Top

Honninghjerter dem kan du købe – eller lave selv

27.10.2012
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Forleden postede jeg et billede af min pæne røremaskine på Instagram (der hedder jeg også ROCKPAPERDRESSES – nemt ikke?), og nede i maskinen blev en meget meget tør og hård dej tæsket sønder og sammen. Denne her dej var forstadiet til de honninghjerter, jeg skal lave til jul. Det er egentlig ikke noget, jeg plejer at gøre mig i, og det er også lidt åndet at gå i gang med juleforberedelser I OKTOBER!! MEN da jeg forleden sad og bladrede i min yndlingsbrødbog fra Meyers, så så jeg at sådan en fordej til honninghjerter skal stå minimum 1 måned. Og det betød lige pludselig, at hvis ikke jeg gik i gang nu, så ville jeg altså slet kunne få honninghjerter til jul. Så for at helgardere mig til evt. pludselig lyst til honninghjerter, så gik jeg i gang. I var en håndfuld, der bad om opskrift på Insta, og det skal I få! Den er TYVSTJÅLET fra bogen Meyers Bageri – som jeg i øvrigt må anbefale på det varmeste (og så er den tit på tilbud i Føtex)

Til 20 honninghjerter går der følgende ingredienser:

Fordej

500 g honning
500 g hvedemel

Ælt de to ingredienser sammen. Det kan være hamrende svært og sejt at arbejde med, da det er noget så tørt. Men hvis I har en røremaskine er det ingen sag. Læg dejen i en skål med låg på og stil den et sted, hvor der ikke er for lunt – min står i et køkkenskab med film over. Lad den stå minimum en måned for at udvikle smagen og gør den færdige honninghjerte dejlig saftig og blød.

Honningkagedej

2 æggeblommer
10 g potaske
1 kg honningkagefordej
5 g stødt kanel
5 g stødt ingefær
5 g stødt nellike

Æggeblommerne kommes i en skål, og potasken røres ud i dem. Det er vigtigt, at den røres helt ren og ingen klumper er efterladt. Tilsæt så æggeblommerne til fordejen. Tilsæt kanel, ingefær og nellike og ælt det rigtig godt sammen (Meyer nævner altid æltetider – 7 minutter i hånd, 6 minutter i røremaskine).

Rul dejen ud på et melet bord til den er ca. 4 mm tyk. Brug en hjerteudstikker eller hvilken form, du nu ønsker kagen skal have og stik dem ud. Smør to bageplader med solsikkeolie (smagsneutral olie) og drys dem med lidt mel. Læg de udstukne hjerter på pladen. Bag dem i 8-10 minutter i en forvarmet ovn på 180 grader i 12 minutter. Hjerterne må ikke falde sammen. Afkøl dem på en rist.

Meyer tilføjer, at hjerterne vil virke stenhårde direkte ude af ovnen, men hvis de kommer en tur i køleskabet under et fugtigt klæde i 4 dages tid, så skulle de være på toppen!

… Jeg glæder mig helt vildt til at pynte dem med overtrækschokolade og til at kaste mig ud i en af vinterens helt store klassikere. I kan pynte hvert hjerte med spiselig glimmer, glansbilleder, skrift af glasur, eller hvad I måtte have lyst til.

Billede 1: Maelkeallergi.dk, Billede 2: Viunge.dk, Billede 3: Oetker.dk

24 kommentarer

 1. Maja siger:

  Uoih. Honninghjerter smager jo dejligt, men jeg er nok mest til dem fra bageren af – synes de hjemmelavede bliver så hårde og tørre :/

 2. Stine K.A siger:

  Honninghjerter! ❤ For mig er det opskriften på julehygge; at stikke dem ud sammen og bagefter pynte dem. Og spise dem 😉 Glæder mig til juuuul! (specielt fordi, at jeg så kommer hjem til familie og venner ❤)

 3. Anne Cathrine siger:

  Årh! Det er virkelig noget jeg savner efter at ha fået den dumme glutenallergi!

 4. Lene siger:

  Må man spørge hvilken konsistens din fordej har?? 🙂 min er sådan lidt ala smuldredej og virker måske lidt tør…

 5. J. siger:

  Hej Anne Cathrine.. Kender du bloggen http://www.gladudengluten.dk? Det er min veninde, der har den.. Hun fik glutenallergi for 1-2 år siden, så hun har lavet en blog med glutenfri opskrifter.. Der er godt nok ikke en opskrift på honninghjerter, men måske det kommer en dag 🙂

 6. Cathrine Nissen siger:

  Very much 🙂 XOXO

 7. Cathrine Nissen siger:

  Jeg er også lidt spændt på dem og hvordan de bliver – de skal bare være gode, nu jeg har forberedt dem en hel måned 🙂 KH

 8. Cathrine Nissen siger:

  Jaaah det er så mega monster lækkert! Jeg elsker dem også! Sig til hvis du kender en anden opskrift der er værd at prøve 🙂 KH

 9. Cathrine Nissen siger:

  Æv at have sådan en omgang. Kan de måske testes på boghvedemel eller andet godt? KH

 10. Nat siger:

  Jeg tilknytter mig Lenes spørgsmål – jeg vi også meget gerne vide hvilken konsistens din dej har, for min er dælme tør.
  (BTW – tak for en dejlig blog)

 11. Gemmer lige opskriften til den dag jeg får et stooort køleskab, så der er plads til at sådan en dej kan står i det i en hel måned 🙂 Men glæder mig til at høre hvordan de bliver 🙂 Og krydser fingre for at de bliver gode 😉

 12. Cathrine Nissen siger:

  Hej piger – min er også knastør! Fuldstændig 🙂 Men de kloge (min mor, haha) siger at at sådan tager den sig ud. Når den blandes med resten af ingredienserne bliver den fin. Det tror jeg på så 🙂 Rigtig god fornøjelse! Haps 🙂 KH

 13. Natascha siger:

  Haha, så lytter vi til din kloge mor – glæder mig allerede nu til at hapse en honningkage om en måneds tid 🙂 Mums!!! 😀 Tak for svar.

 14. Cathrine Nissen siger:

  Den skal faktisk ikke på køl – det er bare ind i et køkkenskab i mørket 🙂 Så den kan du sagtens lave! Jeg krydser os fingre – det er virkelig en høj forventningens glæde, når de skal forberedes over så lang tid 🙂 KH

 15. Cathrine Nissen siger:

  Hahah ja! Så må vi håbe, at hun har ret – ellers æder jeg det mislykkede alligevel 🙂 Det må jo trods alt smage godt med al det honning i! KH

 16. Hehe har åbenbart læst forkert, men så tror jeg da lige at jeg vil nå at hoppe med på at lave honninghjerter 🙂

 17. Cathrine Nissen siger:

  Jaaa! Do it!

 18. […] I også vil lave jeres egne honninghjerter, så klik ind forbi Cathrine fra Rock Paper Dresses, der står opskriften nemlig helt fantastisk […]

 19. J. siger:

  Hvilken slags honning brugte du?? Og flydende eller ikke-flydende? 🙂

 20. Cathrine Nissen siger:

  Faktisk lidt en blanding – mest ikke flydende tror jeg. Det var lidt de honningrester, jeg havde, god fornøjelse 😀 KH

 21. Natascha siger:

  Ciao!! 😀 Nu bliver jeg nød til at høre hvordan det går med dine honninghjerter?? Mine ligger stadig som en dej på køkkenbordet, skal lige have taget mig sammen til at bage dem 🙂 De 10 g potaske, hvor meget svarer det til på en teske?? (har nemlig ingen køkkenvægt). Tak for en dejlig blog. God jul.

 22. Lige nu er jeg altså virkelig misundelig på din røremaskine. Det er virkelig et helvede at få alle ingredienserne til honninghjerte dejen til at hænge sammen, når man gør det i hånden. Er din også virkelig tør og smuldret eller er det kun hos mig at den er det?

 23. Julie siger:

  Nu er det jo ved at være den tid igen, så jeg fandt din/meyers opskrift frem…
  Men jeg kan ikke undgå at undres når du skriver hvor lang tid de skal bages..
  Der står “Bag dem i 8-10 minutter i forvarmet ovn på 180 grader i 12 minutter”
  Så er det så 8, 10 eller 12? 🙂 Eller skal jeg bare prøve mig frem…..
  Kh

Send en besked