, lækkert, indbydende. Der er styr på varerne, der står snorlige. Jeg følte mig nærmest wholesome, bare ved at gå derind. GID vi også havde sådan en herhjemme. Priserne var tilmed rimelige set i forhold til, hvor lækkert det var.
SUKHA AMSTERDAM (Haarlemmerstraat 110, 1013 EW Amsterdam)
MEGA lækker interiørbutik, der emmer af hvide, lyse tekstiler, hør, flet, ting af træ. Sådan lidt Bali møder Skandinavien, hvis man kan forestille sig det? Jeg havde lyst til at flytte ind!
DE HALLEN (Hannie Dankbaarpassage)
Udover at være et madsted, så er De Hallen også et område med butikker, en biograf, en cocktailbar – sådan en form for kulturelt mekka, og jeg faldt især for THE GATHERSHOP (Hannie Dankbaarpassage 19) med smykker, fine guidebøger – en lille skandinavisk perle.
DE NI GADER, JORDAAN, DE PIJP
Området omkring De Ni Gader har sindssygt mange gode og fine butikker; tjek gader som Hartenstraat og Reestraat fx. Jordaan og De Pijp er de to andre virkelig lækre hoods, som vi klart forelskede os i. Her er stemningen mere Vesterbro/Nørrebro, og butikkerne ligger både ude til hovedgaderne, men så sandelig også lidt “off road”, så gå endelig på opdagelse.
AW Co. (Reestraat 3, 1016 DM Amsterdam)
Er du på jagt efter et vintageur og har penge på lommen, så ved ham her virkelig, hvad han laver. Adam og ejeren af butikken, urmageren, stod længe og nørdede viden omkring Omegas Moonwatch, og vi blev begge meget klogere. Han har de smukkeste ure – men det er altså ikke billigt. Men et besøg værd, leder du efter noget ganske særligt.
SCOTCH & SODA (Ligger mange steder)
Mærket kommer fra Amsterdam og de har altså nogle meget gode ting, kigger man lidt. De minder på en måde lidt om Abercrombie&Fitch (som jeg har det rimelig anstrengt med) med deres meget konceptede butikker og mørke stemning i butikkerne. Det har også en lille smule surfervibe over sig – men til forskel fra Abercrombie&Fitch, så er det her mærke rettet mod voksne mennesker. De har nogle meget fine ting i ny og næ og bruger i højere grad lækre kvaliteter; silke, uld, hør etc. Adam især finder ofte noget godt; en lækker skjorte, et par rare shorts.
HEMA (findes flere steder)
Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal sammenligne Hema med herhjemme – måske sådan en budget-agtig udgave af Magasin udelukkende med eget design? Det er måske lidt Åhléns-agtigt? Jeg blev tippet om butikken, fordi de har det fineste stationary. De fineste notesbøger, kuglepinde, gavepapir. Men de sælger også tøj, babyting, kitchen supplies og alt muligt andet.

VI SÅ (ELLER VILLE GERNE HAVE SET):

ANNE FRANKS HUS
Et must-visit er man i Amsterdam og interesseret i historie. Jeg må med skam meddele, at vi ikke så det, selv om det har stået på min must-do-liste, siden jeg læste bogen som barn. Der var virkelig lang kø, og Adam er ikke rigtig museeumstypen, så det må stå på listen til næste gang. Huset ligger på Prinsengracht (som jeg kunne huske det fra bogen) og ser egentlig ikke ud af noget særligt, men det er det – læs endelig Anne Franks Dagbog før besøget.
RIJKSMUSEUM
Et virkelig, virkelig smukt og gigantisk museum – Amsterdams nationalmuseeum, der har fokus på håndværk, kunst og historie. Og så har det jo den ikoniske cykelsti/vej under midten af hovedbygningen.
PARK FRANKENDAEL
Som centrum i Amsterdam blev dyrere og mere og mere befolket i 1600-tallet og 1700-tallet, så begyndte velhaverne at rykke ud af byen – blandt andet til området omkring Park Frankendael. Området blev indtaget af nogle store huse, Huize Frankendael ligger der stadig, rige mennesker og en smuk anlagt park, som i dag er en offentlig park. Perfekt til en gåtur eller en picnic.
WESTERPARK
Glimrende sted til en takeaway kaffe og en bog. Find en bænk eller en grøn plet, slå dig ned og nyd roen.
NOORD
Området nord for centrum, som minder lidt om Papirøen i København. Vi nåede ikke at se det, men det skal vi næste gang. Det er noget med at hoppe på en lille færge fra havnen, og så tage over og udforske den grønne bydel, som er i rivende udvikling.

^^^Rijksmuseum

 

38 kommentarer

 1. Linea siger:

  Tak for alle de gode tips – vil helt klart bruge dem når vi skal afsted i november (så jeg glæder mig også til Rotterdam-guide!)
  HEMA er også min favorit – alt er billigt og mega fint!

  1. Cathrine siger:

   Mega god tur til jer – der er så skønt, også i Rotterdam! Kh

 2. Simone e siger:

  Min bror er flyttet til Utrecht og da vi besøgte ham og hans svigerfamilie, faldt jeg også fuldstændig for Amsterdam! Det er en fabelagtig by.
  Jeg vil tilføje, at man kan booke et besøg til Anne Franks hus, så skipper man køen. Og man kan også købe en kombineret billet til kanalrundfart (så fint!) og Rijksmuseet, så slipper man også for køen til museet.
  Museet har forresten nogle malerier af Vermeer, til de der har læst ‘Pige med perleørering’.
  Jeg vil også lige tilføje Vondelpark – super hyggelig og ligger i udkanten af Amsterdam by.

  1. Cathrine siger:

   Det var gode inputs, tak Simone! Vondelpark var faktisk også på min bruttoliste, men så glemte jeg den på den endelige guide 😅 Tak! KH

 3. Cecilie siger:

  Ej TAAAK for den her guide! 🙂 (og det store arbejde ifølge IG 🙂 ) Nu glæder jeg mig bare endnu mere vildt, totalt meget til at skulle dertil i slut September. 🙂

  1. Cathrine siger:

   Selv tak og GOD tur! Der er bare så dejligt. KH

 4. Camilla siger:

  Fantastiske tips! Dejligt at høre, at du er blevet mindst ligeså forelsket i Amsterdam, som jeg er (:
  Som Simone skriver, kan man bestille billetter til Anne Frank et par måneder i forvejen. Jeg besøgte det, da jeg lige var flyttet til byen sidste år, og jeg kan absolut anbefale det!
  Derudover synes jeg også, de utallige skjulte gårdhaver er værd at gå på jagt efter rundt omkring i byen og især Jordaan.
  Camilla | http://cammi.dk

 5. Ann siger:

  Det lyder lækkert, er lidt nysgerrig på prisernes i Amsterdam, hvordan er niveauet?? Er det ligesom KBH eller mere prisvenligt ala tyskland?? 🙂

  1. Cathrine siger:

   Altså ifølge mit cortado-indeks er det lidt billigere 😂 En cortado koster 2-3 euro og herhjemme typisk 30-35. KH

 6. Olivia siger:

  Har selv lige været i Amsterdam (det var mig der også var på Happy Happy Joy Joy :P), og jeg kom tilfædigvis også forbi Bakers and Roasters inden vi skulle på Heineken Museum en af dagene. Det var uden tvivl det bedste måltid jeg fik på hele turen! Mine medrejsende var så trætte af at jeg ikke kunne holde kæft om det, at vi faktisk endte der igen et par dage senere til endnu en helt perfekt morgenmad😅
  Men jeg kan da godt se fra din liste at når jeg kommer tilbage igen (og det gør jeg – var fuldstændig forelsket i den by!) er der meget mere at opleve. Så tak! ❤️

 7. Mia siger:

  Køb billet hjemmefra til Anne Franks Hvis, så ryger du lige forbi køen 🙂

 8. Lykke siger:

  Uha, din fine guide giver mig helt lyst til at bestille en flybillet! ☺️

 9. Ida siger:

  Tak for din fine guide – den bliver printet og brugt når turen om lidt går til Amsterdam ☺️👍🏻
  Du shoppede en masse chokolade mens i var afsted på ferie – var det i Amsterdam? Og hvad var det for noget? Men den mængde, må det have været godt 😅

  1. Laura siger:

   Hej Ida! Jeg håber, at det er okay, at jeg svarer på din kommentar mht. chokolade. Jeg har også lige været i Holland (dog ikke i Amsterdam), men den fine chokolade, som Cathrine købte er fra brandet Tony´s Chocolonely, og kan findes i stort set alle supermarkeder i Holland. De har mange forskellige varianter og de er sååå fine og fotogene.

 10. Anne siger:

  Jeg husker Amsterdam for virkeligt gode loppemarkeder med masser af lækkert retrotøj, marihuanadunst i parkerne og indonesisk reijstaffel (det var faktisk rigtig godt!). Man kan måske fornemme, at jeg sidst var dernede i 2003 – før baristaer og gourmetburgernes æra. Må snart tilbage! Tak for inspo.

 11. Mette siger:

  Så fin guide! På trods af at jeg har boet i skønne Amsterdam i to år er der flere steder på listen jeg ikke kendte. De må besøges når turen går dertil igen. Og Hema er vidunderligt! Det var lidt min guilty pleasure dernede…

 12. Jeanett siger:

  Så fin guide, mange tak ! Man får lyst til at smutte afsted nu !

 13. skønne billeder… jeg er også lige hjemvendt derfra og har da også besøgt nogle af de samme steder… sprang også over museer, undtagen Dali og Banksy, men tilføjede så lige en helt fortryllende U2 koncert i Ajax Amsterdams Arena… Amsterdam kom også under huden på mig!!!
  Fortsat skøn sommer!

 14. Anna siger:

  Hvor fantastisk, du har givet mig lyst til at fejre min 30 års fødselsdag i Amsterdam – Åhh, lad det ske. Bare kæresten er med på det. Mange tak for den fabelagtige guide til når jeg skal besøge byen, på min fødselsdag eller senere – ske, det skal det:)

 15. Mie siger:

  TAK for en guide, der giver én lyst til at rejse med det samme! Stor cadeau!
  Laver du mon rejseguides til de andre byer I besøgte i Holland? Har brugt dine guides et par gange på rejser, og jeg synes de er meget værdifulde, så mange tak!

 16. Camilla siger:

  Kære Cathrine. Det er utrolig hyggeligt og inspirerende at følge dig! Og en fatastisk guide du har udarbejdet! Laver du også en guide fra de steder i Frankrig I besøgte? Jeg er ved at planlægge en bilferie rundt i Frankrig til næste sommer, så kunne være vildt lækkert at se din guide fra de steder I har besøgt. De kærligste hilsner.

  1. Cathrine siger:

   Kun til Paris – vi nåede simpelthen ikke at se nok af Champagne til at kunne skrive, desværre! Men hav den dejligste tur! KH

 17. TAK for tips – vi har lige booket til september 😀
  – A

  1. Cathrine siger:

   GOD tur 😍

 18. Jette Gad siger:

  Wow sikke en fin guide – vi har lige været i Amsterdam og skal afgjort tilbage så det er virkelig skønt med ekstra inspiration… mega fint hotel i boede på – det ryger lige på listen…

  1. Cathrine siger:

   Det var så skønt! Virkelig. Den er også på vores genbesøgsliste 😍 KH

 19. Ida siger:

  Vil også helt klart anbefale folk at tage en tur med kanalrundfarten – her får man også set en masse af byen og det er fantastisk at sejle forbi alle husbådene 🙂

 20. Stine siger:

  Super guide, tak for den!! Et lille tip til Anne Franks hus: vi var der sidste sommer, prøvede at booke god tid i forvejen, men alt var udsolgt😒 Køen var mega-lang, men så blev jeg opmærksom på at man ku booke et besøg med ca en halv times introduktion først -og der var ledige tider! Så det gjorde vi til et par dage senere. Undgik køen og så var det faktisk ok at få repeteret Frank-familiens historie inden besøget, det var alligevel en hel del år siden, at jeg havde læste bogen. Besøget var en rørende oplevelse, så vildt at stå lige der, hvor tingene foregik og der var lavet en meget fin kobling til nutiden -kan varmt anbefales!

  1. Cathrine siger:

   Hvor godt, tak for tippet Stine! KH

 21. Louise siger:

  Tak for fin guide; jeg glæder mig allerede til at skulle derned (og må straks få en tur i kalenderen:-D).
  Har du overvejet integration til pinterest? Vil så gerne kunne gemme dine guides derinde, men har ikke kunne finde en knap på din blog (?) 🙂

  1. Louise siger:

   Jeg fandt ud af, at man bare skal gemme, inden man åbner indlægget i Bloglovin – så never mind;-)

   1. Cathrine siger:

    Dejligt Louise 😅 KH

 22. Lotte siger:

  Ej – jeg er blevet så hook på Amsterdam/Rotterdam efter din sommertur. Vi har en fast tradition med en storby i efterårsferien, så den virkelig kommer under huden på én.
  Ikke at du skal hænges 100% op på den, men vil Amsterdam kunne bærer en uge for en børnefamilie? Vi tager bilen derned, så vi kunne også trille lidt omkring. Jeg mindes det fedeste ved bilferier er at det giver muligheden for at finde de fineste stops undervejs og blive forelsket i dem på en helt særlig måde. Short & Sweet. Jeg tror sgu vi nupper Amsterdam…bare sig ja…

 23. J siger:

  Tak for en god guide 🙂
  Er der andre hoteller i Amsterdam du/i kan anbefale? Eller i hvilket område skal vi søge hotel? Det er lidt svært, synes jeg.

  1. Cathrine siger:

   Vi boede jo på Hoxton og var mega glade for det – husker ikke lige, hvad vi ellers havde af muligheder oppe at vende, men der er så jo mange gode steder. Og Amsterdam er virkelig lille så du kan gå alle vegne. Jeg ville se om jeg kunne finde noget omkring kanalerne, da der er så smukt og meget Amsterdam’sk. KH

 24. Christina siger:

  Tak for en god guide Cathrine 🙂
  Amsterdam er virkelig en skøn by, vi var der og fejre nytår, men det er helt sikkert også lækkert om sommeren. The Avocado Show og CT Coffee & Coconuts var vores favorit brunchsteder, mens Café Panache kan anbefales til aftensmad. Et rigtig hyggeligt sted.
  Vh. Christina
  Rejsestien

Send en besked