Top

Home

02.05.2018
Skabt af Cathrine
translations by Camilla

Kæreste venner,
jeg skriver FRA GULVET I MIN NYE ETAGE!!
Jeg har håbet, troet, krydset, set frem mod denne her dag. At jeg kunne sidde oven på mit tag i et nyt rum med fire vægge og et ægte gulv med en helt ny udsigt udover Frederiksbergs tage. Og nu kan jeg nøjagtigt det. Og det er ikke til at forstå for mit hoved, ikke spor.
Som vi tog mod lufthavnen i torsdags, gik håndværkerne og pakkede ned. Og mens vi hang over København, var de begyndt at pakke stillads ned. Tre og en halv måned tog det helt præcist. Eller faktisk godt tre med et par ugers sygefravær trukket fra. Er det til at fatte? At man kan lave så besværligt et projekt, åbne et tag, understøtte, lukke, bygge nyt på så kort tid? Jeg forstår det ikke.
rockpaperdresses, rockpaperhome, Cathrine Widunok Wichmand, Filmfabrikken
Og resultatet pt. fejler ikke spor. Alt er så smukt. De grå betongulve, de rå vinduer og døre,  spindeltrappen (som, jeg først syntes, var alt for tung og voldsom, men som jeg bestemt har vænnet mig til). For ikke tale om terrassen. Større end vi havde forestillet os den og med det smukkeste gulv.
Som det står nu og her, så kan jeg slet ikke se, hvor vi har sparet, selv om jeg ved, vi skar en lille halv million af summen ved at ændre på løsninger og materialer. Det står bare så knivskarpt.
Og det samme gør det skab, Adam er ved at bygge til mig. Et ganske almindeligt PAX et fra IKEA, deres bedste, og så får vi de smukkeste Reform-låger på. Om alt går vel – og det gør det da. Det begynder at ligne noget.
rockpaperdresses, rockpaperhome, Cathrine Widunok Wichmand, Filmfabrikken
Så selv om jeg har rendt, til udlandet på lange arbejdsdage (jeg klarede natarbejdet i lufthavnen i går og endda bedre end forventet – så jeg tager et stræk til fra 21.30-00.45 i nat), og det selvfølgelig også er spændende, alle de oplevelser, så har jeg bare lyst til at være her. Lyst til at være hjemme, bygge rede, indrette, hænge tøj op i det nye skab. Kunne jeg få en ferie bare til det?
Det har hele tiden været hjem det her, men nu er det ved at blive en families hjem. Når vi selv engang er kommet på plads på 2. salen, så skal vi igang så småt med at reparere, male og ordne vores gamle soveværelse – gøre det til et lille barns værelse. Til et andet menneskes private rum.
Det gør mig rørt at tænke på, alt sammen. At det hjem vi bygger os, som vi kan lide det, det også bliver et andet menneskes hjem. Et barndomshjem. Det føles vildt og smukt på samme tid. Vi er ved at skabe de rammer, der kommer til at præge det lille menneske. Vi skaber det, der bliver “… i mit barndomshjem…” for et menneske vi endnu ikke kender, men som jeg glæder mig så afsindigt til at møde.
Dearest friends,
I’m writing FROM THE FLOOR OF MY NEW FLOOR!!
I have been hoping, believing, crossing my fingers, looking forward to this day. Being able to sit on top of my roof in a new room with four walls and a real floor with a completely new vista across the roofs of Frederiksberg. And now I can do just that. And it’s incomprehensible, totally. 
As we were heading towards the airport last Thursday, the contractors were packing up their stuff. And while we were soaring above Copenhagen, they had started taking down the scaffolding. It took a total of three and a half months, to be exact. Or, three months with a few weeks worth of sick leave, actually. Can you believe it? That it’s possible to carry out such a complex project – open up a roof, support, close, build a new floor – in such a short time frame? I don’t get it.
And the result is flawless. Everything is so beautiful. The grey concrete floor, the raw windows and doors, the spiral staircase (which I found way too heavy and bulky at first, but definitely have found peace with by now). Not to speak of the terrace. Bigger than we’d imagined and with the most beautiful flooring.
As it is currently, I can’t even see where we’ve been saving even though I know we cut off half a million by changing solutions and materials. It’s all just so exquisite.
As is the wardrobe that Adam is building for me. A totally conventional PAX one from IKEA, their best kind, which we’ll then accessorise with the prettiest Reform-doors. If everything goes well – which of course it does. It’s beginning to take shape.
So, even if I’ve been running abroad on long work days (I completed my night shift at the airport last night, and better than expected at that – so I’ll take a new shift from 9:30pm – 0:45am tonight) and have found all of the experiences exciting, I really just want to be here. I want to be at home, nesting, decorating, hanging clothes in the new wardrobe. Could I please request a holiday just for that?
This place has always been home, but now it’s becoming a family home. Once we’ve settled into the 2nd floor, we’ll slowly start repairing, painting and fixing our old bedroom – and turn it into a child’s room. Another human being’s private room.
Thinking about that touches me deeply. That the home we’re building, which we really like, will also belong to another person. A childhood home. It feels so wild and beautiful at the same time. We’re creating frames that will affect a small human being. We’re creating what will become ‘… in my childhood home…’ for someone we still don’t know – and are so incredibly excited to meet
 

27 kommentarer

 1. Maja siger:

  Jeg krydser alt for, at du kommer med i “kender du typen”, så jeg kan nyde hele jeres flotte hjem i en halv time! 🤞🏻💓😻 …

  1. amalie siger:

   Ej, du har lige plantet en ny drøm i mit hjerte 😛

  2. Cathrine siger:

   Haha, du er fanme herlig Maja. Altså der er skidepænt fra 1. salen og opefter. Stadig temmelig rodet i stuen med det gamle køkken. Men skriv da lige et seerbrev 😂 KH

 2. Signe siger:

  Det ser mega flot ud. Men nu sider jeg bare lige noget: i de første år af et barns liv vil det være meget upraktisk at forældre og barn ikke sover på samme etage. Med mindre ens barn sover uden et kvæk hele natten, men ofte skal de måske bare have en sut og det kan godt være indtil de er 2 år. Min ældste er 4 og kan stadig vågne om natten og jeg er glad for, at vi sover på samme etage.
  Bare til overvejelserne inden I indretter der ud af.

  1. Mikala siger:

   Barnet kan jo godt sove i en lille seng på samme sal som dem?:) og så flytte ned på eget værelse senere..

  2. Natascha siger:

   Nu kan man jo altså også samsove 😉

  3. Anna siger:

   Nogle gange er det måske godt at huske på, at de bedste råd bliver givet til dem, der rent faktisk beder om dem 😉

  4. Cathrine siger:

   Tak for dit tip, Signe, men det passer os nu ret godt 🙂 Vi har ét værelse med en dør, der kan lukkes, og det er på 1. salen. Det bliver børneværelse, men vi ser den lille an. I det første lange stykke tid kan man jo have en krybbe/vugge ved siden af sengen. ELLER samsove som andre skriver 😉 Det ser jeg ingen problemer i. KH

 3. Laura siger:

  Ej det har jeg slet ikke tænkt på! At man former sit eget barns barndomshjem. Ja, det virker jo lidt åbenlyst, når du skriver det, haha. Men det har jeg slet ikke tænkt på. Hvor er det vildt! Jeg glæder mig til at følge med i jeres proces med at skabe et hjem sammen som familie. Er sikker på, at der er masser af inspiration at hente!
  Og så bliver jeg lige nødt til at bemærke billedet med din fine babybule <3 Det er jo endnu finere end at bygge et hjem – at bygge et lillebitte menneske er jo så crazy. Det klæder dig virkelig!

 4. Ane siger:

  Hvor ser jeres terasse lækker ud 😻 Hvornår skal Emily og hendes bedre halvdel flytte ind? Eller er det udskudt, nu hvor I venter et lille mirakel.

  1. N siger:

   😂😂😂

  2. Cathrine siger:

   Jeg er vild med dit spørgsmål – men det var nu bare en aprilsnar 😅 KH

   1. Ane siger:

    Og jeg var ellers så stolt over ikke at være hoppet i fælden i år…. Hahaha, bedre held til mig næste år 🙈 Men den var fandme god!

 5. Mille Emilie siger:

  Hvor er det bare super smukt allerede Cathrine. Den der terrasse er jo to die for. Glæder mig helt vildt til at se dig trylle med møbler, tekstiler og deslige. Det kribler helt i mine fingre på dine/jeres vegne. Haha!

  1. Cathrine siger:

   Haha, du kommer bare forbi – og tag lige din mega gode smag med 😀 KH

 6. Line siger:

  Hvordan var det med køkken? Skulle I også ha’ lavet det? Og i så fald, hvad skal I ha’ for et?
  Og hvor ser det lækkert ud det hele! Sikke et hjem at vokse op i. Fantastisk!

  1. Cathrine siger:

   Ikke for nu – men på sigt helt sikkert. Det bliver noget IKEA/Reform tænker jeg – men det andet projekt har været tilpas dyrt til vil lige trækker vejret 😀 Og tak, Line, er også bare så mega glad! KH

 7. Anita siger:

  Det ser virkelig lovende ud!! 🙂 det bliver et dejligt hjem at vokse op i, det er jeg ret sikker på.

 8. Af hvad man kan se, så ser det da så fantastisk ud! Og sikke nogle fine refleksioner omkring dét, at bygge et barndomshjem for et barn. Du er altid knivskarp i dine formuleringer og tanker. En fornøjelse 😀

 9. Eva siger:

  Det ser vildt flot ud! 😍
  Et lille spørgsmål af bare ren nysgerrighed: Du fortæller også på insta i dag om hvor lang og svær en proces, det er har været at få lov til at få tagterrassen. Er der en grund til, at det var meget vigtigt for jer, når I jo har en flot og stor almindelig terrasse (som vi alle fik et smugkig på blandt andet under jeres pæne bryllupsreception og fejring af årsdag mm.) Det lyder bare som om, at det har fyldt så meget i jeres liv og kostet en hel del penge, som du på et tidspunkt var tvivl om, om I havde råd til (så vidt jeg husker)?

  1. Cathrine siger:

   Vi har ikke en terrasse men en gård vi deler med en masse andre. Eller de andre fire lejligheder, der er her. Den har ikke sol før 11 og efter 17. Nu har vi vores egen terrasse, hvor vi ikke skal diskutere planter med naboerne (vi er meget forskellige på alle punkter) med sol hele dagen og solnedgang. Det kan altså noget. KH

 10. Marie siger:

  Det ser dejligt ud. Nu kender jeg jo på ingen måde jeres originale lejlighed men personligt undrer jeg mig over at I ikke laver stue deroppe? Tænker bare at hvis folk og jer selv skal bruge jeres soveværelse til at komme ud på altanen er det ret upraktisk når der ligger en lille baby og sover derinde, sådan vil jeg ihvertfald tænke. God dag.

  1. Cathrine siger:

   Det har jeg allerede skrevet om 🙂 http://rockpaperdresses.dk/2018/04/byggeprojekt-status-pt/ KH

 11. Nøj, hvor ser det LÆKKERT ud 👌🏻✨🏡 I kommer til at få så mange gode timer på den tagterrasse hva’ ☀️🍋🌿Glæder mig til at se mere 🌸

 12. Maja siger:

  Hvor skønt <3

 13. katrine siger:

  TIllykke med etagen. Hvor ser det bare skønt ud. Glæder mig meget hvis du viser flere billeder derfra. Jeg forstår sagtens at I vælger soveværelset i toppen af huset, også selvom udsigten og tagterrassen er der, vi har gjort præcis det samme. Og det er sådan en dejlig følelse af luksus at kunne trække sig tilbage i “privaten” ovenpå. Skal væggene males hvide eller en farve? Sikke et smukt lys der kommer ind fra den store skydedør.
  Kh Katrine

  1. Cathrine siger:

   Det er godt at høre, vi talte også om, at hvis vi lavede en stue deroppe, så ville vi aldrig få det brugt. Vi ville bare ikke komme derop, hvis det var stue – og så er det sørme dyre kvadratmeter 😅 KÆMPE luksusværelser vi har <3 KH

Send en besked