Top

Hvad er der sket med Frida?

14.04.2019
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

rockpaperdresses, Rockpaperfrida, Cathrine Widunok Wichmand
Jeg er ret vild med, at Frida er så stor en del af familien herinde, at jeg får flere og flere spørgsmål – hvad er der sket med hende? I er oprigtigt bekymrede. Hun har ikke været på mine stories længe eller min insta. Er der sket hende noget? Er hun okay?
Det kan jeg love jer, hun er. Der er sket lige nøjagtigt det i dag, at hun bruger dagen i dag sammen med sine hundevenner oppe hos min mor. Hun bliver kløet bag øret, fået mad i mavsen og tisseture, lange tisseture. Min mor fortalte i morges, at hun nu har fået en pude at sove på oppe i soveværelset fremfor hundekurven nedenunder sammen med de andre hunde. Frida, menneskehund. En diva.
Frida er på en længere ferie hos min mor. Ferien startede for en måneds tid siden, da vi skulle til Stockholm. Og så blev hun lige hængende en uge mere og en til. Min mor har før haft hende, når vi har rejst i en måned ad gangen, og hun elsker det. Ja både Fridas mormor og hende selv.
Men ærligt talt, det er også ret rart. Det er ingen hemmelighed, at jeg synes, det var ret overvældende at have både en hund og en baby og en kæreste. Det er rigtig mange at nære omsorg for og give kærlighed. I hvert fald for mig. Det er klart, at en menneskebaby kommer først. Men der er jo også et parforhold på prøve, som helt nye forældre, og den ligning har svært ved også at rumme en hund. I hvert fald for os, for mig. Til næste baby (ja ja, jeg arbejder stadig med at antage, at vi skal have flere) tror jeg, jeg vil planlægge hundepasning den første tid, så det hverken er synd for Frida eller gør ondt i mit hundehjerte. Dårlig samvittighed har aldrig gavnet nogen.
rockpaperdresses, Rockpaperfrida, Cathrine Widunok Wichmand
Frida bliver en måneds tid til hos min mor, efter hendes foreslag. Altså min mors, hehe… Nu tager vi nemlig snart til Italien, og der skal hun ikke med. Og så får vi hende hjem i slutningen af maj. Jeg savner hende også nu, og det er sådan et dejligt sted at være. At ægte savne hende. Eddie er også et helt andet sted. Han kan snart sidde og kravler på knæene (men rører sig ikke ud af flækken, det er frygtelig sødt). De er ligesom hinanden lidt nærmere nu, og jeg glæder mig så meget til, at de skal til at lege og hygge sig. Det kommer nu!
Jeg får en del spørgsmål fra gravide eller snart-gravide, som er hundehungrende eller kærester med nogen, der er hundehungrende. Skal de anskaffe sig en hund? Giver det mening med en lille baby at have hvalp? Med al respekt og med al magt til den frie vilje, you do you og alt det der; nej. I mine øjne giver det simpelthen ikke mening – og jeg ved, der er masser af undtagelser, par det har fået det til at du og selvfølgelig kan man klare alt, hvis man vil.
Men nu I spørger mig, så vil jeg sige: Tænk jer rigtig, rigtig godt om. En lille hvalp kræver, fuldstændig som en baby, en masse opmærksomhed og kærlighed især i den spæde tid, hvor deres fundament dannes. De skal lære at tisse udenfor, så man skal rende ud – også midt om natten. Og hvis man så også har en baby, der kalder om natten, kan jeg godt forestille mig det gå op i hat og briller. Hvalpe skal hundetrænes, have omsorg og plejes. Frida havde en masse krævende behandling som hvalp – det havde været uoverskueligt med en baby on the side.
Man kender selv sit overskud, men jeg kan kun råde til at få sin baby og sin hvalp forskudt hinanden. Man ved heller aldrig hvad for en baby og hvad for en hund, man får. Hvorfor også lægge alle glæderne (og opgaverne, haha!) på en og samme tid? Ja, det skal man selvfølgelig selv bestemme, hehe, men jeg prøver selv at blive bedre til alt sprede glæderne ud fremfor at ville have alt på en gang.
Til gengæld forstår jeg rigtig godt lysten til at være far, mor (eller mor og mor eller far far), baby og hund. En lille familie. Jeg er ret sikker på, at kombinationen af en baby og hund bliver helt genial, når vi får Frida hjem igen. Snart <3

5 kommentarer

 1. Line siger:

  DEJLIGT at høre, at hun har det godt og bliver møgforkælet! Jeg var også begyndt at undres (den satans nysgerrighed – men som hundemor lægger man altså mærke til den slags ;-)).

 2. Emily siger:

  Som hundetræner og fellow hundeelsker er jeg SÅ enig i dit råd omkring at vente med at anskaffe sig hundehvalp, når man har små børn/baby/er gravid. Jeg ser desværre så mange, der knækker halsen på den ligning og hunden bliver taberen. Mange har en Disney’ficeret idé om at hund og barn leger sammen og underholder hinanden og sådan går det altså sjældent. I stedet står man med to ‘børn’ der kræver en masse.
  Hvis ikke man har en voksen hund, når man får børn er mit bedste, kærlige råd: Vent med at få hund, til børnene (så småt) er i skolealderen. Der er man som familie klar og børnene kan være med (ikke det samme som at de kan have ansvar for) og have stor glæde af den nye tilføjelse til familien. Man behøver jo ikke gøre det hele samtidig og så har man projekt hundehvalp til gode som en herlig begivenhed for hele familien på et senere tidspunkt <3 Kram fra mig og Penny

  1. Anette siger:

   Og selv når børnene har ramt skolealderen, er det en stor og krævende opgave med en lille hvalp i huset. Vi har nu haft vores i 1 år, og interessen har så små lagt sig hos børnene. Bevares, de vil gerne nusse med ham, men de lange gåture og det store ansvar, det glimter i dit fravær.
   Så… bedst som vores børn er blevet store, er vi som forældre bombet tilbage til start, med dårlig nattesøvn, forpligtelser og ansvar for et lille hjælpeløst individ. Bedst som man troede, vi var “på den anden side” 😅
   Anyway, vi har ikke fortrudt og vores lille vovse har det som blommen i et æg – men tænk jer godt om, jer der går i hundetanker mens i har små børn!!

 3. Sarah siger:

  <3 Frida

 4. Rikke siger:

  Vores hund er også på ferie hos sine bedsteforældrene. Vi fik gabt over for meget med sygt barn og alt muligt andet.
  Heldigvis har det været en kæmpe hjælp, hunden har ingen nød lidt og vi glæder os til at blive samlet igen når tid er.
  Og er helt sikker på at både vores og jeres hund har det som blommen i et æg 🤩

Send en besked