Top

Hvad er det gode liv?

06.06.2018
Skabt af Cathrine — Annonce

ROCKPAPERDRESSES, Cathrine Widunok Wichmand, IIttala, My floral Affair

i samarbejde med Iittala

Hvad er det gode liv? Umuligt at svare på på andres vegne end mine egne. For den slags er ligeså forskelligt, som vi er mennesker. Men for mig er det fx:
Når jeg har råd til de ting jeg drømmer om i hverdagen – og har rum til at spare op til de luksusting der ligger udover det.
Når der tid til at tage ned og træne i hverdagen – lidt for ofte ender jeg med at melde mig fra de hold, jeg melder mig på med de bedste intentioner.
Når jeg kan fylde min indkøbskurv med gode ting, og ikke falder i “jeg-er-døden-nær”-fælden (som da jeg spiste to ud af 3-paks-Knoppers’en, før jeg nåede kassen og ekspedienten sagde “hov, du skal ikke snyde dig selv, du betaler for tre og her er kun en” – “Resten ligger i maven, tak for venligheden”).
Når vi har weekender uden planer. Det er smart at have travlt, og det er smart at have mange aftaler. Men det der faktisk topper begge dele, er ingen planer og således muligheden for at være spontan eller bare glo ind i væggen. Gerne sammen.
Når jeg køber blomster til mig selv – lige dem jeg drømmer om, bare fordi.
ROCKPAPERDRESSES, Cathrine Widunok Wichmand, IIttala, My floral Affair
Og sådan ser for ca. 300 kroner bland-selv-blomster ud, og jeg skal love jer for, det var det sødeste liv at stå på min egen tagterrasse, mens solen gik ned og telefonen spillede sagte musik og jeg kunne lægge det hele op på bordet, som et stolt lille barn klar til at vælge hold.
Var jeg ikke svært allergisk som barn, så havde jeg sagtens taget vejen mod blomsterbinderi, professionelt. Der var engang, hvor vi af familievenner fik en bunke bonderoser med hjem i bilen, og før vi havde kørt hundrede meter, så var jeg fuldstændig hævet, nysende og med våde øjne. Hvordan kan noget så smukt fremkalde sådan en reaktion? Det er mig en gåde. Jeg skulle hverken gå til ridning som barn eller drømme om at blive blomsterbinder. For meget af naturen og dens mission var mere at slå mig ihjel end at muntre min øjne.
ROCKPAPERDRESSES, Cathrine Widunok Wichmand, IIttala, My floral Affair
Så er det jo godt, at man både kan flytte ind til asfalten i byen, hvor naturen er sådan noget, der kommer i plastfolie hos blomstermanden, og jeg i øvrigt er vokset fra den værste blomsterallergi. Så kan jeg igen lege og lade som om, jeg binder blomster i min egen butik til den store guldmedalje.
Det der med at lave noget, der er lige foran øjnene, det må også komme i kategorien “det gode liv”. At se sig fri af mobiltelefoner og iPads og computer – give slip på det hele, og så lave noget med hænderne, noget der kræver af dig, at du er tilstede. Det er det gode. Puslespil. Nusse hund (eller baby) på maven. Og blomsterbinderi. At binde sin egen buket – om det er at gå ud i naturen og finde dem selv (som hortensiaen eller syrenerne) eller købe et par løse bundter hos blomstermanden. Det er så svært tilfredsstillende – for flere af sanserne! Duftesansen, følesansen, synet – og hørelsen med, hvis man tager bundterne med ud på altanen, på terrassen eller i haven og lytter til fuglene imens. Denne her sommeraften kommer i min mindebog.
ROCKPAPERDRESSES, Cathrine Widunok Wichmand, IIttala, My floral Affair
Det blev til fire buketter i alt. Lidt hortensia, lidt pæon og så kunne jeg ikke dy mig for to af de flotte sydafrikanske protea – selv om jeg er blevet noget mere bevist om at købe blomster, der ikke er fragtet kloden rundt for min fornøjelse. Men de stod lige der og mindede om min brudebuket, så fine.
ROCKPAPERDRESSES, Cathrine Widunok Wichmand, IIttala, My floral Affair
ROCKPAPERDRESSES, Cathrine Widunok Wichmand, IIttala, My floral Affair
En enkelt af den ene, en dusk af det andet. Og så en lille hortensia. Samlet i et kærligt kram af den smukkeste, mundblæste vase.
Det er prikken over i’et. Det der samler og får det til at se ud. Som de eksklusive og lækre sko til en highstreetkjole. Den smukke finske vase til at holde på de danske blomster (og lidt sydafrikansk…)
Aalto-vaserne findes i nærmest alverdens fine farver, og I kan finde dem i Magasin (også på deres webshop) og i Illums Bolighus (og på deres webshop) og så selvfølgelig hos Iittala selv.
ROCKPAPERDRESSES, Cathrine Widunok Wichmand, IIttala, My floral Affair
ROCKPAPERDRESSES, Cathrine Widunok Wichmand, IIttala, My floral Affair

Som havde jeg plukket dem selv – direkte ud af asfalten, hehe…

ROCKPAPERDRESSES, Cathrine Widunok Wichmand, IIttala, My floral Affair

13 kommentarer

 1. I siger:

  Okay, den terrasse ser jo gigantisk ud! Og hvad med de metal-‘bjælker’ der hænger over den? Du må altså love os en tur med ud på den en dag 🙂

 2. Martine siger:

  ÅÅh, det gode liv! Jeg drømmer også om å kunne kjøpe med meg et bukett blomster på veien hjem, uten å måtte spare.. En vakker dag når studiet er unnagjort og fastjobben er på plass så skal jeg sgu gjøre det til en ukentlig avtale med meg selv!

  1. Cathrine siger:

   Så fortjener du et blomsterabonnement med det hele og til døren <3 Det kommer Martine! Ellers er der så mange, som holder sig smukke længe. Hortensia fx kan klippes i en have og tørrer smukt op - så holder den længe <3 KH

 3. Freja siger:

  Hvordan har i lavet det smukke, smukke bord? 🙂

  1. Cathrine siger:

   Der kommer en DIY <3 KH

 4. Anita siger:

  Blomster er SÅ skønne 🙂 og planter generelt.. Jeg er flyttet en del rundt det seneste år, og hver gang kan jeg mærke, at først når planterne er kommet med, føler jeg mig bedre tilpas. Og så kan jeg ikke lade være med at bemærke farvetemaet, du har valgt til dine blomster 😉 var det tilfældigvis en onsdag, du kreererede ?

 5. Nicoline siger:

  Det kunne godt lyde som overskriften på den old-eksamen jeg skal op i i næste uge, hehe 😉

  1. Cathrine siger:

   Haha, hvad er så svaret Nicoline? <3 KH

   1. Nicoline siger:

    Det kommer meget an på, om man spørger Seneca eller Aristoteles, hehe.
    Men hvis jeg lige skulle nævne et par fifs fra filosofferne, så er det accept, at få det bedste ud af situationen og gode venskaber. Det lyder jo heller ikke helt dumt her et par tusinde år senere 😉

 6. Sally siger:

  Hej Cathrine,
  Måske et lidt underligt spørgsmål, men har tænkt på det i et stykke tid! du må endelig ikke mistforstå mig, for Jeg er VILD med din blog, og følger dig jævnligt. MEN har du haft taleproblem eller noget med ganen/ tungen som lille? har selv haft læspe problemer og synes din mund / tunge virker lidt anstrengt når du snakker fx på dine stories?
  Mvh Sally 🙂

  1. Cathrine siger:

   Nej ikke spor 😀 Og det er da i øvrigt et fint spørgsmål. KH

 7. Laura B. siger:

  Ved du (eller nogle andre) hvad de små lyserøde blomster hedder? De er simpelthen SÅ fine!

 8. Simone Vestergaard siger:

  Fint indlæg. Jeg venter bare i spænding på, at der kommer en DIY på det bord der – er helt forelsket i det!

Send en besked