Top

Hvad koster et menneske?

24.02.2017
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

I har så mange spørgsmål til mig, og hvor er det dejligt! Det meste vil jeg gerne svare på, men jeg tænker at fordele det lidt ud og blande det med andre indlæg og mere rocker-klassiske indlæg. Som jeg skrev forleden, så er det at forsøge sig med at få en baby ikke alt i livet. Vi prøver i hvert fald og lykkes også rimeligt med at fokusere på alt muligt andet. Derfor er der også outfits og tips til morgenmad og alt det sædvanlige herinde. Livet er også glimmertøj og venner og gode tv-serier (Gift ved første blik <3 ).

Men jo. Det fylder meget. Det fylder i hovedet, i økonomien, i hverdagstrummerummen og på ren dagsbasis.

I denne her uge er vi gået rigtig igang med behandlingen. Flere af jer har spurgt til, hvor længe vi har prøvet, og uden det bliver for detaljeret, så var det længe nok til, at min læge gerne ville starte med at undersøge mig tilbage i starten af december. Blodprøver er det første og den mere simple del af en udredning. Konklusionen var, at jeg vejer lidt for lidt, det har jeg altid gjort, og måske træner lidt for meget. Fint! Lidt mindre træning og lidt mere kage! Men heller ikke det, der gjorde forskellen. Derefter gik vi begge videre i udredningen og summasummarum blev desværre, at vi skulle direkte til sidste trin af fertilitetsbehandlingen; ICSI. Og den er siden blevet bekræftet af endnu en undersøgelse for at være helt sikker. Det var ret tough – at vide at vi ligesom er røget direkte til sidste station. Så er der ligesom ikke flere ting, man kan prøve. Til gengæld får man flere forsøg, så… Finger’s crossed.

ICSI er en rimelig vild proces, hvor man hjælper så meget, man overhovedet kan fra lægernes side. Men ligegyldigt hvem der er udfordret (mand, kvinde, begge), så er det mig som kvinde, der skal mest igennem.  Jeg skal tage sprøjter, piller, scannes, bedøves, have taget æg ud. Det hele. Tjek min nightcap på billedet; de hormoner jeg nu stikker mig med hver aften. Fra på lørdag mikset med en morgencocktail også. I næste uge, sometime, så skal jeg have taget en masse æg ud, og så er der nogen dygtige mennesker, der forsøger at lave nogle fine præ-babyer til os. Freaky verden vi lever, men også helt vild fantastisk og sejt – tænk man kan! Det creeper mig lidt ud, at jeg skal aflevere min arvemasse, mine æg, og så bygger de et forstadie til en baby (et embryon), mens jeg går på arbejde. Seriøst. Freaky.

Men med den fart hele processen har, så er det altså også, fordi vi har valgt det private. Du kan sagtens få gratis fertilitetsbehandling i det offentlige, men der er op mod 1-2 års ventetid i hovedstadsområdet (Politiken skrev en artikel om ventetiden HER). Det er lang tid, og jeg tror, den ventetid er rigtig hård.

Vi har talt en hel del frem og tilbage, og ja, det er rimelig dyrt i det private, det er ikke en mulighed for alle. Men vi er priviligerede med arbejde og opsparing. Vi talte lidt om, at det jo ikke bare er en fed ferie, en ny dametaske – det er altså et helt menneske, vi betaler for. Vi køber et helt lille menneske – eller hjælpen tila t bygge det. Kan man overhovedet sætte pris på det? De fleste forældre, jeg kender, vil sige, at deres børn er priceless – ikke i det private, haha, I tell you that!

Det er faktisk ret ucharmerende, ret ufølsomt, men selvfølgelig har den slags en pris. Om du adopterer eller får dem lavet på hospitalet – også i det offentlige, hvor du bare ikke ser regningen, fordi du har taget den over skatten. I det private er alt rimelig straight, du får bare stukket en prisliste i hånden – med tillægsydelser on the side. Som at bestille ekstra topping på din pizza. Fx opbevaring af de æg, du ikke bruger, på frys, på årlig basis, vil du have det? Betal. Det er simpelthen så mærkeligt – men vi er jo bare forvente med det danske sygehusvæsen – vi har aldrig set en regning for en brækket arm eller kemo, men den er der jo. Det, tror jeg, vi tager for givet. Og i det private får du regningen serveret med et kontonummer og en kop nespresso on the side. Det er en mærkelig oplevelse at betale for den slags – det man bare drømte om skete hjemme under dynen. Det lyder næsten ukærligt, ikke?

Jeg var i starten lidt ked af tanken om, at det ikke kunne lykkes i kærlighed hjemme. Det er jo sådan, det burde være. “En smuk og stjerneklar nat, hvor to mennesker smelter sammen” og og og… En baby lavet i ægte kærlighed. Men som min rigtig gode veninde Josefine sagde; “Tænk, alt det I går igennem for at få jeres børn, DET er da kærlighed”. Det er så rigtigt, kæmpe kærlighed og virkelig ønskebørn.

 

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand

59 kommentarer

 1. Linr siger:

  Vi fik lavet vores første ICSI i august på rigshospitalet og der var ingen ventetid overhovedet.. nogle gange skal man ikke tage skræmmehistorierne med årlange ventetider for seriøst. Det lykkedes i første hug, og endda med 3 befrugtede æg frosset til fremtidige babyer. Det er hårdt! Men det skal nok lykkes:) og med ICSI er der så stort indgreb at det næsten ikke kan gå galt! al held og lykke (og hormonhelvededræbende positive tanker) til jer begge!

  1. Cathrine siger:

   Hvor er det bare dejligt Line, så har du ekstra babyer på frys <3 Det er en sjov og sød tanke! Til lykke til jer, det glæder mig altså meget at høre! KH

 2. Ditte siger:

  Åh altså, jeg får helt tårer i øjnene når jeg læser dine indlæg om jeres fertilitetsudfordringer. Husker så tydeligt alle de følelser du beskriver, håbet, ærgrelsen over at det ikke kunne lykkes hjemme under dynen og skuffelsen over at man ikke helt får lov til at overraske familie og venner med gode nyheder. Vi var igennem 3,5 års ICSI behandling før vi ramte guldægget som blev til vores lille datter ❤ hun er nu 14 måneder og stadig vores ‘guld’.

  1. Ditte siger:

   Og ps. Vores er 100% skatteyderbetalt, så tusind tak for det allesammen 😄

   1. Louise siger:

    Jeg betaler med glæde min skat så folk, som har brug for hjælp til den slags, kan få deres drømmebabyer! 😘 Stort tillykke med guldklumpen! Og til Cathrine, så hepper jeg, og krydser alt hvad jeg kan for at det lykkes for dig og Adam ❤️

   2. Cathrine siger:

    Absolut ingen årsag, Ditte og jeg vil faktisk sige – skulle det være en anden gang 😉 Jeg betaler hellere end gerne. Også selv om jeg/vi ikke har tålmodighed til at vente på det offentlige. Til lykke med jeres guld <3 KH

 3. Mette Rasmussen siger:

  Jeg er selv rørt i en kop som vi siger i min familie, og er tredje og sidste forsøg – dengang for 27 år siden, var der tre forsøg fra staten.
  Så det er altså muligt og jeg ønsker jer alt det bedste i hele verden og held og lykke med forsøget! Jeg synes det er mega sejt i vælger den private mulighed selvom det koster knaster – havde mine forældre haft den mulighed er jeg sikker på de havde prøvet at få mere end bare mig!
  Knus Mette

  1. Cathrine siger:

   Det er lidt sødt <3 Det er nogle kærlige forældre du har, Mette. KH C

 4. Emilie siger:

  Jeg krydser så meget fingre for jer! Mine forældre var også igennem fertilitetsbehandling, så både min bror og jeg er reagensglas-børn 😉 Det har vi altid kaldt det, haha 🙂 Jeg ved ikke hvordan det kører i det offentlige nu, men dengang fik man tre gratis forsøg til første barn. Dvs. jeg var gratis, men min lillebror kostede, haha. Og dén har han brugt SÅ mange gange hvis vi skændtes som børn; at han var mere værd 😉 Så, om ikke andet så kommer der altså rigtig mange gode historier ud af sådan en process. Jeg syntes som barn at det var ultra sejt at jeg kom til verden efter at være blevet rørt sammen i en skål-ish, haha 🙂
  I hvert fald al held og lykke til jer!

  1. Cathrine siger:

   Det er også sådan i det offentlige i dag – men faktisk skifter pris/antal behandlinger hver gang, der skiftes regering. Det er ret vildt. De røde er for masser af hjælp – de blå er på brugerbetaling. I korte træk i hvert fald. Men det er rigtig, at hvis man først har fået ét barn, så mener staten, at man ikke er barnløs længere. Så skal man betale under alle omstændigheder på nummer 2 🙂 Og hey, jeg elsker reagensglasbørn, I er godt rørt <3 KH

 5. Sofie siger:

  Jeg ved godt at du sikkert får en masse velmenende (og irriterende) råd hele tiden. Men jeg vil alligevel tillade mig at anbefale dig en zoneterapeut og akupunktør, som jeg selv går hos. Hun hedder Mia Hübbe (har klinik på på Vesterbrogade) og er specialiseret i at fertilitetsfremme, når man er i behandling. Hun har ret gode erfaringer, som du kan læse om på hendes hjemmeside. Udover det er hun virkelig sød og man går altid helt afslappet fra behandlingen. Blot en anbefaling herfra. Held og lykke med det hele – jeg sender en masse gode tanker jeres vej!

  1. Cathrine siger:

   Det er dejligt tæt på os! Tak for tippet Sofie. Jeg er meget spændt på hele processen. Lige nu tager jeg lige første behandling uden alt det ekstra. Jeg har masser af æg og de modner ekstremt hurtigt og får masser af ros fra lægen, som jeg håber, kan give gode resultater. MEN. Hvis ikke den er der på første forsøg, så kunne jeg rigtig godt forestille mig at gå videre og der er dit tip guld. Tak! Det tager jo i snit 2,3 ICSI-behandlinger, så jeg kan godt forberede mig :/ KH

 6. Camilla siger:

  Et kærlighedsbarn kan være mange ting. Og helt rigtigt som din veninde har sagt, så går I igennem MEGET mere end par som laver børn på øko måden.
  Os som får børn med hjælp, vi har øvet og øvet og øvet for at få barnet på naturlig vis. Måske har vi endda dyrket mere lagengymnastik i perioden op til graviditeten endelig er der👍🏼
  Så vores eskimo børn (fordi de har lagt på frost inden de kommer ind i moderens varme hule) er bestemt lavet med kærlighed – det er bare den mere mentale kærlig det er mellem mor og far end den fysiske. Men alligevel med en enorm fysisk kærlighed fra mor, med tanke på den omgang stikkeri og hormonpåfyldning i kroppen der skal til!! Dét synes jeg er kærlighed!!

  1. Cathrine siger:

   Eskimobarn <3 Det er sødt. Jeg synes virkelig også, der er noget fint i tanken. Det trøstede egentlig lidt. Kærligheden er ikke mindre, og det er ikke mindre smukt i sidste ende. Og, Camilla, er det lykkedes for jer? KH

   1. Camilla siger:

    Dejligt at kunne komme med lidt tørstende ord☺ ja det lykkedes – vi har i dag en dejlig pige på snart et år<3 og så har vi en ekstra eskimo liggende og vente på os😝
    Hvor er det i øvrigt vildt med så lang ventetid i hovedstaden😵 Vi bor i Aarhus området og vi blev udredt/henvist i december 2014, var til første samtale i marts og i juni stod vi med en positiv blodprøve. Alt sammen ved det offentlige. Men mon ikke det er fordi fertilitetsklinikken på Ksejby Sygehus ved Aarhus blev lukket 1/1-16, så er der flere, som skal have hjælp andre steder og som måske vælger Hovedstaden? Vi kunne i hvert fald selv vælge om vores eskimo skulle til Horsens eller Skive – så folk på den anden side af Lillebælt har måske kunnet vælge Hovedstaden.
    Men fedt at I har mulighed for at gå igennem det private og dejligt ag den mulighed findes👍🏼

 7. Louise siger:

  Min søn kom også til vha. ICSI. 7 ægudtagninger skulle der til. Og han er lavet i det offentlige. Jeg tør slet ikke tænke på, hvor mange penge jeg har brugt på hormoner, akupunkturbehandlinger, zoneterapi, graviditetsyoga, private konsultationer med en ernæringsterapeut for at få den helt rigtige fertilitetsvenlige kost, hundedyre kosttilskud og konsultationer med en psykolog, da 4 1/2 års fertilitetsbehandling altså slider på psyken. Men min lille søn er jo det hele værd, og når man står i det, er man jo villig til at gøre og prøve ALT for at det skal lykkes. Jeg har ofte taget mig selv i at blive lidt bitter over dem, hvor to ryk og en aflevering gjorde udslaget og 9 måneder efter fik de deres lille guldklump – easy peasy! Dejligt for dem men damn hvor var det hårdt at stå ved sidelinjen til andres glæde og finde en passende grimasse, når de næsten synes, det var gået FOR hurtigt at lave lille bebs, når man selv kæmpede på 4. år…

  1. Cathrine siger:

   Det er jo sådan det bliver – man kan ikke sætte en pris på det. Og jo sværere det bliver, jo mere vil man det også. Jeg er egentlig stadig ret cool og afslappet omkring det og føler mig ikke skruk eller på anden vis hungrende. ENDNU. For jeg tror, at hvis den ikke er der på første ICSI, så bliver det rigtig, rigtig hårdt og så kommer jeg til at sætte endnu alle sejl ind, forestiller jeg mig. Akupunktur osv. Det er en ordentligt omgang, men hvor er det bare dejligt at det lykkedes jer, virkelig <3 KH

 8. Anna siger:

  Stærkt og tankevækkende indlæg. Jeg er som udgangspunkt imod disse behandlinger, men ønsker jer selvfølgelig held og lykke når beslutningen er taget! <3 Sikke en omgang at gå igennem

  1. Cathrine siger:

   Tak Anna! Må jeg spørge, hvorfor du er imod? Bare af nysgerrighed 🙂 Det synes jeg, er ret spændende! KH

 9. Christine siger:

  Du skriver så stærkt om noget så hårdt! Jeres børn er heldige! ❤️ Al mulig held og lykke!

  1. Cathrine siger:

   <3 Ih jeg kan godt mærke de der hormoner i kroppen, det hele suser rundt og jeg får tårer i øjnene, tak <3 KH

 10. Trine siger:

  Jeg kommentere sjældent ,men har ikke kunnet lade være på dine fertilitets i indlæg. Igen vil jeg sende dig den aller kærligste bamse krammer og ønske jer et godt forløb og endnu mere , ønske jer en lille spire. En spire som stadig skal vokse i din mave , fyldt med kærlighed <3

  1. Cathrine siger:

   Tusinde tusinde tak Trine, det rører mig meget og gør mig så glad. Tak! KH

 11. Marie siger:

  Min dejlige veninde og hendes mand skal have baby lige om lidt, der er lavet præcis sådan der ❤ Hold kæft hvor jeg tudede, da jeg hørte, at det endelig var lykkedes. Vores nummer to kom ikke lige heller, nu er hun her, blev spontant gravid til sidst, men var også igennem en del af det, du beskriver. Det er ikke for sarte sjæle. Av det er hårdt. Helt vildt. Pas rigtig godt på dig selv og på hinanden. Se evt. bloggen Erduherikkesnart. Den er meget anbefalelsesværdig – lukket nu – men lødig og fuld af alle de følelser, man går igennem. Hun har også en liste over ting, man ikke siger til ufrivilligt barnløse. Tak fordi du er så åben, det er der brug for. Kram til dig (selvom jeg ikke kender dig).

  1. Cathrine siger:

   Åh hvor er det bare stort Marie, til lykke til din veninde. Og din reaktion er guld værd <3 Jeg kan godt fornemme at flere af os i behandling er ret kede af, at man ikke kommer til at overraske med en graviditet på samme måde, som når den sker pludseligt. Men den der reaktion er guld værd <3 Jeg tjekker hendes blog og listen! Kh

   1. Marie siger:

    Det er nøjagtig lige så stort, kan du tro. Et mirakel hver gang. Og måske endda vildere, fordi man kender til deres kamp. Det er ikke min veninde der havde bloggen (bare en opklaring hvis du forstod det sådan), men stadig en god blog (: Også din i øvrigt (;

 12. Thit siger:

  For det første: 1. Jeg er på toppen over, at du er tilbage på bloggen. Det kan/skal ikke understreges for meget. Det er et af mine åndehuller i et hverdag med fuldtidsuni, fuldtidsarbejde og en kæreste på den anden side af kloden. Cathrine – tusind tak for det! Btw kører jeg halvanden time hver vej til arbejde og lytter troligt med på P3. Jeg elsker tirsdagens gyser-fyr med virtualbrillerne, der gerne ville skide i bukserne!! 😀
  Og 2. (beklager længden) Du er for sej!!!!! Ærlig, smuk og enormt nærværende. Der kræver kæmpe mod at invitere ind i den private sfære og derfor, skal du have credit. Du gør det på en måde, så det er personligt, men dog ikke privat. Derfor sidder vi på anden side – og tuder lidt med! Brug nu dette forum, hvor du kan få støtte og en masse kærlighed (virtual jo vist, men det er fandme kærlighed). Det SKAL nok lykkes – bliv ved med at drikke et glas vino, en masse kage og elsk din mand!! Det sidste er det vigtigste <3

 13. Katrine siger:

  Puha, de trækker tårer de indlæg. Specielt din venindes kommentar. Først og fremmest – hvilken fantastisk veninde at have. Hvilken kærlighed og klogskab der ligger i den udtalelse. Den gjorde virkelig indtryk. Åh hvor jeg håber, at du holder den sætning tæt til hjertet under forløbet. Hvor er det sandt. Det kan da kun være et ønsket drømmebarn der kan komme ud af det. Krydser fingre, og ønsker jer det bedste.

 14. Christina siger:

  Rigtig meget held og lykke <3 Det skal nok gå <3 Du har helt ret i, at det virker underligt at sætte den slags pris i kroner og øre på et barn. MEN hvor er det bare fantastisk, at man kan få hjælp til den slags! Jeg betalte ca. 4.000 kr. for medicinen ved min IVF-bahandling på Rigshospitalet, så det er jo intet i forhold til, hvad det koster i privat regi. Men jeg havde med glæde gerne betalt de 4.000 kr. hver måned resten af mit liv for den dejlige lille pige, jeg har fået <3 Jeg ville også med glæde stikke mig selv hver dag resten af livet for hende <3 For ja, hun er det vildeste ønskebarn! Jeg forstår dine tanker til fulde, og jeg er helt enig med din veninde i, at det viser en kæmpe kærlighed, styrke og vilje, når man går igennem barnløse år og fertilitetsbehandling. Så
  Når hormonerne raser, man er grådlabil og det hele synes lidt tungt, så er det helt klart en af de ting, man skal huske på. Kærligheden i parforholdet – jeres fælles vilje og styrke til at få jeres babyprojekt til at lykkedes. For det er jeres fundament, og det bliver de to seje forældre, jeres lille baby en dag møder, når han/hun bliver skabt, færdigbagt og kommer ud til jer <3 Når I en dag står med sådan en lille kærlighedsklump i armene, vil I gøre det hele om igen en million gange <3 Endnu engang rigtig meget held og lykke med projektet <3

 15. Johansen siger:

  Hej Cathrine
  Min kæreste og jeg står i præcis samme situation. Dog med et smalt håb for insemination og IVF. Endnu… Og jeg blev nemlig også udredt i december.
  Men vi kan nemlig ikke finde ud af, om vi orker at vente på det offentlige. På vores hospital er der 6 måneders ventetid til den første samtale og yderligere 9 måneder til IVF behandling. Det vil sige, at vi først kan starte på behandlingen i 2018. Foråret 2018. Det er sateme lang tid.
  Kan jeg spørge, hvilken klinik I har valgt? Jeg er nemlig enormt meget i tvivl, hvilken klinik vi skal vælge. Priserne er stort set de samme.

  1. Cathrine siger:

   Det kan du tro, du må!
   Og hvor er jeg ked af at høre, at I skal starte på det her. Det er noget møg – men nu er I det klogere, og hvis I tager det private, så kan I rykke ret hurtigt.
   Vi har valgt Dansk Fertilitetsklinik. Min veninde Josefines svigerfar er læge og havde forhørt sig i lægekredse på succesrate osv. Han nævnte Trianglen eller Danfert.
   Nogle er glade for CPH fertility – men vi kender desværre til en sag tæt på os, hvor de har lavet fejl på selve befrugtningen og brugt forkert sæd. Det er en meget ulykkelig situation.
   Danfert lå tættest på os, og indtil videre har vi været der fire gange på en uge, så det betyder en hel del. Du kan også tage et møde begge steder, Trianglen og Danfert og se kemien an. Vi havde ca en måneds ventetid på samtale og gik igang lige efter.
   Masser af tanker til jer!

   1. Johansen siger:

    Tak for, at du ville dele det.
    Det er også mins største frygt, når man ikke gør tingene på “øko-måden” – at der sker forfærdelige fejl, som man ikke engang selv er herre over :O
    Det værste er ikke engang pengene. At man betaler mange penge for et professionelt stykke arbejde, som man forventer kan behandles med stor respekt. Man lægger jo det mest dyrebare, man har, i deres hænder med en tiltro til, at de kan håndtere éns æg og sæd. Puha!
    Og ligeledes en masse tanker til jer. Det er godt at vide, at man kan følge en andens forløb og at man ikke er alene. Og jeg vil juble, når det lykkes for jer :-*

    1. Cathrine siger:

     Der er ret store sikkerhedsprocedurer generelt, men der kan selvfølgelig ske human errors. Det er nemlig også vores største skræk, når man ikke lige selv bikser det sammen derhjemme men er afhængige af andre. Efter et par møder hos Danfert er vi til gengæld rimelig sikre i troen. Der er jo heller ikke andet at gøre end at prøve – hvis ikke det sker naturligt, så er vi nødt til at stole på systemet og procedurer. Hvis du er medlem af Danmark, så kan jeg anbefale at melde dig ind i gruppe 1 – den dyre. Den dækker nemlig medicinen, og det kan hurtigt betale sig. Det er helt enormt dyrt. Jeg krydser, hvad jeg kan og hepper på jer. God weekend <3

     1. Sofie siger:

      Jeg kan se, at I er overgået til det offentlige. Var I ikke tilfredse med Danfert eller handler det primært om det økonomiske (som jo også er en stor faktor i ligningen). Jeg er hos CFC, men er ikke helt tilfreds – de har for travlt, lavet flere fejl og flere af receptionisterne har et attitudeproblem. Så jeg overvejer at flytte, men har lidt svært ved at tage skridtet. Jeg er kun ved IUI, så det økonomiske spiller ikke en rolle for os endnu.

     2. Cathrine siger:

      Nej vi er ikke overgået til det offentlige endnu. Vi startede med det private for at bruge ventetiden til det offentlige – og så er vi færdige med det private og er kommet til i det offentlige, men vi er altså ikke startet endnu. Jeg ville aldrig vælge CFC, da vi har nære venner, der har oplevet de grusommeste fejl.
      Jeg vil anbefale Trianglen eller Danfert – eller det offentlige. KH og pøj pøj

 16. Karen siger:

  Min veninde er blevet gravid på den måde du beskriver og de har nu en dejlig lille dreng. Er sikker på, at I også bliver velsignet med en skøn lille dreng eller pige og forhåbentligt inden for den nærmeste fremtid. At blive gravid, føde børn og passe dem er det hårdest job i verden, men også det aller bedste og fedeste job. Er sikker på at det nok skal lykkes for jer også. Alt det bedste i jeres retning!

 17. Louise siger:

  Jeg forstår virkelig godt at i vælger at benytte det private, når nu der er så lang ventetid! Og virkelig fedt at i har muligheden for det.
  Jeg har selv været igennem IVF forløbet i efteråret (med stor succes <3 ) gennem det offentlige (vi var så heldige at komme til med det samme i Horsens). Fordi jeg får det frygtelig dårligt af morfin, så forsøgte jeg at få taget æg ud uden (med mulighed for at få morfin hvis jeg fik for ondt) – og det var så god en beslutning. Det niver en lille smule, men da det var overstået var jeg så glad for at jeg ikke havde fået morfin – jeg var den eneste kvinde der havde fået taget æg ud den dag, som ikke havde det dårligt. – bare et lille tip 🙂
  Alt held og lykke jeres vej!!

 18. Jane siger:

  Kæreste Cathrine. Hvor er det bare fuldstændig smukt og vanvittig flot af dig, at du (og Adam) vil dele denne problematik. At du vil bruge din blog på dette opmærksomhedspunkt -for det er vigtigt og aktuelt. Så mange af mine veninder har været samme proces igennem, heldigvis er det lykkedes alle gange og de har de skønneste børn.
  Det værste er næsten hele den stigmatisering og tabuagtige følelse, som mange af mine veninder har kæmpet med og imod. Hvordan kan man stigmatiserer nogle, som ikke kan få børn? Hvorfor er det så tabubelagt? For det er da absolut ikke noget at skamme sig over, tværtimod. Jeg er så glad over, at du vil sætte fokus på dette, så flere kan blive opmærksom og ikke mindst, måske få afmystificerede hvad pokker det går ud på. Vi har været så heldige at vi om få måneder skal have vores første barn, lavet helt øko. Men vi har begge en alder over 30 år, og mange venner det ikke er lykkedes for indenfor en rimelig tid, har det været min største frygt. Men havde jeg læst dette inden, ville jeg absolut ikke frygte det så meget. Du forstår virkelig at gøre det mindre mystisk og mindre farligt. TAK CATHRINE, tak for dig, tak for din taletid. Min fingre er krydset for, at Adam og dig får jeg ønske opfyldt og Frida bliver storesøster <3

 19. Chanette siger:

  Hej! Jeg ved der kan gives tilskud til medicin hvis man overstiger et bestemt beløb pr år. Vi har selv været igennem et langt forløb på 5 år. Det bedste der blev sagt til os var af overlæger på RH ved en intro, sagde at når man først er nået til behandling, så er alle gode råd om at man bare skal slappe af og se hvad der sker ubrugelige! Det tog for os et pres af… gode tanker!

 20. Katrine siger:

  I kunne ikke have valgt et bedre sted end Danfert med det sødeste personale, man kunne ønske sig. De får mine varmeste anbefalinger. Jeg er selv i behandling der og ville sådan ønske, jeg havde råd til at fortsætte IVF hos dem og slippe for et hektisk hospitalsmiljø. Held og lykke med det hele.

 21. Cathrine siger:

  Hej Cathrine
  Jeg vil bare lige sige, at jeg føler med dig. Jeg er selv 23 år, single og så langt fra en baby, som man kan forestille sig. Men jeg føler så meget med dig, og jeg synes, at det er så vanvittigt flot, at du deler ud af den her proces. Jeg ønsker jer al held og lykke med det hele.
  Jeg nyder at læse med herinde, og jeg bliver, uanset om du skriver om babyer eller tasker.
  Rigtig, rigtig god weekend til dig, Adam og Frida.
  Hilsner fra en navnesøster

 22. Anne siger:

  Hej Cathrine.
  Held og lykke med jeres baby-projekt.
  Har selv været hele møllen med daglige hormoninjektioner mv igennem. Sidder her 12 år efter og har næsten glemt al besværet og frygten for, at det aldrig skulle lykkes….. men efter mange inseminationer og 2 x IVF kunne vi endelig sidde med vores dejlige datter i armene. Nu sidder hun i sofaen ved siden af mig, som en stor fantastisk præ-teenager på næsten 12år. Siden er to søstre kommet til på naturlig vis. Havde man dog bare vidst det, når det føltes som alt gik imod dengang.
  Min store datter kom til efter hjælp af Kim Marky-Nielsen, som drev Danfert indtil 2005. Hun er alle pengene værd❤

 23. Honning siger:

  Åh, jeg krydser mine fingre så hårdt!
  Det er en uge siden vi fortalt min mor, at hun skal være mormor (lavet under dynen i 14. forsøg, testede positiv dagen inden lægekonsultation fordi det ikke skete). Overraskelsen varede fem minutter – glæden over nyheden fylder stadig rigtigt meget hos hende! Og jeg tror altså ikke, at de ikke bliver overraskede. Det er nok bare på en anden måde. Og ligegyldigt hvad, bliver det kæmpestort at fortælle det til dem i elsker. Om baby så er rørt i kop, tøet op, født i Afrika eller på Riget.
  Et barn som lander hos jer af kærlighed er fantastisk lige meget hvad! ❤

 24. Line siger:

  Jeg er selv mor til tvillingedrenge på 7 år. Vi måtte have hjælp til at få dem. Ved det 4. IUI var vi heldige.
  Jeg synes det er så fint, at I har valgt at være åbne. Vi fortalte det til ingen. Det var f…king hårdt at holde det så tæt, men jeg tror jeg havde valgt det samme igen. Jeg kunne ikke klare, at familie og venner hele tiden skulle spørge hvornår jeg kunne teste osv. Jeg havde brug for at have de negative tests for mig selv (og min mand).
  Det er så hårdt et forløb og hormonerne fucker med ens krop. Det er voldsomt grænseoverskridende at skulle stikke sig selv. Det tog mig en time første gang. Der efter kun 20 sekunder. Man kan vende sig til meget.
  Jeg vil bare sige til Jer “Hold ud og kram”. Det er et hårdt forløb, men det er det hele værd. Husk at hold sammen og husk at pleje hinanden. Jeg havde lidt terapi, for det var hårdt for mig at indse, at jeg ikke kunne få børn “af mig selv”. Vi tog også et par terapitimer sammen og det var rigtig godt.
  Jeg håber for Jer, at I ikke skal have så langt et forløb. Det skal nok blive rigtig godt til sidst.

 25. Charlotte siger:

  Hvor er I bare mega kodylt seje! <3
  Vores tvillingepiger er heller ikke kommet helt til på 'øko-måden'. I starten når folk spurgte (og mange folk spørger – også folk man slet ikke rigtig kender) om vi har tvillinger i familien, havde jeg først lidt svært ved at fortælle, at det ikke var vores gener, men piller og hormonindsprøjtninger der havde beriget os med vores to dejlige piger. På et tidspunkt begyndte jeg dog at fortælle om den hjælp vi har fået, og det var faktisk rart ikke at skulle stå og bortforklare, men at kunne sige det som det er. Det er ingen skam jo! Nogle folk ved ikke helt hvad de så skal sige, men de fleste viser interesse og mange kender faktisk også nogen der har fået hjælp, eller har selv været igennem det. Det er så vigtigt at få ud. Selvom man ikke ønsker det for nogen, er det altid lidt rart at vide at man ikke er alene om det, og det er rart at kunne snakke med andre der står/har været i samme situation. Især i starten hvor det er helt nyt og kan virke helt uoverskueligt og trist. Det er så helt vildt sejt og godt, at du derfor vil dele jeres historie her hvor så mange kan være med. Al held og lykke til jer. Vil glæde mig til at kunne juble med jer. 🙂

 26. Elisabeth siger:

  1-2 års ventetid?! Det er jo vanvittigt! Mener at den lå på 6 mdr, da vi skulle i gang i 2011, men det var nok til, at vi valgte at tage turen frem og tilbage til Holbæk.
  Vi startede op samtidig med, at der blev indført brugerbetaling, så første besøg på apoteket endte med en kvittering på 13.000. Helt hul i hovedet! Alt i alt endte vi med at bruge et godt stykke over en kvart million på at blive forældre, og det var naturligvis hver en krone værd<3 Derfor må man gerne synes, at det stinker, når man står i det;)
  Og det bliver sikkert bombarderet med gode råd lige pt, så arkivér endelig mine et unævneligt sted, hvis det er;) MEN der afholdes Fertilitetsmesse i Bella Centret i april – måske det kunne have interesse for jer? Du kan læse mere om det på facebook. Dernæst – vi gik i behandling på CFC, som har en akupunktør tilknyttet (tror ikke det kræver, at man er hos CFC) – hun var guld værd for mig, både i fht de fysiske bivirkninger ved hormonerne, men også rent psykisk.
  Mega pøj pøj til jer<3

 27. Sanne siger:

  Vi fik også beskeden at gå direkte til Icsi. Men jeg har altså født to børn alligevel uden hjælp. I kan også sagtens opleve at få hjælp til 1. unge og nummer to kommer af sig selv – det kender jeg dælme mange der har oplevet.. Under alle omstændigheder ønsker jeg al mulig held og lykke med processen! Der skal nok komme skønne unger ud af sådan en god kombo, om det er i glas eller ej. Krydser fingre og tæer!

 28. Katja siger:

  Jeg har ikke kommenteret før, men vil lige dele en lille oplevelse.
  For et par år siden var jeg til noget familie tam-tam med min kusine (som har været igennem ICSI med begge sine). Jeg var gravid med min første og vi sad og snakkede om alt muligt babyrelateret.
  Hendes søn (7 år dengang), kom forbi mens vi diskuterede søskende og spurgte, hvorfor han ikke havde flere søskende, og hvorfor hans lillebror var så meget yngre end ham (der er 5 år imellem dem).
  Min kusine fortalte ham, at det var fordi nogle mennesker bærer deres børn i deres mave i 9 måneder, men andre, først må bære deres børn i hjertet i flere år, før de kan komme ind i maven.
  Jeg tudede af alt den kærlighed der lå i det statement (og hormoner bevares). Og siden den dag, hr jeg altid følt at børn lavet igennem behandling er så meget mere romantiske end dem der “bare” er lavet derhjemme.
  Jeg krydser fingre for jer og håber snart i har båret jeres første barn længe nok i hjertet.
  Mange tanker!

  1. Stine siger:

   Nej, hvor var det dog en fin forklaring.

  2. Cathrine siger:

   Katja, nu sidder jeg og tudbrøler. Det er den fineste lille forklaring, jeg nogensinde har hørt! Dén vil jeg dele på et tidspunkt. Det er den kærligste, varmeste og sødeste tanke og lige noget sådan et lille barnehoved (og os andre) kan forstå. Tusinde tak fordi du har tænkt på mig og delt den. Virkelig! KH

 29. Ellen siger:

  Tak for at du deler. Jeg har selv i 2 år forsøgt at blive gravid, 3 inseminationer lykkedes ikke, så nu skal vi også igang med reagensglas.
  Efter noget tids prøven begyndte vi at fortælle det når folk spurgte. Jeg snakkede en dag med en veninde om, at jeg altid havde glædet mig til at overraskelsen folk fik når vi engang kan fortælle at jeg er gravid, hun svarede at hun kun troede alle ville blive endnu mere glade nu de kendte vores kamp..
  har du fået noget at vide ift hvor meget motion du må dyrke? Jeg har altid dyrket meget motion og prøver at slappe mere af, men det er ikke noget lægerne har snakket om..

 30. Stine siger:

  Er helt enig, tårerne triller ned ad kinderne, har en sej søster der måtte kæmpe to år før hun fik sine to drenge.. og jeg er sikker på hun er enig i den kommentar, den bliver sendt videre til hende ❤️

 31. ann siger:

  seriøst, livet er SÅ meget bedre uden børn! 😀 drop behandlingen, og nyd livet! Du kan altid elske og være der for nogle andre børn end dine egne 🙂 at få børn er kun en egoistisk beslutning

  1. Amalie siger:

   At få børn er ikke en egoistisk beslutning – det ligger til vores natur og er egentligt grunden til at vi i mange situationer handler som vi gør (ubevidst). Som når mænd siger at de foretrækker en god røv, men i virkeligheden er det deres urinstinkt der siger “shit hun er sikkert god til at føde børn”😉
   Det er helt fair at sige at man ikke ønsker børn, men for mange mennesker er det meningen med livet, og jeg er sikker på at Catrine og Adam ikke fortryder et sekund når de en dag bliver forældre😊

 32. Maiken siger:

  Jeg synes hende Josefine lyder som en klog veninde! Mega kærlighed og MEGA ønskebarn! ❤️

 33. Maja siger:

  Af hjertet tak fordi du deler! Min mor er fercilitetsjordemoder i det private, og hjælper rigtig mange par og enlige. Jeg kan hermed tilføje, at jeg også ved, at det er meget givende, at kunne hjælpe folk som jer. Jeg har været besøgt hendes job en gang, og set hvordan de befrugtede æg ligger i et lille glas. Holy Moly det er vildt, og en verden, der er så kompleks. Jeg håber / krydser alt for, at det lykkedes for jer. I så fald: af hjertet tak fordi I deler. Det er vigtigt, at få brudt med tabuer omkring barnløshed.

 34. Sidse siger:

  Alt held og lykke og dejlige tanker til jer!
  Jeg vil bare lige nævne at frit sygehusvalg giver mulighed for at tage andre steder i det offentligt. Og der er ingen ventetid i Skive, og de er præcis lige så gode til at lave babyer 😁
  Bare en lille serviceringog hvis der er noget der læser med som ikke har de samme økonomiske muligheder…
  Tak fordi du deler jeres kamp

 35. Charlotte siger:

  Hej Cathrine. Jeg plejer ikke at skrive, men vil lige give et lille pip. Jeg har selv en søn, der mod alle odds blev til på Seedorffs Vænge 2. Jeg havde et meget atypisk forløb og havde som sådan en god oplevelse, når det kom til de meget søde og kompetente sygeplejesker. Lægen var jeg dog bestemt ikke glad for. Og på trods af, at min dejlige søn blev resultatet, blev der begået en del fejl. Mit råd vil være, at bliv ved med at henvende dig, hvis du har spørgsmål. Få evt. en læge til at kontakte dem, det hjalp i mit tilfælde.
  Jeg krydser fingre for jer.

 36. Liselotte siger:

  Held og lykke. Jeg ønsker jer alt det bedste. Vi har fået hjælp til fire dejlige børn på Trianglen. Jeg er også noget undervægtig og var meget nervøs for om det ville gøre det svært. På Trianglen sagde de, at det ikke havde betydning, da det bare er sådan jeg er. Det havde de heldigvis ret i, så det tror jeg ikke du behøver bekymre dig om (skriver bare fordi du selv skrev det, ikke fordi jeg tænker du ser ud til at veje for lidt. Du ser helt perfekt ud).

Send en besked