Top

Hand care: How to look pretty while eating bananas

18.04.2015
Skabt af Cathrine

nails_col Foto: Fundet på Pinterest, taget af Sonja Lekovic

Efter vantesæson og masser af kulde på hænderne trænger mine (og måske også jeres hænder) til et skud kærlighed. Så derfor et par fine sager, som jeg i al fald er glad for (også den neglelak som jeg har fået uendeligt med spørgsmål på på instagram), når jeg skal forkæle – både i det daglige, men også når jeg har tid til en lidt større omgang.

I forhold til min daglige “håndrutine”, så bruger jeg typisk bare en håndcreme – til gengæld har jeg altid sådan en på mig. Jeg kan næsten blive panisk, hvis jeg glemmer en. Det værste jeg ved (efter fisk og tang og krybdyr), det er tørre hænder.

Når jeg så skal forkæle lidt, så klipper jeg neglene til, renser dem, bruger en rosenpind til at skubbe neglebåndene lidt tilbage – alt sammen mens huden og neglene er bløde, direkte ude af badet.

Hvis jeg lægger neglelak, så kører jeg lige neglene over med lidt neglelakfjerner, så “fedtet”/olierne (fx gammel håndcreme) forsvinder. Min erfaring er, at neglelak holder længere på den måde. Dernæst en basecoat fra Chanel, som har fulgt mig i årevis – så undgår jeg misfarvede negle, også når jeg bruger kraftige farver som fx rød.

SÅ den farve på, i et eller to lag, som det nu passer. Til slut Seche Vite-topcoaten, som er FABELAGTIG. Men lad mig fortælle lidt nærmere om, hvad der står på hylden her på badeværelset.

1. Jeg har set denne neglebåndscreme fra Oriflame anbefalet flere steder, og nu har jeg endelig prøvet den. Den er så lækker! Jeg har prøvet shellack et par gange hos Beautyavenue, og der har jeg set, at de tilføjer olie eller creme på hvert neglebånd i en lille klat, for så at massere det ud. Så er de klar til at blive skubbet på plads. Nogen vil sikkert mene, at sådan en creme er undværlig og kan erstattes af håndcreme. Men jeg synes, den er fed i konsistensen på den helt rigtige måde, og så er jeg en beautygadgetgeek.

2. Victoria Beckham har lavet den FLOTTESTE nude/sarte/lyserødlige/hvide nuance til neglene, og hvis jeg skulle nøjes med én kulør på hænderne resten af livet, som aldrig kunne tages af, så må det næsten blive denne. Og så har Posh Spice lavet den – what’s not to like? Den er i øvrigt rigtig dejlig at lægge på neglene – det betyder meget for en som mig, der ikke kan finde ud af at bruge venstre hånd OVERHOVEDET (fåes i Sephora)

3. Seche Vite-topcoaten er den bedste opfindelse LÆNGE til os kvinder. I hvert fald de af os der er glade for neglelak. Den holder nemlig, hvad den lover i navnet – den er meget hurtigttørrende. Jeg lade lige sidste lag af farvet lak sidde i nogle minutter, så tilføjer jeg topcoaten, og så går der altså minutter, så er de hærdede. Sgu imponerende! OG så hjælper den faktisk lakken til at holde bedre – først efter 3-4 dage skaller lakken. Den har vundet masser og masser af priser bl.a. til svensk Beauty Awards (fåes HER eller HER).

4. SÅ er der den meget tilspurgte farve på instagram – det er GOSH’ Lavender Love. Generelt er jeg meget glad for GOSH’ lakker – de holder en god pris, de er pigmenterede og skal ikke lægges i hundrede lag. I like it a lot (fåes i Matas)

5. Stress-fix-olien fra Aveda er ikke som sådan en del af håndplejen. Men hver aften inden jeg skal i seng, der ruller jeg lidt af olien på håndledene (så godt som hænderne) og snuser ind, som jeg ligger unden dynen. Den dufter så dejligt afslappende af lavendel, og jeg elsker mit lille hyggeritual. Det er så afslappende (kan fåes hos Palma Spa eller HER).

6. Den bedste håndcreme jeg har prøvet til dato, jeg har nævnt den før  – Amazing Space hånd- og fodcreme. Den er simpelthen MAGISK. Den er superfugtende, den kan passe i en dametaske, indpakningen er no bullshit, og vigtigst af alt – den tørrer hurtigt ind, uden at fedte, og efterladen hænderne fugtede længe. Gid den kom i en kæmpe flaske (fåes HER).

7. Det sidste tip er bare rosenpinde. De er billige i Matas, og så er de super til at skubbe neglebåndene på plads, når huden er blød efter bad. De er ikke for hårde ved hverken negle eller huden. Men neglelakken ser bare smukkere ud, når neglebåndene er “på plads”.

That’s it! Hvis man gerne vil skrubbe hænderne, så ville jeg altså bare bruge min bodyskrub, selv om man sagtens kan købe håndskrub (selv en beautygadgetgeek har sine grænser).

3 kommentarer

 1. Rosa siger:

  Mit bedste håndtip kommer fra min mormor og går ud på at gnide/vaske hænderne med (afkølet!) kaffegrums. Grumset scrubber hænderne blidt, og kaffens olie fugter huden, så man i flere dage efter får de blødeste og mest gennemfugtede hænder. Og så gør det heller ikke noget at dufte mildt af kaffe. Tippet er også uundværligt til tørre fødder om sommeren.
  God weekend!

  1. Cathrine Nissen siger:

   MEGA fint tip! TAK Rosa for at dele mormors perler 🙂 GOD weekend til dig! KH

 2. Lisbeth siger:

  “Beautygadgetgeek”. Genialt ord haha! xD
  Neglelak er uden tvivl den bedste måde at få bare en lille smule luksus ind i hverdagen, uden at man er nødt til, at vælte budgettet. Det er bare sådan en rar ting at gøre for sig selv en gang i mellem (:
  – nu har jeg efterhånden hørt meget om den Seche Vite-lak. Bliver simpelthen nødt til at prøve den, når jeg skal have ny topcoat. Havde aldrig troet, at jeg skulle blive ivrig efter at tømme en lak haha
  // http://www.moonlitmadness.dk

Send en besked