Top

Har jeg virkelig talent?

26.10.2012
Skabt af Cathrine

Billeder fra mit søndagsprogram, der kørte 8 måneder på DR MAMA

Det spørgsmål stillede jeg mig selv MEGA mange gange i streg, da jeg blev optaget på Talentholdet. Hvad er det lige jeg kan? Og hvorfor er det lige mig, der er optaget? Egentlig er det et lidt fjollet navn at give uddannelsen – mest af alt er det angstprovokorende at blive kaldt et talent, når man egentlig ikke ved, hvor talentet ligger. Men betragt Talentholdet som en læreplads, som en mulighed for at suge til jer og dyrke jer selv og det I brænder for. Tænk mere på, hvad I kan få ud af det end på, hvad I tror DR vil have ud af jer.

Jeg vil ikke skrive alt for meget om, hvordan ansøgningsprocessen har været for mig – I kan læse interviewet som Shakerzone.dk lavede med mig for et hurtigt overblik over min proces, og jeg har også lavet et indlæg med mit bidrag, da jeg søgte ind med. Bare lige for at give jer et lille “så-mega-sindssygt-medie-produkt-skal-det-ikke-være-hallo-jeg-sidder-alene-på-stuegulvet-med-mit-spejlrefleks”.

Rent praktisk så kan jeg lige ridse op, at I skal indsende MAX en halv A4-side (og det gælder ikke at vælge skrifttype 7) – her skal I præsentere jer selv. Det er altså en kort, præcis, motiveret ansøgning, der begrunder netop jeres plads på Talentholdet. Og så til det vigtige. I skal vedlægge en 5-7 minutters LYDoptagelse, I har lavet. Denne gang søger de altså et RADIOTALENTHOLD. Det kan være en reportage fra gaden/en rejse/fra en festival/hvad-I-tænker, det kan være et interview I har lavet, en lækkert stykke musik I lægger levende op til – sørg for at vælge noget, hvor I skinner igennem. Forestil jer at de sidder med 1000 ansøgninger. De skal sidde og se på 1000 idéer, læse 500 A4-sider. Der skal man altså brænde igennem.

Hvordan gør man så lige det? Ved at være jer selv! I skal ikke forsøge at være noget I ikke er. Hvis I er fjollede – så fjol! Hvis I har en snushane af en reporter gemt i maven – så vær kritiske. Men lad være med at gemme jer i produktionen. De er fisemigligeglade med, om det er klippet lækkert, at lydniveauerne er i orden osv. Det er jer og jeres energi, der er vigtig! Se selv min video (husk at jeg kom ind på et talenthold der ikke var specifikt til radio men også til tv) – det er onetake! Jeg tænder og slukker kameraet selv – det er filmet to timer før deadline. Og det lykkedes mig altså at komme ind mod 996 andre.

Hvor meget skal man være der? Tja, hvad er ambitionen? Jo mere man er der, jo mere lægger folk mærke til en, jo flere møder man. Det er svært at sige. For mig har det for det meste været at sidestille med et deltidsarbejde/fuldtidsarbejde. Især i praktikperioderne eller når jeg selv har sendt. Men jeg har ikke været super til at deltage i de små sociale arrangementer i de små grupper, der er på redaktionerne. Det kunne jeg have gjort bedre, men sådan er mit liv nu engang med hund, en gammel hankat af en kæreste osv.

Astrid spørger til lønnen, og nu kan det jo ske, at forholdene er ændret. Men vi startede på 6.000,- før skat de første 8 måneder. Det er svært at leve af, og det er en af de store bekymringer, jeg har haft gennem tiden. Jeg har haft mulighed for at få SU noget af tiden, når jeg læste på KU også. Men ellers kræver det et lille arbejde ved siden af, nogle forældre/kæreste der kan trække et læs, eller hvordan man nu gør det. Men det må man tage med. Det er “kun” to år af ens liv.

Hvad fører det til? Der er ingen garantier! Jeg husker, at vi sad til bootcampen og fik at vide, at VI skulle redde DRs fremtid. Dav mand økseskaft! Du bliver optaget på Talentholdet og så får du muligheden for at suge til dig som en svamp, lære af de bedste, networke. Men det er altså ikke fordi alle bliver superstjerner – jow Michael Berthelsen, Simon Juul, Signe Muusman, listen er lang. Men de har været inde og ude af DR, knoklet længe før de er blevet de dygtige tv/radio/satirefolk, de er. Nogle af talenterne bliver tilbudt job efter endt tid, andre gør ikke, nogle vælger selv at søge videre til andre virksomheder.

Fristen i denne omgang hedder 1. november, og I kan læse mere på DRs hjemmeside OG følge Talentholdets Facebookside. Stil mig ANY kind of spørgsmål. Og som jeg har skrevet mange gange før, jeg besluttede mig først at søge 10 timer inden fristen, jeg troede ikke et splitsekund på, at jeg skulle være en af de heldige. Men det blev jeg, og det kan I altså også blive!

 

… Jeg har skrevet en hel del om Talentholdet gennem det sidste år, I kan tjekke HER, HER, HER, HER og så kan I også bare vælge kategorien Talentholdet hvor al gammel hejs og tanker gennem det sidste års tid ligger. Hvis billederne ser skøre ud, så er det altså fordi det er fra mit gamle format på WordPress før jeg rykkede til Bloggers Delight.

 

24 kommentarer

 1. Miriam siger:

  Jeg har faktisk overvejet det lidt. Mest fordi jeg snakker enormt meget, er svært glad for medier og selv synes, jeg er pissegenial. Men jeg er jo samtidig også gammel og nærmest færdig med min universitetsuddannelse…!
  Og så føler jeg mig i øvrigt nu totalt kikset, fordi jeg ikke aner, hvem menneskerne på de to nederste billeder er? :-/

 2. Laura siger:

  Jeg sendte min ansøgning ind i går – forventer meget lidt, men tænkte, at jeg ligeså godt kunne prøve og se ad, når det er mit allermest drømmejob.

 3. Mette siger:

  Jeg håber virkelig, du finder et job nu her, som passer dig godt!
  Altså, jeg overvejer jo at søge, men har kein ide og kein zeit og generelt er det mest fordi jeg knus-elsker musik og altid har en masse random musik viden at fyre af inde for det meste…. Men er det noget “at ha noget i”?

 4. Lise Emilia siger:

  Jeg har virkelig overvejet at søge ind.. Jeg er lige nu stinger på Mama. Og jeg synes bare det hele er vildt spændende. 🙂 Går lidt og diskutere med mig selv, om jeg burde gøre det, eller lade den ligge.
  Dit indlæg her, peger dog mig i en retning af at prøve og tage chancen.
  🙂
  – Lise Emilia
  http://www.liseemilia.dk/

 5. Cecilie siger:

  Har lige været inde og se din ansøgnings-video, og jeg synes bare den var SÅ god! 🙂 Den var rigtig sjov og idéen var god, så den ville jeg lige rose dig for..
  Jeg har ikke tænkt mig at søge ind på talentholdet, tilgengæld har du givet mig inspiration til at søge en praktikstillling på en ambassade jeg har gået og luret på ret længe efterhånden. Jeg får den med 99% sikkerhed ikke, men man VED jo aldrig, vel? 🙂
  Mange hilsener fra en trofast læser som er helt vild med dine indlæg!

 6. Mirjam siger:

  Oh god, hvor har du vækket min interesse helt ud i tæerne, Cathrine!
  Nu er jeg (desværre, har jeg lyst til at tilføje) bundet af mit arbejde indtil sommeren 2013, så har du nogen idé om, Talentholdet (eller et lignende projekt) fortsætter til næste år? Dvs. et hold, der har start i 2014. 🙂

 7. Cathrine Nissen siger:

  Jeg har sagt det før til dig Miriam – SØG DET! Det koster dig intet, og så har du da i hvert fald forsøgt! Det er to gæster, jeg havde i studiet. Den ene er Alexander Brown og den anden er Kamilia Amelie 🙂 KH

 8. Cathrine Nissen siger:

  Sådan Laura! Det koster jo ikke noget af forsøge sig. Så hellere gøre det end at ærgre sig over “tænk-nu-hvis”… Jeg håber, det vil gå dig godt! KH

 9. Cathrine Nissen siger:

  Hvis du brændende kan formidle musik, så skal du søge! Det handler om din person, dit engagement og din energi. Jeg ville søge, hvis jeg var dig. Find en sang og fortæl en historie om det ene nummer. Eller lav et interview. En reportage. Do it 🙂 KH

 10. Cathrine Nissen siger:

  Du skal så meget gøre det Lise Emilia – du har allerede fået en fod ind i den verden. Jeg håber du tager chancen – det er bare at gøre det og prøve 🙂 KH

 11. Cathrine Nissen siger:

  Tak søde Cecilie, hvor er det dejligt at høre fra dig omkring videoen 🙂
  Hvor er det bare sejt og vildt at du har taget chancen og søgt! Det gør mig helt glad. Jeg har selv holdt lidt fast i denne her tanke “You don’t win the lottery if you don’t buy the ticket”. Tænk hvis jeg havde valgt ikke at søge, alle de store oplevelser jeg ville have frarøvet mig selv. Jeg er så glad for at du har fundet mod til at søge stillingen, og så håber jeg du får den 🙂 KH

 12. Cathrine Nissen siger:

  De har haft Talenthold de sidste 15 års tid i forskellige former, så jeg er sikker på, at de vender tilbage til den tid 🙂 Det er bare at like deres Facebook-side og følge med også her på bloggen 🙂 KH

 13. Eline siger:

  Det var lige et indlæg som dette jeg havde brug for at læse! Jeg går i øjeblikket i 3.g og er ved at undersøge, hvilket retning jeg skal gå bagefter. Jeg har i længere tid været bekendt med DRs talenthold, og det rammer simpelthen fuldstændig plet i forhold til, hvad jeg kunne tænke mig at beskæftige mig med 🙂 Jeg tænkte på, om du har nogen fornemmelse for, om et lignende talenthold bliver oprettet om halvandet år? Og i så fald – tror du det ville være interessant at ansøge om, selvom jeg på dette tidspunkt kun er 19-20 år? Hvor gammel var du, da du ansøgte?
  Håber du kan hjælpe med mine mange spørgsmål 🙂

 14. Line siger:

  Vil det sige, at man godt kan sende ansøgningen d. 1. november, eller skal den sendes senest 31. oktober?

 15. Cathrine Nissen siger:

  Hvor er det godt, at det kan inspirere dig lidt i en retning, Eline! Det er selvfølgelig svært at spå om, men hvis man ser på forhistorien, så har der været en eller anden form for talentudvikling i snart 20 år i DR 🙂
  Augusta Glahn-Abrahamsen var vist kun 19 år, da hun kom ind. Det kan man helt sikkert godt! Jeg har dog selv fået meget ud af at læse Film- og Medievidenskab ved siden af. Talentholdet er absolut ikke en sikring for et job efterfølgende. Så jeg synes det er rart at have studiet at vende tilbage til, hvis det glipper 🙂 Jeg selv var 21 år da jeg søgte!
  Stil du bare alle de spørgsmål, du kan komme på!
  KH

 16. Cathrine Nissen siger:

  Du har hele den 1. november indtil kl. 23.59 som jeg har forstået det 🙂

 17. Emilie siger:

  Åhh, tak for en dejlig blog. Uden Jeg-står-lige-foran-mit-spejl-og-tager-en-masse-trutmundsbilleder-for-sådan-ser-jeg-altid-ud !!
  Du skriver at i startede med at få en løn på 6000 kr om mrd. tænker at den steg efter 8 mrd. men stiger den så alt efter hvad du laver på DR. eller hvordan? (:

 18. Cathrine Nissen siger:

  Hahaha, nej dem har jeg sgu ikke nogen af, til gengæld har jeg en del “jeg-føler-mig-lige-lidt-akavet-og-fjoller-derfor-fx-ved-at-lave-dumme-håndtegn” 😀
  Ja den er steget på det seneste, da jeg sendte på Børneradioen. Det var jo et job men under uddannelse – så det er altså ikke fuld løn! Jeg har altid ligget mellem 6000 og 15.000 – det er ikke en guldgrube at være derude og det har været meget op og ned 🙂 KH

 19. Emilie siger:

  Okay. Og nej altså man skal ikke tro man bliver rig på at lave TV 🙂 jeg kan forstå at de kommer til at mangle “børne” talenter til foråret og har allerede et par ideer på papiret, så glæder mig til de søger. Læser ligesom dig medievidenskab, og vil også gerne kunne kombinere det 🙂 ! Tak for hurtigt svar, og fordi der en findes en blog hvor afsenderen faktisk laver noget til dagligt som er spændende og ikke, lever af at gå i fitness eller er med i paradise hotel! Thank god ! 🙂

 20. Cathrine Nissen siger:

  Ej hvor er det godt Emilie, det er bare om at søge! Det kommer som du selv siger til foråret, jeg ved de er i gang med at forberede det næste hold – du må bare skrive, hvis der dukker mere op! Jeg skal nok annoncere, når de nye hold kommer på banen 🙂 Og tusinde tak for de fineste ord, Emilie! KH

 21. Steffen Hanson siger:

  Fedt indlæg!
  Kan du huske hvornår den sidste workshop i DR Byen lå?
  Hverdag eller i weekenden?

 22. Cathrine Nissen siger:

  Tak Steffen, ja de lå alle tre i hverdagene 🙂 pøj pøj, hvis du har søgt! KH

 23. Katrine siger:

  Hej Cathrine!
  Det der med talentholdet lyder helt vildt spændende! Men ved du hvornår de søger igen..? Mener du har skrevet det før, men jeg kan simpelthen ikke finde det!
  Jeg skulle have været ude at rejse i 3 måneder til foråret, og fik derfor ikke søgt..

 24. Jonas siger:

  Hej Cathrine.
  Talentholdet søger jo nu en ny omgang aspiranter til deres talenthold. Jeg er vil meget gerne søge ind, men, da jeg har kone og børn er jeg usikker på om økonomien kan hænge sammen. Hvor meget kan man selv administrerer sin tid i DR, og vil det være muligt at kombinere talentholdet, deltidsjob og familieliv? Jeg ved det er svært at svare på men måske du har en fornemmelse?
  Og når det er sagt er chancerne selvfølgelig også mikroskopiske små for at komme ind 🙂
  Venligst,
  Jonas

Send en besked