Top

Guide til Gent: Hotel, mad, shopping og det løse

26.09.2017
Skabt af Cathrine

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Guide til Gent, Visitflanders
NU er det på høje tid, at jeg får delt min lille guide til Gent. Stoppet efter Antwerpen (som var stoppet efter Rotterdam, som var stoppet efter Amsterdam).
Gent er den fineste lille by! Større end jeg havde regnet med, og meget lig Antwerpen bygget ud fra en gammel kerne (der blandt andet talte en den smukkeste vilde borg – som direkte ud af en Disney-film), og så med nyere bygninger (bygninger fra efter 1900) derfra. Der er kanaler, charme, virkelig gode madsteder – faktisk er det den by i verden, der har det højeste antal vegetarrestauranter pr. capita. Sejt synes jeg.
Gent er klart et besøg værd – dejligt uturistet men med masser af at se, spise, opleve.

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Guide til Gent, VisitflandersVI SOV (we slept):

Snooz inn (Ham 89)– Selv om jeg syntes, det var et lidt fjollet navn og min tanker mere blev ledt hen på et motorvejshotel, så endte det her altså med at blive et af vores yndlingssteder at sove. Det er et lille bitte b&b med 2-3 værelser i et baghus bag ægteparrets hus, dem der bestyrer stedet. Det er ikke fordi, det egentlig var overdådigt. De har den sygeste brusekabine med dampbadsfunktion (nogen kan måske huske rumskibet fra min insta?), men selve værelset var egentlig ret simpelt og lidt standard – bare pænt. Det hele var forholdsvis nyrenoveret, og det bedste af det hele var, at man gik ned i sådan et lille særskilt hus for morgenmad. Der stod værtinden og lavede de æg, vi ønskede os, serverede lidt forskelligt pålæg. Det fungerede bare så fint, og det kunne have været fedt at have hængt ud i haven, havde vejret været med os. Det ligger i øvrigt rigtig fint og centralt.

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Guide til Gent, VisitflandersVI SPISTE (we ate):

MORGEN / FROKOST (breakfast/lunch)
Simon Says (Sluizeken 8) – Smukkeste kaffebar, hvor de virkelig nørder, og de serverer også mad, morgenmad og frokost. Lækker yoghurt, croque monsieur. Og er du i god tid, kan du booke værelse på deres lille hotel.
Roots (Vrouwebroersstraat 5) – Både frokost og aftensmad, men sørg for at bestille bord! Stedet er lille og rustikt og helt no bullshit-agtigt. Går I op i mad, så SKAL I spise på Roots – det var det allerbedste måltid på hele vores tur gennem Holland, Flanderen og Frankrig. Smukke, simple anretninger. Den lækreste tatar jeg har fået længe.
MAX (Goudenleeuwplein 3) – Eftersigende dem der opfandt den belgiske vaffel. Den har de bagt i seks generationer, og der er masser af old feel tilbage i stedet. Om det er den bedste – det tror jeg egentlig ikke, dog den mest historiske.
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Guide til Gent, Visitflanders

^^^Et af de bedste måltider på turen, på Roots.

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Guide til Gent, Visitflanders

^^^De Superette – fantastisk pizza

AFTEN (evening)
De Superette (Guldenspoorstraat 29) – Genialt hele dagen! Klart det hippeste madsted lige nu i Gent. Brunch, frokost, aftensmad. Og det er god mad, typerne der laver pisket, røget smør til deres hjemmebagte surdejsbrød. Et ret cool sted, der ligeså godt kunne have ligget på Nørrebro.
Bodo (Burgstraat 2) – en simpel lille restaurant med den vildeste beliggenhed. Den ligger lige på hjørnet mod Gravensteen, som er den smukke borg i Gent. Får man det rigtige vindue at sidde ved, kan man se det. Betjeningen er lidt hurtig, oplevede vi, men maden ganske fin. Uhøjtidelig stil og stemning. Lille FYI:  Deres cocktails er rædderlige – tag et glas vin!
Vrijmoed (Vlaanderenstraat 22) – Michelin-stjernet, fine dining. Her taler vi sindssygt smukke anretninger, delikat tilberedt mad, et meget meget højt niveau af gastronomi.
A Food Affair (Hoogstraat 58) – Spøjs men fin lille restaurant der fokuserer på østlig mad med ret fine priser, ca. 15 € for en hovedret, og den yndigste lille gård.
Balls & Glory (Jakobijnenstraat 6) – Det ligger næsten i titlen; fokus er kødboller (men de har også veggie-options).
Holy Food Market (Beverhoutplein 15) – En gammel kirke lavet om til et lille restaurantmekka. Det er det vildeste rum at træde ind, og så ligger der flere små restauranter, der laver simple men gode serveringer. Det er ikke super fancy, men en sjov oplevelse!
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Guide til Gent, Visitflanders

^^^Bodo

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Guide til Gent, Visitflanders

^^^Het Moment

VI DRAK (we drank):

KAFFE (coffee)
Het Moment (Burgstraat 20) – En sjov kombination af overvældende dekadence med guld på væggene og krummelyrer, og en rimelig hipster-like betjening. Det er det smukkeste sted med en fin lille gårdhave, og de nørder og laver en god kop kaffe. For ikke at tale om lækre kager. Vi sad med computere og arbejdede i et par timer der, og det var vi ikke ene om.
Or Espresso Bar (Walpoortstraat 26) – En af de ældste og nok mest velrenomerede kaffebar i Gent. Det er et stort sted, og der er altid plads til både dig, din ven og begges computer. De nørder kaffe og kan snakke fanden et øre af om selvsamme emne.
Bidon (Bisdomkaai 25) – Mega fin lille “bicycle + coffee bar” med en rigtig Nørrebro-urban-vibe. De laver både gode kaffer men også simple morgenserveringer og toast til frokost.
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Guide til Gent, Visitflanders

^^^Or Espresso Bar

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Guide til Gent, VisitflandersDRINKS
Minor Swing (Ottogracht 56) – Mega cool lille jazzbar, der åbner klokken 16.00 og har åbent til sent. Hør livemusik og få en drink til. Tjek evt. deres FB for info omkring livemusik.
Muziekcafé Charlatan (Vlasmarkt 6) – Endnu en lille cool bar med masser af drinks OG livemusik. Tjek deres hjemmeside ud for hvilke navne, der spiller.

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Guide til Gent, VisitflandersVI SHOPPEDE (we went shopping):

Primark (Langemunt 54) – Har du luft og overskud? SÅ gå i Primark. Du kender måske butikken fra London – et kæmpe varemagasin med børnetøj, tøj til mænd/kvinder, skønhed, indretning. The works. Priserne er lave og sveden på panden i uanede mængder. Der er mange mennesker, du
Music Mania (Sint-Pietersnieuwstraat 19) en webshop– Legendarisk musikbutik – siden 1969. De har et kæmpe udvalg af vinyler i alle genrer (og i øvrigt også , kommer man ikke lige forbi)
Surplus Intérieur (Zwartezustersstraat 9) – Interiørbutik og indehaveren Linda har et meget godt øje til især skandinavisk æstetik.
Piet Moodshop (Sint-Pietersnieuwstraat 94) – Lille interiørbutik med smukke gamle træreoler og højt til loftet. De har alle mulige mærker, jeg aldrig har hørt om, men også Seletti og HAY, som man kender.

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Guide til Gent, Visitflanders

VI SÅ (ELLER VILLE GERNE HAVE SET) (we saw):

S.M.A.K (Jan Hoetplein 1) – Smukt museum i Gent med moderne kunst!
Stadshal (Emile Braunplein) – Et ret vildt bygningsværk i det centrale Gent, som fik en del kritik med på vejen, da det blev bygget for år tilbage, men som er ret spændende for sine brug af materialer. Ligger ved Rådhuset.
Kanalrundfart – En rigtig fin måde at komme omkring på og se lidt fra vandet. Især en god mulighed for at dyrke arkitektur.
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Guide til Gent, Visitflanders
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Guide til Gent, Visitflanders

Gent has so many beautiful spots to visit and above you see a bunch of names to be written navn, put them in your map and take them with you to go. Especially the place Roots – it was such an amazing dining experience and seemed super exclusive but very down to earth. Remember to book in advance!

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Guide til Gent, Visitflanders

10 kommentarer

 1. Åh, det ser skønt ud – har selv lige lavet Amsterdam-rejsedagbog på bloggen og får helt flashback til vores tur <3 Holland er godt nok noget for sig!
  – A

  1. Cathrine siger:

   Gent ligger i Belgien, men både Holland og Belgien er jo de mest vidunderlige steder! Virkelig 💁🏼 Så dejlige billeder – I kom på The Avocado Show – lækkert! KH

   1. Arj – er det? Jeg tænkte simpelthen ganske obligatorisk, da jeg så billederne at det måtte være Holland, nu det lå på vejen dertil, og bygningerne gav mig netop Amsterdam-vibes. Tsk tsk 😀 For helved.
    Men ok, jeg pjækkede også jævnt meget fra Naturgeografi på gymnasiet, og har aldrig haft råd til udlandsrejser, før jeg blev voksen – så indrømmet; jeg er ikke helt stiv i emnet, særligt ikke småbyer. Men bedre er jeg da blevet, for hold op at rejse er fedt!
    (Men som censor sagde dengang: “Ja, Annepigen. Det gik jo ikke skide godt. Men vi vælger at lade dig bestå, for du forsøgte virkelig”.
    Behøver jeg at sige, at det ikke hjælper på bedømmelsen med sætninger sådan “ej, et stort kort, jeg kender kun Europa-kortet” og “I det her område er der kegle-vulkaner. Det er dem vi kender fra film som Landet For Længe Siden”)

    1. Og mange tak <3 The Avocado-show var altså bare så fint og reelt i konceptet, og servicen var lige i øjet 😀
     – A

 2. Annette siger:

  Der er et eller andet galt med formatet. Billeder og tekst er for store til at være på skærmen – og din “om mig-boks” går ind over billeder og tekst 🙁

 3. Anna siger:

  Der mangler et eller andet i den sidste sætning omkring Primark? 😀 eller skulle der bare være punktum efter, du? Haha 😀

 4. Ida V.R. siger:

  Kommer der mon også en lille guide til Paris? Eller bliver den gamle måske opdateret? Det kunne være lækkert! 🙂 God pink onsdag til dig.

 5. Mette siger:

  Jeg faldt ret pladask for Gent og Belgien i det hele taget, da vi var på kør selv ferie for et par år siden. Jeg havde ingen forventninger til landet og specielt det sydlige Belgien overraskede mig enormt meget. Der var så idyllisk alle steder.

 6. Ditte siger:

  Kære Cathrine
  Tak for detaljeret og indbydende guides til Holland og Belgien. Min mand og jeg fik i bryllupsgave en forlænget weeekend til Paris på vores 1-års bryllupsdag til august og inspireret af jeres roadtrip sidste år har vi sådan lyst til at gøre jer kunsten efter og forlænge turen til Paris med overnatninger i Europa – og meget gerne her i Gent. I forlængelse heraf kommer så mit spørgsmål: I hvor god tid var I ude med at booke overnatninger? Det søde Snooz inn, som du beskriver i indlægget her, ser ud til at være booket hele juli og store dele af august allerede, så jeg overvejer, om det mon vil være klogt at lægge ruten fast og bestille overnatninger allerede nu.
  Bedste hilsner og tak igen for dit store arbejde
  DItte

  1. Cathrine siger:

   Jeg vil helt sikkert anbefale dig at booke de steder i ligeså god tid de kræver, hvis du drømmer om at bo lige der. Mindes også det var ret svært sidst – måske er det endda py popular demand blevet sværere. I får den dejligste tur altså, det garanterer jeg! KH

Send en besked