Top

Historien om mine bryster

30.09.2013
Skabt af Cathrine

Foto: Helmut Newton
Det er allersidste chance for at samle penge ind til min indsamling til fordel for Støt Brysterne. Så nu går jeg all in! Her er historien om bryster, mine bryster.
Gajoler, meloner, kasser, yver, barm, appelsiner, forlygter, babser, jader, junger, patter, madpakker, tasker. Eller bare ? bryster. De bliver beskyldt for meget gennem livet. De fleste af os kvinder er udstyret med to bryster bestående af mælkekirtler, fedtvæv og bindevæv. Ret usexet ? næsten samme bestanddele som balder. To balder foran. Tænk sig, at de skal blive centrum for så meget opmærksomhed igennem deres liv ? fra det modsatte køn, fra babyer, fra misundelige veninder og fjender.
Anden klasse på fritten. Jeg kunne mærke ømheden på brystet for første gang. Jeg lænede mig ind over et stort, rundt bord for at nå tekanden. Av for pokker. Så voksede de. Stille og roligt. Jeg var ved at få bryster. I fjerde eller femte klasse tror jeg ikke længere, de kunne skjules. Nu var de der, lige i øjenhøjde. Jeg kunne ligeså godt blive gode venner med dem, så min mor købte et lyserødt sæt undertøj. En rigtig BH. Med stivere. Det var slut med bomuldstoppene fra H&M med elastikkant.
Et år eller to frem var jeg pigen med brysterne. Min nuværende bedste veninde gik dengang i parallelklassen (tiden før vi blev bedste venner), og hun har tit underholdt med, hvor meget hun talte med en anden pige fra parallelklassen om min bryster. At de var skidemisundelige. Især når jeg var så ?heldig? at kunne have sports-BH på til idræt. Det var et par lidt stramme år, hvor jeg var ?pigen med brysterne?, og da bandede jeg dem langt væk. Bar store strikke for at gemme dem. Men en dag efter sommerferien havde alle pigerne dem pludselig, og så vendte spillet. Så gjaldt det ikke om at gemme dem væk, men om at vise dem frem ? ren ?potensforlænger?.
Siden har de været udsat for meget! Mænd der opfordrer umotiveret til blyantstest (det dummeste sådan ca.). Usandsynligt nedringede bluser fra Miss Sixty. Bikinitoppe som frimærker ? i byen, under mine J. Lo-inspirerede polyesterkjoler. For ikke at tale om mændene. Man kan dælme sige meget om en mand ud fra hans greb om de små gajoler. Jeg har oplevet de famlende, og de der kører dem rundt som en pizzadej på en kold stenplade. Jeg har oplevet de, der der synes det er TOPPEN af nive i dem, kysse på dem, daske til dem. Og så er jeg engang blevet antastet som et båthorn på en bar af en fuld mand med en isbjørn i hånden. I ved, det der krokodillenæb med hænderne som lige klapper sammen et par gange om brystet, ?båtbåt?. Ret umotiveret. Og ret belastende. For ikke at nævne upassende. Nu han var en fremmed. Og så har jeg faktisk en tendens til at falde for numse-mænd. De der foretrækker måsen frem for frontpartiet. Ret irriterende, når der ikke er meget at prale med på min bagside. Mit ?praleri? sidder på forsiden.

? Ja jeg er stolt af dem, hvis ikke jeg er det, hvem skal så være det? Min kæreste er skiderad for, at jeg ligger dette billede op på bloggen, men jeg mener, at det her er for den gode sag. Og jeg er lidt modig. Ret modig (og lidt nervøs ? please vær søde). Så her er de. Mine bryster. Genstand for meget i deres godt 10 år lange liv. De er 100 % ægte. Det højre er lidt mindre end det venstre. De er ikke bananformede eller pyramideformede. De er bare mine. Og jeg elsker dem, selv om de er pænest, når jeg fryser, haha! De er bløde, og når jeg ligger ned falder de ud til siderne. Og når jeg ligger på siden, trækker tyngdekraften dem uelegant ned i madrassen. Der er ca. 7 skønhedspletter på dem, og min favorit er nedenunder det venstre. Kavalergangen har fået lidt vel med sol over tiden, med det tager jeg med. En dag skal de give mine børn mad, alle de tre børn jeg drømmer om at få.
Tanken om, at mine bryster skulle blive syge, er skrækkelig. Men ikke uoverkommelig. For jeg ved, der er meget at gøre, og forskningen kører på det højeste. Men det kræver støtte.
Så skal vi ikke støtte dem? Mine bryster! Jeres bryster! Jeres mødres bryster! De bliver udsat for så meget, sådan et liv. Mænd der forveksler dem med bolledej, og børn der forveksler dem med bideskinner. De fortjener al den forskning og hjælp, det kræver for at passe på dem. Jeg har snart samlet 10.000 kroner ind ?indsamlingen slutter i nat klokken 00.00 lørdag den 5. oktober ? jeg takker allerede af hjertet for alt, hvad I har givet. Men hvis I kan hjælpe mig med at komme i mål, så er jeg så pissehamrende stolt.
Støt med din mobiltelefon! SMS teksten SB 2472 (husk mellemrum) til 1277. Så støtter du min personlige indsamling med 50 kr. (+alm. trafiktakst). Eller klik ind HER, og bidrag med dankortet! Jeg har fået flotte beløb fra Caroline, Nadine, min mor, min far, min kæreste, min kærestes bedste ven, Michella, Josefine, Vibeke, Tilde, Jeanett, Malou. Men jeg mangler lige det sidste. Husk at I kan trække beløbet til godgørende organisationer fra i skat ? allerede når I betaler med dankort på siden.

49 kommentarer

 1. Louise siger:

  Jeg ryger fluks ind og støtter. SU’en skal jo bruges på et eller andet, og dit fantastiske indlæg fortjener respons af den likvide slags!

 2. Bianca siger:

  Årw ja! Du er så sej. Og skøn! Og god. Helt fantastisk. Og så har du jo også helt fantastiske bryster! 🙂 (Ha, det havde jeg aldrig troet jeg skulle sige til nogle…) Dem kan du sagtens tillade dig at være stolt af! Og ikke mindst din kæreste også.
  Kæmpe respekt til dig. 🙂 <3

 3. Rebeca siger:

  Ja jeg kunne ikke lade være med at støtte, da jeg læste dette indlæg! Jeg kunne nikke genkendende til mange ting, ja hvis ikke det hele 🙂 Gid jeg aldrig må støde på en “båtter” igen!

 4. Julie siger:

  Du har de smukkeste bryster! Jeg går inderligt og håber på, at få ligeså smukke bryster som dig:-)
  Knus Julie på 15 med str. 65A

 5. J. siger:

  Du er en modig dame, Cathrine. Det er (blandt andet) derfor jeg så godt kan lide dig! Og så har du to meget pæne bryster, som du roligt kan være stolt af! Jeg har sendt en sms afsted for et par uger siden, men gør det liiige igen – det fortjener både dit modige indlæg og bryster i al almindelighed.

 6. Nanna siger:

  Hurra for dig, hvor er du vanvittig sej, det blev til et lille rim på din vej!
  Ej jeg pakker pænt digter evnerne væk (jeg tror ikke, at de vil blive savnet), men hvor er det fedt, flot og fantastisk skrevet, og at du ligeledes tør sætte et yderst flot frontparti helt up close, det er da befriende og ærligt!
  Håber du når dit mål, en sms er helt sikkert sendt af sted herfra!

 7. mette siger:

  Du er så sej Cathrine!
  thumbs up for dig!

 8. Cathrine siger:

  Thumbs up for det her indlæg! Jeg sidder med et smil på læben. Fantastisk dejligt og underholdende skrevet! 🙂 haha

 9. Josefine Filippa siger:

  Genial blogpost. Intet mindre. Det her er første gang, jeg kommenterer noget på nettet. Som i nogensinde. Men den skal ha’ al tænkelig medvind, din historie. Godt skrevet – og godt gået! Hurra for dine, mine og vores allesammen bryster!

 10. Mette H. siger:

  Ååh, Cathrine – det er derfor jeg elsker dig som blogger.
  Du er så kærlig, ærlig og ligetil. Skønt.
  OMG, du har verdens pæneste bryster. Kan godt forstå din kæreste ikke vil dele dem med resten af verden…
  By the way så blev jeg totalt star-struck da jeg så dig siddende på Baresso på Trianglen igår. Det var så mig der kiggede mærkeligt og forlegent på dig – hej, mit navn er Mette og jeg er åbenbart (blevet) 11 år igen (og ikke 27)…

 11. Katja siger:

  En flad halvtreller på vej til lige netop din indsamling, fordi jeg synes du er så pisse sej, inspirerende og modig!

 12. Signe siger:

  Hvor er det en skøn fortælling!
  Mine brysters opvækst skete under nogenlunde samme betingelser, de kom frem i 4.-5. Klasse og voksede jeg hurtigt til en veludrustet D-skål. Jeg var meget genert dengang, så det var rædselsfuldt med al den opmærksomhed og jeg hadede dem!
  Men nu er jeg lykkelig over dem, og de fordele de bringer med sig, overskygger alle små ulemper!
  Modigt, men ikke mindst et virkeligt godt indlæg! Jeg læste det med stor fornøjelse, og sidder nu og kigger lidt mere stolt på mine egne meloner!
  Tak! Hermed doneret 50kr 🙂

 13. Jeg havde ellers ikke planer om at støtte brysterne i denne omgang, men du er så inspirerende og ærlig, og derfor gør jeg det alligevel.
  Hvis det var mig som havde lagt et billede op af mine bryster, så havde min kæreste været død af misundelse, så respekt til din mand 😉
  Håber du når dit mål.

 14. KatrineM siger:

  Jeg bliver altid så glad i låget af at kigge på dine smilende/hoppende/drejende rundt outfits-billeder. Og dette flotte billede er ikke en undtagelse. De skal passes på – ligesom alverdens andre bryster i alverden former og størrelser også skal !
  Mine bryster mangler flot beklædning. Hvor er dine blonder fine blonder fra?

 15. Pernille siger:

  Ingen andre end dig kan skrive sådan et indlæg! Det er skønt, at du er så ærlig og ikke mindst modig. Helt fantastisk indlæg af en helt fantastisk blogger!:)

 16. Marie-Louise siger:

  Hermed støttet!

 17. Nina H. siger:

  super godt indlæg! Jeg var også inde og se Helmut Newtons billeder på hans museum i Berlin.

 18. Louise P siger:

  Du er min ultimative favorit blogger – Jeg har så meget respekt for dig!
  Jeg har sendt en donation afsted til din fine indsamling – hvor er det bare flot du har indsamlet så meget!!

 19. Sabrina siger:

  Hvor er du bare skøn og fantastisk sej at skrive sådan et indlæg! Jeg har nu også været inde og give et bidrag bare på grund af dit fantastisk skønne indlæg (og det gode formål og dine gode babser 😉 )

 20. Camilla Dose siger:

  Du har heller intet at være ked af!
  Smuk tanke du har med det her <3
  Min farmor har haft brystkræft, hun overlevede det – men hendes 4 søskende er døde af den forfærdelige sygdom…. jeg bakker dig total op! 🙂

 21. Sidsel siger:

  Hvor formår du bare altid, altid, ALTID at kringle ordene på den helt rigtige måde. Udover dét, så har du helt ret. Vi skal huske at passe på hinanden, og ikke mindst os selv – også selv om det “bare” er brysterne, og kræftformerne findes værre. Og som du siger, ja, forskningen kører på sit højeste. Men det vil den kun blive ved med, hvis vi bliver ved med at støtte den gode sag. Jeg er selv datter til en tidligere brystkræft-ramt mor, og bærer af braca2 genet, der gør at risikoen for brystkræft er endnu højere. Lad os løfte i flok, og få den lorte-sygdom UD AF VERDEN.

 22. Malou siger:

  Sødeste C, jeg tænker nogengange om mine rosende ord bliver luft og bare kommer.. Altså ikke for dig, jeg er sikker på du nyder dem hver gang… Mere fra min egen side – jeg kan jo blive ved og ved og ved – fordi du bliver ved og ved og ved med at være så god 🙂 Tror mine ord kom forkert ud, jeg er træt og ved ikke helt hvordan jeg lige skal formulere mig.. Pointen må blive at du igen har outdone yourself og jeg sidder ydmygt tilbage og klapper stille af dig <3
  Dine guns (ja, det hedder de her når de er store og gode) sidder sgu godt!! Mine kom også tidligt.. kan huske at pigerne i 5. klasse engang råbte ned ad gangen til Malou fra 4. klasse "ehhh Malou, hvad størrelse er din BH?" AVS!!!! Men jeg må sige, allerede dengang var de fantastiske – det er de endnu 🙂 Nogle gravide skal bare huske at sige højt hvor meget bryster kan ændre sig UNDER en graviditet.. De bryster jeg har nu er bestemt ikke dem jeg havde for et halvt år siden, både farve og form er ændret. Nu er det i cyper-space, så andre kvinder ikke undrer sig når de en dag vågner med dobbelt så mørke og tykke brystvorter 🙂 Og så slutter den snak vist 😉

 23. Mille siger:

  Jeg synes du går for langt. Du viser dine bryster, du gør simpelthen ALT for at få opmærksomhed og bekræftelse. Jeg kunne skrive en bog om, hvor dumt jeg synes det er, men jeg stopper her, for kan normalt godt lide din blog.

 24. […] indlæg om bryster er helt klart værd at læse! Hvis man er mere til billeder end tekst, kan jeg lokke med, at hun […]

 25. Maja siger:

  Du er fandme så sej og inspirerede! Mega tommel-op for dette ærlige og grænseoverskridende indlæg! Self. Skal du og den gode sag støttes med resterne af månedens SU!
  Jeg har altid haft virkelig små bryster og i en alder 22 roder jeg stadig rundt i A-afdelingen og ville sådan ønske, at jeg kunne flashe sådan et par attributer du render rundt med – så vær du (og din kæreste) bare stolt og glade for dem, de ser pissegodt ud! 😀

 26. Cathrine Nissen siger:

  Hurra! Tusinde tak Louise! KH

 27. Cathrine Nissen siger:

  Hahaha, tusinde tak Bianca! Vi skal være stolte af dem, store som små som lange som flade – de fortjener det bedste, de bryster vi render rundt med! KH

 28. Cathrine Nissen siger:

  Æij det er jeg glad for, tak Rebeca! “Båtter” – det er meget beskrivende, haha! Tak for den – aldrig nogensinde en “båtter” igen! KH

 29. Cathrine Nissen siger:

  Alle bryster er smukke, Julie. Alle! Og der er fordele og ulemper ved alle bryster, store som små! Du kan ligeså godt elske dem som de, for de er dine 🙂 Knus tilbage

 30. Cathrine Nissen siger:

  Haha, tak J! Og tusinde tak for støtten begge gange – Danmarks (og verdens) bryster takker og vifter i glæde 😉 KH

 31. Cathrine Nissen siger:

  Haha, tak for rim Nanna! Jeg synes, det er skønt med lidt vers på vejen! Min fornemmelse siger, at jeg når målet – det er jo vidunderligt, tusinde tak! KH

 32. Cathrine Nissen siger:

  Tusinde tak Mette! Tak! Kh

 33. silke siger:

  Et fantastisk indlæg er hvad du har skrevet!
  På trods af en helt omvendt historie af din, hvor bryster var ikke eksisterende indtil 8.klasse og hvor de stadig på nuværende tidspunkt er små er det til gengæld er den kære booty der er i fokus, så gør dit indlæg en så glad. -Det gør de alle btw!
  Så det korte af det lange er at du er en utrolig blogger, der uden tvivl er den bedste!

 34. Cathrine Nissen siger:

  Hurra, tak Cathrine 😀 Det er jeg glad for, tusinde tak! KH

 35. Sabrina G. siger:

  Sikke en god godnat historie! Du har ret i så meget af det du skriver, og jeg kan ligefrem spejle mig i din historie 🙂 Jeg har sendt en sms i din retning – krydser fingere (og bryster) og håber på du når dit mål! 🙂

 36. Cathrine Nissen siger:

  Yay! Så fik jeg æren! Tusinde tak min kære! Du har den undelynemig også et par knaldhamrende flotte bryster. Så mega højt hurra for dem, og for alle andre bryster i verden. Og tak for støtten! Glæder mig til næste lørdag! Kram

 37. også lidt bryststøtte herfra.

 38. Cathrine Nissen siger:

  Hej Mille, Alle har ret til sin mening. Men jeg er glad for, du stopper der. Jeg har mig selv med i dette indlæg, og det er det eneste, der tæller 🙂 Billedet er pænt redigeret, det er sobert, der er ingen sex i det, og det kan jeg stå inden for. Også for en god sag. Det er jo ikke meget anderledes end hvad jeg viser på stranden eller i svømmehallen. Bryster er naturlige, og der er plads til dem her på bloggen 🙂 Men skønt du kan lide bloggen alle andre dage, det glæder mig! KH

 39. Cathrine Nissen siger:

  Haha, “krydse bryster” – det er da et skønt billede! Tusinde tak Sabrina! Sov godt! KH

 40. Cathrine Nissen siger:

  Der er fordele og ulemper i alle slags bryster – både de store og små. Men de er smukke fordi de er der og fordi de kan give mad og bare fordi 🙂 Og så siger jeg TUSINDE TAK for alle de søde flotte dejlige ord Silke, tak! KH

 41. Cathrine Nissen siger:

  Bryster er vidunderlige i hvilken som helst størrelse, form og farve 🙂 Og tusinde mange tak for støtten, Maja! Det er så hamrende fedt – jeg er stort set i mål. Det er jo vidunderligt! KH

 42. Johanne siger:

  Yay, et godt indlæg! Cathrine din blog er så fin og underholdende og god! 🙂 Og emnet er jo det bedste! Bryster er det fedeste, men jeg kan også godt genkende mig selv i din historie. Har haft et noget ambivalent forhold til mine da jeg var yngre, men nu er de og jeg heldigvis best buddies. Jeg er glad for dem, og det samme er min kæreste (heldigvis) også 😉
  hov, og ps. er det bare mig der er lidt langsom sådan en tirsdag morgen, men jeg synes altså ikke jeg kan se noget billede af dine bryster eller nogens anden i dette indlæg… 😉

 43. Nanna siger:

  Jeg har fulgt med længe, men aldrig kommenteret. Jeg var hurtig i går, og læste indlægget, næsten efter det var kommet ud. Og det er et fantastisk godt indlæg ( man fristes næsten til at sige ‘som sædvanlig’ 😉 ) men hvor er det ærgeligt, at du vælger, at censurere det meget omtalte babs-billed! Der må jo være en grund til, at du valgte, at sætte det ind til at starte med – du skal ikke lade dig gå på, af negative kommentarer – for hold nu op nogle flotte babser du har 😀 hæhæ. Blogverdenen er fuld af meninger og holdninger, og vi kan ikke alle være enige, men én af grundende til, at jeg følger med herinde, er fordi du er dig selv, og jeg synes ikke du normalt lader dig gå på af andres fordomme, så det skal du heller ikke gøre her. For der var netop intet seksuelt over det billed, det lignede jo nærmest bare noget fra et undertøjskatalogn- og hvorfor er det så forfærdeligt altså? 🙂

 44. Miss Jeanett siger:

  Ej, tag en chill pill! Hvis man skal vise sine bryster frem (hvilket hun jo ikke engang gør – hvad med alle dem der viser sig frem i bikini på deres blogs??), så er det da netop den perfekte sag at gøre det til.
  Tror vist der er nogen der er misundelige…
  Cathrine, du har smukke bryster og synes det var et godt indlæg. Forstår dog godt det med kæresten – ville nok ha’ gjort det samme, hvis min ikke var glad for det.

 45. Anne siger:

  Jeg synes det er dejligt befriende at høre en så ærlig fortælling om noget, som faktisk er en smule tabu blandt piger: vores egne bryster.
  Det kræver lang tid at blive tilfreds med – eller i hvert fald at acceptere, sin egne bryster, og det kan være lige svært hvis de er små eller store.
  Det eneste jeg synes mangler, er at dig skriver hvilken størrelse, du rent faktisk bruger? Det er en smule svært at forholde sig til “store-bryster-problematikken”, når man ikke helt ved om man er i samme båd som dig eller langt fra.
  Flot skrevet indlæg som altid – du kan altså et eller andet med ord. Man bliver bare glad af at læse det du skriver 🙂
  Og så er jeg faktisk nok mest imponeret over alt det, som du vælger ikke at skrive. Det er nogle gange det sværeste.
  – Anne

 46. Rebekka siger:

  Du skriver bare super godt som altid, Cathrine! Og jeg skal klart omkring og støtte din indsamling. Super flot der allerede er samlet så meget ind!!
  Og sjov historien om brysterne, haha, jeg var SÅ bange da mine brystvorter blev helt store, hævede og blå (!) da jeg var 10. Men de havde bare travlt med at vokse, det stod dog lidt i stampe.
  Kan ikke se så meget ud af billedet, men er da sikker på du har flotte bryster – generelt er du jo super flot 🙂

 47. Mathilde siger:

  Har sendt en sms 🙂 Det er et super godt indlæg! Brystkræft er et virkelig stort problem i dag, og jeg tror de fleste kender nogle som har/har haft brystkræft, derfor har jeg stor respekt for dig, at du tager et så følsomt emne op på en humoristisk men god måde. Disse slags indlæg kan nemlig hurtigt blive fyldt upersonlig fakta, som man sagtens bare kan google sig frem til.
  Mine bryster begyndte først rigtig at vokse i 7. og jeg har som om de bare ikke rigtig vil mere.. Dine bryster ser super smukke ud – jeg kan godt forstå, du er glad for dem!
  Hilsen 70A 😉

 48. Sabrina G. siger:

  Ja, ikke? Kunne simpelthen ikke lade være med at skrive det, trods jeg også fik nogle skøre billeder i hovedet 🙂

 49. Nicole siger:

  Så fik jeg endelig støttet din indsamling Cathrine! Dog fik jeg ikke set dine bryster, men hvad fanden.. Haha 😉 Jeg håber at du når endnu længere op på indsamlingsstigen!

Send en besked